Eşimle benim ilk ebeveynlik deneyimimiz olacak,uzun yıllar sonra hayırlısıyla bi çocuk sahibi oluyoruz(kendi isteğimizle ertelemiştik) Çok mutluyuz tabii ama haliyle tecrübesisiz de,sizce baba sabah erken işe gidiyor diye gece hiç kalkmamalı mı,yeni doğan zamanlarında eş desteği nasıl olur?
Bana soracak olursan erkek gece kalkmamalı zaten gün boyunca çalışıyorlar yoruluyorlar o yüzden kıymet bilen eşe kıymet vermek taraftarındayım ama Allah razı olsun inşallah eşimden , kızım gece uyandığı zaman destek oluyor bana. Kalkıp sakinleştirmek için elinden geleni yapıyor . Bana bir artısı yok öyle de böyle de emzirip uyutacağım ama tabi bu benim için geçerli bir durum . Bazı kişilerin de çocukları çok zorlu oluyor ondan dolayı bu durumda eş desteği çok önemli özellikle lohusa döneminde
İlk zamanlar zorlanacaktır ama isterse kalksın. Zorlamayla olmaz. Zaten babanın yapacağı çok bişey olmuyor anne alışınca herşeye kendisi yetebiliyor zaten. Bana biraz erkeği zorlamak gibi geliyor çünkü uykusuzluk gerçekten gün içinde çok etkiliyor iş ortamında. Uykuyla arası nasıl vs ona göre ayarlanabilir.. İlk zamanlar anne desteği çok iyi oluyor. Allah razı olsun annem benimle yatmıştı ben ilacın etkisiyle 1 hafta tam ayılamadım o idare etti yardımcı oldu bebeği verdi beni uyandırdı. İmkanın varsa değerlendir derim. Bu arada hayırlı olsun. Hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim
Ya kalkmamali tabiki. Ben uzun bı süre salonda yattım bebeğimle. Destek olarak anne kayınvalide gibi birileri olursa daha iyi olur zaten babalar da heves ediyor merak ediyor agladiginda bakıyor destek oluyor haliyle ama ben kalkmamali diyorum ertesi gün çalışacak ise gidecek en büyük desteği maddi kısmı zaten. Her halükarda anne yükün kendinde olduğunu bilip kabul etmeli bence
Sabah ise gidecekse bencede uyusun biz gunduz cocuklar uyuyuncada az da olsa kestirebiliriz evde onlarin is yerinde oyle sanslari yok hastalik olur bisey olur o zaman kalksin hadi ha ertesi gun izinliyse biz sey yspiyodum hafta da 2 gun izni vardi birinde sabaha kadar o bakardi ben uyurdum diger izinde o uyurdu ben bakardim insan haftada 1 kez olsun deliksiz uyuyosa cok iyi geliyo izin gunlerinde cocugu babasina birakip sen yedir sen sltini degistir vs diyerek ona verebilirsin hem o da babalik sorumlulugunu alsin hem sen biraz dinlen
Benim kocam vardiyalı çalışıyor yani uyku onun için önemli yine de kalktı baktı ben uyanamıyordum bazen kendime gelmeme yardım ediyordu çocuğu getirip kucağıma veriyordu şu an harika bir baba oğul ilişkileri var oğlumun çoğunlukla beni babam doğurdu diyeceği kadar 😅 bence hem o bağ için hem de babada sorumluluk duygusu gelişmesi için bakmalı yani çocuk evli çiftin her iki üyesinin de hayatını değiştirmeli baba o konfor alanından başta çıkmaz ise sonradan çıkamıyor işten gelip elinde telefonla çocuğu sustur uyut diyen bir varlığa dönüşüyor bence. Ben anne oldum o da baba oldu tabiki bundan etkilenecek
Açıkçası huysuzluğuyla ekstra zorlayan bi bebek olmadıkça babanın gece kalkması gereksiz, normal bebeklerde pek desteklik bi mevzu olmuyo çünkü. Kirlettiyse altı değişiyo, emiyo uyuyo zaten ilk dönem, bir kişiyi daha uykusundan etmek gereksiz, hele ki bu kişi tüm gün çalışan bi bireyse. Ha, bebek emmiyo, mama ile besleniyodur, anne de çalışıyodur o zaman ayrı ama. Vardiyalı olarak bi gece biri bi gece biri yada bi sefer biri bi sefer biri bakalbilir.
Eşim kalksa da bir şey yapamıyordu anca gazını çıkarıp alt alma kısmı onun için de ben kaldırmadım. sadece sabah 5 te ona devrettim bir biberon sütle 7.30 da kaldırdı beni o ara uyumuş oldum.
O bebeğin durumuna bağlı cnm örnek vereyim benim büyüğüm uykuya düşman akşam 11 e geliyordu uyudu gece 2 . gibi kalktı ve hayla ayakta ve 5 aylık ta bebeğim var benim eşim kalkıyor nöbetleşe bakıyoruz 3 e kadar eşim baktiysa 3 ten sonra ben kalkıyorum ikimizde birbirimizi dinlendiriyoruz çünkü gündüz uyudular bende uyuyayım olmuyor benim biri uyuyor biri ayakta 😱 geceleri %80 oranın da eşim ilgilenir
Eğer yalnızsanız eşin geceleri mutlaka kalkmalı emzirme zamanlarında, biz öyle yaptık. Kendisi kalktı zaten, çünkü anne bir süre sonra o kadar yorgun düşüyor ki emzirmede uyuma durumları yaşayan insanlar var. Birkaç ay herkes kendisinden ödün vermek zorunda, biz o riski almak istemedik. Yalnız başımızaydık çünkü. Ebeveyn olmak kolay değil. Bir süre sonra zaten düzene oturuyor, anne de daha dinç hissetmeye başlıyor kendisini.
Eşim gece hiç kalkmadı tabı çocuk çok ağlamadığı sürece bazen ben çocugu kucağımda emzırırken düşüreceğim dıye korkar uyanırdı tehlıkleı bır işte çalısıyor taş ocağında kaynakçı uykusuz kalır Allah korusun iş kazası olur ben evdeyım istediğim sürede uyurum ederım dıye onu kaldırmadım istisnalar hariç
Kızım beni babam doğurdu dese ben hayır diyemem çünkü emzirme dışında her şeyini o yaptı ben emzirip yattım hep o gazını çıkardı uyuttu şimdi bi oğlumuz oldu kızla hep eşim ilgilenir o yedirir o uyutur gece uyanınca o kalkar gider bakar asla uykuyu bahane etmez ama bu yenidoğan döneminde hep ilgilendiği için böyle
Biz şöyle yaptık.ornegin 8/9 gibi akşamları emzirip baba uyuttu.o sırada ben de uyudum.baba da 11 gibi yatınca kaldirmadim gece.kalkarsa bile 5/6 gibi uyursun diye uyandırdım.esimin uykusu bölünmeden ayarladık zamanı.bej zaten emzirmek için uyaniyordum hep
hangi erkek kalkioki. 😂😂😂 kalkip ne yapacak bebek zaten vik cik emerek susuyor babanin yapacagi biraey yokki. hic susturamassan cok aglarsa haliyle uykusu haffse kalkip noluo diye sorar belki du ben denim diye iki dk kucagina alir . gece gece 100 erkekden sadece 1 i hatta bir kisi bile degil sen uyu hayatim biraz dinlen ben bakarim mi dicek 😂😂😂😂 aksamdan aksama isten gelince sevecek edecek iste butun rezillik sefillik sunepelik eziklik eziyet anneye ait bunjn baba sorumlulugunu anca vocuk biraz buyuyunce 8 0n aylik olup oturmaya baslayinca kturtup oyun iynattirir yuruyunce alip evde yururtur. 1 yas sonrasi alir parka indirir falan anca bu yani oyle gece kalkip bebegi susturacagini mama verecegini uyutuacagini bezini degisip kusmuk temizlicegini tasmis bohlu takimlarini citiliycegini falan disunmuyirsun heralde😂
Kiz canan abla sen bu anneligi cok hor goruyon hamile kalirsan hic sairmam cok buyuk konusiyon🤭🤭🤭🤣🤣🤣🤣🤣
zamaninda buyuk konusup hamile kaldim kiz. ben kendiminoldururm de ikinciyi yapmam diyorudm . hic aklimda yoktu bayadir adet olmadigimi farkettim tarihimi bile bilmiom tel resim galerisinden bakdim en son adetken nere gtmistim falan. derken bi bakdim 16 gun gecikmisim. test yaptim hamileyim . . bogure higure agladim esimi ayni seyleri tekrar yasamayam
benek bakamam kilo alamam hastaneye gdiyorum kurtaj olcam diye. esim isi guvu brakip eve geldi 4 saat dil doktu bana ikna etti dogurmaya ikincim oyle oldu. ama kordinlarimi baglattim imkansiza yakin hamile kalmak benim icin kalmam insallh daha bi eziyet cekilmez ya yeter omrumden 20 yil yaslandim iki vocukla
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Sen yinede tedbirli ol buyuk konusma
Yorumlarin beni cok gulduruyor🤣🤣🤣🤣🤣
16 gun nasil aklina gelmedi🤣🤣🤣🤣
Benim 1 gun geciktimi alim ayagim titriyor
ya hic bebek dusunmuoduk bende takip etmiodum kendimi. kuzenlerle konusurken biri dediki adetimde cok var daha ama cok karnim agrio cok tatli yiyesim var falan dedi. deidm daha gecenlerde beraber olmustuk en sin yeni gelicekdir zamanimiz falan knusutken demesinmi ben daha gecen hafta bittim . bi sonraki ay icin diyirum dedi.. aaa dedim ben olmadim sanki bayadir en son nezamandi falan . oyle tesadufu gelisti olaylar. bide ben hic belirai falan olmaz sapasaglan olurum hamilelikte . hic anlamadim yani
Benim eşim kendi isteği ile kalktıp baktı bana destek oldu işten gelince çocuğa bakardı hafta sonları benden daha çok bakar hatta ama kendisi istediği için hatta ben bir gece oturma odasına gittim bana kızdı niye gidiyorsun diye çocuk benim de çocuğum ikimiz de bakacaz der
Bizimde destekçimiz yoktu eşim işte 7 gibi gelirdi yemek falan 9 olurdu saat ben dokuzda yatardım 12 ye kadar uyurdum sonra eşim yatardı sabaha kadar kaldırmazdım akşamları eşim 2.3 saat baksa o yetiyordu toparlamama
benim eşim yıllık izin aldı. hatta rapor da aldı nerdeyse 40 gün evdeydi. zaten erken doğdu küvezde kaldı kızım vs.
gece aman aman bir şey olmadıysa kalkmadı ama onun dışında gündüz bakımına yardımcı oldu. ev işlerinde sağolsun hakkını ödeyemem. çamaşırı, bulaşığı, süpürmesi her şeyi yaptı.
sadece erkek anlamaz deyip bebeği babadan uzak tutmamak lazım. sen emzir sonra babaya ver gazını çıkartsın, alsın kucağında uyutsun. onlar için de temas çok önemli. sen altını değiştirirken o da sana yardım etsin hatta değiştirmeyi de öğrensin.
kız bebek bile olsa 2 yaşına kadar baba altını değiştirebilir, yıkayabilir.
ilk baştA bebek babadan bir şey anlamaz deme, ver kucağına birbirlerinin kokusuna alışsınlar.
Bebek herşeyi öğretir insana merak etmeyin ama küçük bebekte anne faktörü çok daha fazla evde olduğunda biraz babası oyala uyutsa vs sknti olmaz ama zaman gectikce daha iyi oluyor. Benm eşim gece de gündüz de yardım etti mecbur çünkü benm ikizlerim vardı tektim mecburdu yani. Vardiyalı çalışsa da mrcbur.
1,514,777 soru
24,701,797 cevap
368,949 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın