0 oy
316 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (22 puan) tarafından

Kızlar iyi akşamlar ben dün kızkardeşimin olayını anlattım

Bugün annemlere geldik kardeşimi sakinleştirdik konuşmaya çalıştık eşimle babamda konuştu babam "O çocuk ne kadar iyi olursa olsun asla kızımı onunla evlendirmem" 

Olay çok karışık tam detayını kim suçlu kim haklı bilmiyoeum çünki bende o zamanlar küçüktüm kardeşlerim bile doğmamıştı beni anneannemlere bıraktılar annemle babam Rusyaya gittiler iş için. Burda iş yoktu orda kuzeninin kocası gelin güzel iş var dedi ortak oluruz diye. İlk zamanlar iyi irelilemiş amaçları biraz daha para biriktirmekti sonra annem dönücekti benim için babam kalıcaktı. Babamın gençlik yıllarında da kumar alışkanlığı vardı bir ara bıraktı babannem kendi üzerine yemin ettirmiş bırak diye. Rusyaya gittikten sonra tekrar başlamış ve kaç ay Rusyada kalmaya tüm paraları gitmiş. Babamın elinde olan üç beş kuruş para gitti kuzenlerinin işiyse dahada yükseldi. Sonrada annemle babam onlarda borç alarak geri döndüler onlarda borç verirken "Nolur yıl tamamlanmadan ödeyin bizimde işlerimiz çok zor demiş" o zamandan sonra 2022yıla kadar konuşmadılar. 

Babamın dayısı yengesi onlar Rusyadan döndüğünde bizimkileri davet etti. Kardeşimle o çocuk o sırada tanıştılar kardeşim o zaman 17yaşındaydı o çocuk 25 zaten bu konuda kardeşime bugün şu saate kadar kızdım uni sınavına hazırlanmak yerine hangi ara olduysa bununla kaynayıp karışmış. Ben babamdan yanayım çünki o kadın bana hoş bir hiss vermiyor. Çocuğa birşey söyleyemem efendi birine benziyor ama bunlar ailecek Rusyada ysşıyor. Bu çocuk ailenin tek çocuğu kardeşimle evlenseler kardeşimde hiç bilmediği şehre taşınmak zorunda kalıcak ve benim kardeşim rusça bilmiyor bunu kendisine söylediğimde "olsun bir şekilde iletişim kurarım" diyor ama olmuyor çok zor bu söylediği. Bende net şekilde olmaz diyiyorum zaten babam telefonunu kırmış bizde hiçbirimiz telefon vermediğimiz için eşimden almış o çocuğu aramış. Eşime kızdığımdada bana "kusura bakma hayatım ben babanın kuklası değilim. Geçmiş geçmişte kaldı zaten barışmışlar saçma sapan olay yüzünden kızın piskolojisini bozmayın" diyor. Kardeşim bizimlede konuşmuyor sadece eşime karşı saygılı bende eşime nolur konuş unutsun bu işi bizi dinlemiyor diyiyorum. Hayır diyor. Gerçekten haklı mı? Yoksa biz mi haklıyız? Eşimle aramızda 10yaş var ama biz reşit olduğumuzda tanıştık. Bu hanımefendi daha 17yaşınds kazık kadar adamla görüşmüş ya o adamda nr kadar iyi olursa olsun ama terbiyesiz küçücük çocukla konuştu diye kimse kusura bakmasın

9 Cevaplar

+5 oy
önce (1,405 puan) tarafından

Baban iş kurmaya gittiği yerde kumardan kaybetmiş, suçu neden kendi kuzeninin ailesinde buluyor ki?

Eğer o ikisi birbirinin eşiyse, 2 cihan çırpınsa ayıramaz. Değilse de 2 cihan birleşse aralarını yapamaz. Gerilmeye lüzum yok.

Kız kardeşini koruma isteğin çok normal, her abla bu şekilde aksiyon alır ama hayat da onun hayatı. Unut diyecek hadde hududa kimse sahip değil ki. Size düşen zina etmesin diye önlemi baştan almak. Fazla sıkarsanız kız aşkına yenik düşüp Allah korusun evden de kaçabilir.

Kâr-Zarar tablosu yapın, oturun abla kardeş nesi iyi nesi kötü bir yazın bakalım. Aklı selim düşünün. Sen mantığı ele alırsın, o aşkı.

Babanıza da nazikçe gidip konuşması lazım ailenin, bu sizin, eşinin veya bir başkasının müdahalesiyle çözülecek mesele değil.

Onlarca sene evvel olan olayın nasıl etkileşim verdiğini iki taraf da açık şekilde ifade etmeli, ancak öyle çözülür.

Aşkın da önüne geçmeyin ama bu kadar erken evlenmelerine de TABİ Kİ müsade etmeyin.

Babanla kardeşini yan yana koyup “Kızını kaybetmek istemiyorsan sen, babanı kaybetmek istemiyorsan da sen sakince oturup ne olur ne olmaz konuşacağız. İçinizden birisi ben kaybetmeyi göze alıyorum derse şimdi kalksın gitsin kimseyi üzmesin.” Diye SAKİNCE konuşacağınız bir aile toplantısı yapabilirsin. Bunu da hemen sıcağı sıcağına yapma tabi, biraz zaman geçsin öyle.

önce (22 puan) tarafından

İşte babam bu kumar oynamayı aklına kuzeninin kocasını soktuğunu söylüyor her iş çıkışı giderdiler içerdiler oynardılar babam çalıştığı tüm parayı kaybederdi çocuğun babası(kuzeninin eşi) kaybetmezdi kazanırdı

önce (1,405 puan) tarafından

Kendi şanssızlığını, günahını ve ceremesini bir başkasına yıkamaz ki. Baban haksız açık ara. Uymasaydı? Kimse silah zoruyla oynatmadı ki. Rabbim hepimizi haramlarından ve haram işleyenlerinden muhafaza etsin. Siz babanızın dinleyeceği birini bulup onu aracı edebilirsiniz

önce (163,285 puan) tarafından

İyide gençlik yıllarında da kumar alışkanlığı vardı yazmışsın kuzeninin eşi ayartmis olamaz babanı zaten kumar eyilimi varmis

önce (4,877 puan) tarafından

Baban kazansaydı kumarda oo onların sayesinde kazandım, dur yarısını onlara vereyim demezdi ama, kaybedince neden adamlar suçlu olsun? baban iyi bahane bulmuş kendisine…

-Reklam-
0 oy
önce (1,818 puan) tarafından

Bak benim kızkardeşim annemin kuzeniyle görüştü 2 yıl kadar.annem babam herkes biliyordu.çocukta ksrdeşime seni şu tarihte istemeye geleceğim diye söx vrrmiş.biz annesi filan onaylıyor sanıyoruz.dedemin cenazesinde annesi kardeşimi kenra çekip istenmediğini sert vir dille anlatmış.çocukla yine ayrılmsdı yine bi kaç ay konuştular.o zaman vende konuştum istemiyorlarsa olmaz filan diyr.sonunda çocuğun gerçek yüzü ortaya çıktı kardeşimde kendilipinden vazgeçti.sizde kendi haline bırakın.olsyın iç yüzünü bilemem.ama kardeşinde zamanla anlayacaktır

0 oy
önce (231 puan) tarafından

Canım siz haklısınız tabiki 

17 yaşında kız kardeşin ne paçasınsan akanı anlar ne bişey anlar çünkü gerçekten küçük bir yaş sen bir abla olarak yapman gerekeni yapmışsın zaten..

Eşin haksız.

Siz babanızı dinleyin 

Sonucta bir erkek 

Ve bir baba 

Gençlerin kanı deli akar 

Gelir geçer 

İnşallah kardesinizde görür bu hayatın gerceklerini 

Çok geç olmadan 

Toz pembe değil hayatlar 

Hayatların zorluğu 

0 oy
önce (3,310 puan) tarafından

Oglan turkce bilmiyor mu  anlamadim ben neden anlasamasin zamanla konusur bizde dil bilmedigimiz halde geldik yurtdisina sifirdan bi duzen kurduk ustelik benim kimsem yok esimin teyzesi ve 2 kizi var. Sadece olur neden olmasin

Azerbaycanlıyız biz. Ailede aslen azerbaycanlı ama çocuk doğma büyümr Rusyalı azericede biliyor. Orda demek istediğim oydu ki benim kardeşim eğer Rusyaya gitse rusça bilmeyecek orda iletişim kuramayacak

önce (3,310 puan) tarafından

Zamanla alisir orada dil okuluna gider dili neden bu kadar dert ediyosunuz anlamiyorum insanlar dunyanin oteki ucjna gidiyor sevdikleri icin ben olsam desgek cikarim kardesime sonucta babanizda barismis kus degil artik

Aile istemeye geldiler ama babam barışmış olsam bile size kız vermem dedi

0 oy
önce (1,370 puan) tarafından

Canım küçücük çocukmu 17 yaş ben de o yaşta evliydim  kardeşin haklı geçmiş gitmiş birşey için neden kız vazgeçsin aşkından

Şuan 20yaşında universte okuyor. 17yaşındayken 25yaşında adamla görüştü

Bu yaş normal mi? Sınava hazırlandığı senede hem

Evet şuan barışmışlar ama yinede babam net onların birlikte olmasına saygı duymuyor

önce (53,743 puan) tarafından

evlilik icin 17 yaş küçük 

önce (1,370 puan) tarafından

canım evet bende kızımı 17 yaşında evlendirmem 

Ben evlendim  diye

Şuan 20 yaşındaymış kaçar  siz pişman olursunuz

0 oy
önce (53,743 puan) tarafından

ne kadar kizin ustune giderseniz cocuga o kadar baglanacak onu koruyacak yari yolda birakamam diye dusunecek onceki postuna da yazmıştım o salakligi bende yaptim ailem olmaz dedikce baglandim sonra noldu mal gibi kaldim orta da

0 oy
önce (718 puan) tarafından

Baban da haksız kendini tutamamış oynamış milleti sorumlu tutuyor eşin de ne olursa olsun başkasının babasının onaylamadığı bir şeye karışamaz sen de haksızsınız sanki 40 yaşınaki adam 14-15 yaşındaki kıza göz koymuş gibi davranıyorsun kardeşin çok küçük değilmiş çocuk da gençmiş yabancı dil öğrenilmeyecek bir şey değil  rusyaya gidince 1 sene sonra konuşmaya başlar

0 oy
önce (4,877 puan) tarafından

Baştan sona haksızsınız. Baban iradesine sahip olamamış, kumarda herşeyi kaybetmişse bu babanın hatası. Kazanıp trilyoner olsaydı onların sayesinde oldu demezdi ama.. Bu işleri bi geçsin baban.. Sana gelince kendin 10 yaş büyük biriyle evlisin ama kardeşinin 8 yaş büyük biriyle evlenmesine karşısın, saçma. Dili aşırı abartmışsın, zorlukları elbette olacak ama kursa gider öğrenir yaşı genç. Bence ailece hatalısınız, size düşen tek şartla bu iş olur, o da önce okulunu bitireceksin demek kardeşine. Bu şekilde yapmazsanız kardeşin reşit bir insan, kendi kendine gider evlenir okulunu da bırakırsa ona daha büyük kötülük yapmış olursunuz..

0 oy
önce (18,322 puan) tarafından

Bu konuyu niye bu kadar uzattiniz anlamadım kardeşin daha küçük bu yaşta ne koca koca diye tutturmuş arada sorunlar olmasa bile asla evlenecek sorumluluk alacak yaşta değil bence sorunlardan çok bunu göz önünde bulundurun 

İlgili sorular

+2 oy
5 cevap 180 göst.
+1 oy
3 cevap 160 göst.
0 oy
3 cevap 168 göst.
13 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Yasminsena (113 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 422 göst.
15 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde kubraugur (2,528 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,812 soru

24,021,310 cevap

328,232 kullanıcı

...