+5 oy
567 göst.
Diğer kategorisinde (951 puan) tarafından

KABİR BOHÇASI HAZIRLIĞI (Kendimize yapabileceğimiz gibi ahiret yurduna intikal eylemiş anne, baba, eş, dost vs gibi sevdiklerimizin ruhlarına da okuyup hediye edilebilinir.)

🌹 İlk önce güzel bi gusül abdesti alalım.

● Canı gönülden Allah rizası için secdelerini rukûlarını uzatarak 2 rekat namaz kılalım.

- Niyetimizi alıp bir yerden başlayalım.Ömrümüz yeter bitirir veya bitiremeyiz lakin niyetimiz olsun, Ameller niyetlere göredir.

- NiYET ETTİM ALLAH RİZASI İÇİN kendime veya anneme, babama , neneme, dedeme, eşime, dostuma artık her kime ise veyahut hem kendime hemde tüm kendi anne ve baba tarafımdan ölmüşlerime ve yine eşimin anne ve baba tarafından tüm ölmüşlerinin niyetine KABİR BOHÇASI HAZIRLAMAYA..
YA RABBİ NİYETİMİ BANA KOLAYLAŞTIR...SANA VARMADAN ÖNCE BOHÇAMI HAKKIYLA HAZIRLAMAYI NASİB EYLE..

🌹101 Fatiha Sûresi
🌹101 Ayet-el Kürsi
🌹101 Amenerrasulü
🌹101 Haşr Suresi son 4 ayeti (Hüvallahüllezi Suresi)
🌹101 Yasin Suresi
🌹101 Mülk Suresi
🌹101 Nebe Suresi
🌹101 Fetih Sûresi
🌹101 Duhan Suresi
🌹101 Rahman Suresi
🌹101 Vakıa Suresi
🌹101 Kıyamet Suresi
🌹101 Cuma Suresi
🌹101 Tekâsür Sûresi
🌹101 Münafikun Suresi
Ayrıca 1 Kur'an-ı Kerim Hatmi
🌹1 veya 7 adet Bakara Suresi
🌹1 veya 7 adet Âl-i İmrân Suresi

🌹70 Bin İhlas Suresi
🌹70 Bin Salâvat-ı Şerife
🌹70 Bin Kelime-i Tevhid La ilahe illAllah (Her Yüze Tamamlandığında Muhammedur Rasûlulullah Deyip
"İlâhî ente maksûdî ve rızâke matlûbî."
Diyerek tevhide devam edeceğiz.
🌹70 Bin Tevbe İstiğfar Estağfirullah

RABBİMİZ KABRİMİZİ CENNET BAHÇESİ EYLESİN...Allahümme amin🤲🏻

Birde burda tüm zikredilen sürelerin ve tesbihatların manalarını öğrensek bir tefsirini dinlesek sonra okuduklarımız ile amel etsek çok güzel olur. Asıl mühim olan da okuyup yaşamak zaten ❤❤❤

15 Cevaplar

+5 oy
(1,651 puan) tarafından

Lütfen beni mazur görün, amacım dalga geçmek falan asla değil. Sadece merakımdan soruyorum,  bu dualar sayıları falan hangi ayete göre belirleniyor?

(1,115 puan) tarafından

Katılıyorum.Hiçbir delili yok peygamberimizin ve hiçbir sahabenin hayatında bu tür sayılar zikirler yoktur.sadece 100 elhamdulillah 100 subhanallah ve 100 Allahu ekber namazdan sonra zikretmiştir ve delilide vardır..Zaten bu üçü hepsini kapsadığı için. İnsanlar farz ibadetlerini özellikle namazı kılmıyor bunlar zikirden daha esas meselelerdir .Ahir zamandayız din bu tür müslümanlar yüzünden hem zorlaştırılıyor hem yanlış tanıtılıyor bizim dinimizin bu değil.

(1,115 puan) tarafından

Şunuda ekliyim .kabrimizi,ahiretimizi kurtarmak ancak salih Amellerle olur.kimsenin kimseye faydası bu noktada zor .Birinin zikriyle kimse kimsenin kabrini güzelleştirmez.

(951 puan) tarafından
+1

Ayete göre değil lakin bazı zikir ve tesbihatların Peygamber aleyhisselatu vesselam Efendimiz tarafından şerefli sözleri içerisinde geçmekte. 

Misal olarak namaz akabinde

33 SubhanAllah

33 Elhamdülillah

33 Allahu Ekber (Hatta bazı rivayetlere göre bu 34 diye de geçer)

Bu sayılar hususu genel itibariyle peygamber rivayetiyle değil de Allahın veli dostları tarafından veyahut ilmi havas anlayan zatlar tarafından kendileri uygulamış ve tesirini görüp bizlere ulaştırılmış. Sayıya çok da takılmamak icab eder 1 kere dahi okusan gönülden o ecri alır mısın evet alırsın. 

Papağan gibi manayı anlamadan ve yaşamadan sürekli okusan okusan ne faide ? 

Bu sayılar bizim gibiler için geçerli bazıları vardır milyonlarca Allah dese haceti yerine gelmez fakat bazıları vardır canu gönülden bir kere Allah demesi kafidir. Manayı idrak ederek demek mühim olanı. 

Alimler bu ölüye kuran okunur ve okunmaz mevzusunda itilafa düşmüşler. Kimi okunur diyor kimi okunmaz. Lakin haşr süresi 10. Ayette şöyle geçer 

"Rabb'imiz! Bizi ve bizden önce iman ile göç etmiş kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde iman edenlere karşı kin bırakma. Rabb'imiz! Kuşkusuz Sen Çok Şefkatli, Rahmeti Kesintisizsin."

Bu ayete göre ölmüşler için mağfiret dilenir onlar niyetine istiğfar çekilir. Bilgim dahilinde inandıklarımı yazdım yanlışımız var ise Allah af eylesin hak ve hakikati öğretsin. Zorlaştırma konusuna gelince burda ben bu tarz amelde dini konulara ilgisi olanlara hitaben paylaştım. Şart mı farz mı değil tabiki. Ahirete heybesi boş gitmek istemeyen hergün kura okur zaten kuran okumak sünnettir. Sünneti terk etmeyene Allah azab edecek değilim buyuruyor. Araştırın. Ben yazdım diye veya şu hoca bu hoca yazdı doğru kesin budur demeyin. Allah hepimizi doğru yola iletsin en başta beni çünkü hitab ederken birileri sevaba girsin güzel ameller işlesin diyoruz inşaAllah yaptığımız bidat değildir. 

(951 puan) tarafından
+1

Şimdi baktım sorularla İslamiyet sitesinden bidat midir diye şüpheye düşüp 

Müslüman istediği kadar  salavât veya Yâsîn Suresi veya dua okuyabilir. "Bunu şu kadar okumak sünnettir, farzdır, dinin emridir..." derse veya böyle inanırsa bid'at gerçekleşir. Böyle bir inanç olmaksızın, şahsî veya başkasının tecrübesine dayanarak "Bu kadar okumanın şuna faydası oluyor, oldu" der, okur ve tavsiye ederse bu bid'at olmaz ve sakıncası da bulunmaz.

-Reklam-
+1 oy
(1,058 puan) tarafından 2 uyarı:
🚩 Diğer
🚩 Diğer

Gerçekten bunlara inanıyor musunuz

(9,163 puan) tarafından
+3

Post sahibi değilim ama inanmadığınız kısım neresi merak ettim 

(3,969 puan) tarafından
+2

Bende merak ettim neye inanmadin bizim de inanmamamizi bekledin 

(2,801 puan) tarafından

Yok inanmıyoz inanmış gibi yapıyoz 👹

Bu ne demek Allah aşkına 🤔

Allah ım sen affet 🤲🏻

+1 oy
(2,801 puan) tarafından

İlk defa duydum çok teşekkür ederim böyle bir paylaşım için 🌻

(951 puan) tarafından
+1

Ben de yakon bir zaman içinde gördüm hoşuma gitti ilgisi olan illa ki vardır diyr paylaşayım dedim❤🌻❤🌻❤

0 oy
(951 puan) tarafından

Yapay zekanın başlığı hoşuma gitti 🌹

0 oy
(141 puan) tarafından

Gün aydın güzelim 

Çok güzel yazmışsın hoşuma gitti 

Helal olsun.

(951 puan) tarafından

Günaydın canııımm yazının bazı kısımlarını düzenledim ekleme yaptım fakat yazıyı komple yazmadım baktım hoşuma gitti dedim ilgisi olanlar için paylaşalım. 

(141 puan) tarafından
+1

Günaydın gülüm 

Devamı gelsin ama

Postların çok güzel ve hoşuma gitti 

0 oy
(3,969 puan) tarafından

Tam ihtiyacim olan post olmus eline emeginie yuregine saglik hocam bi de kazalari bitirmek onemli degil mi onu da ekleseydin keske 

(951 puan) tarafından

Kazalar içün başka post açarız Allahın izniyle aklımızda bulunsun ❤❤🌻❤❤🦋❤❤🌻❤❤

0 oy
(4,709 puan) tarafından

Allah razı olsun canım 💜

(951 puan) tarafından

Allah sen den de razi olsun gülüm 🌹

0 oy
(25 puan) tarafından

Allah razı olsun çok güzel yazmışsınız okuyacağım inşallah dualari.

Öbür dunyaya hazırlık çok önemli, burda amelimiz için iyi şeyler yapmalıyız ki gerçek alemde keşke diyip pişman olmayalım.

(951 puan) tarafından

Allah sen den de sevdiklerinden de razi olsun 🌹hakikatten çok haklısınız keşke dememek için amel etmeliyiz.

0 oy
(1,348 puan) tarafından

İlkkez kabir bohçası die bişe duydum  .olmuslerimize her hafta yasin okurum ama ilkkez duydum ve çok sasirdim

(951 puan) tarafından

Ben de yakın xamanlarda duydum la teşvih vela temsil teşbihte kusur olmaz. Kabre de zaten amellerden başka bir şey götüremediğimiz içün bu kabir bohçası başlığı çok hoş geldi bana. ❤

0 oy
tarafından

Rabbim hakkıyla yapabilmeyi hepimize nasip etsin inşallah 💕

(951 puan) tarafından

Amiiiin ❤🌻❤

0 oy
(3,226 puan) tarafından

Çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık. Bilmediğim için soruyorum. Yapmak istedim diyelim. Hepsi bir anda okunacak kadar kısa şeyler değil. Diyelim ki 50 fatiha okudum bıraktım. Yarında 50sini okurum dedim. O zamanda mı namaz kılıp ayni niyeti getirip yapmalıyım ? Yoksa gün içerisinde de okuyup önceki okuduklarıma ekleyebilir miyim ?

(951 puan) tarafından

Evet ekleyenilirsiniz tabiki not ederek şu kadar okudum şu kadar kaldı gibi gibi  ❤🌻

(3,226 puan) tarafından

Teşekkürler♡

(951 puan) tarafından

Nickiniz bu arada çok hoş Leyla hanım

(3,226 puan) tarafından

Teşekkür ederim nuray hanım 😊

(951 puan) tarafından

❤🦋🦋🦋❤

0 oy
(1,144 puan) tarafından

Kabir bohcasini ilk defa duyuyorum 

(951 puan) tarafından

Güzel değil mi sizce de benim çok hoşuma gitti bu başlık ❤

0 oy
(299 puan) tarafından

Allah razı olsun ♥️ 

(951 puan) tarafından

Allah sen den de razi olsun ❤🦋❤

0 oy
(14,356 puan) tarafından

Konudan bağımsız bir isteğim için dua eder misin bana Nuray? Ben senin temiz kalpli olduğuna çok inanıyorum. Kolaylıkla olsun gönlündeki desen benim için yeter, adım Nagihan 

(14,356 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım benim Allah razı olsun duan gönlümü ferahlattı❤️Allah senın de muradını versin kolaylıkla inşallah 

(4,002 puan) tarafından
+1

Amin inşallah 🩷

(951 puan) tarafından
+1

Estağfirullah mahcub oldum inanki kalbleri yanlızca Allahu Teala bilir inşaAllah temizdir Allah nezdinde. Dua edeceğim 7 biyük Salavatları okuyup Rabbimin izniyle.❤🌻🌹

(14,356 puan) tarafından
+1

Kalbi kalbe ısındıran da Allah canım benim, çok teşekkür ederim ❤️

(951 puan) tarafından

Ben de çok teşekkür ederim ❤🌻❤Allah ebeden ve daimen razi olduğu kullar zümresine dahil eylesin seni ve tüm sevdiklerini🌹

0 oy
(925 puan) tarafından

Canım peki hepsini bir gündemi bitirmek gerekiyor 

(951 puan) tarafından

Canım benim orda o kadar çok şey yazıyor ki bir günde bitmesinin bizim gibiler için imkanı yok. Biter mi biter fakat Allahın veli kulları için zaman içinde zaman yaratması ile biter.

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 97 göst.
14 Mart 2025 Diğer kategorisinde curious (1,159 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 109 göst.
0 oy
2 cevap 44 göst.
0 oy
1 cevap 29 göst.

Kategoriler

1,459,062 soru