+2 oy
299 göst.
önce Diğer kategorisinde (86 puan) tarafından

Aranızda kardeşi olmayan ,tek çocuk olan var mı ,çocukluk ve yetişkinlik zamanınız da zorluğu oldu mu  artı ve eksi yanları nelerdir

16 Cevaplar

+2 oy
önce (801 puan) tarafından

Artı yanı miras tek çocuğa kalacak 😁😁

önce (9,012 puan) tarafından

kizim hergun yana yakila pöykürüyor neden kardesim oldu diye. ben istemedim baban yapti git babana çemkir diyorum:)) mirastan ote cocugun cocuklugu gencligi ergenligi zebil ziyan olui

önce (801 puan) tarafından

Sırdaş oluyor yoldaş oluyor yeri geldiğinde. İyi yönleride çok var 😀

-Reklam-
+2 oy
önce (186 puan) tarafından

Tek çocuk değil ama tek kızım maşallah 4 erkek kardeşim var .tek kız olmak İnan çok zor hala çok zorlanıyorum küçüklugumde hiç arkadaşım yoktu olanlarda hep bir ayrım hep bi soğukluk.hep tektim nereye gitsek hep yanlizdim arkadaşlarimin hep kız kardeşleri vardı bareber gezer tozar dertlesirlerdi.evlendim sahada yanlizlastim derlesecek yanına gideceğim yanıma gelecek yoktu annem desem anca 4 erkeğin artı babamın sorunlarıyla uğraşıyor anca kendini idare ediyor şimdi benim 3 kizim var 27 yaşındayım öyle mutluyum ki anlatamam yanlız markete ekmek almaya gitmez biri annem arada biriniz yanimda kalın dese asla tek kalmazlar parka gitsek sürekli birbirlerini korur kollarlar inanmazsim kendi aralarinda dedikodu bile yapıyorlar 8 5 3 yaslarindalar asla tek çocuk olmamalı bence herhangi bir sağlık sorunu olmadıkca getirin

önce (1,643 puan) tarafından

Aynı durumdayim yaşamayan bilemez bnm üvey var üvey demezdim eskiden ama büyüdükçe yaş aldıkça görüyor insan bazi seyleri

Evet canım çok güzel gerçekten ben her zaman tektim ama şimdi kızlarına bakıyorum maşallah diyorum tabi her zaman iyi anlaşıyorlar diyemem saç başa giriştikleri de oluyor ama biliyorum ki asla birbirlerinin kötülüğünü istemezler.suanki hedefim iki tane de oğlum olsa çok güzel olacak 😃 bir tane olsa benim gibi yanlız olacak ondan iki olsa iyi olur diyorum 

önce (4,465 puan) tarafından

Bir tanıdığın 3 kızdan sonra 2 oğlu oldu. İnşaAllah bizede nasip olur bir tane de olsa

İnşallah canım rabbim nasip etsin bizlere 

Bende kızım olurmu diye diye 3 oğlu dogurcam tek erkekde olsa bacilariyla arası iyi olabiliyor canım erkek erkekten daha iyi olabilir karakteri ben pes ettim riskli gebelik. Geciriyorm iki seferdir hayrlisiyla doğumum olsun 

+2 oy
önce (1,677 puan) tarafından

Resim kursuna giderken arkadaşıma tek çocuk olmaktan sıkılmıyor musun nasıl bir duygu özeniyor musun diye sormuştum . O da kardeşim iyi ki olmamış ailemin bütün imkanlarına ben sahip oldum  kardeşim olsaydı onunla paylaşmak zorunda kalırdım belki istediğim hayatı yaşayamayacaktım dedi .

Bence bu bambaşka bir boyut bencillik desem tam olarak değil içsel birşey bu arkadaşının yaşadığı 

önce (1,677 puan) tarafından

Tek çocuk olunca ben merkezli olarak büyütülmüş 

+2 oy
önce (3,215 puan) tarafından

Tek çocuk değilim aslında ama beni babannem ve dedem büyüttü. Yıllarca tek gibi yaşadım ve kardeşlerimle 30 yaşımda olmama rağmen hâlâ aşırı yakın değilimdir. Eskiden daha uzaktık ama zamanla kendimiz yakınlaştık. Tek büyütüldüğüm için paylaşmayı asla sevmiyorum. Herkes beni olduğum gibi sevsin istiyorum. Arkadaşlık ilişkilerim hep zor olmuştur, çünkü ne yazık ki kalabalık sevmiyorum. Ben bu kadar sorun yaşıyorsam gerçekten tek olanları düşünmek istemiyorum

+1 oy
önce (9,012 puan) tarafından

kardesi olmanin 

arti yônü yok

eksi yonu çuvalla . saymakla bitmez

kizim hergun isyanda neden bunu yaotiniz neden diyir. bugun yalvario ananemde kalsin sa bikacgun kafa dinleyelim diye.  baban yapti kardesi ben yapmadim diorum

Benimki asla birakmaz kardeşini hatta memlekette s.lak gbı çocuğu korkutuyordu kiracı uyarmaktsn bikmistik kardesini  alır diye mahalleye indirtmiyordu 

önce (53,743 puan) tarafından

bizde abimle birlikte oynardık ama.beni yer bitirridi hep onun dedigi olurdu kabga çıkarırdı şimdi koskoca insalariz.hala analsamayiz basım sıkıssa abimi aramam o derece düşünün kardeş cokta lazim degil

+1 oy
önce (2,215 puan) tarafından

Arkadaşım tek çocuk ve kardeşi olsun isterdi her zaman. Benim kendi düşüncem de insanin annesi ve babası dışında guvenecegi bir kan bağı kardeşi olmalı diye düşünüyorum. 

+1 oy
önce (3,066 puan) tarafından

Tek cocugim hep kendimi yalnız hissettim küçükken pek anlamıyordum ama büyüdükçe derin yara oldu bende birde babasız büyüdüm kardeste yok annemde hiç anlamaz beni öğle 

+1 oy
önce (4,187 puan) tarafından

Bu benim de cok meraj ettiğim bir soruydu aslinda. gözlemlediğim  kadarıyla kardeş durumu tam olarak kisilikle alakali. Bir arkadaşım var 2 erkek kardeş cok iyi anlaşırlar yedikleri içtikleri ayri gitmez ülke ülke gezerler ama 3. Erkek kardesleri onlarla uyuşamiyor resmen tek kardeş gibi takılıyor. Kendi yegenim 5 yaslarindayken kardesi olmasını vok istiyordu oldu simdi 10 yasinda nefret ediyor ablam gözünü ayırsa birbirlerini kesecek gibiler. Eşimler 3 kardeş ikisi iyi anlasiyor biri pek onlarla anlaşamıyor bi kuzeni tek kardeş inanılmaz mutlu kimseye ihtiyaci yok diğer kuzeni de 3 kardeş utanmasalar birbirlerini kesecekler kardesleri yuzunden anne baba ile de aralari bozuluyor. 

Yani bu konuyu yaşamadan bilemeyiz kumar gibi bir sey ben de çocuğunu düşünmekten ziyade kendimi düşünerek başka cocuk istemiyor evde kaos istemiyorum 😅

+1 oy

Ben annemden Tekim büyüdükçe yalnizlasiyorsun maddi imkanlardan bahsetmiş kimisi ama herşey o değil  benim şuan en büyük korkum annemi kaybetmek  annem olmasa telefonum calmaz doğum yapacağım yine bı tek  annem gelir yine gurbetteyim bide 3 oğlum olacak annem çok seviniyor tek kaynanam niye yaptınız teksin ondan olsun istiyorsun gibi laf yaptı ama kendi 3 oğlu var gayet iyiler ev yaptirdi ikisi birbirine destek oldu    üvey var ama haklı bile olsam ben kenara itilirim ufak bı sorunda hep fedakarlık kendini ksbul ettirme cabasi imkanin varsa bi kardeş güzel 

+1 oy
önce (1,205 puan) tarafından

Ben 34 yaşındayım tek kızım  küçükken çok istedim bir kardeşim.olsun diye lise de bile anneme diyordum anne nolur kardeşim.olsun DİE  şuan 4 yaşında bi oğlum var sırf kardeş özlemim sebebi ile 2.cocugu yaptım ben çok istiyordum bilmiyorum oğlum.bi kardeş isticekmiydi ama bencekardes önemli babamı kaybettiğimde gün dedim şu hayatta benimle bu acıyı paylaşacak bir allahin  kulu yok  annem var yakınlarımız var ama benimle aynı hisleri yaşayan yok.

Bende anneme derdim smdi 3 dogurcam :)

0 oy
önce (1,310 puan) tarafından

Kardeş istemeyenlerin çoğu maddiyattan dolayı istemiyor. Ben 2.cocugu sırf kızımın kardeşi olsun diye yaptım. Çok şükür bu da kız oldu inşallah iyi anlaşırlar.

Biz 3 kardeşiz annemizi ve babamızı çocukken kaybettik. Hiçbir akrabamız ne aradı halimizi sordu, ne kapımızı çalan oldu. Yanımızda gibi yapanlar düşmanlık için, babamın malını yemek için yanimizda gibi davrandı. Biz 3 kardeş birbirimize sarılıp ağladık. Kimse yanımızda olmadi. Anca arkamızdan konuştular, iftira atip durdular. Yani kardeşin kardeşten başka dostu yok.

Kızım hep kardeşi olan çocukları görünce üzülüyor kardeş istiyordu. Şimdi hamileyim her gün soruyor kardeşim ne zaman gelcek diye. Büyük kızım kardeşini sevecek, sahip cikacak o belli de inşallah küçük olan da ablasını sever, sayar. 

0 oy
önce (108 puan) tarafından

Tek çocuk değilim ama tek çocuk gibi büyüdüm şuan ablam ve abimle aramda Bi bağ asla yok kardeşin var mı var durumundayız bence tek çocuk daha iyi bütün ilgi alaka sevgi imkan tek çocukta toplanıyor daha iyi oluyor bence 2 çocuğum olsa şuan ki imkanların hepsini saglamayazdim oğluma 

0 oy
önce (53,743 puan) tarafından

bir abim var keske tek olsaydim

0 oy
önce (1,365 puan) tarafından

Biz üç kardeşiz çok güzel anlaşıyoruz derdimizi anlatabiliyoruz bir birimize paylaşıyoruz sorunumuzu derdimizi ve beraber çözüyoruz benim bir tane kızım var ikinci gelirse kızıma haksızlık olur diye düşünüyorum bu sefer de tek kalacak ilerde keşke kardeşim olsa der mi bilemiyorum çok kararsızım ama neuim var ne yok herşey kızımın olsun istiyorum çok kafam karışık bu durumda 

0 oy
önce (2,117 puan) tarafından

Biz 4 kardeşiz. 2 kız 2 oğlan. İyiki kardeslerim var. Hele de bacım ❤️ hiç bir dünya mirasına değişmem.

0 oy
önce (3,920 puan) tarafından

kardeş bazen yük bazen yoldaş oluyor. 

bu da şans işi. 

annem teyzemle konuşmaz. anneannem iki kızının böyle olacağını hiç düşünmemiştir büyük ihtimalle. 

2 dayım kardeşlerinin hakkını yedi miras bölünürken. 

ha 10 kardeş olup aralarından su sızmayan kardeşler de var. 

geçen biri paylaşmış, kardeşiniz eğer kardeşiniz olmasaydı onunla arkadaş olur muydunuz diye. 

oturdu düşündüm. bir ablamla olurdum belki ama diğeriyle olmazdım galiba.

severim sayarım ablamdır ama bazı huyları benlik değil, arkadaşım böyle yapsa arkadaşım olmaz. 

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 272 göst.
14 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,303 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 216 göst.
0 oy
5 cevap 212 göst.
+1 oy
2 cevap 90 göst.

Kategoriler

1,465,812 soru