Kızlar oğluma epilepsi tanısı kondu🥺 bilgisi olanlar yazabilir mi ?
Ve aldığı ilaçlar onu unuttuğundan beri uyanınca da sütümü almaz oldu mama iciyor . Elektrikli süt sağma makinası önerir misiniz ? Ne yapmalıyım üzüntüden sutumun kesilmesinden korkuyorum 😢
Luminaletteni bizde kullandık 4 ay, şırınga içinde sulandırıp veriyorduk günde 2 kez. Bir tanesini ikiye bölüp 12 saat arayla verdik. Korkma bu beynin unutmasi için asıl. Benim kızımda 3 günlükken nöbet geçirdi, sonra tekrarlaması şükür ki. Nöroloji düzenli takip eder tenrarlamazsa eegsi normal çıkarsa da bir süre sonra ilacı bırakırsınız. Bebek beyni 0 dir ve tamir eder kendini. İnşallah en kısa sürede atlatirsiniz çok geçmiş olsun
Elektrikli kişi marka iyi uygun istiyorsan. Bende tam 9 ay sagaran besledim benim kızımda almadı tekrar meme. Tekrar dönebilir hiç vazgeçme sürekli önce emzirmeyi dene almazsa süt ver, arkadaşımın bebeği 4 aylıkken döndü memeye
Ay canm benim geçti mi peki nasıl şuan . Biz de şırınga içinde 3 ml suyla sulandiriyoruz 1 ml döküp 2 ml veriyoruz . Çok ağır değil mi bu ilaç kullanmak da moralimi bozuyor
Yok kuzum, bizim nörolojicimiz çok iyiydi, prof dr. En indirgenebilir olanı vermiştim bizde aynı 3 CC ye su çekip içine hapı eritiyorduk, yarısı sabah yarışı akşam 12 saat arayla. Bu ilaç çok önemli saatli vermelisin bırakırken bile hemen bırakılmıyor önce yarı doza düşüp sonra bırakıyorsun. Biz hiç yan etki yaşamadık. Çok şükür geçti. Bizimki çok daha sikintiliydi. Beyinde hasar gören difuzyonlu alanlar vardı. Özellikle biri görme biri omurilikteydi. Goremeyebilir yuruyemeyebilir bile dendi malesef. Çok şükür hepsi geçti. Yenidoğan döneminde özellikle bebeklerde beyin hasarlarını tamir ediyor. İyilestiriyor yani. İlk 3 yıllik döneme ozel birşey bu. Bizde hiç tekrar etmedi. Eeg vs düzenli çıktı hep. İnşallah sizde kısa sürede atlatirsiniz. İlacı ihmal etme ve mutlaka saatli ver.
Ay sabah 9 akşam 9 olarak veriyorum canm. Ay çok şükür çok şükür. İnşallah bizim de geçer canm ya 🥹 dikkat edicem hep özenle vericem.
Canım benim geçmiş olsun❤️ rabbim şifa versin inşallah.. arkadaşımın oğlu da epilepsi hastası , tanı koyulduktan sonra verilen ilaç sayesinde atak geçirmemişti. İlaçlar koruyor diye biliyorum hep daha bilen biri yazan elbet, tekrar çok çok geçmiş olsun..
Allah razı olsun canm benim. İnşallah iyi gelir bize de çok sağol canım ❤️
Rabbim şifa versin inşaAllah biliyordum epilepsi olduğuna hata yazdimda sana daha önceki postunda.
Üzülme tedaviye başlayacaksınız nede olsa
Üst komşumun ogluda geçirdi şuan 5 yaşında atlattı komple darısı sizin başınıza inşaAllah
Ay atlatildigini bilmiyordum çok sevindim inan 🥹
Vala annesi dedi atlati geçici epilepside var çünkü onunki o türdenmiş.
İnan oğlu üstün zekalı ve aşırı hareketli bir çocuk darısı size
Ay Allah razı olsun darısı oğlumun başına inşallah
♥️♥️
Rabbim şifalar versin inşallah sana ilk yorumda da yazmiştım hatırlarsan yiğenimdede bu tarz bir şey olmuştu iki yaşında girince ilacı yavaş yavaş sonra üç yaşında tamamen kestiler aynı ilacı kullandı onlarda merak etme senin yavrunda iyi olacak inşallah süt sağma makinesi banada kardeşim verdi beş bebek büyüttü Kraft marka tavsiye ederim
Sağol canm benim. İçime bı nebze de olsa su serpildi. Çok sevindim.. sagarak verecem yapacak bişey yok az da olsa icsin. İnşallah atlatırız ya 🥹
Atlatırsın Rabbim izniyle inşallah dermansız hastalık vermesin evlatlarımızla sınanmayalım inşallah
Amin amin Allah razı olsun buna da şükür çok şükür
Çok geçmiş olsun canım :( arkadaşımın kızı da epilepsi hastası. Günlük ilaçları vardı akşam şırınga ile veriyordu. Onun dışında bir sorun yok hatta fazlasıyla zeki ve başarılı bir kız maşallah şu an 8 yaşında.
Ben de şırıngayla veriyorum sabah ve akşam.
Gecmis olsun muhtemelen cocukluk epilepsisi 10 yasina kadar suruyor sonra bitiyor cocukluk epilepsileri.Doktrunuz bu konuda bilgi verdi mi? Benim 2 yigenim de de var 2 yasinda fln gecirdiler nobet aonra duzenli bir ilaclari var kullaniyorlar simdi 11 yasindalar hic tekrarlamadi ilaci birakacaklar sanirim kontrolu var yakin zamanda.
1. Ay sonra gel dedi. Gideceğim inşallah sıkıntı olmadan geçer iyileşir oğluşum 🥹çok sağol canım bu yazdiklarin moral oldu
Şırıngalı bir ilacı var hatta bende kaliyor yigenim adina bakip soyluyorum hemen convulex ilacinin adı.Dedigim gibi cocukluk epilepsisi gecicic oluyor hic atak gecirmediler 2 defa gecirmislerdie oda teshis zamaniydi işte.Siz cocukluk epilepsisini arastirin daha net bilgiler bulursunus Allah sifa versin.
Ay çok sağol canım benim. Buna da şükür ya çok sevindim . Geçiyorsa hiç problem etmem.
Canım benim oğlum 5 yaşında hem epilepsi hem otizim.epilepsi teşhisi konulduğunda hemen hemen 2 yaşına yakındı 1 haftaya yakın hastanede kaldık ve bize ilaç verdi doktor bize dedi ki üzülmeyin çünkü 7 yaşına kadar atlatır.eger bir daha olursa mutlaka getirin dediler.
Bak canım çocuğun epilepsi krizine girdiği zaman hic panik yapma çünkü onu çocuk hissediyor ve daha cok kasılıyor olabildigince sakin kalmaya çalış biliyorum çok zor bi süreç
Nöbet geçireceğini anladığın zaman
Sağ tarafına yatır
Yere etrafında hic bir sey olmasın
Ve dua et
Ağzına falan bisey de sokma
Soğuk suda yıkama
Eline telefonu al ve kayıt yap bebegini çünkü neden diyeceksin doktorlar epilepsi anını çekin bize gelirken getirin izleyip ona göre tedavi uyguluyoruz demişlerdi bize..
Ben o kadar eminim ki poyraz yavrumuz iyilesecek
Ve bir daha epilepsi olmayacak
Çünkü neden tıp ilerde
Teknoloji ilerde
O yüzden sen de üzülme dimdik ayakta dur ki poyraz hissetmesin
Senin üzüntünü hisseder
Üzüntü
Uykusuzluk
Nar yedirme
Greyfurt yedirme
Cukulata kahve verme
Doktor yasakladı oğluma.
Yorgun bitkin olmasın.
Kriz anında bi yere dalar
Vücudu kasılır
Dusmemesine dikkat edin...
Kusura bakmayın uzun oldu ama
Yaşadıklarımı anlattım
Hakkınızı helal edin
İyi geceler dilerim
Ay canım benim atlatacaksa ne iyi buna da şükür rabbime bin şükür. İçimi o kadar rahatlattin ki çok sevindim bu gece rahat uyuyabilirim . Geçsin de ben razıyım . Çok sağol ya . Yazdıklarını not edeceğim hangi şeyler yasak diye . Bize doktorum motive edici hicbirsey demedi geçer diye.
İnan bana geçecek bu günler
Birlikte gülecez
Az sabır ve dua
Aklına bişey takılırsa sor cekinme cevap veririm yardımcı olurum.
Hadi artık yat uyu dinlen ki
Sabah poyraz bebekle ilgilenmen lazım
Sen güçlü dirayetli ol ki çocuk iyi olsun
Emmiyor diye üzülme pes etme devam et
Mama da yerse yedir aç kalmasın
Sağlıklı olsun yeter.
İncir keçi pekmezi boynuzu
Tahin pekmez dut tüket bol bol
Ilık duş da iyi geliyo süte.
Kaysı ye hoşaf yap şekeri bol olsun
Badem ye ceviz üzüm tüket sütün bol gelir inşallah..
Ay Allah razı olsun canm benim ya çok yardımcı oldun çok sağol mi şimdi uyicam.
Göğsüm aciyo emmiyor pompa yok yarın derhal pompa alacam zorla iki dk emdi ama bıraktı yine . Uyudu uyanmiyor . Sagacam öyle içsin bari
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin korkma Allah'ın izniyle iyi olur oğlun İnşaAllah 🤲
Benim kızım da 7 aylıkken nöbet geçirmişti post açmıştım bakabilirsin. Şuan 5 yaşında hâlâ ilaç kullanıyor, ama bebeklik ve genetik epilepsi olduğu için doktorlar geçer diyorlar İnşaAllah.🤲
İyi olacak İnşaAllah Poyraz bol bol dua et her gün şifası için 450 Hasbünallahü Ve Ni'mel Vekil çek sende bebeğin de rahatlarsıniz gönlün ferahlar İnşaAllah 🤲
Tamam canım Allah razı olsun çok sağol
Ay canm postunu okudum kendi yasadiklarim gozumun önünde canlandı. Benim oğlum da ilk yıkandığı zaman morardı . O günden başladı . Neden yıkanınca olur ki . Şaşırıyorum
Nöbeti vardır biz bilmiyoruz çok ağlayınca uykusuz olunca ya da aç kalınca tetikliyor epilepsiyi. Doktor doğuştan vardır siz o zaman fark ettiniz.Uykusunda oluyordur ama siz görmemişsinizdir demişti. O günden sonra hep korkuyla geçti günlerim. Rabbim tüm hastalara bizim çocuklarımıza da kalıcı şifalar versin 🤲
Birde size hangi ilacı başladılar acaba
Canım benim kızım epilepsi hastasıydı şükür ilaçları bırakıyoruz istediğini sorabilirsin canım rabbim şifa versin kaç yaşında hangi hastanede genetik test yaptınız mı
Geçer korkma biz de atlattık bütün bölümlere gittik şükür şimdi iyi stres yapma direk çocuğa geçer üzülmesin çok ağlamasın asla yanlız bırakma bırak bütün iş güç kalsın lavaboya giderken bile bırakma Allah korusun sen dikkat et Allaha emanet et bişey olmaz izmie civarındaysan behçet uza git Ünsal bey var çok iyi
İzmir'e çok uzağım canm. Hiç yalnız bırakmıyoruz. Hep biri oluyor yaninfa canm çok sağol
Geçmiş olsun Poyraz bebeğe benim de kızım epilepsi hastası siz genetik test dediniz bizde genetik test vermiştik genetik teste dravet sendıromu çıkmıştı sizin genetik test nasıl çıkmıştı yada bu hastaligi hiç duydunuzmu
Biz kızımız 20 günlükken testi yaptık başta çoğu doktor bişey yok dedi iyi dedi en son gittiğimiz doktor hem anneden hem babadan gelen baskın bir genin oluğunu bu da bebeğe etki ettiğini söylemiş herhangi bir sendrom yok ama baskın genler tetiklemiş
Ya anladim teşekkür ederim cevabınız için
Gecmis olsun canim
Bnim ablamin kizina 6 aylıkken kondu bu teshis ama cok uzun sürdü konulmasi cunku butun sonuclari temiz çıkıyordu beyin mr röntgen eeg emf hepsi cekildi ve temizdi ama nobet gecirip eli ayavi morarmaya başladıgi icin biz videoya aldik oyle kondu oyle bildiler ilac tedavisine basladilad
Ilk ilac yan etki yaptı doktor hangi vücuda hangi ilac olacagini böylelikle gorecegiz demisti (ne kdr doğruysa)
Cocuk gundr 4 5 kez nobetleri artinca bidaha gidildi doktora ve ilac değişikliği yaptilar en az iki sene ilac kullanacaz dediler biz 2 sene kullandik sonra dozunu dusure dusure 6 ayda bıraktık
Hap seklindeydi sura eritip icirdik cok küçüktü çünkü
Suan 5 yasinda elhamdülillah hic bir sıkıntısı yok bi hasar kalmadı sadece kontrolü var biraz strese sokmamaya calisiyorz
Sana gelince gulum ben cok yakinen şahit oldum ellerimde nöbet gecirdi nasil duygu oldugunu az cok bilirim nasil prisan olduğumuzu cocugun nsil coktugunu zayifladigini ama bunlar inan ablami daha da guclu yapti çünkü ne gelirse allahtan dedi onun bir yerinde bisey olsa da o benim cocuhum herseyim dedi o boyle motive oldu
Sakon umitsizlige kapilip kendini de cocugunu da üzme her epilepsi tanisi konan geriden gelme veya bi hsar bırakmıyor sen iyi oldukca bebegin daha iyi olacaktir zor zamanlardan egececeksin ama lütfen sıkıntıya dusme bol bol dua et,burda herkes poyrazimiz ivin dua etti allahin izniyle çocuğumuz bunu da atlatacak 🤲
Kusura bakma biraz uzun oldu
Ay canm ne kusuru . Allah bin kere razı olsun. Yazdiklarin icimi rahatlatti. Bizimki çok şükür iki haftalık bir surecte çözüldü. Doktorumuz zaten nöbet geçirmeye başladığı gibi nöbet ilacı başladı. Çok şükür bir haftadır birşey yok. İnşallah geçecek bizim de . Çok dua ettiler Allah razı olsun herkesten ❤️
İnşallah canim dualarım sizinle ♡
Kardeşim epilepsi hastası iki yıl önce teşhis konuldu ilk yıl kimse anlamadı nöbetler geçiriyordu ikinci yıl Antep'te bir doktor var çok iyi ama özel orda teşhis konuldu bir ilaç verdi ve hiç nöbeti olmadı ve Su anlık bir aylık evli birde verilmeyeceği ilaçlar var çoğu ilaç o hastalıkla yan etki yapabiliyor kardeşime onun için bir liste verdi eğer olurda doktora gidersen bu ilaçları sana vermesinler diye
Şimdi nasıl iyi mi iyileşti mi yoksa ilaç kullanıp nöbetten uzak mı kalıyor .
İyileşti yani biz öyle biliyoruz kullandığı sadece bir ilaç var ama çok düşük bir ilaç bu ay için doktor gelsin dedi ilacı bırakması için
Ay inşallah bir daha kullanmak zorunda kalmaz o da darısı başımıza inşallah
Kaç gündür aklımdaydı poyraz rabbim hayirli şifa versin evlatlarımıza .
Bende hala randovu almaya çalışıyorum epilepsi tanısı kondu ama bunun cesitleri varmış🥺🥺
Allah acil şifalar versin inşallah. Doktorunuzla görüşün belki kendisi yönlendirme yapar. İnşallah çabucak geçer
Canım ilk bakan dk izne gitmiş nöbetçi çocuk nöroloji var oda bı 20 gün oldu alamıyorum bakalım Rabbimden hayırlısı gelen şifa ondandır o evlatlarımızı mahrum birakmasin
Canm yorumları okusana çocukluk çağındaki epilepsiler geçici olabiliyormus . İnşallah bizim bebisler de iyi olur cnm ya senin çocuğun kaç yaşında ya da kaç aylık. Poyraz daha iki aylık
Benimki 11 yaşında tabi canım bizim moral iyi olucakki onlara bakabilelim
Çok şükür canm üzülme çocukluk çağında geçiyor diyorlar. Geçer inşallah
Benim eşimde epilepsi hastası,hap kullanıyor Allah'ıma şükürler olsun daha havale geçirmedi,en son yedi sene önce geçirmişti,doktor size ilaç felan yazdımı
Evet ilaç yazdı limunulatten yazdı
cok gecmis olsun canim . aventin manuelinden memnundum ben . elektriklileri dahada iyidir bence.
Sağol canım
Çok çok geçmiş olsun canım benim bilen biri yazar şimdi
.. Rabb'im korktuğuna ugratmasin gelmiş geçmiş bu olsun 🤲
Amin canm Allah razı olsun
Allah şifa versin şuanda kaç aylık ilerleyen aylarda süt sağmak zor oluyor kendimden biliyorum mamayla rahatsa o şekilde devam etmeni tavsiye ederim
Anne sütü varken vermeli bence özellikle şu zor süreçte anne sütü şifadır . Mama son seçenek olmalı
Evet tabiki daha iyi ama şuanki döneminde zorlanır diye düşündüğüm için öyle söylemiştim aslında
Günde bı küçük biberon da içse bana yeter az da olsa alsın istiyorum
Rabbim safii ismi serifinin hurmetine sifa versin insallah canimm
Sağol canım Allah razı olsun
Rabbim şifa versin hep aklımızda yavrucak. Dua et Rabbim kalbini ferahlatsin insallh.
İnşallah canım Allah razı olsun
Canım benim korkma vardır bir tedavisi bunada şükür sen bol bol rezene iç
Rezene süt arttırmak için mi. Allah razı olsun
Çok geçmiş olsun canım benim. Philips avent kullandım ben çok memnun kaldım. Bebek emmesi gibi sağım yapıyor sadece elinle tutman gerekiyor. Eğer tutmam dersen sütyenin içine yerleştirilen tipler de var araştır istersen
Göğüs ağrısı yapar mı . Ucu acımıyor mu acaba.
Yok bende hiç yapmadı ama benim kızım hiç emmedi sadece sağım yaptım 1 ay falan. Sonra kesildi ama nedenini bilmiyorum. Ben lohusayıen çok korktum ve aşırı stresliydim. Sağım yapmayı da bilmiyordum. Mesela hep sağ tarafı sağıyordum. Şuan bilinçliyim o zamanlar cahillik de varmış
1,491,823 soru
24,377,210 cevap
348,411 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın