+3 oy
130 göst.
Diğer kategorisinde (165 puan) tarafından

Arkadaşlar daha önce öğretmenlik tecrübem yok bu yüzden sizlere danışmak istedim.daha önce kolejde dershanede çalışmış öğretmenler tecrübelerinizle beni bilgilendirebilir misiniz? İşe başlamadan önce nelere dikkat etmeliyim? Çekildikten sonra neler yapmalıyım yükselmek için ya da iyi bir maaş alabilmek için? Bir coğrafya öğretmeniyim maaş beklentim ne kadar olmalı? Kolej mi daha iyidir dershaneler mi daha iyidir etüt merkezleri mi daha iyidir? Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim<3

4 Cevaplar

+1 oy
(4,524 puan) tarafından

Yok mu öğretmen bu forumda

-Reklam-
+1 oy
(2,172 puan) tarafından

Vardır elbette bu saatte hepsi uyuyordur.😀 

Eltim matematik öğretmeni özel.iyi bir kolejde yani devlette çalışandan az aliyorlar bildigim 

0 oy
(2,497 puan) tarafından

bir kolajde öğretmenlik yapan arkadaşımdan biliyorum. tecrübeli biri değilsen asla devlet öğretmeni kadar maaş bekleme. asgari alabilirsen şükret o derece diyorum. maalesef özeldeki öğretmenin işi çok zor. zengin bebesine kızsan idare senş çağırıyor gel özür dile çocuktan diye. inşallah iyisine denk gelirsin 

0 oy
(1,933 puan) tarafından

Her ikisinde de çalışmış biri olarak kesinlikle dershane diyorum... maaş olarak çok daha iyi fiyat oluyor, ama tabi ilk yıldan onu da vermezler yıllarca beraber çalıştıktan sonra sizden öğrenciler ve veliler memnun kaldıkça sizi kaybetmemek için yüksek fiyat verirler ama dediğim gibi ilk yıldan bunu beklemeyin. Kolejler sistem olarak daha rahat olur dershaneye göre ama onlar da asgari ücret veriyor belki köklü bir kurumsa asgarinin bi tık üstünü teklif ederler.. ama şunu da unutmadan söyleyeyim dershaneler hiç bir zaman bir matematikçi fizikçi kadar yüksek vermezler sözel branşlara. Tabi maaşı bir de atanamayan mezun sayısı da belirliyor. Kolaylıkla atanan bi bölümün öğretmeni çok yüksek alırken ataması zor olan, mezun sayısı fazla olan bölümler de kimi ucuza bulurlarsa onu çalıştırıyorlar. Yüksek maaşla iyi bir öğretmen çalıştırmak yerine asgari ücrete (ya da ders sayısına göre asgarinin de altını teklif edebilirler) daha yeni mezun birini tercih edebilirler az maaş vermek için çünkü karşıdaki daha önce çalışmamış ve tecrübeye ihtiyacı var, sırf bu yüzden gel ücretsiz ya da yarım maaşa çalış CV'ne deneyim olarak eklersin dedikleri bile oluyor. Velhasılı kelam bir an önce atanmaya bak sen hocam 🙏🏻 

(165 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim hocam ❤️

(1,933 puan) tarafından

Rica ederim yolunuz bahtınız açık olsun iyilere denk gelin💖

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 281 göst.
0 oy
5 cevap 1,587 göst.
16 Mart 2022 Diğer kategorisinde - YaZ - (8 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 149 göst.