Hahahaha :)) Et hiç aramam ya sırf oğlum yesin diye eve alıyoruz yoksa severek yemem :)
Kabak için iki tarifim var birisi fırın biri tenere. Tencere için önce kabakları ikiye ayırıyorum, içi de pişsin diye. Zeytinyağında alt üst çeviriyorum soğanla. Dışı güzelce pişince göz kararı su ve limon suyu ekliyorum. En son da tuz, az karabiber, limon kabuğu ve pirinç ekliyorum. Limon suyunu ekşi ne kadar seversen o kadar koyabilirsin. Ben çok severim. Pişince de dereotu ile süslüyorum.
Fırındakinde ekşiyi sosla yapıyorum. Önce kabakları ikiye bölüp fırına veriyorum. O pişerken sosunu hazırlıyorum. Sosuna limon suyu, zeytinyağı, sumak, tuz, sarımsak ve ince doğranmış maydanoz koyuyorum. Fırından çıkıp sıcağı geçince sosunu döküyorum. Aynısını bamyayla da yapıyorum. Çıtır çıtır ekşili bamya cipsi gibi oluyor :)