Kızım 5 yaşında. Dün iki tane siyah zeytin çekirdeği yutmuş sonradan söyledi.
Dünden beri kakasını takip ediyorum. Kakasıda sert içini karıştırıyorum eldivenle. İshal olsun diye kefir kayısı falan yediriyorum.kakayı başka nasıl incelerim hayattan soğudum aşırı bulanıyorum
Iyy bu eziyeti kendine neden yapıyorsun midem kalktı. Zaten yutmuş gitmiş 5 yaşında koca çocuk kakasından elbet çıkacaktır. Boğazına takılıp kalmadığı sürece ne zararı olacak çekirdeğin.
canım benim az rahat olun çok küçük değil kızın elhamdülillah başka bi şey yutmamış. böyle yaparsan belki bi daha zeytin bile yemez çocuk. içini ferah tut ki kötüyü çağırmayasın
Eşim beni mahvetti
ona da söyle zaten danışmışsın 112 ye bi şey olmaz de olursa zaten gözlemliyorum de hemen müdahelede bulunursun
nekadar abartmisiniz esim
mahvetcek falan . cubuk mubuk abartmayin yav:) yutmussa yutmus bogulmamis sukur:) pil mil miknatis igne yutmadiktan sonra kakadan cikar gider yani dertlenmeye gerek yokki. kimbilir haberin olmadan neler neler yemistir buzamana kadar
cikti de gitsin :) illaki cikacak cikmistir farketmemisindir yada cikacakdir 5 yas koskoca cocuk bebek degilki isterse kayisi cekirdegi yutsun sonucta kakasindan cikar
Mahfetcek değil mahvetti yani beni pimpirikli yaptı yoksa rahat bi insandım bekarken daha iyiydi bundan
Niye bu kadar takıntılısınız yahu. Hayattan soğuyacak ne var. Biz küçükken zeytin,kiraz,erik çekirdeği yutardık. Hiçbir şey olmaz. Bırak çocuğun dışkısını karıştırmayı . Bir de ishal yaptırmaya çalışıyorsun. Küçük bebek değil ki bu ne zararı olabilir.
Yaptı çıktı de geç.
Bişey olursa beni suçlar
Ne olabilir mesela
Mideye bağırsağa batma gibi şeyler
Ne zararı olacak . 112 bile demiş bşe şey olmaz diye. Mide asistini eritmiştir bile onu. Zeytin çekirdeği mide asidin eritriği tek çekirdek türü.
Sen devam et kakasina bakmaya. İğrenç olsa bile evladının sağlığından daha önemli değil bağırsağında takılı kalabilir. Mısır var mı 🌽 bundan al haşla yedir çok güzel tuvalete çıkarıyor bir de beyaz ekmeği bir dilimde olsa yemesin yani bu bir dilimin kabızlık yaptığına inanmazdım yaşayana kadar.
Dün tesadüf yemişti bugünde yapayım
Kız ne diye karıştırıyorsun ayyy Allahim 🤢🤦♀️ karıştırma ben bilerek yutarım hatta bir çok şeye faydası var saçmalama Allah aşkına karıştırmayı bırak 🤢
İmdaat diye bağırasım var
Zeytinyağını bir çay kaşığı icir canım 5 dakika içinde tuvalete çıkar. Ben geçen kabak çekirdeği yemiştim küçük diye kabuklu yedim biraz kabız olmuştum resmen bir tatlı kaşığı zeytinyağı içtim hemen geçti
Kefir içince bozdu ama hala yok
Allah aşkına görende şeftali çektirdiği yutmus zanneder daha neler ya kaka vinciklamak nedir bu yenidoğan mı sanki 😂
Sorma eşim arayıp soruyor
Kızım 4 yaşında 1 yaşından beri arada bir yutar hiç aklıma kakasını karıştırmak gelmedi yani yutabiliyorsa sorun yok sivri bisey değil ki bağırsağa mideye batsın. Mide asidiyle onu sindirir zaten sürekli yaparsa belki zararı olur
Yok sürekli yapmadı
Benim eşim zeytini çekirdeğiyle yer :))) Şu postu görse kahkaha atardı sanırım :D
Tamam evlatlarımızı sakınıyoruz da bu kadar evhamla 5 yaşa nasıl getirdiniz kuzum siz :)
İşte delirerek:))))
Yaaa😢 Ama yapmayın böyle kızınıza zarar verirsiniz. Hayatı boyunca kaygılı olur. Sizsiz yapamaz. Krizlerle baş edemez. Zorbalığa uğrar ya da zorbalık eder. 😔
Ona çok yansıtmıyorum okula hemen alıştı beni eşim darlıyo arayıp soruyo
Kız benim oğlum yenidünya yerken 2 tane yutmuştu hiçbişey olmadan çıkardı dışkıdan.zeytininkini hayli hsyli çıkarır
Dışkıyı nasıl takip ettin
Takip etmedimki,bezli olduğu için bezinde gördüm.
Anladım benimki büyük çocuk
Abartılacak bir durum değil sonuçta takılmamış. Boğazına karıştırıp durmayın kakasını abartmayın yani bu kadar
Eşim soruyor sürekli
Ayy kaka karıştırmayı bırakın 😂 zeytin çekirdeği yutmak faydalıdır kendimi bildim bileli alışkanlık olmus genelde yutarim. Ve mideye iner inmez anında erir bu özelliğiyle bilinir
Zaten çıkmadı
Çıkmaz yani boşuna beklemeyin kurcalamayın. Korkmayın da
Kefir ishal yapar mı
Evet içirdim baya bozdu
Benim oğlum 1 yaşından beri neredeyse her gün yutuyor 😂 bir şeyi yok. Iki yaşında simdi
Eşim duysa şok geçirir buna
1,486,346 soru
24,299,925 cevap
343,998 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın