Sizin oralarda kene var mı hanımlar çoğalmış bu sene çocukla parka çıkmaya korkuyoruz korunmak için ne yapmalıyız
Bizim burda hiç görmedim Bitlisde kızımı eve getirince hep üzerine saçına her yerine direk bakıyorum kilotlu çorap giydirdim pikniğe gidince ya da corapinin içine katıyorum pantolunun ucunu
Kısa kollu mu giydiriyorsun canım
Evet cnm koluna çok bakıyorum bazen ince badi giydirim bizim buralar hala soğuk Bitlis tarafı
Anladım canım teşekkür ederim
Offf korkulu rüyam. Şurada bekleyeyim. Ben de sürekli vücudunu kontrol ederim. Birde siveno vb. sinek kene kovucuyu araştırıyorum şu sıra
Senin mi benim mş canım her yerine bakıyorum eve gelince ama içim rahat etmiyor
Oğlum 6 yaşında ben hiç bu zamana kadar bakmadım , hiç aklımın ucundan bile geçmedi kene ısırır diye. Ne kadar ihmalkar bir anneyim ya şuan vicdan yaptım 🥴😓
Öyle düşünme canım önceden Nadir görülürdü bu sene çoğaldı
Hiç duymadım bende normalde gündemi takip ederdim
Dikkat edin geçen açık renk giyindim üzerimde yuruyor hemen aldık koyu giysem bedenime girecekmis Allah korudu
Ayyy Allah korusun ya
Bizim burda aşırı çoğalmış çok yakın millet bahçelerinde çıkıyor özellikle ya da piknik alanlarında işte.. yaz geldi çocuklarla napcaz bilmiyorum bu korku bela oldu şimdi de başımıza.
Evet gercekten öyle bizim bura da öyle piknik felan yapıyorlar çocuk da evde durmuyor napıcam bilmiyorum
Daha gormedik ama korkuyorum Allah'ım korusun yavrularimiz
Ben fısfıs aldım onu sıkıyorm
Post sahibi değilim hangisini aldınız acaba. Piyasada siveno ve incia gördüm ama memnuniyet ve şikayet yarı yarıya genelde
Uzaklaştırıyor mu peki keneyi felan bilgi verirmisiniz
Benim kızım beş yaşına girecek yaklaşık dört seneden beri yani bir yaşından beri kullanıyorum. Sivrisinek ısırmıyor parka pikniğe felan gttiğimşzde . Ayrıca kenede gelmedi bu zamana kadar , bu sene kene çoğaldı diyorlar inşallah gelmezde
Ben zero bite kullanıyordum 3 senedir ama piyasadan kaldırmışlar bitkisel güzel bir üründü . şimdi tekrardan bitkisel aldım yaklaşık bir aydır kullanıyorum bundan da memnunum aşağıda resmini ekliyorm şuan kullandığımın
Bence kızınız varsa saçına bit gelmesin diye de fıs fıs alıp kullanmalısınız şu an inanılmaz derecede bit de varmış. Ben eczaneden onun içinde lavanta yağlı bitkisel bir fısfıs aldom . Her gün okula gitmeden önce ya da parka falan çıkmadan önce saçlarını tarayıp kulak arkasındaki ve ensesindeki saçlarına sıkıyorum
Teşekkür ederim buna bakacağım hemen. Ortada nasıl bi salgın varsa siveno stokları tükenmiş benimde gözüm çok korkuyordu bu kene işinden. Şimdi bakıp sipariş edeceğim sağolun💐
Eve salincak aldim valla napiyim gitmesin parkada ben aglayacsgim o aglasin bu senede parrksiz gecsin bizim burda da daha cokmus etimesgut sincan civari parklari yenilediler gubrelediler olacagi oydu
Evet oda dogru canım ama evde çok sıkılıyor
Bende mamaktayim olurmu ki. Genel büyük parlara gitmiyoruz mahalle arası. Birşey olurmu ki. Gubrelenincemi kene oluyor
Valla ben aglayacagima oglum aglasin goturmuyorum buyuk parka da goturmuyorum kucuga de milletin baginda bahcesinde cikiyomus parta olmaz mi kaynanam gubrelediler ondan oldu diyo bilmiyorum aman yok sikilsin eve salincak aldim balkona cikaririm carsiyi dolastiririm oyun alanina gotururum falan yeter sikilirsa da sikilsin
Geçen sene korkmuyordum ama geçenler de bir çocuğun kene yuzunden öldüğünü duydum çok korkmaya başladım benim evde bahçeli ilacladık ya insaAllah kimsenin başına gelmez
Bende Sivad tayım burdada cok var parkta çimene oturmasada yapisirmiki
Hiç bilmiyorum ki canım
Uc gun önce piknikteydik aklima geldi evde oglani soydum baktım şükür bisey yok adanada görüldü mu bilmiyorum ama daha görmedim duymadim ins olmazda bende korkuyorum
https://www.instagram.com/reel/DKunXgpoZSN/?igsh=emhndG83N2kyeWY3
Bugun instagramda bir doktorun tarifine denk geldim. Denemedim ama deneyecegim.
2 diş sarımsak yuttur kokusuna sokulmuyormuş
1,487,562 soru
24,317,672 cevap
345,146 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın