+2 oy
402 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,684 puan) tarafından

Okullar açılıyor oğlum 1 e başlayacak kitapları defterleri kaplardık bizim zamanımızda hala devam ediyor mu? Heyecanla kırtasiyeye gider kaplık seçerdim etiket seçerdim. Birde kırtasiye listesi verildi mi birinci sınıfa başlayanlara merak ettim. Bize verilmedi henüz. 

13 Cevaplar

+1 oy
önce (1,422 puan) tarafından

Biz yapmıyoruz öyle birsey . Zaten kitaplar geri dönüşüme gidiyor bizim okulda . Deftere de gerek yok boşuna israf bence . 

önce (2,684 puan) tarafından

Teşekkür ederim cevabınız için. 

-Reklam-
+1 oy
önce (7,093 puan) tarafından

Hala kaplik satiliyor devam ediyordur ben cok severdim lisede bile kaplardim daha temiz gorunum oluyor bence 

Hala satıldığını bilmiyordum mesela ben kırtasiye de pek işim olmuyordu :) 

önce (7,093 puan) tarafından
+1

Simdi hazir kapliklar var canim geciriyorsun sadece benim annem babam.calisirdi ben biraz kendim kaplardim biraz annemle.kaplardik bant keser verirdim ahh ne günlerdi zaman cok acımasiz

+1

Benim. Babam ilgilenmezdi öyle şeylerle annemle birlikte yapardık hep. Dediğin gibi bant keser verirdim anneme düzgün tut kayıyor diye kızardı hep 😆

+1 oy
önce (475 puan) tarafından

İlkokulda ogretmenimi aşırı titizdi kapsiz kesinlikle kabul etmezdi şimdi 5 e geçtik baklm ne olacak

Bizim öğretmen rahat birine benziyordu kaplamayana niye kaplamadın diyecek biri gibi değildi bir kere gördüm gerçi 😀 ama bakalım haftaya filan toplantı yapacak sanırım o zaman öğreniriz. 

+1 oy
önce (2,230 puan) tarafından

Öğretmenler ister genelde istemese bile kaplarim zarar görüp yirtilmaz ve özenli duruyor eşyaları. Eski Usul kaplama degil tabiki hazir tekli kaplar var seffaf olani seciyorum cocuk zorlanmasin diye iyi oluyor

önce (504 puan) tarafından

bizim ogretmen kaplayanlarida cikarttirmisti:))  kitaplarin disi degerli degil icindekiler onemli mantigiyla. 

Yani tekrar kullanılabilen hazır kapliklar var onlardan almak daha. Mantıklı yırtılana kadar tekrar tekrar kullanılır. @casperiye11gecen bir postta şoktan suluk aldım bu sene de kullanacak yazmıştın sanki hangi suluktu o merak ettim 😀

a aynen biri  sormustu resim at demisti de annemde kalmisti o suluk cvp yazarken demek yarim kaldi yollamadim . du atim

Evet ben sormuştum @casperiye11 bulursam aynısından bende alayım şoktan

+1 oy
önce (173 puan) tarafından

Bazı öğretmenler şart koşuyor kapliyorsun

Toplantıda öğrenilir o zaman öğretmenin istekleri

önce (173 puan) tarafından

Aynen öyle önceden belli seyler almak daha mantıklı artik

Bende forma çanta beslenme çantası suluk filan alacağım pazartesi den önce sadece kalanlar için liste bekleyeceğim. 

+1 oy
önce (2,098 puan) tarafından

Ah hatırlatma ya ben çok severdim birde güzel olurdu ama arada patladı o kaplamalar

Çok kalın kitaplarda sıkıntı olurdu ben bir ara romanları bile şeffafla kaplıyordum sonra bıraktım. 

+1 oy
önce (18,598 puan) tarafından

Bende bunu merak ediyorum. Daha ne toplandı yapıldı ne de grup kuruldu bize. Pazartesi baslayacaz. Umarım istemezler ben kaplamak istemiyorum. Tek başımayım ve 2 çocuk var

Ben karar vermedim kaplayıp kaplamamaya her derste iki kitap var dün okula gitmiştik ortada duruyordu kitaplar baktım. Bizimde aynı şekilde toplantı da olmadı grupta kurulmadı. Çünkü herkes gelmemişti ancak on çocuk vardı. Haftaya grup kurulu toplantı haberide verilir muhtemelen. 

Pazartesi okul zaten. Bugün ya da yarın çağrılmamiz lazımdı aslında. Çünkü daha hiç bir alışveriş de yapmadım ben. 

Ben forma ve sırt çantası beslenme çantası suluk filan alacağım pazartesiden önce kalan kırtasiye malzemesini liste verildikten sonra alırım. Aslında ihtiyaç listesini hazırlayıp whatsapp grubu kurup atabilirlerdi. Herkes okul kaydı sırasında veriyor telefon numaralarını. Belki nakil filan gelir diye bekliyor olabilirler. Sınıf mevcudumuz 20 küsür ama artabilir dedi öğretmenimiz. 

Onları ben de aldım. Forma çanta kalemlik suluk vs. Sadece kırtasiye malzemesi kaldı.

Ben daha almadım onları bile. Eşim sürekli çalışıyor. Birde nakil aldırdık o kesinleşsin öyle alırız formayı dedik. İnşallah cumartesi alacağız hem çanta hem forma. Pazartesi yeni forma ve çanta ile gider inşallah. Eşim çanta var kullansın diyor da bende herkes yeni takım çanta beslenme ile gelecek çocuk  üzülür dedim. 

+1 oy

benim kizin ogretmeni kitaplarin disi degil ici degerli diyerek kaplatmiyor.:) ama bizm zamanimiz gibi desenli kaplik isteyen yok cogu ogretmen seffaf renkli istiyor kap atiyorum seffaf kirmizi matematik seffaf sari turkce gibi gibi

Çocukların kitapları ayırt edebilmeleri için o şekil farklı renk istiyorlardır muhtemelen. Bakalım bizimki ne diyecek. 

+1 oy
önce (1,374 puan) tarafından

Evet bizim öğretmenimiz istedi şeffaf kap ile defterler ve kitaplar kaplanacak.✨1.sınıf

+1

Yaa şeffafla kaplamak daha zor oluyor onlar çok kaygan çünkü bakalım bizimki ne diyecek

önce (1,374 puan) tarafından

Hazır kab aldım valla canım geçirdim yapıştırdım misss 😊 🌼 💕 

+1

Bende öyle yapabilirim

+1 oy
önce (7,220 puan) tarafından

Biz dün aldık liste malzemeleri postta açtım bizim öğretmen kaplatilsin diye

Bizimki birşey demedi daha bir dün gittik bugün yarın gelemeyecek dedim bu hafta önemli değil zaten gelmesede olur dedi. 

0 oy
önce (2,016 puan) tarafından

Evet hâlâ var ama hazır kaplıklar var 30 saniye de 1 kitap kapladım

Hazır kaplıklar geçirmeli oluyor kolay oluyor o yüzden

önce (2,016 puan) tarafından

Yok hazır kaplık değil 

Bu şeffaf 

Tek tarafı geçirmeli tek tarafı bantlı 

Hmm teşekkür ederim kaplayın derse bakarım 

0 oy
önce (11,296 puan) tarafından

Evet kaplamamızı istemiş öğretmen 1. Sınıf okuma bilmediği için belli olsun diye 

Mesela Türkçe kitabı mavi Türkçe defteri deavi 

Hayat bilgisi sarı defteride sarı gibi 

Teşekkür ederim cevabınız için 

0 oy
önce (3,740 puan) tarafından

1e başladık öğretmen özellikle belirtti şeffaf kaplık yapın diye, çocuklar hızlı yıpratıyor

Teşekkür ederim cevabınız için bizde toplantı dan sonra öğreniriz isteği nasıl öğretmenin. 

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 453 göst.
29 Ağustos 2025 Aile & Aşk kategorisinde Anonim1234 (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 139 göst.
24 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde Baby kiz (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 482 göst.
27 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Ruyam1212 (311 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 51 göst.

Kategoriler

1,473,949 soru

24,132,084 cevap

334,087 kullanıcı