Hafta da bir komple halilar kaldirilir ev supurulur,toz alinir ,silinir. Hafta da 2 banyo temizlenir. Hafta da 2 toz alinir, 2 kezde balkon yikariz. Haftada 1 nevresim degistiririm. Mutfak dolaplarinin disini ve buzldolabinin icini hafta da 1 silerim. 2 ayda bir dolaplarin iclerini ayrintili silinir.
Sene de 2 kez halilari yikamaya veririm. Genelde ekim ve mayis aylarinda. Ekim ayinda camlar ,balkon kapandigi icin veririm. Mayis ayinda da tum kis kirlendigi icin veririm ama yaza daha cok kirlenir :D
Bosver ya aman keyfin nasil isterse. Belki bayram diye demistir ya da halilarin mi piste acaba dedi. Ben her bayram perdeleri yikarim ama benim evim cok tozlu. Bize de cok gelen olmaz ama bayram iste alismisim komple bi temizlik oluyo. Belki de buyuk temizlige bahane oluyo.
Gecen bayram annem koye gitmisti cenaze sebepli. Yakin bi akraba da kalmis. Hani kotu niyetle degil de perdeleri baya kirli duruyomus. Annemde yikasak mi bayram gunu cenaze de oldu gelen -giden olur demis. Hani millet ayiplamasin diye.
Yani iste bizde boyle dogru-yanlis bilemem ama bayram gunu ev temiz olur,ikramliklar olur.
Bu arada bende sehir disindayim bi kac arkadasimiz gelir sadece. Belki komsunda boyledir :D yoksa komsun benim annem mi acaba :))