+1 oy
257 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (184 puan) tarafından

Kızlar ne pişirsem aklıma hiç bir şey gelmiyor ya siz neler yapaksiniz yemek olarak bu aralar zaten yemek yapamıyorum bilmiyorum hep tatsız tuzsuz geliyor yemekler iştahım da yok öyle özensiz yapıyorum 

15 Cevaplar

+2 oy
önce (7,632 puan) tarafından

Ben içli köfte yapacağım inşallah. 

-Reklam-
+2 oy
önce (2,882 puan) tarafından

Kilis tava denemesi yapmayı planlıyorum 😅

+2 oy
önce (1,314 puan) tarafından

Bahçemde yeşil fasulye dolma biber ve patlıcan olmuş hangisini toplarsam onu yaparım bugün 

+2 oy
önce (5,412 puan) tarafından

Kaç gündür ekşili bebek kabak yapacağım araya başka yemekler giriyor. Yanına da kepekli makarna yapacağım. Ortaya da yoğurtlu semiz.

önce (546 puan) tarafından

Senin Akdeniz, Ege mutağı menülerin beni benden alıyor🤩😅 bir insan ben kadar ne eti ne de otu bu kadar çok sevebilir ama sebzeciliğim ve otçuluğum biraz baskın galiba 😅😂

Ekşili bebek kabak tarifini varsa talibim şekerim🌸

önce (5,412 puan) tarafından

Hahahaha :)) Et hiç aramam ya sırf oğlum yesin diye eve alıyoruz yoksa severek yemem :)

Kabak için iki tarifim var birisi fırın biri tenere. Tencere için önce kabakları ikiye ayırıyorum, içi de pişsin diye. Zeytinyağında alt üst çeviriyorum soğanla. Dışı güzelce pişince göz kararı su ve limon suyu ekliyorum. En son da tuz, az karabiber, limon kabuğu ve pirinç ekliyorum. Limon suyunu ekşi ne kadar seversen o kadar koyabilirsin. Ben çok severim. Pişince de dereotu ile süslüyorum.

Fırındakinde ekşiyi sosla yapıyorum. Önce kabakları ikiye bölüp fırına veriyorum. O pişerken sosunu hazırlıyorum. Sosuna limon suyu, zeytinyağı, sumak, tuz, sarımsak ve ince doğranmış maydanoz koyuyorum. Fırından çıkıp sıcağı geçince sosunu döküyorum. Aynısını bamyayla da yapıyorum. Çıtır çıtır ekşili bamya cipsi gibi oluyor :)

+1 oy
önce (3,020 puan) tarafından

Patates kızartıcam menemen yapıcam yanında çay 😂

+1 oy
önce (3,920 puan) tarafından

dün yoğurtlu baş kavurma yapmıştım 

bugün bezelye, pilavım var dünden yanına da salata tamam

+1 oy
önce (357 puan) tarafından

Vallahi dünden biraz yemek kaldi kavurma ve pilav yanina da çorba yaptım yeterli 😁

+1 oy
önce (254 puan) tarafından

Ben taze fasulye  bulgur pilavı cacık yapicam

+1 oy
önce (11,374 puan) tarafından

Karnı yarık cacık aklımda bakalım akşama daha çok var.

inşaAllah yemekten sonra dogururumda kurtulurum 😁

+1 oy
önce (1,759 puan) tarafından

Taze fasulye ve bulgur pilavı yaparım. Ayran vs de yeter

+1 oy
önce (18,406 puan) tarafından

Mangal yapacak eşim. Ben sadece salata yapacam 

.

+1 oy
önce (769 puan) tarafından

Bugün ne çok Taze fasulye yapan var ben dahil 😄😄

Yanında cacık ve pilav var sen ne düşündün 

+1 oy
önce (261 puan) tarafından

Dünden kalan kuru fasülye pilav var azıcıkta yoğurtlu makarna yaparım ama eşim gelirse başka yemek yaparım 

+1 oy
önce (4,103 puan) tarafından

Sulu patatesli köfte ve Tarhana çorbası yaptım. Dünden de bulgur pilavim var. Hep oğluma özel ama 1 kasik için peşinde maf oluyorum 🫠😄

0 oy
önce (2,419 puan) tarafından

Benim dünden yemeğim var. Tava ve pirinç pilavı yanına ayran yaparım. Dün akşam eşim gelmedi yemek olduğu gibi kaldı. 

İlgili sorular

+2 oy
5 cevap 201 göst.
0 oy
23 cevap 738 göst.
15 Aralık 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde _ebrulii888_ (872 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 304 göst.
0 oy
9 cevap 308 göst.
4 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,451 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,812 soru

24,021,310 cevap

328,232 kullanıcı

...