Kızlar ne pişirsem aklıma hiç bir şey gelmiyor ya siz neler yapaksiniz yemek olarak bu aralar zaten yemek yapamıyorum bilmiyorum hep tatsız tuzsuz geliyor yemekler iştahım da yok öyle özensiz yapıyorum
Ben içli köfte yapacağım inşallah.
Kilis tava denemesi yapmayı planlıyorum 😅
Bahçemde yeşil fasulye dolma biber ve patlıcan olmuş hangisini toplarsam onu yaparım bugün
Kaç gündür ekşili bebek kabak yapacağım araya başka yemekler giriyor. Yanına da kepekli makarna yapacağım. Ortaya da yoğurtlu semiz.
Senin Akdeniz, Ege mutağı menülerin beni benden alıyor🤩😅 bir insan ben kadar ne eti ne de otu bu kadar çok sevebilir ama sebzeciliğim ve otçuluğum biraz baskın galiba 😅😂
Ekşili bebek kabak tarifini varsa talibim şekerim🌸
Hahahaha :)) Et hiç aramam ya sırf oğlum yesin diye eve alıyoruz yoksa severek yemem :)
Kabak için iki tarifim var birisi fırın biri tenere. Tencere için önce kabakları ikiye ayırıyorum, içi de pişsin diye. Zeytinyağında alt üst çeviriyorum soğanla. Dışı güzelce pişince göz kararı su ve limon suyu ekliyorum. En son da tuz, az karabiber, limon kabuğu ve pirinç ekliyorum. Limon suyunu ekşi ne kadar seversen o kadar koyabilirsin. Ben çok severim. Pişince de dereotu ile süslüyorum.
Fırındakinde ekşiyi sosla yapıyorum. Önce kabakları ikiye bölüp fırına veriyorum. O pişerken sosunu hazırlıyorum. Sosuna limon suyu, zeytinyağı, sumak, tuz, sarımsak ve ince doğranmış maydanoz koyuyorum. Fırından çıkıp sıcağı geçince sosunu döküyorum. Aynısını bamyayla da yapıyorum. Çıtır çıtır ekşili bamya cipsi gibi oluyor :)
Patates kızartıcam menemen yapıcam yanında çay 😂
dün yoğurtlu baş kavurma yapmıştım
bugün bezelye, pilavım var dünden yanına da salata tamam
Vallahi dünden biraz yemek kaldi kavurma ve pilav yanina da çorba yaptım yeterli 😁
Ben taze fasulye bulgur pilavı cacık yapicam
Karnı yarık cacık aklımda bakalım akşama daha çok var.
inşaAllah yemekten sonra dogururumda kurtulurum 😁
Taze fasulye ve bulgur pilavı yaparım. Ayran vs de yeter
Mangal yapacak eşim. Ben sadece salata yapacam
.
Bugün ne çok Taze fasulye yapan var ben dahil 😄😄
Yanında cacık ve pilav var sen ne düşündün
Dünden kalan kuru fasülye pilav var azıcıkta yoğurtlu makarna yaparım ama eşim gelirse başka yemek yaparım
Sulu patatesli köfte ve Tarhana çorbası yaptım. Dünden de bulgur pilavim var. Hep oğluma özel ama 1 kasik için peşinde maf oluyorum 🫠😄
Benim dünden yemeğim var. Tava ve pirinç pilavı yanına ayran yaparım. Dün akşam eşim gelmedi yemek olduğu gibi kaldı.
1,486,346 soru
24,299,925 cevap
343,998 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın