+1 oy
267 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (520 puan) tarafından

Arkadaşlar sizden bilgi almak istiyorum oğlum 26 aylık 2 yaşinda bugün cerraha götürdüm sünnet için muayene ettiler bayramdan sonraya sünnet için gün verdiler, çocuk büyük olduğu için genel anestezi verirler diye tahmin ediyorum acaba beni ameliyathaneye istesem alırlar mı korkuyorum..

Bazı arkadaşlarim ve çevrem 2 yaşından 6 yaşa kadar sünnet önerilmemektedir diyen arkadaşlarim var  sizce yaptırayım mi bilgili arkadaşlar lütfen desteğinizi  bekliyorum bu arada devlet Hastanesi'ne gittim 

12 Cevaplar

+2 oy
(817 puan) tarafından

En İyi Cevap

Benim bi oğlum 10 aylık diğer 3 yaşında genel anestezi ile oldular süreç şöyle gece 2 sonra aç kalıyor ameliyat giriş bölümüne kadar beni aldılar orda sedyeye uzandı damar yolundan rahatlamasını sağlayan bir ilaç verdiler gitti ağlamadan gitti ama dönüşü ayyy ayyy 1 saat ağladı burnumuzdan getirdi ayy şükür üstümden yük kalktı seviniyorum yaptırdım diye 

(520 puan) tarafından
+1

Ayyy damar yolu diyin bide bebekken kan aldılar cocukdan kotu aldirlar korkuyonhep ağlayınca nefesi gidiyor korkuyorum napacam bilmiyom. 

Ağlar narkoz geçince ağrısı başlıyor ama buda geçer bende bı rahatlasam ya 

(817 puan) tarafından

Yani Allah için ben bile doğum yapınca kolumdaki damar yolu acısı hep hissettim o yüzden bir n evvel çıkmak istedim ama orada yeni doğan hemşire vardı hızlıca açtı,yada çok sıkıntı yaşayacaksınız bekleyin oğlan 6 yaşına gelsin çünkü ben bilirim o ağlayıp nefesi gitmeyi benim oğlum da öyleydi 3 kere öyle öldü zannettik nefes gitti kafa düştü ayy çok kötüydü bazı çocuklar ağlayınca vucudu çok kasılıyor ama bizde daha can kalmadı onu öyle görünce 

(520 puan) tarafından

Canm ben oğlumun babasıyla 2 sene sonra daha yeni boşanma davam bitti , adam pislik görüşlerde uzun babasıyla babası çok pis cahil insan alıp çocuğu ailesine götürüp sünnet ettirir ailemde altın takacak diye bişey demisdi bı ara bende hemen yaptırayım dedim cahil bende habersiz yapar çocuğu kötü uere goturur bakımında yapmaz en iyisi ben güvenli yerde yapıp bakayım bitsin gitsin adam belalı ondan ugraşmiyim diye hemen yapdirmak istiyorum yoksa bende çocuk buyunce yapdircakdim

(817 puan) tarafından

O zaman git hastane de temiz hijyenik yaptır bizim çevrede dedi eve sünnetçi çağır araştırdım hastanenin temizlikçiyi olmuş sünnetçi eve geliyor yok dedim hastanede oldu ne enfeksiyon ne bi sıkıntı yaşamadık geceden iyice tıka basa yedir ne seviyorsa yedir bide hastaneye en sevdiği oyuncakları götür 

-Reklam-
+3 oy
(2,158 puan) tarafından

Cinsel kimlik oluşma sürecine girdiği için psikolojik olarak tavsiye etmiyorlar travma kalabilir çocukta diye. Büyük küçük fark etmiyor genel anestezi veriyorlar. Çünkü benim oğlum 8 aylıktı genel anestezi ile yaptılar. Dozu ona göre ayarlıyorlar. Sizi alacaklarını sanmıyorum. Tanıdığınız yoksa almazlar. 

(520 puan) tarafından
+1

Çok sağol cnm teşekkür ederim ama yanına girmek istiyorum iğne yaparlarsa ağlarken krize giriyor nefesi gidiyor anesteziyi bişe koklayarak veriyorlar çocuklara 

(2,158 puan) tarafından
+1

Sünnette nasıl oldu tam hatırlamıyorum ama 3 yaşında da geniz eti aldırdık. Meyve suyunun içine ilaç koydular sersemletti o biraz. Önlük giydirdiler sedye ile ameliyayhanenin ilk kapısına kadar bende girdim. Annen şu odada önlük giyip gelecek korkma diyip içeri aldılar. Bende evet oğlum önlük giyip geleceğim dedim. O an O kadar ciddi dedi ki doktor ben bile inandım gerçekten bakındım önlükler nerede diye 😀 belki size de öyle birşey yaparlar. 

+2 oy
(6,806 puan) tarafından

Keşke daha erken yaptirsaydin cnm   o zaman anlamazdi küçük olduğu için ne kadar büyük olsalar  o kadar zor oluyor  genelde erken önerilir sünnet geç önereni ilk kez duydum 

(6,806 puan) tarafından

Sıkıntı değil cnm iki yaşta suan uygundur  

(520 puan) tarafından

Ameliyathaneye almazlar mi beni  genel anesteziyi nasıl vercekler ilaç mı koklatacalar çocuğuma, çünkü iğne yaparlarsa ağlıyor nefesi gidince ağlama krize giriyor

(1,925 puan) tarafından

Bizim doktor 6 yaşinda yapın dedi. Hiç dinlemedim yazık o yaşta yapılır mı ya

(6,806 puan) tarafından

Devlette pek almıyorlar canm  anestezi veririrler ama yaşı küçük olduğu için ben geleyim de   icerie

(6,806 puan) tarafından

En güzeli akılları kesmedigi zaman olmaları büyüdükçe sünnet zor oluyor 

+1 oy
(1,925 puan) tarafından

2 yaşı neden beklediniz ki? Daha 1 yaş olmadan yaptırdık bitti. 3 günde tamamen iyileşti. 

(520 puan) tarafından
+1

Ahh bende beklemezdim ki bazı nedenlerden oldu malesef 

+1 oy
tarafından

O yüzden ortanca oğlumu daha yeni yaptırdım 7 yaşında 🫣

(520 puan) tarafından

İnşallah ya ama benim oğlan büyük genel yaparlar

(2,121 puan) tarafından

7 yaşında yaptırmak nasıl cmm? Oğlum 6 aylık yaptırmak istemiyorum. Büyüdüğünde yaptırmak istiyorum. Pipide ice çökme vs okudum bebeklerde. O yüzden Büyüdüğünde düşünüyorum. Genel anesteziyoloji gerek olmaması çok iyi. Ben istemezdim çünkü genel anestezi

tarafından

Benim büyük oğlumun ameliyat süreçleri oldu o yüzden ertelemek zorunda kaldık sonrada etkilenir bekledik madem 6 yaşını geçsin dedik devlete gittim sıra çoktu belediyenin projesi varmış oraya başvurdum hemende aradılar doktorda iyi idi Allah razı olsun sadece bölgeyi uyusturdular telefonla oynadı lazerle yapıldı sünnet hiçbir sıkıntı olmadı 1 haftada iyileşdi şuanda da bir sıkıntı yok hamd olsun

(2,121 puan) tarafından

Büyümesini beklicem bende ya

önce (3 puan) tarafından

Belediyenin projesini nasıl aradınız acaba 

+1 oy
(2,756 puan) tarafından

12 gün önce yaptırdım. Üstelik sadece sünnet değildi eğrilik ve peygamber sünneti vardı. İlk operasyonunu 2 yaşında mesane enjeksiyonu olarak yapıldı başka bi durumdan ötürü. Şubat ayında inmemiş testisten ameliyat oldu şimdi de sünnet. Hepsi genel anestezi oldu bi sorun yaşamadık. Benim oğlum yapı olarak güzel karşıladı travmalık bi durum olmadı. 4 yaşında 

(520 puan) tarafından

Çok şükür geçmiş olsun olmuş bitmiş , bende rahatlayabilsem iğne yapınca nefesi gidiyor ağlıyor baya ondan çok korkuyorum

(2,756 puan) tarafından

Allah'a şükür geçti gitti inşallah da bitmiştir ve bu sondur. Ben yapı olarak biraz soğukkanlıyım. Oğlumla da iletişimimiz iyidir. Operasyondan önce yapılacak işlemi güzelce anlattım. Acıyabileceğini söyledim. Sorularını tek tek defalarca sormasına rağmen yanıtladım. Elimden geldiğince sakin kalmasına yardımcı oldum. Evet iyileşme süreci biraz sancılı olabiliyor ama max 1 haftada acısı bile kalmıyor. Sünnet külotlarından birkaç tane almanızı tavsiye ederim eğer operasyona karar verirseniz. İleride daha zor olmasın diye şimdiden yaptırmayı tercih ettim. Peygamber sünneti durumu olduğu için doktorlar 3 yaşından sonra dediler. Yoksa ben 1 yaş civarında yaptıracaktım. 

(520 puan) tarafından

Anladım çok saol inşallah oğlan bezli ama yinede sünnet kiloduna ihtiyacı varmı sence 

+1 oy
(5,490 puan) tarafından

Evet 2-6 yas arasi doktorlar onermez. Bizim doktorumuz da onermiyodu. Ilk oglumu 7 aylik, ikinci oglumu 9 aylik lokal anestezi ile sunnet ettirdim. O zaman yanina aliyo, zaten uyanma ve oyalayabilmem icin birazda mecburen giriyosun ama genel anestezi de sizi almazlar. (Bu arada ben ozelde yaptirdim) Korkmayin cok kisa bi islem.

(520 puan) tarafından

Doktor sadece neden şimdi yapıyorsunuz çok küçük dedi 2 yaş sünnet önermiyoruz gibi bilgi vermedi keşke zamanında yapdirabilseydim lokal ile ama olmadı evet kısa işlem ama genel anestezi nasıl veriyorlar çocuğa narkoz koklatarak mi , acaba iğneyle yaparlarsa nefesi gidiyor ağlarken ondan çok korkuyorum aslında, acaba kaç dakika surer

+1 oy
(142 puan) tarafından

Ben oğlumun sünnetini hastanede yaptırmadım. Çok yakından tanıdığımız bir doktor var sünnet için evlere gidiyor özel. Ona yaptırdım. Bebegım 2.5 aylıktı sadece lokal uyusturarak sunnetını yaptı. Çok rahat ve konforlu geçti. Şimdi yıne oğlum olacak ve tekrar ona yaptırıcam. Evet gelişimsel olarak bu yaş aralığında önerilmiyor ama bu sekılde sunnette ev konforunda oyun oynayarak anne baba ve diğer guvendiği kişilerin yanında rahatca sünnetini olabılıyor çocuk. 

(520 puan) tarafından

Teşekkür ederim sağlıkla kucağına al yeni dogacak olan oğlunu , benmmoglan iğne olurken korkuttular çocuk hemen nefesi gidiyor cok ağlıyor ondan korkuyorm

(142 puan) tarafından

Hangi şehirdesin acaba?

(142 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım sagolasın. Dediğim gibi çocuk gormuyor hiç bişey oyunla oluyor sunnetını ve ev konforunda. 

(520 puan) tarafından

Elazığ dayım cnm ben 

0 oy
(1,082 puan) tarafından

Benimde oğlum 16 aylık ama bize 7 yaşından sonra dedi sünnet için . Birde devlet hastanesi nde ameliyathaneye tek başına alıyorlarmış çocuğu doktor yapılsa bile travma olur dedi. 

(520 puan) tarafından

Valla cnm çocuğu tek başına mi alcaklar bilmiyorum bilgim yok belki bilgi verirler , evet tek.alsalar travma olur 

0 oy
(856 puan) tarafından

Ben tam 36 aylıkken yaptırdım şimdi dört yaşında hiç hatirlamiyor bile bu travma olayına inanmıyorum ben üç yaşını iki yaşındaki halini kim hatirliyormusta o zekilik kimse varmista çocuk hatırlasın Allah aşkına doktor sordum bu durumu özellikle yok öyle birşey neden travma kalsin hatırlayacağı yaşları değil dedi asıl yedi yaş sekiz yaş gibi büyük yaşlar çok net hatırlar ve travma kalmaya müsait yaş bence  o travma bu travma diye diye çocuklari çıt kırdım yetistiriyoruz Allah yardım etsin asıl travma bizde kalıyor kimsenin haberi yok 

(520 puan) tarafından

Gercekden  çok haklısın valla doğru söylüyorsun cnm benm

0 oy
(126 puan) tarafından

Ben iki ay önce 4 yaşında ki oğlumu ve 7 aylık bebeğimi etirdim hiç bir sıkıntı olmadı sadece küçük olan çok ağladı büyü fark etmedi bile sizi ameliyathane ye almazlar şimdi den geçmiş olsun 

(520 puan) tarafından

Teşekkür ederim cnm 

0 oy
önce (520 puan) tarafından

Arkadaşlar dün oğlum sünnet oldu bugün biraz toparladı sürekli uyumak istiyor karton bardak yapdim bezine yapismasin diye koydum çok rahat geçiyor ama arada bezinin cirtını açıyorum öyle biraz acikda bekletiyorum annem daha çabuk iyileşir diyor biraz havalandirip kapatiyorum sizce bu doğrumu bilgisi olan varmi

önce (6,521 puan) tarafından

Bilgim yok ama burda birisi idrariyla daha çabuk iyileşiyor yazmıştı sanki yanlış bilgi vermek istemem yinede araştır 

önce (520 puan) tarafından

Yok cnm zaten evet biliyorum idrarla çabuk iyileştigini dun hemen yapdi idrarını felan inşallah toparlar sürekli uyuduğu için ağlamıyor fazla uyanıp 2,3 saat sonra uyuyor 

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 130 göst.
0 oy
9 cevap 430 göst.
4 Temmuz 2022 Kültür-Sanat kategorisinde Heidi nin koylusu (3,460 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 54 göst.

Kategoriler

1,459,432 soru

23,933,420 cevap

324,163 kullanıcı

...