+2 oy
938 göst.
Diğer kategorisinde (2,423 puan) tarafından

Eden bulur derler ya daha önce birilerine ızdırap olan birinin birşey çektiğini aynı şeyi ya da benzerini yaşadığına şahit olmadim hiç.

Gerçekten eden bulur mu? Öteki alemde alacak cezasini ona inancım tam ama bu dünyadaki cezası peki ?

Var mı bunu etmişti şunu buldu dediğiniz kişiler olaylar??

Kötü insanlar krallar gibi yaşıyor olan masuma oluyor.

23 Cevaplar

0 oy
(5,132 puan) tarafından

Buluyor tvalla ben öteki tarafta sıra bekleyemem o yüzden öyle hakkımı helal etmiyorum şeylerin giremiycem 😀

(2,423 puan) tarafından

😅ben sıra beklerim alışkınım zaten birilerinin cezasını çektiğini görmeyi iple çekiyorum 

(5,132 puan) tarafından

Bir sürü hesap vercek şey var zaten oda geri kalsın bende

(2,423 puan) tarafından

O da doğru 

-Reklam-
0 oy
(1,905 puan) tarafından

Evet ben birebir yaşadım ama asla beddua etmedim Allah'a havale ettim ve benim yaşadığım durumu yaşadı ne olduğunu olayı falan söylemem ama yaşadı hemde benden beter duruma düştü 

(2,423 puan) tarafından

Peki bu durumda beddua etmiş olsanız sizce bulur muydu yine cezasını.

0 oy
(15,669 puan) tarafından

Valla buldu. Hem de senesi olmadan. Benim ağladığım yerimden olduğum yer ona da yar olmadı tasını tarağını toplayıp şehri terk etti. İlahi adalet şahane tecelli etti

(2,423 puan) tarafından

Demek ki herkese kar kalmıyor yaptıkları 

0 oy
(1,784 puan) tarafından

Bana haksızlık eden biri vardı. Bana iftira atıp oyun oynayip okul hayatımı bitirmeye kalkmıştı. Kadın hamileydi. Bebeği doğum sırasında öldü. Eşinden ayrıldı, pavyona düştü. Biri daha var o da çok ahimizi aldı. Kızıni eşi aldatmış, 3 çocukla ayrılıp geldi, oğlunun biri eşinden boşandı, öbür oğlu uyuşturucu batağına düştü. Halam vardı bana çok laf ederdi isteyenler falan vardı. İşte onlara yamamaya çalıştı, bizi kötüledi falan derken kızı da kocaya kaçtı geçenlerde duydum torunu da kocaya kaçmış. Bilmiyorum ilahi adalet midir, tesadüf mü. Çok şükür ahimizi alanın yüzü gülmedi ama biz 3 yetim kardeştik bilmiyorum yani. Şuan hakkimizi yiyen birinin daha gırtlak kanseri olduğunu duydum bilmiyorum yani bizimle alakası var mıdır, Allah bilir 

(2,423 puan) tarafından

Kim neyi hak ediyorsa onla sinansin. 

0 oy
tarafından

İlahi adalete çok inanıyorum köyde evimizi taradilar kayinpederimin arazi anlasmazligi yüzünden gece yarısı hayatımda öyle bi çaresizlik hiç yaşamadım çocuklarım okadar korktularki bı tek onları Allah'a havale edip beddua ettim inşallah bu dunyadada öbür dunyadada ellirim yakalarında olacak 🤲çok şükür elhamdülillah Rabbime bin şükür olsunki çocuklarımı o şehirden kurtardım ama eden muhakkak bulur bulsunda🥺

(2,423 puan) tarafından

Kesinlikle bulsunlar kim ne yapıyorsa

0 oy
tarafından

Benimde var. Henüz ilahi adalet tecelli etti diyemiyorum. Bakalım. Ama biliyorum o gün gelecek

(2,423 puan) tarafından

Beklemede kalın 🩷 

0 oy
(24,038 puan) tarafından

Ben daha bana kötülük edenlerin cezasını çektiğini görmedim. Saraylarda yaşıyor hatta. Allah öteki aleme birakmadan bana gösterir inşallah hayırlısıyla. 

(2,423 puan) tarafından

Ben de görmedim 

tarafından

Bazılarına daha çok verip azdırırmıs cenabı Allah 

(24,038 puan) tarafından

Ona kesinlikle katılıyorum 

0 oy
(17,554 puan) tarafından

Belasını bulanlarıda gördü gözlerim, kötü olmasına rağmen krallar gibi yaşayanida. Kiminin cezası burda veriliyor kimininki öbür tarafa kaldı. 

(2,423 puan) tarafından

İşte Gönül ister ki burda da görelim 

0 oy
(998 puan) tarafından

Beddua etmem ama birine çok sinirlenip üzülürsem başına bir iş gelir

(2,423 puan) tarafından

En temizi😅

0 oy
(4,212 puan) tarafından

Annemin kardeşleri yanına çağırmıştılar beni gittim demediklerini bırakmamışlar arkamdan duydum ki hastalıktan kurtulamıyor yine rabbim şifalar versin diyorum sonra eski erkek arkadaşım vardı ailesi beni istemedi neden olduğunu da demedi hatta ailesi oğlumuzun peşinden kızlar koşar dediler şimdi kız bulamıyorlar ki evlendirilen sadece şunu diyorum rabbim gönüllerine göre versin 

(2,423 puan) tarafından

Aynen öyle gerçekten...hayırlısı olmuş o zaman sorsan oğulları için elini sallasa ellisidir

(4,212 puan) tarafından

Şimdi evliyim mutluyum iyi ki olmamış 

(2,423 puan) tarafından

Çok şükür önemli olan bu

0 oy
(2,299 puan) tarafından

Miras davasında dayilarim annemle teyzeme haksızlık ettiler. Anlaşma yapılan müteahhit binayı parası olmadığı için yapamayacağını deyip başka birine devretti. Proje yapılmasına, imzalar atılmasına rağmen bina 2 senedir başlayamadı. Çünkü annem hakkım yendi kimseye nasip olmasın dediği için hep bı sorun çıkıyor.

(2,423 puan) tarafından

Haklı sonuçta eden bulmuş 

(2,299 puan) tarafından

Ha birde kız kardeşimle ben açığız. Sırf açık olduğumuz için laf söz edenlerin kızları kıçı başı meydanda geziyor, adı çıkıyor. Etme bulma dünyası işte 🤷🏻‍♀️

0 oy
(14,948 puan) tarafından

Buna ithafen sana Bi kaç örnek vereyim. 

Ablam kız meslek lisesinin kazandı ve orda okumaya başladı komşumuz kadın " kız meslek lisesine gidenler koca bulup kaçıyor " dedi. Çok değil 1 sene sonra kızı Anadolu lisesine başladı ve kendi kizi koca bulup kaçtı okulu bıraktı (o zamanlar o kızın gittiği okul çok iyi puanla öğrenci aliyordu)

2. Bi örnek. Biz müstakil bir evdeyiz yerimiz müsait etlik tavuk aldık 2-3 ay ancak beslenir onlar bilenler bilir. Neyse Bigun kapı önüne çıkardım durdukları yerleri temizleyip geri kapatacağım. Ailem de evde değil. Gene Bi başka komşumuz tavukları al sen dibimizde yurt var bahçesi asaga doğru. Ordan aşağıya at tavukları. Ödü patlayan olmuş, ayağı kırılan olmuş. Gene çok geçmedi kardeşi mermerde çalışıyordu ve üzerine mermer düşmüş. Ölümlerden döndü 

(14,948 puan) tarafından

Bi başka örnek de; evlendik 1 ay sonra araba borcu için 200 gr. Bileziklerimi gözüm kapalı satıp esime teslim ettim. O paranın hepsini arabaya kullanmamış. Bi miktariyla ev yaparız diye arsa almış. Birazı arabaya gitmiş. Birazını tam bilmiyorum işte abime verdim yeine inek verdi gibi şeyler söyledi. İçimden geçirdim arsa ve arabaya giden parayı biliyorum tamam ama onun haricinde canlarına bisi gelmesin ama hepsi çıksın dedim. Abisi kaza yaptı araç pert oldu dünya masraf yaptı, inek vardı hamile ikiz doğurmuş ikisi de yaşamadı ve hep maddi zarara uğradılar. Oh dedim tamam ben altinlarimin karşılığını aldım içim soğudu 

(2,423 puan) tarafından

Bunlari duymak üzdü ama ilahi adalet tecelli etmiş olduğunu görmek başka olaylar açısından beni sevindirdi

(14,948 puan) tarafından
+1

Muhakkak ediyor canım Allah'ın terazisi şaşmaz 

0 oy
(4,745 puan) tarafından

Daha 19 yaslarindaydim erken yaşta çocuk sahibi olmak istemiyorum bana doğru gelmiyor demiştim o zaman konuyu saçma sapan yerlere çekmişti 2 yil sonra cocuk sahibi olamayacagini ogrenmis cok yöntem denemiş ama hiç biri ise yaramamış. Ben 29 yaşımda anne oldum 

(508 puan) tarafından

Ay bende hiç erken yaşta çocuk sahibi olmak istemiyordum öyle bana göre degil derdim 32 yaşında isteyerek anne oldum arkadaşım öyle deme bak çocuğun olmaz vs vs diyordu kötü konusmuyordu ama o da erken yaşta anne olmuştu , onunda ikinci çocuğu olamayacağıni öğrendi epilepsi çıktı arkadaşımda , benimde bence bu Allah'ın işi ya yaşla alakasi yok çocuk yapmanın , kim ne zaman hazır hissederse o zaman olmalı bu çocuk mevzu erken yaşta anne olmayı bende pek doğru bulmuyorum çünkü çok büyük sorumluluk hani kim ne zaman hazır hissderse olmalı 

(4,745 puan) tarafından

Evet çocuk kesinlikle Allahın nasibi. Ama benim anlatmak istediğim bu kişi akrabamizdi böyle bu ufacık konuyu saçma sapan yerlere çekti benim hakkımda saçma bir dedikodu çıkardı falan tek istediğim bana yaptığını hatirliyor olması. Bu arada simdi hatırladım abisiyle yengeisnin de cocugu olmuyordu onlar hep gelini suçladılar ilac kullandı kendini mahvetti falan diye 

(2,423 puan) tarafından

Demek ki bazı insanların yanına kâr kalmıyormus ettiği laflar

0 oy
(508 puan) tarafından

Vardı eşi öldü oğlu öldü en son kendi vefat etti , sonra biride kanser oldu ama Allah'a bile havale etmedim sadece üzülmüştüm hani öyle Beddua eden bir yapım da yoktur 

(2,423 puan) tarafından

Beddua iyi bir sey değil doğru ama bazen zorla ettiriyorlar Allah sabır versin herkese

0 oy
tarafından

Eden buluyor sadece zamanı var bence bazı şeylerin 

(2,423 puan) tarafından

Umarimm öyledir 

0 oy
(5,422 puan) tarafından

O da paraya bağlı. Paran varsa hiçbir ceza işlemez Paran yoksa cezanı bulursun. 

(2,423 puan) tarafından

Yine herşey paraya bakiyor

0 oy
(901 puan) tarafından

Evet buldu ve buluyorlar canım eşimin ailesi düğünde tüm takılan takıları paraları aldılar ve üstüne benim mehirlerimi de aldılar hem kiracı Chen borç içindeydik yeni evlendigimizde eşimi de kaynbabam kendi dükkanı kaynima vermişti eşimde abisiyle ortak olacağına yomyeciydi. Ve kaynima ev aldılar  biz 6 yıldır kiraciyiz bir kiramizi dahi odemyrlardi haksızlık da var tabi Birgün elektrik faturası geldi o ayda baya dardaydik yarabbim dedim bu fatura 250 liralık faturayı ödemek bile gözümde şuan çok büyük bizi bu hale düşünenleri sana havale ediyorum dedim duamin arkası 1 saat sonra kaynbabam abdest alırken düşmüş iki dişi kırılmış. Eşim abisinin yanından işten çıktı 2 ay işsizdi çok zor günler geçirdik çok sukur güzel iş buldu hem sigorta hem parası iyi 3 yıldır abisinin yanından çıkmış abisi diğer abisine devretti dükkan battı şuan o evde 6 aydır issizms eltim calsyrms oda hergun kavga ediyormuş kocam calmyr diye eltimin ailesi kaynimi tehtit ediyorlarms birde bilyrmsn cnm kayınvalidem gil kurban keserlerdi 1 inek her yıl keserlerdi inanmazsin bizim eve değil bir bir parça et vallahi Allah şahidimiz bir kemik parçası getrmezlerdi 6 yıldır evliyim bu yılda o kadar batmislarki zor 20 bin TL lik ortak paya girmişler diğer 2 oğlunu gelini ni bizden üstün goryrlardi onlar bitirmiş onları Allah büyük Allah var diyorum Allah'a havale ediyorum susuyorum sadece

(2,423 puan) tarafından

Ece'nin bulmasi kendi iradesinde nedense okurken üzülmedim.Eden bulmuş 

(901 puan) tarafından

Aynen canım. Sadece Allah ha inanıyorum güveniyorum onun adaletine sığınmışım bugün olmazsa yarın çıkıyor elbet Rabbim herşeyi bilendir yarına bırakır ama yanlarına bırakmaz 

(2,423 puan) tarafından

Gerçekten öyle 

0 oy
(931 puan) tarafından

Eden bulur demek yanlış biz sınama dünyasında yaşıyoruz Allah iyilik kötülükleri öteki tarafta sorgulatacak ceza da cennet ve cehennem olarak verilecek bu dünyada verilmeyebilir yani verilseydi bir tane Amerikalı İngiliz İsrailli kalmazdi

(2,423 puan) tarafından

Doğru bu açıdan bakilinca

0 oy
(6,538 puan) tarafından

Buluyo canim. Ben cokta sahit oldum. İcimin yaglari eridi bi guzel. 

Allah 'a havale ederim. Aynisini ona da yasatsin derim ya da benim icin ne dusunuyosa kendi 10 katini yasasin derim.

(2,423 puan) tarafından

Bunu göze alarak yapsın herkes ne yapıyorsa doğru 

(6,538 puan) tarafından

Oyle canim. Valla Allah herkesin kalbine gore versin. Ben hep benim icin ne dusunuyosa iyi ya da kotu Allah fazlasiyla ona da versin diyorum. 

Ne bileyim ben cok dikkat ederim lafim sozume bile kimseyi kirmak istemem. İnsanlar neler yapiyo.

(2,423 puan) tarafından

Bende sizin gibiyim çok çekerim o yüzden 

0 oy
(408 puan) tarafından

Eden buluyo valla sadece çaktırmamaya çalışıyolar yersem o da 

Gorumcem eşimle aramı sürekli bozuyodu çok kıskançlık yaptı bana vurdu bile eli sopalı dili iğneli biriyle evlendi dk başı kocası azarlıyo ve yanımda gorumceme hafif yumrukla vurdu o da hemen ayağa kalkıp bana bakarak "buranın havası bozuldu" dedi hemde gülerek  😅

Eşim isteyken kocasına bagiriyo esimin yanında kocasına aşkım kocam diyo 🤣 güya mutlu ama asla mutlu değil 

(2,423 puan) tarafından

Eden bulmuş :))

(102 puan) tarafından

Benim görümcemde aynı evde çok çektirdi bana ama ayrı eve gitti kendisi keyif yapıyor valla ama çocuk yok işte orda şüpheleniyorum ya getiremiyor yada istemiyor dediği gibi çünkü çünkü ameliyat oldu kendisi rahmindn o çocuğa engel mi bilemiyorum ama tabiykide allah herkese nasip etsin onun gibi kötü niyetli değilim 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 510 göst.
19 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 521 göst.
+2 oy
3 cevap 129 göst.
18 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Tokyo (179 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 352 göst.

Kategoriler