0 oy
321 göst.
Diğer kategorisinde (332 puan) tarafından

Ben 26 haftalık hamileyim 25 haftaya kadar hiçbir şeyim yoktu çok aktiftim ama 25 ten sonra bende bir yorgunluk hicbisey yapamıyorum elim kolum kalkmıyor birazda kilom var sanki göbeğim ikiz göbeği gibi artık bacaklarım tartmiyor beni kalkarken o kadar zorlaniyorumki felçli gibi bazen topalliyorum evin içinde bile 3 ayım kaldı ama şben şimdiden doğurup kurtulmak istiyorum sanki son aylarda gibi daha 3 ayım var sizde durumlar nasil

6 Cevaplar

+1 oy
(1,904 puan) tarafından

Kaç kilo aldın yavrum

(332 puan) tarafından
+1

Aslına toplam 4 kilo aldım 66 hamile kaldım şuan 70im ama göbeğim büyük işte baştan kilo olunca böyle oldu galiba 

(1,904 puan) tarafından
+1

Allah Allah. O kadar olmaması lazım ya. Acaba vitaminlerin falan mı eksildi 🤔

(332 puan) tarafından

Bilmiyorum tekrar kontrol var 28 haftada gidip doktora hepsini anlaticam biraz kan eksikligi vardı ama o yaparmi bilmiyorum ki

(1,904 puan) tarafından

Tabi canıııım direk yapar hem de. Sen dediğin gibi anlat doktora demirin iyice düşmüş olabilir. 

(332 puan) tarafından

Tamam canım çok sağol soyliyicem doktora belki Demir takviyesi yapar teşekkür ederim 

-Reklam-
0 oy
(6,167 puan) tarafından

Magnezyum kullanabilirsin. Doktorun yazarsa iyi gelir 

(332 puan) tarafından

Magnezyum aklıma hiç gelmedi 28. Hafta kontrolüm var o zaman soyliyimde kullaniyim

0 oy
(547 puan) tarafından

Bende sizin gibi o kadar ağırlaşmış yorgun hissediyordum ki şuan 30 haftalık oldum ondan öncesinde sanki 40 haftalık gibiydim hiçbir şey yapamıyordum şeker yüklemesinde gebelik şekeri çıktı diyetisyene gittim doktorun verdiği listeye uyarak hafif besleniyorum hem kilo vermişim hem de kendimi hafiflemiş hissediyorum eğer ağır yiyecekler tüketiyorsanız dikkat edin kızartmalar paketli gıdalar özellikle beyaz ekmek hamur işi o da sizi yoruyor olabilir gebelik şekeri olmasa dahi normal insanda bile ağır şeyler tüketince insan kendini halsiz yorgun hissediyor bunu da böylece öğrenmiş oldum gerçekten mideye giren şeylerde insanın ruh halini belirliyor evet bazen canım birşeyler çekiyor şuan dikkat ediyorum yemiyorum ama bir parça da olsa gönlüm geçsin diye atıyorum ağzıma önceden olsa bitirmeden bırakmazdım bebeğim için dikkat etmem gerekiyor doğuma kadar ama doğumdan sonra da diyetisyene gidip kontrollü bir şekilde devam edeceğim yediklerime 

(332 puan) tarafından

Sağlıkla al kucağına inşallah öncelikle gebelik şekeri çıkmadı ama dediğiniz gibi beyaz ekmeğe bir duskunlugum var o olmadan doymuyorum sanki bugün düşündüm azaltsam yada kessem diye bu seferde bebek beslenmez dedim ama sızın dediğiniz doğru daha dengeli sağlıklı beslenme lazım bende uygulayacağım olmazsa gebelikte bile diyetisyenler liste veriyor onu uyguliycam 

(547 puan) tarafından

Teşekkür ederim sizde sağlıcakla alın kucağınıza inşallah emin olun faydasını göreceksiniz bende beyaz ekmeği çok yerdim kızartmaya bayılırım cips falan çok yerdim kilo alımım normal ama gebelik şekerini tetikledi işte rahatım hiç olmuyordu hantal olmuştum iş yapasım gelmiyordu sürekli uyumak istiyordum mide yanması kusma vardı hep 21 aylık bir oğlum daha var ilgisiz kalıyordu gerçekten ne zaman ki diyetisyene gittim rahatladım hafifledim yediklerim beni rahatsız ediyormuş ama ben havanın sıcaklığına bağlıyordum hep şuan iş güç rahat yapabiliyorum gün içinde uykum gelmiyor bilmiyorum bir rahatlama geldi

(332 puan) tarafından

Ay bende sicaklara baglamistim ama değilmiş demekki gerçekten diğer çocuk ihmal ediliyor benimde bir oğlum daha var onunla ilgilenmem gerekiyor ama enerji olmayınca ilgilenemiyorsun buyugunude yazık oluyor bende dediklerinizi uyguliycam inanıyorum ki bende hafifliycem kucaklarimiza bı alaimda hayırlısı ile inşallah hafiflerizde geçer bu gunlerde

(547 puan) tarafından

Amin inşallah canım 

0 oy
(34,322 puan) tarafından

25+1 haftalık hamileyim bendede durumlar öyle aşırı hantal oldum ablam da erkek gebeliği öyle yapıyor sürekli yatayım istiyor insan diyordu kızımda iyiydim şimdi penguen gibiyim 

(332 puan) tarafından

Sağlıkla al kucağına inşallah benimde erkek ondanmi oluyormuş gerçekten bende penguen gibiyim

(34,322 puan) tarafından

Ablam öyle dedi arkadaşımın annesi de öyle diyor erkek çocuk hantallastiriyor diye ben böyle değildim yoksa 

(332 puan) tarafından

Vallahi anlamadimki benim ilk oğlumda ben çok çektim hamilelikte herşey vardı ama hantal değildi ikinci oğlum olucak bunda böyle oldum biraz yeme şeklimi değiştirip doktorada anlaticam inşallah hayırlısıyla güzel dogumlarimiz olur

(34,322 puan) tarafından

Amin inşallah canım birde sabah kalkıyorum normal göbeğim falan az ama az yemek yesem davul gibi oluyorum nefes nefese kalıyorum çok zor geçiyor bu sefer nedense 

(332 puan) tarafından

Aynı şey bendede var azicikta yesem hiç yer kalmamış gibi inşallah gecicek bugünlerde 

0 oy
(2,120 puan) tarafından

16 haftalık hamileyim ama bende öyleyim enerjim hiç olmuyor bide belim çok fena ağrıyor kızıma hamileyken böyle değildim daha enerjiktim

(2,120 puan) tarafından

İşte biraz da ondan kaynaklanıyor kızıma hamileyken düşük riskim vardı doktor yerinden kalkma iş yapma dedi annem baktı şimdi benim bi riskim yok herşeyi yapmaya çalışıyorum eşim kızdı bu kadar kendine yüklenme diye 

(332 puan) tarafından

Eşler hep kızıyorlar benimkide kızıyor yorma kendini bu kadar diyor ama işte insan da istiyorki hani evim temiz olsun rahat olayım çocuklarıma bakiyim ama bibyerden patlak veriyor işte öyle böyle hamilelikte bitince bı hafifleeriz bı rahatlama gelir inşallah iki çocuğa bakmak daha zor olucak yine yorulucaz ama kendimizde bir rahatlama olacak 

(2,120 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum bir an önce bitireyim kızımla ilgileneyim akşam da dinlenirim diye düşünüyorum ertesi gün kafamı kaldıramıyorum evet iki çocuğa bakmak zor olacak ama öyle böyle büyüyorlar yerine anıları kalıyor 

(332 puan) tarafından

Aynen öyle canım sonra bir bakıyorsun eski anilara bunlar ne zaman büyüdü diyorsun 

(2,120 puan) tarafından

Öyle gerçekten kızım 30 aylık bakıyorum bazen zaman çok hızlı geçti ne zaman bu kadar büyüdün diyorum

0 oy
(11,761 puan) tarafından

Ya ben ne yapayım ben 38 haftalık oldum 

Karnım küçücük ama hareket etmem çok zorlaştı 8 kiloda almışım.

Üstüne doğum korkusu beni öyle bir sarmış ki anlatamam 

(332 puan) tarafından

Hayırlı doğumun olsun canım Allah bı avazda kurtarsın bir an önce kucağına al sağlıkla ama korkma stres yapmamaya çalış bizi bitiren bu stres oluyor seni çok iyi anlıyorum artık bir an önce dogurmak istiyorsun çünkü son haftalar sahada yıpratıyor insanı Allah yardımcın olsun

(11,761 puan) tarafından

Teşekkürler canım ama dogumlarim zor diye ben bu kdr korkuyorum 

(332 puan) tarafından

Benimde çok zor oluyor dogumlarim bende korkuyorum ama böyle telkin veriyorum kendime böyle motive ediyorum Allah'ım her gebeye kolay hayırlı doğumlar nasip etsin Allah'ım senin korkularını alıp sana çok kolay bi doğum nasip etsin inşallah 

(11,761 puan) tarafından

Amin canım sanada hepimizede inşaAllah 

(332 puan) tarafından

Amin canım inşallah 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 133 göst.
20 Mart 2022 Diğer kategorisinde Sinem2727 (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 224 göst.
29 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Betulcelik (11 puan) tarafından soruldu
0 oy