+2 oy
298 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (4,405 puan) tarafından

Acaba evim pis mi diye

Mesela sizler kaç günde bir halıyı kaldırıp siliyorsunuz. Toz her gün alıyor musunuz her gün balkon yıkıyor musunuz merdivenler kaç günde bir siliniyor 

Derdim yokmuş gibi bi de bunlarla ugrasıyorum bana kendimi pis hissettiriyorlar

Küçük kızım var yapabildiğim kadar yapıyorum ama çok da ev işine ağırlık vermiyorum versem ya ben hiç dinlenemicem ya da kızıma zaman ayiramicam. Dinlenemeyince de stres yapıyorum bu da kızıma yansıyor

Komşum bana diyor ki halilarini yıkamaya ver perdelerini makineye at vs vs. 

Çok misafirim olmaz ben her bayramda halilarimi yıkamaya vermem mesele geçen bayramda perdeleri yıkamadım bu sefer hepsini yıkicam 

Komşum temizlikten bahsederse bir daha uygun bir dille kırmadan sanane dicem gerek yok dicem ki bir daha konusunu açmasın çünkü o öyle bahsedince ben kendimi kötü hissediyorum 

15 Cevaplar

+5 oy
önce (2,304 puan) tarafından

Ya ben misafirliğe veya komşu oturmasına gittiğim zaman perdelerin temizliğine veya halıların temizliğine hiç dikkat etmiyorum. Hoş sohbet muhabbete gidiyorum. Ne kadar kötü insanlar var 

önce (4,405 puan) tarafından
+1

Komşum 7/24 temizlik yapıyor evde. Herhalde istiyor ben de kendi gibi olayım 😀

önce (2,304 puan) tarafından
+3

Vallahi çocuklarımın bu zamanlarını kimse geri vermeyecek bana. Titiz olan evinde oturdun ben çocuklarımla vakit geçirmeyi daha çok seviyorum 😁❤️

+1

Ben de. Çocuğuma haksızlık etmeye hakkım olduğunu düşünmuyorum. Ama korkarım zamanla komşuya benzemekten ben de kafayı siyirmadan taşınayim😁

-Reklam-
+3 oy
önce (2,201 puan) tarafından

Ben bir yere gidince hiç biyke bakamıyorum ne ne kadar ayıp, insanlar hiç yol yordam da bilmiyorlar. Terbiyesizlik. Ben olsam kabul etmem derim ki kusura bakma ev pis perdeleri makineye atınca çağırayım 😂

En iyisini yapıyorsun. Ev he zaman tamizlenir ama çocuğun bir daha büyümez. Ona vakit ayır dünyanın en güzel annesi sen olursun :) azami temizlik gayet yeterli. Her gün halı koltuk kaldırıp silecek kadar çok sevmiyorum bu dünyayı. Haftada bir yaparım. Kendimde yapmam detay temizliği. Eşimle yaparız. Yemek sonrası bir süpürge yaparım. 2-3 günde bir paspas toz. Yeter Allah bereket versin. 

+2 oy
önce (2,720 puan) tarafından

Demek ki kendi hayatında temizlik ön planda. Karakteri ve yapısı odur. He deyip geçiştirin.  Öyle kendinizi kötü hissetmenize gerek yok. 

+1

Temizlik ön planda evet maalesef vaktinin çoğunu ev işi yaparak geçiriyor. Maalesef kızına bile yeterli ilgiyi sevgiyi vermiyor ben ona da üzülüyorum aslında hastalık bu tedavi olsa hayatında çok şey değişecek ama o halinden memnun temizlik yapınca mutlu oluyor

önce (2,720 puan) tarafından
+1

Önüne başka alternatif sunulmamıştır belki, üzüldüm onun adına. Konuşma tarzında kırıcı bir tarafı yoksa sorun etmeyin. 

+1

Yok öyle güzel konuşur sıcak kanlı güler yüzlüdür birşey de diyemiyorum kırmak istemiyorum

+2 oy
önce (827 puan) tarafından

Avizeden aşağı don da sarksa. Dönüp bu niye burda demeyecek komsular biriktirin. Gerisi çöp 

+1

Ah keşke olsa kafa dengi birileri yok yakınımda

önce (827 puan) tarafından
+1

Gorusme o zman öyle biriyle. Tavsiyem seni incelemeye gelen insan açık arayan insandir. Nerden ne diyeceği ne yapacağı hiç belli olmaz tehlikelidir yani

+2 oy
önce (6,315 puan) tarafından

Hafta da bir komple halilar kaldirilir ev supurulur,toz alinir ,silinir. Hafta da 2 banyo temizlenir. Hafta da 2 toz alinir, 2 kezde balkon yikariz. Haftada 1 nevresim degistiririm. Mutfak dolaplarinin disini ve buzldolabinin icini hafta da 1 silerim. 2 ayda bir dolaplarin iclerini ayrintili silinir. 

Sene de 2 kez halilari yikamaya veririm. Genelde ekim ve mayis aylarinda. Ekim ayinda camlar ,balkon kapandigi icin veririm. Mayis ayinda da tum kis kirlendigi icin veririm ama yaza daha cok kirlenir :D

Bosver ya aman keyfin nasil isterse. Belki bayram diye demistir ya da halilarin mi piste acaba dedi. Ben her bayram perdeleri yikarim ama benim evim cok tozlu. Bize de cok gelen olmaz ama bayram iste alismisim komple bi temizlik oluyo. Belki de buyuk temizlige bahane oluyo. 

Gecen bayram annem koye gitmisti cenaze sebepli. Yakin bi akraba da kalmis. Hani kotu niyetle degil de perdeleri baya kirli duruyomus. Annemde yikasak mi bayram gunu cenaze de oldu gelen -giden olur demis. Hani millet ayiplamasin diye. 

Yani iste bizde boyle dogru-yanlis bilemem ama bayram gunu ev temiz olur,ikramliklar olur. 

Bu arada bende sehir disindayim bi kac arkadasimiz gelir sadece. Belki komsunda boyledir :D yoksa komsun benim annem mi acaba :))

+1

Ahahah olur mu olur ama sen evli misin evliysen senin annen değildir 😀

önce (6,315 puan) tarafından

Evli cocukluyum :D

+2 oy
önce (1,451 puan) tarafından

Bak geçen bir abla evine davet etti çay koyayım diye, bende gitmem huyumdur kızı da parka götürüyorum zaten, kapının önünde beş dk oturduk, genç abla, komşu teyze ben, ben zaten ayaktayım kız dolaşıyor öyle hoş beş hava su çocuk gittik, komşu teyze olan akşam üzeri bizim balkonun önüne geldi bir bardak su istedi verdim, halısını gördün mü yeni mi almış nedir sözde kocası işsiz, o an karşımda böyle hani küçükken omuzlardaki melek figürü olur ya tabiri caizse, o kötü meleği gördüm o an, kadının görmediğim evinin dedikodusunu yapacağım teyze ile ve teyze yedi yirmi dört o kadında. Afiyet olsunnn bardağı alimmmm hadi iyi akşamlar dedim içeri girdim, ben mi tuhafım dedim kendi kendime yemin ederim ben halı malı görmedim, ama bakmadım balkonunda camında ne var perde bile var mı şuan hatırlamıyorum, ben insanların evine onları eleştirip açık aramaya veya irdelemeye değil samimi sohbetine ve güler yüzüne giderim gidersem eleştirmeye ve ya eleştirilmeye değil, 

+1

Ben de dikkat etmem ne var sağda solda o kadar uyanık cin fikirli değilim Allah a şükür iyiki safım :)) 

Bide hiç hoş değil gerçekten evinden çıkmadığın insanın dedikodusunu yapmak dedikodu zaten hoş birşey değilken

+2 oy
önce (3,348 puan) tarafından

Komşularımla samimi olmuyorum, kimseyle bu denli konuşmuyorum. Ondan sonra kendilerini bir halt sanıp her şeye müdahale etmeye çalışıyorlar. Akıl veriyorlar . Eşim bile akıl verdiğinde akıl verme para ver diyorum. Kimsenin aklına ihtiyacım yok kaç yaşına gelmiş kadınım ben her şeyi yeteri kadar düşünüyorum. Iyi niyetli de olsa kaldıramıyorum. Ha ben sorarım fikir isterim o ayrı. Bence bu niyet ne olursa olsun hadsizlik. 

+1

Maalesef bence bu zamandaki insanların çoğunun sorunu haddini bilmemek

+2 oy
önce (2,338 puan) tarafından

bariz bir evi bk götürmüyorsa kimsenin evinin pisi umrumda olmaz. öyle bir evse de gittiğim bir daha gitmemeye çalışırım lafını da etmem. bu tarz konuşan kişilerin aynı masumlar apartmanı dizisindeki gibi pis bir birikimlerinin olduğunu düşünüyorum. görünen kısım bal dök yala ama gizli bölmesi çöptür. 

+1

Ya ben anladım zaten bana bir akşam geldiğinde mutfağa girdi. Bulaşıklar bekliyordu bangonun üzerinde. Başladı onları yerleştirdi makineye sonra ocağı sildi ama temizliğini beğenmedim. Yani iş yapma takıntısı var ama ben yaptığım zaman daha temiz yapıyorum bence 😁 

O diziyi izlemedim ama çok duydum aynı ordaki gibi yedi yirmi dört kadın ev işi yapıyor temizlik yapınca mutlu oluyor

önce (2,338 puan) tarafından
+1

o dizide baya temizlik takıntıları var ama çişli çarşafları bir evde depoluyorlar, erkek olan dışarıda çöp karıştırıyor falan😂

+2 oy
önce (756 puan) tarafından

Ben olsam o kadını evime almam. Bu kadar şey diyorsa sana, demek ki evine geldiğinde her yeri didik didik ediyor. Seni gerçekten seviyor olsaydı böyle bir şey yapmaz, böyle şeylere takmazdı zaten. 

+2 oy
önce (14,138 puan) tarafından

Doğru yoldasın hiç takma 

Aşşadan okudum yorumdaki cevaplarını 

+1

Teşekkür ederim 🩷

+2 oy
önce (4,345 puan) tarafından

Benimde var öyle 2 komşum ama biz çok samimiyiz banada derler şu duvarları bi sil camları sil en sevmediğim şeyde duvar silmektir ki o kadar lekeli değil yani hatta hiç değil mutfak antre salonum duvar kağıdı dur zaten

Bende valla hiç yoramam kendimi siz gibi benim canım kıymetli derim. Birisi misafirler gelmeden bi halıları kaldırıp siler bide gidince kaldırıp siler okadar yapar . Şimdi dizlerinde kireçlenme den ellerinde sinir sıkışmasından ağrısından duramıyor. Sende ver cevabını 

+2 oy
önce (1,593 puan) tarafından

Çocuklarım 1 yaşına basana kadar ne bayram temizliği ne başka detaylı temizlik yapmadım belki doğru belki yanlıştır iki çocuğum var onlar doğmadan önce haftada bir halıları kaldırıp temizlerdim ayda 1 ve ya 2 kere perdeleri yıkardım nevresimleri hele bazen haftada 2 kere yıkardım zaten nevresimim değişiklik 3tane vardı onları 2 güne bir değiştirir haftada bir hepsini yıkardım ama ne zaman oğlum doğdu bu işleri yapamadım oğlum 6 aylıkken bi bahar temizliği yapayım dedim çocuğu emzirmeden emzirmeye aldım ama gözüm hep üstünde oldu onunla ilgilenemedim diye vicdan azabı çektim resmen sonra aman temizliği batsın çocuğumun gelişimi daha önemli bana ihtiyacı var bir dk bile ayrı bırakmam gerek dedim kendi kendime haftada bir evi silip süpürdüm yetti zaten küçüktü kırıntı falan dökmüyordu tek dağınıklık oyuncaklardı o dönem gece yatmadan önce evi toplar düzenler sabah kalkınca da evi silip süpürürdüm 2 saat anca sürerdi epey bi süre perde falan çıkarmadım hatta yenidoğan dönemini zaten anlatmaya gerek yok kolik bir bebekti tuvalet ihtiyacımı bile zor karşılardım 5 dk bıraksam ağlardı kahvaltı tepsim saatlerce odada beklerdi bazı zamanlarda yatağımın üstünü örtmeye fırsatım olmazdı oğlum uyuyunca da onun yanına uzanıp oğlumu izleyesim gelirdi 🥹hiç bi iş yapmak istemezdim eşim gelince yapardım her şeyi 

Bu temizlik işini bazen çok abartanlar var temizim titizim diye geçiştiriyorlar ama aslında uyuşuklar bir saatlik işi 5 saatte yapıyorlar titizim şöyleyim böyleyim diyene ya he he diyesim geliyor 

Şu an 2 bebekli anne olarak söylüyorum 2 ay önce bütün evi kırkladım bak duvarları bile sildim ama gel gör 2 senedir temizlik yapılmamış gibi zaman çok çabuk geçiyor kıymet bilmek gerek bir daha bu zamanları geri gelmeyecek bende bazen takılıyorum ay ne pis bi insan oldum diyorum bazen ama ben işe dalınca da çocuklarımın tek başına sessizce oynaması bana vicdan azabı yüklüyor 😃

+2 oy
önce (21,987 puan) tarafından

Bak bacım. Titiz değilim asla. Ama yine de yetişmiyor ev işleri. Elim çok hızlı değil. Bu bı gerçek. Ama ne her gün balkon yikayabileyim ne de halıları kaldirabilirim. Her gün süpürmek bile eziyet. Bazı günler supurmuyorum bile. Zaten çok yüklenince belim ağrıyor. Öyle olsun ya da olmasın. Birinin evime gelip bana iş ogretmesini asla istemem. Gelen hoş sohbetime guleryuzume gelsin. Dün evime oğlumun arkadaşlarını ve annelerini davet ettim. Salonumun perdesini oğlum çikolata yapmış. Yikayamiyorum bugunelrde merdivenim yok. Hiç utanmadım. Hatta üstüne bugün de komsularimi davet ettim. Onlardan da hiç utanmadım.  Sana öyle derse crvabini ver bence .

+2 oy
önce (1,586 puan) tarafından

Keyfime göre yaparım temizlik ne gerek varki hergunde yapsan aynı oluyor haftada bir kaldırıp siliyorum günlük elimin altında temixlik mendiliyle bı toz alırım kimse benden evlatlarımdan önemli değil o yüzden kimin ne dediğini umursamazdim sen doğrusunu yapıyorsun ilerde annem ne kadar temizdi demez çocuğun annem benimle çok ilgiliydi der 

+1 oy
önce (14,193 puan) tarafından

Halı yıkamaya senede 4 kez gidiyor her mevsim dönüşü. Perdeler en çok 2 ayda bir yıkanıyor. Halıları kaldırma huyum yok. Ayrıca komşuna ne o evde sen yaşıyorsun. 

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 326 göst.
+2 oy
16 cevap 306 göst.
0 oy
14 cevap 321 göst.
23 Kasım 2024 Diğer kategorisinde aycayurtsever78 (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 432 göst.
24 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Nevbahar21 (634 puan) tarafından soruldu

Kategoriler