Kızlar az ölçülü aşure tarifi bilen varmı bi cesaretle yapmak istiyorum:) Hamileyim canım o kadar çekiyor ki anlatamam
Oturduğum binada komşuluk ölmüş gibi bişey olduğu için kimse birbirini ne tanır ne selam verir ne bişey dağıtır Allahtan kurtuluyorum burdan🙄
Kayınvalidem aşure yapıyor aslında ama Allah affetsin pilavdan farkı olmuyor geçen sene yiyemedim midem bulandı hani böyle kaşıkla keserek alıyorsunuz yaptığı aşureyi öyle diyeyim😁o yüzden bu sefer kendim denemek istiyorum varmı bana tarif verecek olan
Az tarif derken mesela kaç kaselik? Sadece kendin için mi yoksa yapıp biraz da dışarıya vermek için mi? Benim yaptığım 25 kase çıktı. 10 tane alüminyum kaselerde diğerleri de evdeki sütlaç kaselerinde.
Benim tarifi yazayım sana. 2 buçuk su bardağı buğday, 2 bardak fasulye 2 bardak da nohut haşladım hepsini ayrı ayrı. Buğdayı haslamadan önce iyice yika sarı suyundan arindir. Haslarken suyu yine sarı olacak önü dök tekrar temiz sıcak su ekle. Buğdaylar patlasın haslanirken. Üstüne fasulye ve nohut ekle. Kaynat tekrar su ilavesi var. Bunları haslarken bademi kaynar suda bekler kabuğunu soy. Kayısı ve inciri küçük küp küp doğra üstüne sicak su ekle. Kuru üzüme de sıcak su ekle beklet. Sonra bunların suyunu süzüp tencereye ekle biraz kaynasın. Kuru yemişler kendi şekerini aşureye salsın diye. Sonra şekerini ekle kendi damak tadına göre ayarla. Ben bademi ve fındığı en son eklerim yumusasin istemiyorum diye sen de öyle istiyorsan öyle yap. Altını kapat kaselere pay et.
Ayy çok teşekkür ederim ayrıntılı yazmışsınız Allah razı olsun😊yarın denicem inşallah:)
Rica ederim canım.. şimdiden kolay gelsin Allah kabul etsin.
Buğdağı geceden koy suya
Nohut ve fasulyeyide
Ben kıvami katı aşure seviyorum buğdayı başlarken suyunu çok koyarsın sıvı olur
Ben gecen yaptim 12 daire komsulara kaynanamlara bize ancak yetti birer kase falan dusun 20 25 kase cikti yapmak istersen ben 2 bardak bugday 1 bardak nohut 1 bardak fasulye hepsini ayri ayri hasladim fasulyw nohut kabuk atan varsa temizledim sonra hepsini bi kazanda birlestirdim kaynattim nohutun tadina bakarak pistip pismedigini anladim nohut agizda dagilir hale gelince tamamdir 4 bardak seker ve kuruyemisini ekledim (findik fistik kayisi uzum ekledim) kayisi ve uzumu bi tasim kaynattim ocakta ama ustune kaynar su ekleyip yumusatana kadar beklesende aynisi olur kivami istedigim koyuluga gelince altini kapattim tabaklarin uzerine ceviz koydum oyle servis ettim kuruyemisi cesitlendirebilirsin ben ilk defa yaptigim icin az melzeme kullandim zebil olcaksa az malzeme zebil olsun dedim bi de bi kac dis karanfili 1 cay bardagi suda haslayip suyunu katcaktim unutmusum aslinda cok kolaymis bende cesaret edemiyodum ama bundan sonra yaparim her senw
Benim ölçüm 2 br buğday 1 çay bardagi nohut 1 çay br fasulye digerleri yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi. Tek fark buğdayın haslanma suyunu dokmuyorum 2 kaşık pirinç ilave ediyorum buğdayda pirinç te nisastasini birakiyor. 2,5 br şeker ilave ediyorum.Az dagitmalik güzel güzel yemelik oluyor.
Bnde az ölçülü yaptım geçen yıl dağıtmıstm binaya bu yıl dagitamadm
1 büyük çay bardağı buğday ıslandım akşamdan diğer gün onu pişirdim ama suyunu göz kararı yapın çok koyunca cıvıl oluyor az koydum sonradan ekledim( bnde sizinki gibi sevmiyorum yiyemiyorum :)) yarım çay bardağı nohut yarım çay bardağı fasulye koydum devamı zaten bildgnz gibi içeriği size bağlı altı kase çıktı
İlk on dk pişirdim suyunu döktüm bİdaha kaynatım yukarda da yazmışlar ya birer kasikda pirinç ve bulgur attm
1,492,572 soru
24,388,000 cevap
349,112 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın