0 oy
158 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,277 puan) tarafından

Geçen sene bu yaz için akika kurbanı kestircem demiştim Afrika'da umutvar derneğine ama burayla arada bayağı fiyat farkı var orda çok uygun burda daha pahalı kabul olur degilmi 

8 Cevaplar

+1 oy
(5,025 puan) tarafından

evet afrikada baya uygun. bir ara millet maalesef hava atmak için afrikaya bağışladım diye geziniyordu. biz bilmeyenlerde vayy bee diyorduk.

burda ne adadığın önemli. sen afrikada kestireceğini söylemişsin, koyun niyet ettiysen koyun veya daha büyüğü ama dana dediysen dana kestirmen gerekiyor sadece 

(1,277 puan) tarafından

Koyun dedim canım yok hava atmak niyetim değil paylaşmam asla 

(5,025 puan) tarafından

senin için demedim canım, çevremde olmuştu. önemli olan niyetin zaten. Allah kabul etsin 

(1,277 puan) tarafından

Tamam canım amin inşallah 

-Reklam-
0 oy
(4,237 puan) tarafından

Hayvan fiyatıyla alakali bir durum köyden köye bile farkeder. Biz de burada kestirsek de herkesin imkani var diyip ihtiyacı olan bir ülkeye bagislamistik. 

Soruya gelince evet insallah kabul olur. Insallah diyorum çünkü parası olup 50 tane kestirenin kurbanı illa kabul olacak diyemeyiz onu Allah bilir. 

(1,277 puan) tarafından

Anladım canım durumumuz yok bende ise girdim kendi maasimla kestircem 

0 oy
tarafından

İster burda ister orda vekaletini verip kestirebilirsin. Akika erkeğe durumun var ise 2 kestir yok ise 1 kestir.

(1,277 puan) tarafından

Teşekkür ederim yorumun için cok saçma gelebilir sorum ama aklımı kurcalıyor hep babalar kestiriyor ya genelde benim kendi kazancimla kestirsem olur degilmi senin benim yok zaten ortak olması gerekir mi acaba yanlış bişey yapmaktan çekiniyorum açıkçası eşimin durumu çok bilgisisiz bu konularda 

tarafından

Ben teşekkür ederim tabi kesilmesi lazım ister sen kestir ister eşin kestirsin. Kıza 1 kesiliyor erkeğe 2. Evladın erkek ise sen de çalışıyormuşsun 1 tane sen kestir 1 tane eşin kestirsin. Rabbim kabul etsin koruyup muhafaza eylesin evladınızı❤

(1,277 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun tek evladım var kız rabbim hayırlı uzun ömürler versin cümlemizin evlatlarına teşekkür ederim cevap için 🥰🥰

0 oy
(5,866 puan) tarafından

Afrikadaki hayvanlar daha ciliz oldugu icin fiyat farki oluyo. Sanirim kilo bazi hesaplaniyo hayvanin fiyati ortalama. Ben buyuk ogluma 7 sene once kizilaya bagis yapmistim akikasini o zaman 1300mu neydi bi koyun, 5 sene sonra kucugune afrikaya yaptim bi dernek araciligiyla 1700 civariydi. Videoda goruyosun zaten hayvanlar ciliz turkiyedeki gibi degil.

(1,277 puan) tarafından

Tamam canım yorumun için teşekkür ederim 

0 oy
(1,299 puan) tarafından

2 3 hafta önce eşim adaklik koyun kesti 12 bin lira tuttu . Kilosuna göredir fiyatı 

(1,277 puan) tarafından

Evet ordaki hayvanlar cılız oluyomus 

0 oy
tarafından

Senin niyetin önemli olan Allah kabul etsin.

(1,277 puan) tarafından

Amin canım Allah razı olsun 

0 oy
(3,545 puan) tarafından

Biz 5 ay önce kestik 12 13 bin mi neydi biz buradakiler dağıttık burdada yetim cok

(1,277 puan) tarafından

Allah kabul etsin 

0 oy
(1,526 puan) tarafından

Benim de adagim vardı ama ben onlar daha muhtaç diye Afrika da kestirdim burda kessem de verecek kimse yoktu

(1,277 puan) tarafından

Allah kabul etsin inşallah 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 178 göst.
30 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Betul5753 (14 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap 51 göst.
0 oy
2 cevap 105 göst.
0 oy
3 cevap 188 göst.