0 oy
109 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (213 puan) tarafından

Allah aşkına bana bir fikir verin delirmek üzereyim 22 aylık kızım var çocuk herşeye ağlıyor yaaa ama öyle böyle değil ellerini falan bir titretiyor kendini sıktığı için sanki dövüyorum o ağlama sesini bi duysanız. Öğlen uykusundan uyanıyor beni bi posta dövüyor resmen uyandığı için yanına gittim diye (kendi çağırdı) ısırıyor tokat atıyor tekmeliyor ağlıyor biryere gidince yollara oturuyor ağlıyor sebepsiz yere böyle bir çocuk değildi annecim diye uyanırdı ne güzel dışarda oynardı çok mutlu olurdu evde her halta ağlamazdı. Yargılamayın ama artık şu 1 buçuk haftadır yoruldum ağzına bi tane patlatasım geliyor tabiki yapmıyorum bağırmıyorum bile sessizce susmasını bekliyorum büyük bir sabırla 

Bu durum geçicimi sizce neden oluyor nasıl bir yol izlemeliyim? 

11 Cevaplar

0 oy
önce (4,498 puan) tarafından

Lanet olası 2 yaş sendromu işte 😄

Oluruna bırakacan yapacak hiçbir şeyin yok olmadı bi ağrı kesici al kafan ağrımaz en azından

Benimki de 24 aylık sayılır okadar olmasakta aynıyız ama kızlarda daha fazla oluyor sanırsam benimki oğlan 

Araba garajı aldım puzzlar aldım onlarda oyalamaya çalışıyorum . Uykuyu almadıysa gecen aylarda benimkide aynı ağlayarak uyanır saatlerce ağlardı 

Şimdi uykuyu almadan kalkarsa kendi yataktan çıkmak istemiyor ozamn tekrar sallayıp uyutuyorum .. bizimkininde tek sıkıntı huyu sürekli elinde yiyecek bişey istiyor ama herşeyde kabul etmiyor gecen elma istedi verdim herzamn ki gibi dilim yaptım hayır böyle değil dio 

Tüm verdim ağladı yarım verdim ağladı ne istediğini kendide bilmiyor bence

Ha gecen bide konserve mısır istedi açtım tabağa koydum biraz ona ağladı niye tabağa koydun içinden yiyecektim die bileğini keser die vermek istemedim saatlerce ağladı en son mısır kutusunu çöpe atarken gösterdim sonra tabağı kabul etti mecbur

önce (213 puan) tarafından

Ne zaman biter bu sendrom yağğğ😄

önce (4,498 puan) tarafından

Son bulmazda değişir ay ay 

Benimki 22 23 de daha zordu senin anlattıklarına yakın 24 olduk birazdaha sakinledi dediğini anlatmaya başladı beni daha iyi anlıyor dinliyor şimdi 

-Reklam-
0 oy
önce (1,115 puan) tarafından

Benim kızda aşırı mız mız aşıro huysuz 21 aylık 21 aydır benı son bir aydır yorduğu kadar yormamıştı gece uyumaz gündüz durmaz arka dişler mı geliyo acaba bilmiyorum

Bizimkinin de üst azı dişleri geliyor dişten dolayı böyle olurmu ki

Olur tabiki canım azı dişleri çok çok zor

Sürekli diş sancısı çektiğini düşünsene kulaklarına bile ağrı yapabiliyo azılar 

0 oy
önce (396 puan) tarafından

Aynı aynı. Benim oğlum 22 aylık aynı hareketleri sergiliyor. 2 yaş sendromu herhalde. 

Ne zaman son buldu canım 

önce (396 puan) tarafından

Valla son bulmadı ne zaman bulur bilmiyorum. Hala yaşıyoruz çünkü. Oğlum 22 aylık 

0 oy
önce (22,397 puan) tarafından

Sürekli sabır çekmelisin bence iki yaş sendromu bizim zamanımızda yoktu öyle şeyler diye dalga geçerdim benim oğlum çok uysal bir çocuktur al karşına sohbet et öyle ama o iki yaş ve üç yaş geçiş döneminde kendini yerlere atıp ağlamaları biz de yaşadık sonra sonra geçti şükür inşallah kısa sürer diye dua edip sabır göstermekten başka seçenek yok 

Denemeye devam edeceğim sağol canım

0 oy
önce (103 puan) tarafından

Benimki de öyleydi 22 aylıkken başladı şuan 24 aylık biraz sakinlseti ama iki ay burnumdan geldi saçımı yoldugumu hatirliyorum en son

Hah valla aynıyız kafamı duvarlara sürtesim geliyor 

Sende az daha sabret canımmm

Canım benim 8 yasidna kızımda var o televizyon izliyor oğlumda ister istemez izliyordu o dönem böyle oldu televizyonu baya bı azlattim düzeldi seninkide izliyormu televizyon telefon

Telefon yok ama televizyon hep izledi benim izin verdiğim süre dahilinde ama şarkılar söylerdi izlerken danslar ederdi halada söyler eder kelimeleri şarkı söyleyerek rahat birleştirdi ben ekranın kızımda şu ana kadar pek zararını görmedim önce artık televizyon bitti derdin tamam derdi şimdi yine televizyon yok bitti diyorum dayak yiyorum bu durun ekrandan kaynaklanıyorsa keserim valla 

Bence ekrandan kaynaklanıyor yüzde doksanı 

0 oy
önce (619 puan) tarafından

Oğlum bir buçuk yaşında ve bir hafta oldu hemen hemen dediğiniz gibi susup izliyorum ama daha çok ağlıyor akşama kadar kucakta kalmak istiyor yere koyduğum an başlıyor resmen krizi geçiriyor sinirden kafasını yere vuruyor 🤣 artık kafasının ağrıyacagini biliyor yumuşak yer arıyor kafasını vurmak için milli sanar çocuğa eziyet ediyorum, çok sinirim bozulunca annemler bana yakın alıp oraya gidiyorum akşam eşim eve gelince dönüyorum çünkü cidden baş edemiyorum

Hızlı ve temkinliii😂😂

Çok tatlılar ama gerçekten tükeniyoruz ya allah yardım etsin bunlarda büyür mü acaba😂

önce (619 puan) tarafından

Onlar büyüyene kadar biz iptal olucaz 🤣

0 oy
önce (6,806 puan) tarafından

Benim kızımda 23 aylık durup dururken ağlıyor sinirlenince kafası bir yere çakar  kendisini çok sıkar 

2 yaş sendromu galiba yorumlardan onu anladım oturup sendromun hızlı şekilde bitmesi için dua edeceğim😵‍💫

önce (6,806 puan) tarafından

O bitene kadar biz tükenecez ama binada sukur

0 oy
önce (2,348 puan) tarafından

Kusura bakma canım magna da bulmak istemiyorum ama öyle çocukları görünce ağzına iki tane çarpmak geliyor dayağa kesinlikle karsiyim ama bazı çocuklar sanirim.oyle anliyor

Valla inan çok zor tutuyorum kendimi kendine bir bağırma keşfetmiş yeminle bütün sinirler o an yükleniyor bende benimki babasına yetiştirir beni al başına belayı😂😂😂istesemde vuramam galiba

Ama çok haklısın tabiki

önce (2,348 puan) tarafından

Allah yardım etsin evde belki idare ediliyorsa disarda bağırsakları yokmu 😆

0 oy
önce (164 puan) tarafından

Senin kızın ağlayarak geçiştiriyormuş benimkisi direkt yollarda yerlerde yatıyor bir şey yokken kafam kırıldı bacağım kırıldı acıdı durup dururken bulduğu yere yatıyor ağlıyor geçecek diyorum İnşallah geçecek benim kızım da tam 22 aylık bir ay sonra 2 yaşına girecek

Of seni o kadar iyi anlıyorum ki allah annelere büyük sabır versin bende sana teselli veriyim geçecek inşallah dayan canımmm🧡

0 oy
önce (2,908 puan) tarafından

ya sabır çekeceksin, içinden şarkılar söyleyeceksin. 

Sabır çekmek ne kelime allah ne verdi okuyorum ama nafile artık gülüyorum sinirden beni gören delirmiş zannedecek😂

0 oy
önce (1,687 puan) tarafından

Kuzum şimdi sen bu durumlarda nasıl tepki veriyorsun detaylıca yaz bakalım. Mesela o ağlama krizlerinde ne yapıyorsun.  Ya da sana vurdu sabah sen ne yaptın. 

Şimdi canım uykudan uyandı benimki başladı ağlamaya ama nasıl kriz bi gör yanına yatağa yattım bugün sadece onu izledim bana vuruyor falan ama hiçç kımıldamadım izlemeye devam ettim sonra sakinleşti gün içinde tekrar krize girdi ağlayabilirsin annecim dedim daha çok ağladı kendine vuruyor falan vur annecim yapmaya devam et yapabilirsin dedim  sonra güldüm ama içimde nasıl fırtına kopuyor böyle hep bu şekilde tepki veriyorum nadir bağırırım eşimde ben öyle yaptığım için bana ayak uyduruyor 

Nasıl sence tepkilerim

önce (1,687 puan) tarafından

Sakinliğini koruman çok güzel ama bir de şöyle tepki vermeyi dene. Ağlarken empati kur. Üzgünsün annecim anlıyorum. Üzgünsün olunca ağlaman normal ben de ağlarım. Gel sarılalım iyi gelebilir de. Bunların hepsini aynı yaptığın gibi yanına oturarak ya da uyanıyorsa uzanarak yap. Vurmasına asla izin verme. Hayır annecim sinirlisin anlıyorum ** kesinlikle bana vurmaya ya da başkasına vurmaya izin veremem de. Gel bu yastığa vuralım belki öyle sakinleşebilirsin de öyle sakinleştirmeye çalış. Gülme asla. Şeyle düşün sen çok sinirlisin sinirden ağlıyorsun ama karşındaki gülüyor. Daha çok sinirlenirsin di mi. Sen de onunla sakin ve ciddi kal. İlk başta tutmayabilir ama ısrarcı ol bu tavrında. İllaki başarılı olacaksın bence. Klasik 2 yaş sendromu :D birey oluyorlar:D

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 64 göst.
0 oy
3 cevap 112 göst.
20 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (6,654 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 80 göst.
10 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Duru2121 (431 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 196 göst.
23 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Ysmn18 (359 puan) tarafından soruldu