Merhaba hanımlar isteğe bağlı 1.sınıf cikti bize bende geçen yıl diyanetin 4 6 yas kreşine gönderdim bu yüzden bu yıl da 1.sınıfa gidebilir diye düşündüm kayıt ettim ama pişman olur muyum diye düşünüyorum benim yerimde olsanız ne yapardınız? Ocak 2020 doğumlu 68 aylık çocuğum
Şahsen tercih etmezdim. Sınıf öğretmeniyim. Tavsiye de etmem.
Teşekkür ederim
Linkin peki kaç aylık olması lazım kızım 5.5 yaşında gitmişti ama kafası oyun kafasındaydı konsantre olamadı 2.sınıf sonu gibi dersi kavramaya başlamıştı ama hep oyun hevesindeydi sürekli konuşup duruyordu sınıfta şuan lise 3 oldu da çok şükür soruyu oğlum için soruyorum kaç olması lazım sence
72 ay ve üstünde olan çocuklar gitmeli bence. Yani 6 yaşını tam doldurmuş olanlar ve daha büyükler. Okul idaresi ana okulu öğretmenlerinin tüm karşı çıkmalarına rağmen küçük kaydettiren bir velim vardı. Çok pişman olmuştu. Çocuk gerçekten zorlanıyordu ve daha oyun çocuğuydu. Erken gitmesine gerek yok.
Gelişimi güzelse ,ortama uyum sağlıyabiliyorsa gönderebilirsin.🌸
Deneyip gorucem gibi teşekkür ederim
Bu tamamen çocuğuna bağlı canım ne desek havada kalır
Bilemiyorum ki canm denemek lazm diye düşünüyorum ders saatleri 40 dakka o kadar saat ne yapar Bilemiyorum
Ben 1. Sınıf için erken olduğunu düşünüyorum. Bence anasınıfı daha uygun
Bence çok küçük benm oglum 2020 Ekim doğumlu seneye cikcak büyük ihtimal bu sene anaokulu
Şubat 2020 doğumlu kızım göndermedim ilkokula seneye
Arkadaşımın da Ocak 2020 oda göndermedi
Teşekkür ederim canım yorumun için
Normal anaokuluna gitmediyse anaokuluna gitmesi bence daha mantıklı
Yok gitmedi caminin kresine gitti ama oda anasınıfi gibi zaten
Ben tercih etmedim isteğe bağlıyı geçen sene tam 5bucuk yaşındaydı. Anaokuluna gönderdim tekrar. Çok küçük beş buçuk yaş çünkü ilkokula başlamak için. İnanın bir ay bile farkediyor bazen çocuk gelişiminde
Evet haklısınız 1 ay bilr fark ediyor
Ekim 2019 lu çocuğumu dilekçe ile tekrar anaokula yazdırdım
Neden canm 2019 lularin senesi daha çok
Ne acelesi var ki zaten ömürleri okullarda geçecek birde 2019 un son ayları dilekçe ile göndermeyebilirdik bizde göndermedik acelesi yok çocuğumda hazır değil
İlk dönem gelişimine eğitim durumuna bakarsaniz eğer olmazsa alırsınız tamamen çocugunuzun gelişimine bağlı uyum sağlayıp sağlayamacağı
Evet haklısınız denemek lqzm
Benim oglum 2018 kasım dogumlu düşün senin cocugunla aynı sınıfta cok yaş farkı var bence 1 sene ertelet ama bu yıl 2019 ve 2018liler okula başlamıyormu sizinkine nasıl ilkokul cıktı gercekten cok kücük
68 aylık isteğe bağlı çıkti canm
Canım ozaman en iyisi 1 yıl daha anaokuluna gitsin sınıfta cok kücük kalır devir artık eskisi gibi degil zorbalanmasın yavrum
Tam sana yazacaktım instadan ne ettin diye
Gördüğün gibi 😅😅 gidip geliyorum sürekli kısır dongudeyim
Allah uardım etsın sksjs
Benim oğlan da isteğe bağlı 1 ben de 1 e kaydettim. Şubat 2020 doğumlu.
Aaa bi sen ben gibi kayıt yapmışsın canm başka yok diğerleri hep ertelemis. Beni de müdür aradı bugün bana ana okuluna yazalimmi diyor ben de 1.sinifa kaybettim geçen yıl kreşe gitti zaten dedim ısrar etmedi siz bilirsiniz bir deneyin öğretmen duruma göre bakar dedi.
Deneyip gorucez bakalim
Bana da kızımın geçen seneki anaokulu öğretmeni 1 e vermemi önerdi. Kızım da bu sene 1 e gidecek 2019 doğumlu. Beraber gidip gelsinler birbirlerine özenir alisirlar dedi. 1 e gönderin baktınız olmuyor anaokuluna yazdiririz dedi.
68 ay bence kucuk. Benim buyuk oglum 69 aydi imzayla basliyodu ama baslatmamistin. 6,5 yasinda 1. Sinifa baslattim. Sinifta buyuklerde olacak. Belki ders olarak yapar ama duygusal olarak zorlanir.
Merhaba oğlum da 2020'li Şubat ayında doğduanaokuluna gönderdim
Oğlundan biliyorum küçükler ana okuluna gönder bence
Bence küçük anasınıfı daha uygun
Teşekkür ederim yorumunuz icin
Benimkide Şubat 2020 doğumlu ben anaokuluna yazdırdım canm
Anladım canm teşekkür ederim
Kızım 25 Aralık 2019 doğumlu göndermedim. Bana göre küçük daha zorlanırlar diye düşünüyorum. Dilekçe verip ertelettim
Siz deneyin bakalim yapamazsa öğretmen söyler zaten
14 gün var aralarında benimkiyle canm 1.sinif zaten zor canm kolay degilki
Ama işte yaşları gereği oldugundan daha fazla zorlanırlar diye düşünüyorum canım. Oğlumun öğretmenine ve 2 öğretmene daha danıştım henüz küçük onermiyorum dedi üçü de o yüzden vermek istemedim bende
Bu okul sistemi de iyice karman çorman oldu. 2021 e anaokulu çıkıyor. 2020 ye isteğe bağlı 1.sınıf.2019 luların bazıları 1. sınıfa değil anaokuluna gönderiyor. Biz ne yaşıyoruz anlamadım.
2019 lularin tam senesi aslında onlar göndermeyip seneye 2020 olanlarla gönderince bu sefer vaktinde giden 2020li çocuklar onlardan küçük kalmis oluyor
İşte çok karman çorman olmuş her şey. 2019 luların tam senesiyse 2021 lilere neden anasınıfı çıkıyor. İki yıl mı gidecekler anasınıfına.
Evet bize geçen yıl anasinifi çıkti ana sınıfı ogretmeni göndermeseniz daha iyi seneye olsa iyi olur dedi bu senede hem anasinifi hen ilkokul çıkmış ama ben geçen yıl kreşe gönderdim bu yıl birdaha ana sınıfına göndermek istemiyorum.
72 aydan küçükmüş kuzum ya keşke 1 sene daha gitseydi ufaklar ya
1,473,588 soru
24,126,882 cevap
333,792 kullanıcı