+2 oy
458 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (43 puan) tarafından

Artık eşime karşı hiçbir şey hissetmiyorum. Hayalleri her şeyi ailesine yönelik. Önceleri umurumda değildi ama artık yıpranıyorum. Kızım bugün camdan pikniğe gidenleri izledi ve anne bende diyince bir şeyler dank etti. Evlendiğimizin ilk 1.5 senesi eşimin ailesinin borcunu ödedik. Düğünde takılanlar vs o borca gitti. Kızımız oldu tek başımıza hallettik eşimin ailesi yüzünden. Eşimin iyi bir mesleği var. 8 yıldır bu meslekte 3 yılı benimle evli. Tüm birikim her şey ailesinde. Bizde ne at var ne araba ne altın hiçbir şey yok. Eşim sürekli sen sabret paragöz olma diyor bana. Bu paragözlük değil ki? Maddi bir şey desem kızımız senin paragöz oluşundan hasta allah senin yüzünden imtihan ediyor diyor. Atanıp defolup gitmek istiyorum. Sabah arabasız oluşumuza ağladım kızım öyle deyince

13 Cevaplar

+6 oy
önce (17,940 puan) tarafından

Böyle kendini ailesine adamış sağım ineği gibi kullandıran adamları görünce boğasım geliyor evdeki aileyi hiç görmez varsa yoksa anası evlenmeseydi o zaman koy tepkini varlık içinde yokluk niye yaşıyoruz diye hala aç gözlü derse de defol ananın evine o zaman onlar seni yerken aç gözlü olmuyorlar 

önce (43 puan) tarafından

Bacım tepki koysam ne ki. Her zaman bir şekilde suçlu benim. Her şey benim yüzümden.  

önce (17,940 puan) tarafından

O baskı yapiyorsa sende yap karşısında ezilmiş durma uzatiyorsa uzat böyle böyle düzelir umarım 

O her şekilde üste çıkıyor. Önceden olsa sesimi çılarmazdım ama artık huzuru kaçsın istiyorum

-Reklam-
+1 oy
önce (683 puan) tarafından

Allah kolaylık versin 🤲 insan kendi için umursamıyor ama evlatlarımız için yapamadıklarımız bizi derinden yaralıyor. Evet daha kötü olanlar var her zaman şükretmeliyiz. Bir yandan da çocuğumuz için en iyisini istememiz çok doğal. Allah eşinize akıl fikir versin de önce eşim çocuğum demeyi öğrensin. Bu sabrımızın da bir mükafatı olacaktır inşallah 

Amin inşaAllah. Olmasa neyse canım olanda bizde değil. Varlığın içinde yokluk. Ara ara hala annesi, halası vs para  vs gönderir

önce (683 puan) tarafından

Harçlık ver bana da diyin vermiyorsa bir şeyleri bahane edip fazla fazla söyleyip kenara atın biriktirmeye çalışın.

+1

Şimdilik öyle yapıyorum bende

+1 oy
önce (8,949 puan) tarafından

e niye ailesi babasi calismiyormu emekli degilmi? babasina niye bakiyorki anlamadim . hic durumlari yoksa ailesinin iki aileye birden yetmeli oyle hayatmi olur . ne kazaniosan ana babana veriosan evine bise kalmiosa evdekiler tas mi yiyecek cuval mi giyecek

Sana şu kadar söyleyeyim. Biz para göndermez isek gittiğimizde özellikle kayınvalide evini *** gibi bırakıyor ki biz temizleyelim. Çünkü kızımın da benim de alerjimiz var

soyle yemizlikci cagiralim bu halde burda yasanirmi ben hizmetci gibi yaomak zorundamiyim de esine . goruyormusun de . bizi bu ahir gibi yere getirmeye uyanmiyormusun de . iandina mi yapio annen de . sen temizlersen birakir tabi. gecen sefer cok alerjimiz artti evi biraz temizle desin annesine esin . esinde kabahat. karisini hizmetci moduna sokuyosa annesi pis brakir tabi sen temizlemen icin. gdince temizlikci tutun siz cikin gezmeye kaynanan da odesin parasini yollasin aksama temizlikciyi

Söylüyor gelmeden birkaç gün önceden vs. ama kadın yapmıyor. Hatta birine temizletelim diyoruz tamam söylerim gelir diyor gene olmuyor. Her gittiğimizde eşimle ben temizliyoruz hatta çoğunlukla eşim. Çünkü benim alerjim tutuyor tıkanıyorum. Para kısmına gelirsek hiçbir şekilde vermez. ***** gibi bize ödetie

iste siz yapmicaksiniz esinde divek ev yemiz degilse gelmicez .esin zaten para vermeye alismis yemizlemeye alismis birsey soylemiosa kullanirlar tabi onu. hata esinde . ben temizleyemiyorum cocuk ve esimde  tikanio. ya kendin yemizle biz gelene kadar yada birilerine temizlikci tut yada biz gelemicez demesi lazim.

O duruş o tepki eşimde yok maalesef

+1 oy
önce (1,281 puan) tarafından

Yaa senin konundan bağımsız sana bir şey diyeceğim ilk 4 yıl ben de eşimi bunalttım gezelim vs istedim arabamız evimiz yoktu bana sabret diyordu ve şimdi 1 senedir ev ve arabamız var şükürler olsun. Delailül hayrat hatmi ve 111 ismi azam ve 16641 Ya Latif zikrini çektik artık hangisi tesir etti bilemiyorum çok şükür ev ve arabamız oldu şimdi gidiyoruz geliyoruz istediğimiz yere fakat ben çok pişmanım geriye bakınca hep benim huysuzluk çıkarmamı hatırlıyor eşim. Hala şikayet edilecek şeyler var fakat şikayeti bıraktım çok iyiyim diyorum şikayet insanın mizacını bozuyor. Sabret diyorum kendime sabır çok zor fakat sabretmek kadar güzel de bir şey yok. Hayatta her şey denge ateşi su terbiye eder toprağı da hava terbiye eder. Kimse kimsenin hayatında boşu boşuna yer almıyor ki herks senin insanı kamil olma yolculuğunda bir amaca hizmet ediyor yaptıkları dedikleri hatta yapmadıkları demedikleri her şey imtihan. Seni terbiye etmek için seni ıslah etmek için. Allah bazen kuluna boyun eğdirmek in kahrıyla muamele eder ki kul kendine gelsin kendine gel demek aslında Allah'a gel demektir Allah ile ol demektir. Sana zor gelen başkasına kolaydır, sana kolay gelen başkasına zor. Böyle yazarak seni anlamadığımı düşünme sakın. Seni çok iyi anlıyorum ve odak noktanı kendine çek senin elinde olmayan şeyler için şikayet etme sen kabullendiğin artık vazgeçtiğin noktada bazı şeylrr bir bakmışsın oluvermiş buda önce Allahın zahmeti verip sonra rahmetini vermesidir. Var olanlara şükrünü arttır. 

Teşekkür ederim. Ben şuna kızıyorum. Var iken yokluk çekiyoruz. Ki biz mahrumiyet bölgesinde bir yerde yaşıyoruz. Her planı her hayali onlara yönelik. Biz sadece piyon

0 oy
önce (1,411 puan) tarafından

Mesele arabasızlık değil eşinin umursamaz duyarsız oluşu sen arabaya değil hakkettiğin değeri göremediğine anlamışsın canım 

Galiba canım. Ama zoruma gitti baya sabah sabah. Varlık içinde yokluk. Köşeye sıkışmış gibi hissettim

0 oy
önce (4,726 puan) tarafından

Kız en azından senin tek eşime karşı duyguların bitmiş benim artık hiç kimseye bir duygum kalmadı ne sevinç ne mutluluk ne üzüntü ne bir kirginlik darılma hiç biri yok duygusuz bir insan oldum çıktım eşimden kendi aileme kadar hiç birine hiç bir şey hissetmiyorum konuşan he tamam deyip gecistiriyorum konuşmayana sen bilirsin diyorum geçiyorum yani bu 

Bir sonraki evre o herhalde bendeki de. Hiçbir duyguyu hissedemiyorum

Herkese nötr oldum ne uzulebiliyorum ne sevinebiliyorum ağlayamkyorum bile çok birikti sanırım patlama şeklide böyle oldu evet bu son evre sanırım sen bastasin 

Rabbim yardımcımız olsun

Amin canım hepimizin ama şunu farkettim hislerim yok ama iyiyim kız çünkü artık herkes farkında hislerim olmadığını ve ona göre davrandigimi 

0 oy
önce (4 puan) tarafından

Ne mezunusunuz?

Lisans Sosyal Hizmet mezunuyum

0 oy
önce (561 puan) tarafından

Piknikle arabanın ne alakası var yap bir poğaça piknik sepeti piknik dediğin her yerde yapılan bir sey çocuk ne anlar mekandan bahçede yapsan sevinir yani  bizim de arabamız yok eşim almak istedi ben istemedim kaza bela vb çok olur araba asla sevmiyorum istemiyorum uçakla gidiyorum istediğim yere şehir içinde minibüs kullanıyorum aşırı rahat 

Eşin ailesine birikim yapamaz şuan sana parası olduğu halde böyle yapması doğru değil ailesinde de suç var neden eşinin parasına konuyorlar eviniz vb hiçbir şeyiniz yok mu sırf sana kalmasın diye yapıyorlardir bosanirsa.

Eşin madem malını mülkünü ailesine veriyor sen çocuğa bakıcı tuttur çalış işe gir güven olmaz don lastiği gibi ortada bırakır böyle bir adam

Olay araba değil ki. O son damla oldu benim için. Varken yokluk zoruma gidiyor. Evlendiğimiz günden beri borç borç bıktım. Hiçbir şeyimiz yok maddi anlamda. Eşimin ailesi yüzünden her şeyi tek yapmak zorunda kalıyoruz. Atanmak için çabalıyorum rabbim nasip ederse atanacağım

0 oy
önce (4,253 puan) tarafından

Borçlarını öde evlerinin eksiğini karşıla ihtiyaçlarını gider harçılıklarını ver sömürge altındaki devletler gibi olmuşsunuz sizin ihtiyaçları kim karşılayacak belediye mi

Hiçbir fikrim yok. Her şeylerine bizim koşmamız sinirimi bozuyor

0 oy
önce (2,101 puan) tarafından

Erkekler için evlendikten sonra aileleri kıymete biniyor. Madem öyle olacaklar evlenip kadınların başlarını yakmasinlar bı zahmet. Sonra bosaninca çocuklara yazık oluyor. Sende koy kapıya gitsin 

Hayırlısı ile bir atanayım da bakacağız bir çaresine. 

0 oy
önce (4,737 puan) tarafından

Sebebi ne peki

Yani niye her kazandığı her aldığı ailesine gidiyor.  Tmm babasının borcu olur yardım eder ödemek için. Ama 8 yıldır mı hep ailesine çalışıyor bu adam

Evlenmeden önce eşim her ay para gönderdiğini söyler. Evlendikten sonra 1.5 yıl onların borcunu ödedik. Yaptığı yatırımlar ortada yok eşimin. İste diyorum isteyemem diyor. Bir kere istemiş vermemişler

0 oy
önce (684 puan) tarafından

Başkaları gibi evinin huzurunu bozma elbet o da bir yerde anlayacak kullanıldığını erkekler çok sindirirler çok konduramazlar ailelerine ama bu içe attıkları şey bir zaman gelir onların en büyük derdi olur O yüzden hiç canını sıkma sen kendini biliyorsun insan huzuru kaçtığı zaman ne kadar huzursuz oluyor değil mi çocuğun huzursuz oluyor sıkıntı yaşıyorsun sürekli günlerce düşünüyorsun emin ol burada olsun yani tüm dünyada olsun yüzde 99 erkeklerin Kafa yapısı dümdüz yani olaylari çok çok sonra idrak ediyorlar tabii o zamana kadar birbirimize sevgimizi saygımızı kaybediyoruz yani sen kavga da etsen etmesen de o aynı şeyi yapacak o yüzden kendi huzuruna bak bacım huylu huyundan vazgeçmez ama bir gün gelir insanın canına tak eder o zaman da onlar ailesinden vazgeçmiş oluyor ama bu durumda gözü kör olanın gözünü açamazsın

Bu raddeye gelene kadar birçok olayı sindirdim emin ol. Eşimde ailesi de bu salağı güzel kandırıyoruz demişlerdir. Eşime karşı hiçbir şey hissetmiyorum artık. Çünkü yoruldum kendisinden

Emin ol hepimiz birşeyler yaşıyoruz benim eşimde aynı oda veriyor ben diyor hicbirsey yapmadimki vermedimki artık anlasilmamak yerine suskunluğu tercih ediyorum hem uyarıp hem kötü olmayacagim bundan sonra...

Bende sizin gibi yapmayı isterdim sadece kendim olsa idim. Ama büyümekte olan bir emanet var bende. Onun için artık çırpınıyorum

Emin ol herkes sorun yaşıyor ve sesini cikardigin zamanda ailemle arami bozmaya çalışıyorsun istemiyorsun oluyor kendini açıklamaya calisincada duymamazliktan geliyorlar okadar alistimki bu laflara bende 7 yıllık evliyim artık sindirdim 

0 oy
önce (1,610 puan) tarafından

Erkek anne babaları biz yıllarca baktık büyüttük şimdi sıra onda o bize baksın kafasındalar. Kısmen haklılar. Anne babanın hakkı ödenmez. Ne verırse az. Sen de çok dillendirme eşinle kötü olma. Bak paragöz oldugunu düşünüyor. Sizin temel ihtıyaçlarınızdan kısmıyorsa daha fazlasında gözün olmasın. Eşinle huzurun yerinde olsun yeter. Farzet ki çok ıyi bir maaş almıyor. O da belki minnet borcunu bu şekilde ödeyerek rahatlatıyor dur kendini.

Ellerinde varken biz neden sürekli onları düşünelim. Ki ayda yılda bir gittiğimizde bile yapılan saygısızlıklar diz boyu. Bizi insan yerine koymuyorlar. En basitinsen bir tşörte heves ediyorum. Borcumuz var vs. Bende bu gençlik heves bir daha kalıyor mu

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 421 göst.
23 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 779 göst.
6 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Beyzanur (905 puan) tarafından soruldu
+3 oy
17 cevap 744 göst.
15 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Pinky (373 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 438 göst.