Bebeğim 4 gün sonra 1 aylık olcak çevremdekiler ve kaynanam bebeği tuzlamamı ve ballamamı söylüyor isilik ve vücudundaki kızarıklıklar bunları yapmadığım için oluyormuş.
Siz bebeklerinize böyle hurafeleri yaptınız mı ?
Tabiki de yapamadım canım 4 çocuğum var bu çocuk balık mi tuzlayalim sakin yapma kuzum yaa tuzu anlamadım zaten de bak ne için Allah aşkına
Bide yoğurtla hatta bide sirkele limon tuzu ile erit
Cahiller ya yapma ay öyle şeyler
Annem sürme çektirmedim diye küstü cira yakacakmis gözüne sürecek mis kaslı gözlü olacakmış
Tuzlayıp kınalıyacakmis kına iyi olurmuş Fatıma anamız dan gelirmis te
Tuzda terlemeyecek teri kokmayacakmis
Ha hölluk var bide hölluk olandan olmazmış Toprak ne eleyip tavada kavurup bebeğin üzerine dökecek lerdi hepsine yok çektim diye cahil oldum annem iximde kaldı dedi bidaha demedi vay sen çıra yaptırmadin çocuğun kaşına sürdurmedin şimdi çocuklarım sarı çıra siz çocuk olursa öyle olur diyo
neler okudum ben🤦🏼♀️
Evet halen söylerler çocuk terlese taş hastalansa senin yüzünden diye
Babam kütahyalı anam Tokatlı, iki memleket de hamamıyla meşhur. Ananem bizi 3 saat tuzlu leğende bekletmiş, gram ter kokmam. (Lohusalık döneminde ilk defa koktum)
Eşimin tarafı ağrılı, vanlı. Onlar hiç tuzlamamış. En ufak terlemede kokarlar.
Memleket ve tuzla alakası var mı yok mu bilmiyorum ama bizim oralardan kimse kolay kolay kokmaz.
Çocuklarımı da tuzladım, balladım. İslamda yeri yok, varsa da ben görmedim. Sadece tuz ve sirkeyle yıkanmanın negatif enerjiyi ve nazarı aldığını bildiğimiz için ben hep öyle yıkanırım, çocuklarımı da o niyetle yıkadım. Şu an uyurken yatağı su içinde bırakacak kadar terliyorlar ama gram kötü kokmuyorlar.
Hatta eşime de yazın tuzlu sirkeli banyo suyu ayarlıyorum, ilk terlemesinde kokan adam birkaç gün banyo yapmasa kokmuyor.
Bir de karbonat, koltukaltına uygulayınca koku kalmıyor. Lohusayken ilk defa koktum, sürünce gitti.
Kurumuş çiçekler hakkında bir bilgin varmı acaba ? Kötü enerji vs yada dinde yeri ?
Yapmadım kesinlikle.
yapma böyle şey. o tazecik cildi tuz yakar. arkadaşım inat etti yapacam diye cildi yandı çocuğun
isilik de ter bezleri daha gelişmediği için olur. büyüdükçe olmuyor isilik
ayrıca cilde tuz sürülünce vücut bu tuzu algılıyor ve orayı seyreltmek için dışarı su veriyor (ozmoz denir bu olaya) bu da bebeğinin su kaybetmesi demek
Benide anneannem tuzlamış ve tam yıkamış tux kalan yerlerim pişmiş Allah korumuş ölmemişim
ya gerek yok.
hani illa sussun dersen banyo suyuna azıcık tuz at yeter😅
Valla Şamanizmden kalma adet diye biliyorum annemler beni kardeşlerimi hep tuzlamis, kayınvalidemlerde böyle bir kültür olmadığı için tuzlamamis. Valla eşim görümcem falan hiç ter kokmaz terleseler bile aksine ben azıcık terleyeyim beni rahatsız eder. Sözde tuzlarsan kokmazmis... Belki başka bir amacı da vardır ama bebeğim olunca tuzlamam muhtemelen yıkandığı suya altın çakıl taşı falan koyarım birşeyler daha vardı da unuttum
Annemler beni tuzlamış ama en ufak terleme de leş gibi ter kokarım , bu kokuyu kendim bile alıyorum 🤣 çantamda deodorantla geziyorum
Canım duştan sonra karbonat sür koltuk altına. Kesinlikle koku olmuyor 👍
Yaa hiç duymadım deneyeceğim mutlaka çok teşekkür ederim canım ❤️
Denee bak bana dua edersin bende bana diyen kişiye ediyorum 😂 duştan çıkınca hemen terleme olmadan bi kaba karbonatı koy, üstune 1 2 damla limon sıkabilirsin veya su damlatabilirsin. Yani sürülebilir kıvama gelsin krem gibi. Onu güzelce sür ve sıfır koku.
Eşim de yapıyor ve 1 gün boyunca ne kadar terlesen de ter kokusu olmuyor. Hatta 2 gün bazen
Sürdükten sonra yıkamıyoruz değil mi? Kız duştan çıktığım gibi başlıyorum terlemeye
Yok yok yıkamayacaksın. O orda deodorant gibi kuruyacak zaten hemen. Eşim de oyle duştan çıkınca bile hemen terler ama karbonat kurtarıcımız oldu :)
Sakın öyle bişey yapmayın onun derisi çok hassas zarar verirsiniz sağın solun dediğine bakıp çocuğuna bu kötülüğü yapma
Tuzlama yöntemi yüzünden kaç bebek canından oldu . Sakın yapma canım ciddi yanıklara kadar yolu var
Ne kayinvalidem ne annem cok sukur kundak ve mama disinda baski yapmadilar bu tur hurafelere kendileri inanmazlar sayet ben yapsam onlar tepki koyarlardi
Salamura peynir ki tuzlayacaz ya
Ay yok hayır denen hiç birşeyi yapmadım. Sadece yanıma hurma aldım sadece diline ağzına süreyim diye kendim istedim. Ama yapmadım cesaret edemedim ona bile
Ben bebeğimi yıkarken suyuna deniz tuzu eklerim yaz boyu. Böcek ısırmaz. Sağlığı içinde iyi. Pahalı birşeyde değil. Yemek duzu ekliye bilirsin. Bazen leğene su tuz döker suyla oynariz 15 dkk. Bazen banyo musluğunun suyuyla yıkar. 1kovada tuzlu su dökerim en sonda. Yeni doğduğundada yaptık. Dr söylemişdi. Böcekde isirmiyor en çok buna faydalı bence😄😄 sirkeli suda yaptığım oluyor. Papatyalı su da.
Tuzun miktarı en fazla su çoksA 2yemek kaşığı olur.
Bebekken bana yapmışlar hala tursumuyum ben diye anneme sitem ederim .. ben yapmadım teklif ettiler kaynanam tarafı ama asla dedim benden sonra doğum yapan bir akraba yine eşimin tarafı yapmışlar Ağustos doğumlu çocuk heryeri yanmış pişmiş kızcağız yapmayın etmeyin desemde yaptılar yaktılar oglumu diye günlerce ağladı
Aglayacagina çocuğu çekip alsaydı ellerinde elini kirsaydi gerekirse cinnet gecircekti saldiracakti o cahillere bak bakalım bir daha yapıyorlar mı aptalca seyleri
Yapan annesi kaynanası dediğiniz kadar kolay değil maalesef
Elinden çekip alsalar zorla mı tuzlayacklar polis çağırsın o zaman
Annesi için mi yeni doğurmuş dikişli kadın yerinden kalkamiyor insanlar bazen zor laftan anlamaz olabiliyor etrafınızdaki insanlarda böyle kişiler yokk demekki
Benim etrafımdaki kişiler ikiyüz kişiye bedel aslında o zorbalarin yüzünden bu öfkem
Benim kızım da yaptılar eşim zaten izin vermedi çoğu şeye ama tuzlama dediklerinde rondo'dan çektiler tuz ve şekeri böyle un gibi cildine zarar vermeyecek şekilde onu suyla eritti biraz eşimin anneannesi 5 dakika sürmedi vücuduna böyle hafifçe sürüp koltuk altlarını falan ovaladı daha sonra da hemen suyla yıkadı öyle alıp çocuğu bekletme falan bunlar cildi için çok zararlı o şekilde yaptıkları için ben rahatsızlık duymadım hiç bizde de killeme olur mesela çocuğu tuzlamak yerine kille böyle kaplarlar falan oğlum da hiçbir şey yapmadım ama bu bahsedilen bir saat bekletme Tuzla çocuğu bırakma falan bunlar çok ciddi rahatsızlık verecek şeyler ben asla yapmam illa diretiyorlarsa benim söylediğim gibi yapabilirsin
Ben o hurafeler yaptim kaybedecek birsey yoktu 😁😁
Allah'ım yorumlari okudukca yaparken bebek ağlıyor nasıl dayanmislar ne vjcdansizlar asla yapmam ben kim derse desin kuserse kussunler banane bebeğimin cildi yanacak acı çekecek sonrası ben hep hastane dlmtor gezecem onlarda der yapmasaydin benden başkası kimse bebeğimin iyiliğini istemez benden de düşünemez
Gerisi sana kalmış yaparsan yap ama günah minicik bedenine
40 bile yapmadım. Doktorların tavsiye etmediği hiçbir şeyi yapmadım. Sende söylemişsin zaten hurafe bunlar
Bana zorla yaptırdılar yapmam dediğim halde bebek hastanelik oldu sonra üstüme suç attılar,asla yapma,kendi gotlerini tuzlayıp ballasinlar.
Tuzlamayi da bir taş içine azıcık tuz katıp karistirip onu döküp üstüne norml su döktüm hemen hani kavga falan çıkardılar olacak olacak diye o bile rahatsız etti bebeği asla yapma.kardesim isteyen kendini her şeye batirsin
Oğlumun heryer bakarmisti nasıl ağlamıştı ama yapmayınca suçluluk hissettriyolar aileler sağolsun ikicnci oğluma bı gram tuz la gene yaptm balda tuzda zararlı yroumlari okuyunca bile kafn karışacak ben hep ikilemde kalmıştım oğlumda o kdr pişik oldu ki bezi bile sırf ondan zor birakti
1,493,162 soru
24,397,243 cevap
349,824 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın