0 oy
738 göst.
Diğer kategorisinde (2,200 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

........................................

21 Cevaplar

+1 oy
(781 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Hakli oldugun durum var amma suc esinde ilk once cocuga bagirmamaliydi cocuk sonucda guzelce anlata bilir.Esinde babasini uyarmis sen araya girme diye sende zaten usdune uyarmissin bir daha yapmaz bu kadarda uzatma belki oda pisman olmusdur

(2,200 puan) tarafından

+ veriyorum size

-Reklam-
+3 oy
(7,489 puan) tarafından

Kusura bakma çok abartmışsın ve o arabaya binme olayı çok saygısızca olmuş güzelce uyarmak varken hem ikiniz de adamı azarlamışsınız yetmezmiş gibi bide tavır yapıp kahvaltı yapmadan ve vedalaşmadan arabaya biniyorsun 

Kocan öyle ulu orta bağırırısa herkes de cesaret bulup bağırır 

(7,489 puan) tarafından

Öyle tabi. Anne baba tutumu çok önemli. Sen ne kadar değer, saygı verirsen çocuğuna karşındakiler de aynı şekilde davranır 

(2,200 puan) tarafından

Evet ben uzattım. Bunu kabul ediyorum. Ama çok Ama çok üzüldüm. Sonuçta biz aynı şehirde bile yaşamıyoruz. Yıl da toplasan 20 gün ancak onlarla vakit geçiriyoruz. Birde şimdi kizimin kardeşi oldu. İster istemez evde çok fazla ilgilenemiyoruz.  Orda en azından biraz dedesi babaannesi tarafından ilgi görüp simartilmasi gerekirken yüksek sesle ellerini oynata oynata çocuğuma bağırması beni çok ama çok üzdü. Bende şöyle düşünüyorum. Eşim kızıma kizdi ya hani Bir büyük olarak dedesinin oğlunu uyarması gerekmez mi? Oğlum çocuğa neden bu kadar bağırıyorsun diye? Bizde tam tersi oldu. Oğlu Bir yandan dedesi Bir yandan çocuğu azarlıyor. İkincisi de annesi benle konuşurken işte neden araya girdin dedesi kizabilir derken eşim anne ne diyorsun diye beni annesinin yanında savunmuyor. Ben odadan çıkınca benim haklı olduğumu benim ailemden birinin kızımıza bu şekilde bağırması sonucunda aynı tepkiyi vereceğini söylüyor. Eee benim yanımda desene. Neden ben gidince diyorsun. Eşime benim ailemle bunu yaşasak sen susar mısın susmaz misin dedim. Hiç konuşmadı. Konuşsana dedim . Ses yok. Ben odadan çıkınca benim ailemle kavga edeceğini söylemiş annesine. Annesine bunun üzerine odaya geliyor arkamdan işte. 

(7,489 puan) tarafından

Bak kayınpederinin yaptığını asla savunmuyorum ama senin asıl öfken kayınpederine değil eşine 😊 yanlışa yanlışla cevap vermişsin maalesef olan olmuş artık boş ver 

(2,200 puan) tarafından

Eşime daha öfkeliyim. Bak resmen hislerime tercüme oldun. Dediğin gibi. Sen çocuğuna bağırırsın herkes bagirir

(7,489 puan) tarafından

Öyle maalesef 😕anne baba olarak çok dikkatli olmamız lazım 

+1 oy
(6,655 puan) tarafından

Haklı olabilirsin ama eşin orda müdahale etmiş senin araya girmen olmamış 

Çocuklarim benimde ince çizgim ben kendi öz babamla bile 2 yıl görüşmedim oğluma küfürlü konuştu diye 

Ama ikiniz birden yanlış olmuş 

(2,200 puan) tarafından

Senin yorumların benim için kıymetli. Burda güzel güzel konuşan nadir insanlardansin.  Tesekkurler

+1 oy
(162 puan) tarafından

Diğer postunuda okudum yazmadım ama inan abrtmissin 

Kendince haklısın ama tepkin fazla orda ilk tepkini vermişsin o konu orda kapanacakti asla kendini belli etmeyip evine gelip bı daha gitmiycektin ama arabadan inmemen falan yanlış kaynanada arayai bulmaya çalışıyor kendince 

Gruba atığı şeyde gayet normal eşin araba kullanıyor o yüzden öyle demiş zaten öncelik eşinin olması lazım senin değil o onların evladı 

(560 puan) tarafından
+1

İnsan gibi yorum demişsin insanlık yapmayı bilmediğin ortada insan olsan insanca yorum yapardım kalkıp bana saldırma boşuna anlamıyorum ben sokaktan geçen yaşlı amcalara nenelere bile saygılı davranıyorum  sizde hiç mi vicdan yok Kul hakkı nedir biliyor musun 

+1 oy
(5,101 puan) tarafından

Canım evet bağırması hoş olmamış ama 

O an eşinin canı yanmış bi anlık bağırmış 

Ha babasının kızması hoş değil ama konuyu uzatmasaydiniz iyidi sonuçta yüz yüze bakacaksiniz

(2,200 puan) tarafından

Teşekkürler yorumun için. Evet uzattım. Çok üzüldüm çünkü. Biraz da dolmusluk vardı sanırım . Ama bizi bin tane ısrarla çağırdılar oraya. Ben zaten gitmiyordum. Gidip böyle muamele görünce dayanamadım 

+1 oy
(134 puan) tarafından

Yani benim de biri oğluma bağırınca kafayı yiyorum hoş bir tavır değil bazen refleks olarak bir şey oluyor aniden bağırıyoruz falan ama bi tık fazla olmuş gibi ne de olsa yan yana değilsiniz aynı evde yaşamıyordunuz yenilip yutulabilirdi çocuklar da gerçekten bazen hiç çekilmiyor Allah acılarını göstermesin ama büyük oğlumdan biliyorum yerinde durmuyor ben bile kriz geçiriyorum 

(2,200 puan) tarafından

Güzel yorumun için teşekkür ediyorum. Annelik refleksi. İnan ki o bağıran kişi dışarıdan biri olsa sonucu çok daha ağır olurdu. O derece şiddetli bağırınca elimde olmadan bende bağırdım. 

(134 puan) tarafından

Rica ederim canım herkesin kendine göre haklı olduğu yönler var ben kayınbabaın yaptığını kesinlikle tasvip etmiyorum zaten 

+1 oy
(3,859 puan) tarafından

Son yaptığın o kadar saçma olmuş ki tüm haklılığını silmiş süpürmüş. Hem eşin de gereken cevabı vermiş ailesine gereksiz trip atan sen olmuşsun. 

(2,200 puan) tarafından

Uzattım doğruya doğru. Ama çok üzüldüm hala da uzgunum

+1 oy
(1,602 puan) tarafından

Öncelikle yaptığınız çok ayıp olayı bu kadar buyutup  kahvaltıya oturmamak, vedalaşmamak çok ayıp hiç olgun bir hareket değil. Herkesin çocuğu kendine değerlidir. Birinin bağırmasına dahi tahammül edememek... Çok zor ve yanlış bir tutum olarak görüyorum. Hem dede hem babanın kızmasına maruz kalması kötü olmuş. Orda müdahale etmenizi anlayışla karşılaşabiliriz. Keşke karışmasaymışsınız. Babası haklı veya haksız çocuğa kızdıysa çocuk yanında müdahale edilmez. Yalnızken eşinize gerekeni diyebilirdiniz. Yani kayınpederinize karşılık vermeniz de hiç hoş olmamış. Ama siz kendinzi tamamen haksız kılmak için her şeyi yapmışsınız üzgünüm ama doğrusu bu 

(2,200 puan) tarafından

Söyle eşim bağırdı çocuğa cocuk zaten azarlandi.  Babası odadan çıkıp bir de o azarlıyor. Kızım ortalarında kalmış. Elini ağzına götürmüş titriyor cocuk. Annelik refleksi olarak bende müdahale ettim. Sonrasında evet uzattım. Burda hatalı olabilirim. Ama sabahına yola çıkarken dedesi tarafından bu derece ellerini kollarını oynata oynata aazarlanmasindan dolayı onlarla aynı masada kahvaltı yapmak dahi istemedim. Birde tabi şimdi burda tek bir Olay üzerinden konuşuyoruz. Babasının dengesiz tavırları çok fazla maalesef. Adam beni bile saçma sapan alakasız sebeplerden azarlar gibi 2 kere konuştu orda farklı günlerde. Bende de dolmusluk vardı. Ve Bende bu olayda üzerine yasaninca uzattım içim soğumadi maalesef 

(1,602 puan) tarafından

Baba da dededen nasıl iletişim gördüyse öyle davranıyor belli ki ben anladım karakterlerini. Onlar da böyle işte. Ulu orta uyarınca düzelmez. Alışın siz de çocuklarımız daha çok üzülecekler kalpleri kırılacak, azarlanacaklar. Hayat böyle bir şey keşke engel olabilsek ama bu gerçeklerle erken yuzleşmekte fayda var ☺️

(2,200 puan) tarafından

Fazla korumaciyim.  İnan ki babası bağırınca kötü olmadım ama dedesi bağırınca çok fena oldum orda. Hele sabahta yola çıkacağız. Haklısın hayatın gerçekleri. Ama keşke büyüklerde büyüklüğünü bile 

+1 oy
(1,344 puan) tarafından

Bak haklısın ortada bir suç bile yokken böyle bağırması hoş olmamış ebet hepimizin çocukluğu kırmızı çizgi ama kahvaltıyı reddetmen yüzlerine bakmadan gitmen falan yanlış olmuş sonuçta senin yanına gelmiş konuşmaya çalışmış giderken en azından böyle yapmamalıydın bence 

+1 oy
(4,531 puan) tarafından

Haklısın, AMA bana gore bos yere cok uzatmissin konuyu. Sanki cocugunu dövmüş, hirpalamis ta yuzlerine bile zorla bakiyorsun. Kendi baban kizsa eminim bu tepkin bu kadar uzun surmezdi. Ayip etmissin bana gore.

+1 oy
(2,617 puan) tarafından

Kısmen haklısın ama eşin bagirirsa herkeste cesaret bulup bağırır zaten.  O yüzden ben önce eşime kızardım arada babasını görmezdi gözüm. 

Diğer konular içinde malesef çok uzatmissin ama bende hassas bir insanım bende uzatirdim sanırım

Bu tür davranışlardan sonra da hep pişman olurum sonra. En güzeli anlık tepki vermek ve sonrasında uzatmamak unutmak. Sizin için ipler kopmuş malesef. Boşver sen küçüksün bir dahaki sefere biraz alttan alırsın, onlarda yaşlı unuturlar. Malesef eskiler hep böyle. Haklı goruyorum konuda yine de seni. Sadece biraz daha yapıcı olmanı tavsiye ederim

0 oy
(14,725 puan) tarafından

Benim bisi dememe gerek kalmıyor. K.peder sözde kızımla sakalascam diye kendinden itti normal bisi dese bile kızım hemen tükürüp bağırıyor k.pederime. benden önce eşim izin vermez zaten

(7,489 puan) tarafından

Gerçekten dedesine tükürmesi normal mi ? Ve sen bunu gayet memnun bir vaziyette yazmışsın 

(14,725 puan) tarafından

Ben uyarıyorum zaten bunu öğreten ben değilim. Bize yapmıyor sadece dedesine yapıyor. Nazım ceza mı vereyim küçücük çocuğa. Yapma dedikçe inadına yapıyor. Bi iyi anne sizsiniz.

(7,489 puan) tarafından
+3

İyi annemiyim bilmiyorum ama bu tür bir saygısızlığa sessiz kalacak bir anne değilim ve bunu burda böbürlenip “bana gerek kalmıyor çocuğum tükürüyor suratına “diyecek bir annede değilim 

Kayınpederimden nefret ederim hatta nefret kelimesi bile az kalır ama asla müsade etmem böyle bir şey yapmasına çocuğumun 

(14,725 puan) tarafından

Size kendimi aciklamakla uğraşamam istediğiniz kadar kınayın. Bilmeden yarginizi dağıtın çok da şeyimde değil 😉

(7,489 puan) tarafından

Bu üslubla böyle davranışlar normal maalesef 

İyi akşamlar 👋🏻

0 oy
(1,936 puan) tarafından

Kaynanan dedesi bağırabilir dediğinde verdiğiniz tepki ve diğerlerinde o kadar haklısıniz ki .ne olacak iki gün alttan alsalar çocuğu duymasalar aşırı iyi tepki vermişsiniz en son vedalassaydiniz eşinizin diline dusmezdiniz . eşinize dünyanın sonu degildi ama kızım benim dünyam benim için sondu bir daha çekmem de gitmem de derdim

(1,936 puan) tarafından

Aşırı haklısınız empati yapınca çok hak verdim ben sesimi o derece yukseltmez ama tepkimi verip  kahvaltıya oturur bir parça ekmek yiyip canim istemiyor size afiyet olsun der kalkardim giderken de uzaktan Allah'a emanet kalın der giderdim.Kaynananin wp grubundan oğlunu Allah'a emanet etmeside tepki ona özel yazsın yok illa sokacak sizinde gözünüze .birde dedesi bağırabilir demesi fazlasıyla sinir bozucu bir annenin en önemli değeri evladı birde burda yazmışlar yok öyle yok boyle tamam sizin cocugunuza bagrildiginda biraz da siz bagirir çocuğa konuyu kapatirsiniz ama bizim çocuklarımız değerli birileri istediği gibi bağırıp çağıran diye büyütmüyoruz 

(2,200 puan) tarafından

Hay Allah senden razı olsun. Ne güzel anlatabildim.  Hani duygularımı özet geçsem ancak bunları yazabiilirdim. Ben orda kalırken babası beni de azarlar gibi 2 kere konuştu. Birincisi disarda akşam hep beraber yuruyus yaparken bu önden gidip bir çay bahçesinin masasına oturdu. Bende baba burda mi oturucaz dedim. Bağıra bağıra başka yer mi var kızım burda oturucaz dedi. Bende bisey demedim ki sana. Yani yurumeyecek miyiz çok az yüruduk hemen oturacakmiyiz anlamında dedim dedim. 

İkincisi de piknikte kafama anlatamam yaşanır denilecek resmen bir serçe büyüklugunde uçan bir böcek kondu. Resmen hissettim kafama bisey geldi dedim eşime bu ne baaak dedim. Aaaaaa bu ne ya dedi eşim dur dur sakin kıpırdama dedi inanamıyorum dedi. Eliyle vurdu bocek yere düştü. Eşim ezdi ayağıyla ben böyle bisey görmedim dedi. Baktım sok oldum bir adı var bu böceğin orda mekanda çalışan dedi. Unuttum şimdi. Neyse babası demez mi azarlar gibi. Kızım sende hemen panik oluyorsun nolmus dedi. Ya dedim bırak da panik olayım kafamda ki sinek değil resmen bir yaratikti dedim. Şimdi yazarken keşke seslendirme yapabilsem. Yani yumuşak da konuşmuyor.resmen tepkili tepkili konuşuyor. Ve ogluda bunun farkinda

(1,936 puan) tarafından

Keşke senin kafana konsaydi sen beslerdin Arkadas olurdunuz yazık oldu bana konarak hayvanada ayıp oldu tuh deseydiniz keşke😅😅😅😅

(2,200 puan) tarafından

Aynen keşke deseydim 😄

(1,936 puan) tarafından

😅😅😅

0 oy
(22,792 puan) tarafından

Tepkinde haklısın empati yaptırarak eşinin aklını da başına getirmişsin ama soğukta olsa bir vedalaşma olmalıydı bence ölüm var kalım var Allah korusun. Hepten düşman olmaya çalışmıyorsun sadece çocuklarını korumaya çalışıyorsun bunun doğru anlaşılması lazım 

(2,200 puan) tarafından

Eşime aynısını benim ailem yapsa sen naparsin tepkin olmaz mı diyorum ? Sessizlik:))) cevap versene diyorum konuşsana diyorum? Ses yok anneside yanimizda. Ben gidince yanlarından haklı olduğumu söylüyor benim. Yani bak hayatta aklına gelir mi senin.  Annesini benim yanımda haksız konuma düşürmüyor. 

(22,792 puan) tarafından

Canım beni yanlış anlama ama o an sana haklı dese daha çok gaza gelirsin gibime geldi eşinde muhtemelen öyle düşünmüş ve daha tatsız şeyler yaşanmasın diye sessizliği seçmiş ben ilk postta sana daha çok hak vermiştim çünkü eşinin hem çocuğa haksız yere bağırması hem de babasının bağırmasına müsade etmesi yanlıştı ama ikinci postta gördük ki eşin zaten babasına tepki göstermiş yani sen de fazla fevrisin anladığım kadarıyla 

(2,200 puan) tarafından

O an annelik refleksi yaşadığım. Ama ikinci gün uzatmam da dolmusluk. Her yıl gelmemizde bir sıkıntı yaşıyorum. Bu yılda kızımdan dolayı yasadik

0 oy
(1,358 puan) tarafından

Evet bazen çocuklar yaşları kaç olursa olsun dayanılmaz olabiliyor çünkü onlar da insan. Ancak biz de insanız, bazen tahammül seviyenizin sınırlarında gezebiliyoruz.

Hatta bazen, hiç haddimiz olmayan bir şeyi bile o anki körlükle rahatça yapabiliyoruz. Eşiniz, belki normal hayatta da sinirli bir insandı. O an patladığı kişi -çok büyük bir yanlış ama- kızı oldu.

Eşinizin hatası kızına bağırmak. İkinci hatası ise daha beter, bu olayı babası sorduğunda ona “şikayet” etmek. Çocuk musun sen arkadaşım? 40 yaşında adam, kendi öz kızının hakkı olan çocukça hareketlere karşı böyle mi tepki verir? Babasın ya sen…

Kaynatanızın da hatası var. Eşiniz, babasını rol model alarak büyüdüğü için bu bağırma mevzusuna hiç şaşırmadım. Çocuğa bağırılmaz diye eşinize dur demesi gerekirken belki 60-70 yaşında adam 5 yaş çocuğa bağırıyor.

Dedeciğim, babanın kafası acımış. Bir anlık sinirle bağırdı ama sana değil, acıdığı için bağırdı gibi yapıcı bir cümle kurmak çok mu zordu? Bu insanları olduğu gibi kabullenmekten başka çareniz yok. Bu saatten sonra değiştiremezsiniz ama saygı duymalarını sağlayabilirsiniz.

Ben de çocuğuma bağırılırsa anında savunmaya geçerim, bağıran kişi ile evladım arasında fersah fersah kulvar farkı var çünkü. Tek taraflı bir savaşta yalnız bırakacak değilim.

Çocuğumun hatası varsa da bu mevzuyu gelip benimle çöz. Ben veriyorum terbiyesini. Dedesi değil. Babası da bağırıyorsa çocuğumun mental sağlığı o an tehlike altında demektir, gerekirse ondan bile korurum. Eşimden de ben bağırsam aynı özveriyi beklerim.

Ancak her şeyden sonra sizin de hatanız var çünkü onlar “çocuğa” nasıl davranacaklarını bilmiyor, siz ise “yaşlı” insanlara. Çok da farklı değiller.

5 yaşın aklı çoğu şeyi kavrar, kızınız burada büyükler çocuklara da yaşlılara da kızabilir şeklinde anlamış ve bunda tek hata eşinizin, kaynatanızın değil malesef. Siz de ortaksınız.

Olması gereken o anda durdurup kızı odadan çıkarmak, ardından geri odaya dönüp kimseye konuşma fırsatı vermeden kızınızı nazikçe ama çok kesin bir dille sınırlarınızı ifade etmekti.

Haklıyken haksız duruma düşürmüşsünüz kendinizi.

Kaynananız da farkındaysanız aynı şekilde düşünüyor, oğlu haklı diyene kadar dedesidir kızabilir diyor. Sonraysa sahte de olsa bir U dönüşü.

Burada dedeye de, babaanneye de çocuğuna nasıl davranacağının sözlü veya sözsüz talimatını veren kişi eşiniz. Siz ise tavır alarak -ki bu çocukça bir harekettir- tam saygı kurmanız gereken yeri, dönüm noktasını çok büyük bir hatayla elinizden kaçırmışsınız.

Üslubunuzu beğenmedim Hatice hanım. Çok saldırgansınız ve ne yazık ki bunu yorumlara verdiğiniz cevaplarla da destekliyorsunuz. Yani sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz, orada bir tavır alınmış belli ki. Ancak bu tavır hiç de size saygı duyurmaz. O gemi kaçmış.

Siz artık -ne kadar umurunuzda olur bilemem ama- eşinizin ve ana babasının gözünde küsen, alınan, trip atan, darılan ve büyüten birisiniz. Kendi saygınızı inşa etmeniz gereken yerde tüm temeli söküp atmışsınız.

Bu yerden geri dönüşü var mı bilemem ama eşinizi o aile büyüttü. Armut dibine düşer, armut ağacından elma çıkmasını bekleyemezsiniz. Böyle kabul etmiş ve evlenmişsiniz.

Huzur da bir seçenekken kalbinize gereksiz yük etmeyin bence bazı şeyleri.

Ama eşinizle nazik ve yapıcı bir üslupla konuşmanızı tavsiye edebilirim sadece. Ancak galiba siz de çok korumacı ve nezaketi pek kullanmayan bir ailede büyüdünüz. Belki saygıyı zorla bağıra çağıra kazanan bir anne baba figürü vardı. Bilemem tabi ki, sadece her çocuk ana babasının sırrıdır diye böyle şeyler söylüyorum.

Rabbim yardımcınız olsun. Allah’a emanet, uzun yazdım kusura bakmayın. İnşallah üslubu hoşunuza gitmeyen bazı yorumlara yaptığınız gibi bana da gereksiz kim gütmezsiniz. Zira sizin üslubunuzu, yorum yapanlardan daha çiğ buluyorum. Biz de Allahın kuluyuz, karşımızdaki düşmanımız bile olsa biraz ılımlı yaklaşmak çok da kötü değil. Kaldı ki düşman da değiller. 

(2,200 puan) tarafından

İlk yorumu size yazayım. Uzun uzun üşenmeden yazdığınız için. Bu platformda içeriği ne olursa olsun her açılan postta kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok. Düşünceni olumlu veya olumsuz bir şekilde yaz. Ama sen terbiyesiz bir insansın senin eşinin yerinde olsam seni orda bırakır gelirdim üslubu ile yaklasan bir insana bırakın da bende anlayacağı dilden yaklaşayim. Kimseye saldirmadim bu platform da kimsenin de postuna girip sen söylesin sen böylesin demedim. Kadin resmen hemcinsim bana diyor ki kocan seni bırakıp donmeliydi. Size böyle bir yorum yazılsa ne yaparsınız acaba? Demekki size de bu tarz yorumlar normal geliyor ki buna takilmissiniz. Nitekim neredeyse 20 yorum arasından en saygısız yapılan yorumu eleştirmem sizi rahatsız etmiş. Diğerlerini okudunuz mu peki? Herkes bana katılıyor mu? Onlara nasıl cevap vermişim? Saldırmışim mi? Yapmayın Allah aşkına. Bir daha yazılanları baştan sona okumanızı tavsiye ediyorum ve diğer konulara donuyorum.

Uzatmam hoş olmadı bunun farkındayım. Şiddet içeren bağrilan, çağrılan bir aile de büyümedim. O yüzden bana garip geliyor bu durum. Ama eşim hakkında doğru düşünceleriniz. Babasının onda yarattigi travmalarla büyümüş maalesef. Simdi de ayni psikolojik siddeti torununa uygulamasina sessiz kalamazdim. Küçücük çocuğu ortalarına alıp bağıran 2 koca yetişkin adamdan bahsediyoruz .Bir de farklı şehirlerde yaşıyoruz. Hani aynı binada yaşasan her gün gorussen ya dicem ki kızım dedesinin bu tavırlarına alışkın. Ama öyle de değil. 1 hafta gittiğimiz bir tatil bu.   Ne zaman oraya gitsek bir sıkıntı yaşadım. Bir tartışma oldu. Bu defa da kızımdan dolayı oldu. Ben zaten gitmek de istemedim.  Kendileri 2 kere arayıp ısrar etti. Israrlar üzerine gidilen bir misafirlikte de hal ve hareketlerine bir değil bin defa dikkat etmen gerekir. Ama yine aynı filmi izledik. Bende yeter artık diyerek tepkimi istemeden de olsa uzattım. Herkes haddini bilmeli. Oturup düşünmeli. Biz nerde hata yapıyoruz neden bunlar yaşanıyor demeli. İnsanlar yaşananlardan ders çıkarmıyorsa bırakın ipler de kopsun. Her yıl aynı problemi yasayacaksam kimse kimse ile konuşmasın. Kimse de kırılmasın. İyi günler .....

0 oy
tarafından

Daha 2 gün önce kayınpederim oğluma tam bağıracaktı , baba sakın, sakın bağırma çocuk sana kinlenir uzun süre seni sevmez uzak durur dedim . Adam hemen kolundan tutup sarıldı çocuğa . Yani demem o ki gülüm yanlış anlama ama  yaptığın baştan sona çok yanlış davranış . Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır . Aynı şekilde kocanın yaptığı da yanlış. Babası çocuğuna bağırabilir ama kayınpederin ne oldu diye sorunca eşin birsey yok diye geçiştirmesi gerekiyordu . Üzgünüm ama çok çok hatalı bireylersiniz hepiniz😓

(2,200 puan) tarafından

2 hatalı insan arasında benimde doğru bir davranış yapmam beklenemezdi.  Ortada bagrilmis psikolojik şiddete maruz kalmış bir cocuk varken bende sessiz kalamazdim.  Bu konuda kendimi haksız bulmuyorum. Olan olmuş o an. Yani bagrilma başlanmış, cocuk ortada kalmış. Çocuğu çekip odaya gidemem. Tepkim o an tamamen annelik refleksi. Söyle düşünsene. Yolda yururken biri aniden çocuğuna bağırıyor. Ne yaparsın anında tepki verirsin demi? Yaşadığım bu oldu. Yani senin dediğin gibi olayın başı olmadı olay yaşandı bagrilma yaşandı. Ama 2. Gün bu kadar uzatmasam daha iyi olurdu. Çünkü 3 u kendi aralarında iyi oldu kötü olan da ben oldum. Uzatmamda ki sebebi de diyeyim. İçim bir türlü soğumadi.  Çünkü her yıl her gelmemizi sıkıntı yaşıyoruz. Bu defa da kızımla alakalı yaşadık. Bundan dolayı yaşanan biriktmisller uzatmama sebep oldu

tarafından

Yani canım en azından yaptığının farkındasın. Bu arada çocuğuna bağırılmasını desteklemiyorum beni tamamen yanlış anladın , o an hemen güzellikle müdahale etseydin şuan bu duruma gelmeyecekti. 

Zaten anne baba oğul araları düzeleceklerdi olacaklar belli yani

Umarım ders olur bunlar ve tekrarı yaşanmaz  ne diyeyim hakkınızda hayırlısı olsun 

Hayatın boyunca öfkene dikkat et canım , öfke ile kalkan zarar ile oturur. Krizi fırsata çevir aniden sinirlenmek yerine o an ne yapabilirim de kimse kırılmaz planını yap ve çocuğuna başkaları kızmaya kalktığı an hamleni yap çocuktan uzaklaştır herkesi 

0 oy
(1,090 puan) tarafından

Genel olarak haklısın ama keşke araya girmek yerine alıp çocuğunu başka odaya gitseydin.

(2,200 puan) tarafından

Annelik refleksi kızımı ortada kalmış ti tir titreyerek görünce kendime hakim olamadım 

0 oy
(661 puan) tarafından

Haklısın aynısını yaşıyorum ve sürekli kavgaya sebeb oluyor ister istemez ama bu sefer eşim ver veristir dedi annesine karşı şimdi kaynana düşünsün 

(2,200 puan) tarafından

Benim ağrıma giden de eşim bir kaç günde olsa tepkili kalsa. Ama yok hemen aman kalpleri mi kirildi düşüncesinde. Onlarda eşimin bu yumuşak huyunu bildiği için ileri adım atmaz trip atarlar

(661 puan) tarafından

Benimde eşim öyleydi eşim bı sert çıkıştı artık yapamıyorlar 

0 oy
(1,865 puan) tarafından

Valla babası da, onun babası da bağıramaz.  Hem de böyle saçma sapan bir nedenden. Şamar oğlanı mı benim çocuğum canım sıkılan bağırsın

(2,200 puan) tarafından

Aynısını dedim biliyor musun. Şamar oğlanı oldu cocugum dedim. Gelen bağırsın giden bagirsin

(1,865 puan) tarafından

Çocuk böyle böyle aileye olan güvenli bağlanmasını kaybediyor işte. Beni neden savunması, o zaman zor bir durumda güvenmemeli miyim düşüncesi oluşuyor bilinç altında. Türk aile yapısında önemsemez malesef böyle şeyler ama inanılmaz önemli aslında. Bence doğrusunu yapmışsın. Eminim onlar da uzatmak yerine kusura bakma kızım deseydi hiçbirşey bu kadar uzamazdı.  Uzatan sen değil onlar olmuş 

0 oy
(5,093 puan) tarafından

Sen bensin, bende kabul etmem eşinde, kayinpederinde hatali. Hadi eşin bir anlık kızdı ama babası kızamaaz öyle bir hakkı yok. Çocuk bu düşücek bir yerlere çarpacak böyle böyle büyüyecekler. Bizler aman onu yapma bunu yapma yada düşünce kizarsak özgüvensiz korkak bir çocuk olur. 

(2,200 puan) tarafından

Peki sana bir soru. Sen 1 hafta misafirliğe gitmişsin. Kayinpederin sen Esin çocuğun yuruyus yapıyorsunuz. Bir an da kayinpederin bir çay bahçesinin masasına oturmaya kalkıyor. Sende 

----baba buraya mı oturucaz diyorsun?

Sana kayinpederin yüksek bir ses tonu ile

-----eveeettt kızım başka yer mi vaaaar? Diye bağırsa sen naparsin?

Sonra da piknikte senin kafana neredeyse bir serçe büyüklüğünde bir böcek konsa sen ve Esin panik olsanız böceği kafandan atıp ayy çok korktum desen o sırada yine kayinpederin

------sizde herseyi abartıyorsunuz fazla tepki veriyorsunuz dese ve bu cümleyi defalarca kursa sen naparsin?

Bu ve bunun gibi bazı olaylar karşısında hep eşime dedim. Bak baban saçma sapan konuşuyor dedim. Alttan al diyor. Neden alttan alayım cnm. Beni evlerine bin tane ısrarla çağırıyorlar. Sonra beni ve çocuğumu azarlıyor adam. Ben bunun için mi gittim evlerine?

(5,093 puan) tarafından

Bende sana bir soru sormak isterim kayınpederinin psikolojisi mı bozuk. Normal insan davranisi değil farkindasindir.  Bizimkide bizi çağırıyor ben gitmiyorum sürekli bağırış cağırş oğlumda istemiyor bir evde huzur yoksa oraya gidilmez 

(2,200 puan) tarafından

Ya bende doldum işte.en sonda kızıma bağırması son nokta oldu. Sabahı da onlarla aynı masada kahvaltı yapmak istemedim 

(5,093 puan) tarafından

Çok iyi yapmışsın gördüm yorumları kahvaltı olayında haksız demişler ama değilsin eğer tepki vermezsen yine aynısı olur. Mesela biz kahvaltıya gidelim daha iki dakika da kayinpeder çabuk sinirlenir biz artık gitmiyoruz tepki koyduk başka anlamıyorlar 

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,465,049 soru

24,010,988 cevap

327,774 kullanıcı

...