@Alfabeta Et yemek hususunda böyle bir hadis yok, uydurmasınlar.
“Kim benim adıma yalan uydurursa, cehennemdeki yerine hazırlansın.”
(Buhârî, İlim 38; Müslim, Mukaddime 1; Tirmizî, İlim 8; İbn Mâce, Mukaddime 4)
Ancak et yemek farz değil, vacip değil.
Etlerin efendisi koyun etidir. Dünyada ve ahirette en güzel yemek ettir.” (İbn Mâce, Et‘ime 5; Dârimî, Edâhî 20)
“Et yiyiniz, çünkü o sabır sahiplerinin (yakup ve eyyûb gibi peygamberlerin) yemeğidir.” (İbn Mâce, Et‘ime 5)
“Et yemek, görme gücünü artırır. Et, kulağın işitmesini artırır.” (İbn Mâce, Et‘ime 5)
“Et, kalbi kuvvetlendirir, huyu güzelleştirir.” (İbn Mâce, Et‘ime 5)
“Et, dünyanın efendisi ve cennet ehlinin de yiyeceğidir.” (İbn Mâce, Et‘ime 5)
Ama aynı zamanda Hz. Ömer (ra) döneminde çok et yemenin kibre ve oburluğa götürdüğü için ölçülü olunması gerektiği vurgulanmış.
Hz. Ömerden (ra) rivayetle “Et yemeye düşkünlükten sakının! Çünkü bu, dünyaya bağlılıktır.” (Beyhakî, Şuabü’l-İmân, 5/29)
Rasulullah (sav) en çok koyunun kürek kemiği etini severdi. (Buhârî, Hibe 43; Müslim, Eşribe 34)
“Peygamberimiz (sav) koyunun ön kolunu severdi.”
(Tirmizî, Et‘ime 38)
Çok istiyorlarsa bunları dile getirebilirler, yalan isnat etmeye ne gerek var?
@zeynep34 Yapılan amel kınanır ama ameli yapan kınanmaz, yoksa bizim de başımıza gelir.
Akıl vermekle olacak iş değil, sen edebinden susuyorsun. Ben de başta öyleydim, anlayış gösterip hadlerini bilmeyince yapacak bir şey kalmadı.
Sen insanlar rahatsız olmasın diye sessiz kalınca senin sesin yok sanıp at koşturuyorlar. Yanlış.
Birisine kafir demek için ebu cehil gibi kafirliği aşikar olması lazım, aksi türlü o kimse kafir değilse söyleyen kişi kafir olur.
Yalanı engellemek için önce doğruyu bilmek sonra yalanın yalan olduğunu idrak etmek zorundayız. Kolay gelsin gerçekten çünkü ne denli ağır bir yaşam olduğunu anlayabiliyorum.