Ayete göre değil lakin bazı zikir ve tesbihatların Peygamber aleyhisselatu vesselam Efendimiz tarafından şerefli sözleri içerisinde geçmekte.
Misal olarak namaz akabinde
33 SubhanAllah
33 Elhamdülillah
33 Allahu Ekber (Hatta bazı rivayetlere göre bu 34 diye de geçer)
Bu sayılar hususu genel itibariyle peygamber rivayetiyle değil de Allahın veli dostları tarafından veyahut ilmi havas anlayan zatlar tarafından kendileri uygulamış ve tesirini görüp bizlere ulaştırılmış. Sayıya çok da takılmamak icab eder 1 kere dahi okusan gönülden o ecri alır mısın evet alırsın.
Papağan gibi manayı anlamadan ve yaşamadan sürekli okusan okusan ne faide ?
Bu sayılar bizim gibiler için geçerli bazıları vardır milyonlarca Allah dese haceti yerine gelmez fakat bazıları vardır canu gönülden bir kere Allah demesi kafidir. Manayı idrak ederek demek mühim olanı.
Alimler bu ölüye kuran okunur ve okunmaz mevzusunda itilafa düşmüşler. Kimi okunur diyor kimi okunmaz. Lakin haşr süresi 10. Ayette şöyle geçer
"Rabb'imiz! Bizi ve bizden önce iman ile göç etmiş kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde iman edenlere karşı kin bırakma. Rabb'imiz! Kuşkusuz Sen Çok Şefkatli, Rahmeti Kesintisizsin."
Bu ayete göre ölmüşler için mağfiret dilenir onlar niyetine istiğfar çekilir. Bilgim dahilinde inandıklarımı yazdım yanlışımız var ise Allah af eylesin hak ve hakikati öğretsin. Zorlaştırma konusuna gelince burda ben bu tarz amelde dini konulara ilgisi olanlara hitaben paylaştım. Şart mı farz mı değil tabiki. Ahirete heybesi boş gitmek istemeyen hergün kura okur zaten kuran okumak sünnettir. Sünneti terk etmeyene Allah azab edecek değilim buyuruyor. Araştırın. Ben yazdım diye veya şu hoca bu hoca yazdı doğru kesin budur demeyin. Allah hepimizi doğru yola iletsin en başta beni çünkü hitab ederken birileri sevaba girsin güzel ameller işlesin diyoruz inşaAllah yaptığımız bidat değildir.