Gurbetteyim öğretmeniz malum iki ay tatil var .Esimle bir cok sorunumuz oldu bunu ailesiyle de cok konustum yani sogudum iyice .Simdi iki haftaligina gitmek istiyor ama ben gitmek kalmak istemiyrm .Hem giyim konusunda olsun hem her konuda kendimi rahat hissedemiyrm.Kendi ailemin evinde uzun kalma durumum yok en fazla iki uc gün anca .Yani psikolojik olarak tuvalet sorunu yasiyrm kabızlik cekiyrm sonra .Bunlar da ekstra sorun oluyor.Hic istemiyrm o kadar süre kalmak bunun icinde kavga etmek de istemiyrm ama nasıl bi cözüm bulabilirim .Gittigimde bol bol gezerim hastane islerini hallederim zaman gecirmek icin diyrm ama gercekten esimle bu kadar kötü sey yasadıktan sonra gelinleriymis gibi davranmak kalmak icim almıyor .Ne yapabilirim nasıl aşabilirim bu durumu .
İçinden ne nasıl geçiyorsa öyle davran evliyiz eşiniz var diye hayatımızı da ona göre ayarlamayacagiz robot değiliz ki bende böyle böyle çok gitme kalma yaşadım eşim kırılmasın diye kırılan ben oldum ben aileme tek gidebiliyorsam eşimde gidip kalabilir diye düşünüyorum gitmek istersem gidiyor istemezsen gitmiyorum
Ya canm gurbette oldugum icin ve benim ailemde kalamadigim icin sorun bir de burada dairede yasamyrm köyde kaliyrm hani bırakıp gitme durumu da yok
Köyde niye kalıyorsun ki canım
Köy okulu canım bizde lojmanınında kalıyrz simdilik
Herşeyi geçtim de o tuvalet sorunu benim kayınvalidemde var bende bile zor kalir oda hiç rahat etmez ve sevmez kalmayı bu bir sağlık sorunu
Evet bunu anlatamiyrm kendi evimde bile sıkıntı yasıyrm bu konuda baska bi evde extra sorun
Yazık günah ya eziyet etmesinler ben kaç defa kayınvalidemi kendim götürdüm hastaneye görümcesinde kalmışlar 2 gün rahat edememiş kadın
Öyle bişey de ben eşimi yolluyorum gitmiyorum
Bunlarda öyle bir sey yok gidilecekse eşle gidilirmis bir de ben yine yollarim da ben dairede yasamyrm köydeyim
Günaydın canım
Sizinde bir hayatınız var
Hayatınızı hiç kimseye göre endekslemeyin
Benim 5 yaşında oğlum var ve huysuz
İstanbulda düğün vardı
Eşime dedim ki sen git ziyaretini et gel
Hatta dedim istersen annende kal
Tamam dedi ve gitti
Yani demek istediğim
Eslerimiz bize baaki değil
Bizde onlara baaki değiliz
Yani ben oraya gidipte rahatsiz olacağıma
Gitmem daha iyi diyebilmelisin
Evlilik bu hayat müsterektir...
Günaydın ay bende böyle düsünüyorum ama onlara göre böyle degil gidilecekse esle gidilirmis vs .Ya bir de köyde kaldigim icin burada bırakmak istemiyor sanrm bilmiyrm ki
Ah o eski kafalar yokmu yok
Ne alaka kı eşle gidilmesi
Ne alaka köy şehir ya
Eski kafalardan nefret ediyorum
Benim oğlum 5 yaşında
Ben oğluma
Gelinime
Yıl olmuş 2025
2040 de yada 2045 de
Eğer ben eski kafalılık yaparsam lütfen biriniz gelin beni burda uyarın olurmu?
Eşiniz çok kötü huylu biri değilse yalnız gitmesini teklif edin. Aileler yakınsa bi kaç gün kalıp ailene git veya siz yakınsanız eşin önden gitsin dönmesine yakın sen git. Kendini zorlamaktansa farklı yollar bulun. Benim eşim de benle gitmeyi daha çok istiyor ama daha çok yalnız gidiyor. İkimiz için de böylesi daha iyi oluyor. O stressiz ailesiyle vakit geçiriyor bende sadece kendi isteğimle gittiğim zamanlarda stres yaşamamış oluyorum. Başta yadırgadılar ama zamanla alışıldı nasıl kadınlar ailesine tek gidiyorsa erkeklerde gidebilir
Yok canim bunlarda öyle bir sey yok bana göre de tek gidebilir tabi cocukları da götürür öyle bi durumda ona da tamam derim yani iki hafta kadar kalmak sorun benim.icin yine bir hafta idare edebiliyrm ama bunu anlatamiyrm esime.
Onlar ne kadar sana göre yaşıyor da sen onlara ayak uyduruyorsun. Bizimkilerde de yoktu çokta laf ettiler ama hiç umrum değil yani. Sen böyle hemen kabullenme bari hiç gitmek zorunda değilsin ama hiç değilse bir hafta olsun. Kendine eziyet etmekte günah insanın çocuklarına karşı bile sabrı azalıyor böyle şeyler yaşanınca.
Dogru diyrsn bakalım konusuyrm insallah anlar
Açık açık buraya yazdığın sebepleri söyleyip gitmek istemediğimi belirtirdim kocanız doya doya anasını girecek diye ızdırap çekmeye gerek yok bence istiyorsa 3 gün gidin yeterli. O sizin ailenize gidip 2 hafta kalır mıydı?
Evet 15 gun fazla nerede olursa olsun. Ama tam tersini dusun eşin senle gidip ailende kalmak istemese sende uzulur yarim hissederdin kendini bence. Orta yolu bulmaya calisin derim. 15 gun değilde 1 hafta 10 gun yeter de mesela
Bende öyle diyorum zaten max 10 gün kalalım diyorum ama anlatamiyrm ki canm bizim evliligimiz normal.bi evlilik degil ki yani huzurlu mutlu bi cift degiliz zaten sorunluyuz ki bu sorun en son ailesine kadar yansımiş söylemisim kac kez bunu da yediremiyrm yani kendime ne isim var diyrm
Bnm eşim öğretmen ben çalışmıyorum yazın 2 ay ailesindeyiz psikolojim bozuluyor ya yaz gelmeden aylar önce strese giriyorum
Aynen bende öyle oluyorum gidince de ayrı bi stres ki bir de bizim durumlarımız farkli normal huzurlu bi evli degiliz
Ben de isteyerek gitmiyorum ki bin kere kavga ediyoruz üstelik kışın da ailesini çağırıyor yanımıza
Bende sanıyorum bi tek benim psikolojim bozuk bi tek benim basımda hersey
Allah şu anlayışsız pislik erkekleri ıslah etsin ya
Ogretmensiniz her halde beyaz yakalıların da anlayışsız olabileceğini anladım esim basta
Eş ailesi ile büyük sorun yaşanmadıysa gidilip kalınır yılda bir kere bir hafta kalıp donebilirsiniz 15 gün yerine .orta yol bulmalısınız .eşler arada çok büyük sorunlar olmadıkça birbirinin ailesine yılda bir hafta olsun tahammül edebilmeli bana göre .ama size saygısızlık gibi durumlar yoksa ailesinde ozaman işler değişir .
Eğer gitmezseniz bunun sorununu siz yasarsiniz sonra tatil bitimi .bizim köyde de erkeğin eşi gelmezse yanında bir sorun var gibi düşünülür çevre tarafından
Erkek için de bir nevi prestij meselesi gibi birşey giderken yanında eşiyle ailesi ile gitmek .Adı üstünde eş mümkün mertebe eşlik etmek laziim birbirine .
Biz her tatilde gidiyoruz canm zaten yani görmüyor degiller daha kurban bayramında gittik bes gün yani gidilmiyor degil ki.Ama yaz tatili uzun bir tatil ki esime kalsa en az bir ay kalir .Benim ailemde kalma gibi bi durumum yok cünkü baba evim yok maalesef.En büyüknsorunda bu .
Anlıyorum seni canım .bizde öğretmeniz uzaktayz iki aileye .benimde annem vefat etti babam tekrar evlendi falan o yüzden baba evi gibi olmuyor tam .çok kalamiyorum.biz de yılda sadece birer hafta gidiyoruz iki tarafada .ama eşim benle gelmek istemese ben kirilirim ya mecbur idare edeceksin evlilik böyle birşey malesef insan istemedigi yerlerde bulunmak durumunda kaliyor
Kıyafet sorununa anlam veremiyorum mağazalar türlü türlü kıyafet dolu mesela ben evde atlet şort geziyorum normalde asla bir şey diyemem gittim pijama seti aldım pijama o kadar rahat ki üstümde bir şey yok gibi rahat yani yüzde yüz pamuk elbise alırsan efil efil giyinirsin gecelik olarak kapalıysan da efil efil düz gecelik elbise alırsın yani her gib tarzına uygun şeyler var eşinin aile evini kendi konforuna uygun hale getirebilirsiniz kabızlık problemin varsa probiyotik kullan tedavisini ol insan kendi evinde bile bir saat tuvalette kalmamalı tuvaletin gelmese bile her gunayni saatte tuvalete oturman lazım
Eşin de haklı ailesini tatilde görmeyecek de ne zaman görecek çocuğunuz da vardır mutlaka e onlar da torunlarını özler
Onu da geçtim ikinizin de 2 ay tatili var 15 gün onun ailesiyle 15 gün seninkiyle geri kalan 15 gün de güzel bir yere tatile gidin son 15 gün de evinizde yeni eğitim ve öğretim yılına hazirlanin
Biz her tatilde gidiyoruz canm zaten yani görmüyor degiller daha kurban bayramında gittik bes gün yani gidilmiyor degil ki.Ama yaz tatili uzun bir tatil ki esime kalsa en az bir ay kalir .Benim ailemde kalma gibi bi durumum yok cünkü baba evim yok maalesef.En büyüknsorunda bu .Kıyafet sorununa gelince onlar kapalı ben acıgım ama acik giyinmiyorum ama evde istedigim rahatlikla gezerim ne bilim dısarı gezmeye giderken bakımimi yaparım onların yanında bunları rahatlikla yapamiyrm kaynanam tuhaf tuhaf bakıyor giyindigime vs.
O kadar iyi anlıyorum ki seni ya .Kaynanamgilin evi biraz kalabalık 2 kayın kayinpeder 3 çocuk...Başka bir yerde malesef ki tuvalete giremiyorum bende hiç bir şekilde .Giyim konusunda kapalıyım bende rahat edemiyorum aşırı sıcak memleket kayinpederjm kaynim evden gitmezler yatayım desem pat küt odaya girerler uzanamazssin kafanı açamazsın zulüm gibi oluyo benim için
1,493,295 soru
24,399,239 cevap
349,979 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın