Okullar açılıyor oğlum 1 e başlayacak kitapları defterleri kaplardık bizim zamanımızda hala devam ediyor mu? Heyecanla kırtasiyeye gider kaplık seçerdim etiket seçerdim. Birde kırtasiye listesi verildi mi birinci sınıfa başlayanlara merak ettim. Bize verilmedi henüz.
Biz yapmıyoruz öyle birsey . Zaten kitaplar geri dönüşüme gidiyor bizim okulda . Deftere de gerek yok boşuna israf bence .
Teşekkür ederim cevabınız için.
Hala kaplik satiliyor devam ediyordur ben cok severdim lisede bile kaplardim daha temiz gorunum oluyor bence
Hala satıldığını bilmiyordum mesela ben kırtasiye de pek işim olmuyordu :)
Simdi hazir kapliklar var canim geciriyorsun sadece benim annem babam.calisirdi ben biraz kendim kaplardim biraz annemle.kaplardik bant keser verirdim ahh ne günlerdi zaman cok acımasiz
Benim. Babam ilgilenmezdi öyle şeylerle annemle birlikte yapardık hep. Dediğin gibi bant keser verirdim anneme düzgün tut kayıyor diye kızardı hep 😆
İlkokulda ogretmenimi aşırı titizdi kapsiz kesinlikle kabul etmezdi şimdi 5 e geçtik baklm ne olacak
Bizim öğretmen rahat birine benziyordu kaplamayana niye kaplamadın diyecek biri gibi değildi bir kere gördüm gerçi 😀 ama bakalım haftaya filan toplantı yapacak sanırım o zaman öğreniriz.
Öğretmenler ister genelde istemese bile kaplarim zarar görüp yirtilmaz ve özenli duruyor eşyaları. Eski Usul kaplama degil tabiki hazir tekli kaplar var seffaf olani seciyorum cocuk zorlanmasin diye iyi oluyor
bizim ogretmen kaplayanlarida cikarttirmisti:)) kitaplarin disi degerli degil icindekiler onemli mantigiyla.
Yani tekrar kullanılabilen hazır kapliklar var onlardan almak daha. Mantıklı yırtılana kadar tekrar tekrar kullanılır. @casperiye11gecen bir postta şoktan suluk aldım bu sene de kullanacak yazmıştın sanki hangi suluktu o merak ettim 😀
a aynen biri sormustu resim at demisti de annemde kalmisti o suluk cvp yazarken demek yarim kaldi yollamadim . du atim
Evet ben sormuştum @casperiye11 bulursam aynısından bende alayım şoktan
Bazı öğretmenler şart koşuyor kapliyorsun
Toplantıda öğrenilir o zaman öğretmenin istekleri
Aynen öyle önceden belli seyler almak daha mantıklı artik
Bende forma çanta beslenme çantası suluk filan alacağım pazartesi den önce sadece kalanlar için liste bekleyeceğim.
Ah hatırlatma ya ben çok severdim birde güzel olurdu ama arada patladı o kaplamalar
Çok kalın kitaplarda sıkıntı olurdu ben bir ara romanları bile şeffafla kaplıyordum sonra bıraktım.
Bende bunu merak ediyorum. Daha ne toplandı yapıldı ne de grup kuruldu bize. Pazartesi baslayacaz. Umarım istemezler ben kaplamak istemiyorum. Tek başımayım ve 2 çocuk var
Ben karar vermedim kaplayıp kaplamamaya her derste iki kitap var dün okula gitmiştik ortada duruyordu kitaplar baktım. Bizimde aynı şekilde toplantı da olmadı grupta kurulmadı. Çünkü herkes gelmemişti ancak on çocuk vardı. Haftaya grup kurulu toplantı haberide verilir muhtemelen.
Pazartesi okul zaten. Bugün ya da yarın çağrılmamiz lazımdı aslında. Çünkü daha hiç bir alışveriş de yapmadım ben.
Ben forma ve sırt çantası beslenme çantası suluk filan alacağım pazartesiden önce kalan kırtasiye malzemesini liste verildikten sonra alırım. Aslında ihtiyaç listesini hazırlayıp whatsapp grubu kurup atabilirlerdi. Herkes okul kaydı sırasında veriyor telefon numaralarını. Belki nakil filan gelir diye bekliyor olabilirler. Sınıf mevcudumuz 20 küsür ama artabilir dedi öğretmenimiz.
Onları ben de aldım. Forma çanta kalemlik suluk vs. Sadece kırtasiye malzemesi kaldı.
Ben daha almadım onları bile. Eşim sürekli çalışıyor. Birde nakil aldırdık o kesinleşsin öyle alırız formayı dedik. İnşallah cumartesi alacağız hem çanta hem forma. Pazartesi yeni forma ve çanta ile gider inşallah. Eşim çanta var kullansın diyor da bende herkes yeni takım çanta beslenme ile gelecek çocuk üzülür dedim.
benim kizin ogretmeni kitaplarin disi degil ici degerli diyerek kaplatmiyor.:) ama bizm zamanimiz gibi desenli kaplik isteyen yok cogu ogretmen seffaf renkli istiyor kap atiyorum seffaf kirmizi matematik seffaf sari turkce gibi gibi
Çocukların kitapları ayırt edebilmeleri için o şekil farklı renk istiyorlardır muhtemelen. Bakalım bizimki ne diyecek.
Evet bizim öğretmenimiz istedi şeffaf kap ile defterler ve kitaplar kaplanacak.✨1.sınıf
Yaa şeffafla kaplamak daha zor oluyor onlar çok kaygan çünkü bakalım bizimki ne diyecek
Hazır kab aldım valla canım geçirdim yapıştırdım misss 😊 🌼 💕
Bende öyle yapabilirim
Biz dün aldık liste malzemeleri postta açtım bizim öğretmen kaplatilsin diye
Bizimki birşey demedi daha bir dün gittik bugün yarın gelemeyecek dedim bu hafta önemli değil zaten gelmesede olur dedi.
Evet hâlâ var ama hazır kaplıklar var 30 saniye de 1 kitap kapladım
Hazır kaplıklar geçirmeli oluyor kolay oluyor o yüzden
Yok hazır kaplık değil
Bu şeffaf
Tek tarafı geçirmeli tek tarafı bantlı
Hmm teşekkür ederim kaplayın derse bakarım
Evet kaplamamızı istemiş öğretmen 1. Sınıf okuma bilmediği için belli olsun diye
Mesela Türkçe kitabı mavi Türkçe defteri deavi
Hayat bilgisi sarı defteride sarı gibi
Teşekkür ederim cevabınız için
1e başladık öğretmen özellikle belirtti şeffaf kaplık yapın diye, çocuklar hızlı yıpratıyor
Teşekkür ederim cevabınız için bizde toplantı dan sonra öğreniriz isteği nasıl öğretmenin.
1,473,949 soru
24,132,084 cevap
334,087 kullanıcı