+1 oy
699 göst.
Diğer kategorisinde (853 puan) tarafından

Oğlum marta 3yaşina girdi baba mama dede haricinde bisey demiyor ugrasiyorum yok rapor cikaricam buyuk ihtimalle bn cok gttim doktorlara   siciline isler falan dediler ne yaziyor raparda otizm mi  normalde ozel aldircaktim ama suan imkanim yok esimin isyeri kapandi  daha is bulamadi 

12 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Canım benimki de 3 yaşındaydı hiç konuşmuyordu anne baba falan diyordu yani bir de su diyordu aynı o şekilde rapor aldım vallahi nereye işlerse işlesin en azından çocuğum konuşmaya başladı yani bence konuşamaması o raporun sicile işlemesinden çok daha önemli psikolojik açıdan da o şekilde çocuk derdini anlatamıyordu yani şu anda çok da güzel konuşuyor tam bir sene olacak zaten okula başladı Bir ay içinde kelimeleri söylemeye başladı 2 3 ay içinde de cümle kurmaya başladı yavaş yavaş

(3,656 puan) tarafından

Kaç artı versem bilmiyorum. Bizde ilk çekindik rapor için ama sonra çocuğun psikolojisinden önemli değil diye düşündük ve çocuğum birkaç ay içerisinde düzeltti konuşmasını 

-Reklam-
0 oy
(8,091 puan) tarafından

Otizm teşhisi koyuldu mu ki?

Belki yapısal başka bir sebep vardır 

(853 puan) tarafından

Yok cnm  ozeli devleti otizli dgil dedi ben raporu bu sebebten  istemiyordum oz3lllerbole diyor bende hayatini etkilemiyim die rapor cikarmadm

(8,091 puan) tarafından
+1

Konuşmama sebepleri önemli. Ekran varsa acilen kesilmeli mesela. Anne baba ne kadar ve nasıl konuşuyor o önemli. Sürekli konuşuyor musunuz çocuğunuzla, kitap okuyor musunuz, eşiniz konuşuyor mu. Tüm bunlara rağmen konuşmuyorsa konuşma terapistine gidebilir bu da ileride önünde sorun olmaz diye düşünüyorum. 

0 oy
tarafından

Otizm vs değilde damak bağımı ne diyorlar hiç baktirdinmi 

Belki öyle birseydir

tarafından

Baktilarmi sen kendin de bakabilirsin sanırım.anlasiliyor 

(853 puan) tarafından

Bakarim cnm yarin ama baba falan diyor

tarafından

Desin xanim bir akrabamizin kızı konusmuyordu bir iki kelime dışında 

Ya 4 yaşında falandı bir doktor demiş dil bağımı damak bagimi  her neyse kestirdiler sonra düzeldi bir bak ama diğer türlü geriden geliyorsa çıkart raporu çünkü 3 yaş çocuk artk kendini anlatabilcek yaşta 

(2,135 puan) tarafından

Dil bağı kulak burun boğaz bakıyor 

(853 puan) tarafından

En yakin zamnda randevu alicm cnm gtrcem

0 oy
(30 puan) tarafından

Teşhis koydumu doktor koymadiysa belki genetiktir benim de oğlum 3 yaşında yeni girdi dede gel fala gidordu derdini hep parmak gsitererek anlatırdı yada götürür su elimden tutup çok teelfon televizyon izletme kes bende kestim yavaş yavaş çok vermiuorum ve beni tekrar ediyor şuan tam da tabiki akıcı konuşmuyor birşey olunca flaan noldu içi ver flaan diyor  bol bol çevresi olması lazım benimde çevrem yok eknd6basima konuşsun diye uğraşıyorum bence konuşur oğlun kısa sürede 

(30 puan) tarafından

Evet yazılır teyzemin oğlundan biliyorum bende çok korkmuştum ama göz teması varsa oyun oynuyorsa çevresiyle  simariklik yapiyorsa sıkıntı yok dedi doktor isminle seslenince bakıyorsa anliyorsa dediklerini kokrma konuşur 

(30 puan) tarafından

Konuşur ablasına bakarak illaki öğrenir inşallah kısa sürede konuşur oda 

(853 puan) tarafından

Ya iste insan dert ediyor cok ugrasiyorum cnmm ama tel ablasi aliyor oda aliyor ama derdini konusmadan anlatiyor  goz temasi var bakar ismini soledginde  oynar  dedgin herseyj yapar doktorlarda cok zeki diyolar

(30 puan) tarafından

Biliyorum cnm bende çok dert ettim stres ettim herkese sorardım  doktorda zeki diyorsa konuşur ya biliyorum ablası isteyince oda işte tabiki benidme eşim telelfon çok bağımlı oğlum hep babasına bakarak oynardı hiç dusurmezdi elinden o işteyken fırsat bildim zamanlarda hemen alırdım saklardim unuttururdum  yaz geldi ya biraz da olsa park artık yada yarım saatde olsa dışarı bende öyle yapicam telefonu azda olsa bırakınca gene ikili cümle kuruyor 

(853 puan) tarafından

Inşallah benmkide tez vakitte kurar cnm

0 oy
(2,514 puan) tarafından

Biz cıkardık otizm yazmıyor dil ve konuşma desteği yazıyo gerekli testleri yapıyolar önce biz Mart ayında başladık cok ilerleme kaydettik 3 lü 4 lü cümle kurabiliyo artık ve rapor iptal oluyor tedavi bittiğinde sistemde o tedaviyi gördüğü cıkıyormus birtek ve hiç bir seye engel değilmiş 

(2,514 puan) tarafından

Ben onu özellikle sordum Kocaeli şehir hastanesindeki psikiyatri uzmanı eskiden sıkıntı olabiliyodu ama artık engel değil dedi cunkü otuzm yada ağır engel yada herhangi bir engelli raporu değill dedi eğer herhangi bir engeli olsaydı sıkıntı olurdu dedi

(11,770 puan) tarafından

Asii arkadaşa katılıyorum bende cikartim ne yapayım mecbur kaldım çıkartmayıp çocuğun ileri hayatını etkileyecek diyip biraksaydim okul çağına gelince akran zorbalığana uğrayacaktı. Ki şimdiden uğruyor anaokula gidiyo 5 buçuk yaşında konuşması hala tam net değil bazı kelimeler zorbaliyo öğretmen dedi müsade etmiyorum. Artık konusmasina rağmen sadece birkaç harfi diyemiyo birkaç kelimesi net değil diye..

Raporda dil ve konuşma desteği yaziyo ilerde karşına çıkmaz çünkü otizm değil zeka geriliği değil dedi doktor hata dedi eskiden polis askeri personel olmaya engeldi artık o yasada kalktı 

(853 puan) tarafından

Cnm oleyse bnde cikartiyim hmn

(11,770 puan) tarafından

İleriki hayatını düşünüp şimdiki hayatını mshfetme maalesef günümüz çocukları aşırı derecede kötü zorba gondermeyip bıraksan okula başladığında yani topluma karıştığında çok zorbalanir dışlanır. Artık dili değil pskolojiside bozulur ben bunu düşündüm gidip cikartim. 

(853 puan) tarafından

Aynen cnm cok dgru soluyorsnn

0 oy
(12,347 puan) tarafından

Allah aşkina siciline işlese ne olur adam mi öldürmüş sanki siciline işlemesindenn korkuyosun. Rapor al eğitimini alsın çocuk ilerleme gösterip yaşıtlarını yakalayınca dil gelişimini tamamlayınca rapor zaten iptal ediliyo.

0 oy
(7,488 puan) tarafından

Sonra sildirilebiliyor diye duydum tv tablet telefon bakiyor mu o cok etkiliyor 

0 oy
(7,920 puan) tarafından

Siciline işlemiyor kardeşim oğlu üç buçuk yaşında konuşamıyordu rapor çıktı kreşe gitti üç ayda sular seller gibi konuştu sonra raporu sildirdiler raporu çıkartan kişi sonradan sildirin demiş yıl dolmadan siliniyormuş

0 oy
(3,656 puan) tarafından

Canım otizm değilse otizm yazmaz rapora dil ve konuşma bozukluğu yazar sadece benim oğlumda da konuşma sıkıntısı vardı artikülasyon bozukluğu dediler 1yilda da düzeldi. Şimdi raporu kaldıracağım. 

0 oy
(1,015 puan) tarafından

Komşumun ogluda 3 yaşında dün götürdü.doktor hiç birşeyi yok 3 ay boyunca TV,telefon kes

Bol bol konuşun kutu oyunlari yapın boywma yapın demiş.3 ay sonra tekrar gel demiş.20 dkka boyunca doktor oyun terapisti yapmış.

0 oy
(10,489 puan) tarafından

Benim oğlumda 3,5 ta açıldı şuan 4,5 tamamen rahat konuşuyor 

Ayrıca belirtirim ki oğlum yazdım genelde erkek çocukları geç konuşur merak etme konuşur 

(853 puan) tarafından

Insallah cnm 3.5 gidiyor konusmak istemiyor gbi

(10,489 puan) tarafından

Cnm hiç endişe etme benim olanda öyleydi hatta konuşsun diye konuaturuyorduk kızıp gidiyordu zamanla onu konusturmaktan ziyade biseyler sorup bazen kendimiz cevaplarık yavaş yavaş konuşunca çok şükür 4 yaşında konuşmaya başladı şuan 5 yaşına girmeye 3 ay var ama çok rahat konuşuyor 

(853 puan) tarafından

Inşallah cnmm 

0 oy
(6,515 puan) tarafından

Benim kizda öylesi 3 yaşına gelince baktım hiç konusamiyor elma bile dyemiyor hiç bir araç hyvan meyve ismi falan blmiyordu kartlar aldım hep gösterdim resimler çizdim balık vs hep tekrar etmesini istedim bir süreliğine hep kelime konuşuyordu şuan 4 bcuuk konusyor herşeyi syluyor blyor ama uzun uzun sohbeti yok sadece 

(75 puan) tarafından

Zaten beslenmede cok etki ediyir konusmasinda.hersey yemiyen konuşmasida iyavaşliyor geriliyor kizimda oyle beslenme tam uok arjadindan kosturyorum hep. alistirmaya calisyirum..ne versem iyyy güzel degil der.guzel beslense konusmada düzelir..

(6,515 puan) tarafından

Valaha ama geçen sene göre kızımda çok gelisme var gercketen geçen sene yaz hiç hiç konuşamıyordu yani iki kelime bir kelime birleştiremiyordu okulda aşırı etkili oldu masal anlatıyorum bol bol kitap indirdim telefonuma okuyoimca oda tekrarlıyor açıldı baya sende öyle yap etkinlikler çok işe yaryor benim kız yapmıyor ki dunyanin etkinlik kitabinj aldim hep yazdım çizdim yapmıyor ama meyve sebze aşırı sever sadece yemek sknti yemiyor

(75 puan) tarafından

Ayni derten muzdaribiz canim.Allahim  korusun insallah cocuklarimizi....dillerine kuvvet versin bil ul gibi şakisinlar..

(6,515 puan) tarafından

İnsalalh çok telefin TV izliyormu

(75 puan) tarafından

Canim once cok tel esim verirdi ben hse medkul.olunca ams artik vermiyirum ben eskiden cok mariz kaldi trlrfona bfnkm hstsm et ise guce yemege daldim esimde oynsmadikonusmadi hic paso telefon. Verdi eline gecikmesinin tek sebebi bu ama cok ilerleme var dahada olacak inssllah allahimin izniyle şuan 4 yasinda okul yasina kadar dumduz konusur insallah.anaokila yazdim bensiz durmadi sene ye deneyeceğim..

İlgili sorular

0 oy
33 cevap 1,195 göst.
14 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Azizeak (248 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 342 göst.
3 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Miskokulum (493 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 744 göst.
2 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Prensesp (10,219 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 519 göst.
15 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Yigidinannesi (302 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,352 soru

24,400,084 cevap