0 oy
147 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (476 puan) tarafından

Bebeğim 1 ay sonra yaşına girecek. Onun için elbise almalı mıyım yada bayramda aldigim elbiseyi giydirsem olurmu? Ben aile içinde kutlayalim kimseyi cagirmayalim diyorum eşimde bu konuda hemfikir,kaynanam herkesi çağır diyor . Davet etmesem ayıp olurmu?Bebek bu anlamiycak zaten bir sürü masraf olur diye düşünüyorum . Nasıl yapayım Fikirlerinize ihtiyacim var ?

12 Cevaplar

+1 oy
önce (1,365 puan) tarafından

İlk doğum günü herkesi çağırdım evde yaklaşık 60 kişi olduk ki ben gelmezler nede olsa dedim çünkü eltimler çağırınca gelmezlerdi bende çağırmadı olmasın diye hep aradım hepside geldi o yüzden çok kalabalık oldu ben evdekilerden giydirdim yeni almadım ama evi süsledim pastada kızımın resmi vardı kendim birşeyler hazırladım ikinci doğumgünü ise kimseyi cagirmadim sadece resim olsun diye perdeye takılan ışıktan aldım küçük pasta aldım evdekilerden giydirdim resimler çektim o kadar bence tamamen sen karar ver nasıl yapacağını 

-Reklam-
0 oy
önce (3,920 puan) tarafından

ben kızımın ilk doğum gününde anneanne, dede, babaanne, hala, teyze ve kuzenler. küçük bir aileyiz. 4 çocuk, 14 yetişkin vardır. bence yeterince kalabalıktık 😂😂

kıyafet olarak da tatlış bir salopet bulmuştum ebebekten, baya uygundu onu almıştım.

daha da kalabalıkla evde zor olur. e bu bebeğin uyku saati var, annemin herkese hizmet etme durumu var. aşırı yorucu. 

0 oy
önce (9,012 puan) tarafından

1 yas susle evi guzel bi kiyafet giydir olsun bitsin herkesi cagirmak eskidenmis valla. gereksiz cocuk gatirlamio sadece resimler ani kalacak halasini tuzesininkarsi komsuyu resimde gorse ne gormese ne 😂 kendini ve sizi girsun resimlerde yeter. 

ne istersen hiydir ister yeni al ister bayramligi ne fark edefki

0 oy
önce (357 puan) tarafından

Elbisesini atsaydın keşke ona göre fikir verirdik gerisi de ben olsam aile içinde yapardım ne gerek var kalabalığa 

0 oy
önce (3,514 puan) tarafından

Ben bir boy büyük almıştım. İlk bahardı. Pantolonun ayağını içeri katlamıştım. Gömleğin düğme yerin küçültmüştüm.  Son baharda abimin düğününe de giydirmeyi pilanlayarak aldım. Sıçak havalarda giydiremeyeceğim, ve yakın zamanda özel bi kutlama olmayacağı için büyük tercih etmişdim. 

0 oy
önce (2,674 puan) tarafından

Kaynana kendisi hazırlık yapıp hizmet etmeyeceği için herkesi çağırmak istiyor tabii. Çocuk ne anlayacak ne mutlu olacak. Bence kalabalığa hiç gerek yok. Niye ayıp olsun, doğum günü yapmak şart değil ki.

0 oy
önce (30,075 puan) tarafından

Ben boyle seyde cok etrafa demem duyurmam gerek gormem tercih meselesidir yani 

0 oy
önce (2,882 puan) tarafından

Ilk doğum gününü kalabalık yapmayın planliyorum.

Disaddaa düşünüyorum tabiki cocugumada kendimede esimede yeni kiyafet mutlaka alacagim organizasyon lu yapacagim  ❤️

0 oy
önce (2,419 puan) tarafından

Benim eşim kalabalık doğum günü kutlamalarına karşı hediye içim doğum günü yapıyorlar diyor. Oğluma 1 yaşta yapamadık pandemi yüzünden. 2 yaşında ailemin yanında kalıyorduk onlarla birlikte yaptık annem babam abim ve biz. 3 4 5 hep böyle az ve öz oldu 6 da kendisi kimseyi istemedi babaannesini bile. Ama sonra kuzeni için 1yas partisi yapıldı bir kafede kalabalıkla ona çok özendi. Bakalım 7.yaş nasıl olacak. Kızımda 2 ay sonra 1 yaşında olacak sadece kayinvalidemleri çağırırız heralde. Çok kalabalıkla uğraşmak zor gerçekten kayinvalidenize bakmayın siz. 

0 oy
önce (5,034 puan) tarafından

4 yıl önce anne baba kuzenler ondan sonra bazı küçük çocuklu arkadaşları çağırmıştık kalabalık olmuştu biraz E kızımla huysuzlanmıştı bayağı ağlamıştı fotoğraflarda hep ağlıyordu zaten yqbqncılaması da çoktu. Elbise almıştık tüllü müllü böyle çok güzeldi. Şimdi olsa bu kadar kalabalık çağırmam kendi aramızda olur ama yine o elbiseyi alırım:) 

0 oy
önce (22,853 puan) tarafından

Masraftan ayrı başkalarını memnun etmek için sen yorulacaksın ve başkalarına hizmet etmekten günün tadını çıkaramayacaksın eğer evde ise. O kadar fikir veriyorsa hazırlıklara da yardım etsin madem hem maddi hem manevi yapsın ikramlıkları 

0 oy
önce (4,877 puan) tarafından

İlk doğumgünü işin içerisine ebeveyn hevesi girince çoğu kişi tarafından abartılı kutlanıyor bana göre. He senin ve eşinin çekirdek ailesi çok kalabalık değilseniz güzel olur. Çok kalabalık bir parti yerine 1 yaşa özel profesyonel fotoğraf çekimi yaptırın ailece, pastayı avuçlasın vs bu anlar bence daha değerli. İleride zaten arkadaşlarını vs çağırıp eğlenceli bir doğumgünü yaparsınız hem o hem siz eğlenirsiniz. 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 142 göst.
12 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Fermel02 (348 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 108 göst.
0 oy
8 cevap 117 göst.
+1 oy
5 cevap 145 göst.
26 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birkucukbebis (449 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,812 soru

24,021,311 cevap

328,232 kullanıcı

...