+2 oy
850 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,548 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Kendi paranızla eşiniz üzerine ev alır mıydınız?

Merhaba kızlar. Evet evlendikten sonra herşey ortak ama benim bazı dusuncelerim var. 

Örneğin; 

İlerde bana bişey olursa ev esimin üzerine olduğu için evlenip çocuk yaparsa eğer evde diğer kadının çocuklarının da hakkı olacak. Bu düşünce beni rahat bırakmıyor. 

Olay da şu; biz ilk evlendigimiz zaman benim annem babam vefat etti 3 kardeşiz. Babamın arabasını ben aldım diğer kardeşlerim haklarını bana verdiler bazı borçları ben ödediğim için. 

Ben o arabayı sattım, bekarken yaptığım bilezikleri ve esimin taktiği bilezikleri satıp az bir kredi çekip araba aldık. 

Sonra ben çalıştım 130 Gr bilezik yaptım. Sonra eşim onlari satıp arabayı yükseltti. 

Şimdi Antalya da babamdan kalma ev var onu da satıp bide kredi çekip ev alma fikrimiz var.  ( Ev 3 kardesin ortak 3 ayda 1 12.000 TL kira geliyor o da işimize yaramıyor)

Bir de annemle babamdan kalma tarlalar falan var onları da satarsak krediye gerek kalmaz tabi. 

Şimdi evi satıp kredi cekersek bana kredi çıkmaz ( üzerime mirastan kalma hisseli köy evleri olduğu için) eşime çıkar. Mecbur onun üzerine olur. Siz olsanız yalar mıydınız? Sorun güven değil tamamen ileriye dönük çocuklarımın hakkı ile alakalı 

Tarlaları da satarsak krediye gerek kalmaz belki o zaman kendi üzerime alırım tabi düşünmem bile

31 Cevaplar

+5 oy
önce (911 puan) tarafından

İyi de asıl paralar senden. Arsalar evler bilezikler. Resmen kocana ev alıyon. Bari babadan kalma şeyleri satma.Onlar senin olarak kalsın.Zaten arabanıza hep senden gitmiş. Krediyi de eşin ödesin ortak olacak ya sonuçta. 

önce (1,548 puan) tarafından

Canım şimdi krediyi ha ben odemisim ha esim Ödemiş bişey farketmiyor çünkü onun maaşı evi bile zor gecindiriyor o yüzden o evi gecindirse ben anca krediyi öderim. Satma sebebim de yerler hisseli. Amcamlar ekip biçip icara veriyor istedikleri gibi kullanıyor bu da benim zoruma gidiyor orda onlar yicegine ben yerim

-Reklam-
+4 oy
önce (1,481 puan) tarafından

Alma bence senin param senin mirasın meslek ile kendşn kazanmış olsan ortak tapu yap derim 

Eşin bence miras parayı senin üzerine yapmazdı ben olsam istemezdim de ama maaş ile olsaydı ortak olsun isterdim 

+3 oy
önce (18,575 puan) tarafından

Kesinlikle hayır 

+3 oy
önce (4,268 puan) tarafından

Evli olduğunuz icin ikinizin ortak malı oluyor birinize bir sey olursa da cocuklar ve ev mirasçı oluyor yani diyelim Rabbım hayirli ömür versin siz öldünüz 2 cocugunuz var eşiniz ve 2 cocugunuz mirasçı oluyor kendi üstünüze yapsanız da durum ayni oluyor. Ancak çocukların üstüne yaparsanız sorun olmaz sanıyorum 

önce (552 puan) tarafından

aynen .’onuda cocukklar 18 yas olana kadar saten degerlendirme halki babadaZ yani ccklar 18 e gelene kadar babasi istese satar da. bence bu dusunce cok sacma ev alinacaksa onun ustune benim ustume ne fark eder. ben oldukten sonra foluk cocuk zaten babalariyla kalacak babalari hayirli adam degilse zaten voluk cocuguda sebil ziyan eder mali mulkude. onemli olan suan agiz tariyla yasam surmek . kredi kim cekiosa onun uzerine olur ev . kredi cekmiyosaniz illaki esinin uzerine almak zorunda degilsinki kendi adina aliver yani ne olacakki. esin illa tapuda benim adim yazsin diye diretiomuki ne mana anlamadim

önce (4,268 puan) tarafından

Ya ben oraya hiç girmedim cocuklar 18 yasina gelene kadar dokunamaz aslinda ama kötü bir adamsa dava açıp kredisini ben ödedim diyip mirasçı olabilir buyuk payı alabilir vs vs. İnsan güvenmediği eşiyle nasil bu kadar alışveriş yapar hatta nasil cocuk yapar ben orasını hic anlamıyorum. 

+3 oy
önce (175 puan) tarafından

Yani ben olsam almazdım galiba 🫣 o bana alsın niye ben ona alayım 🤣

+3 oy
önce (4,944 puan) tarafından

Güven konusundan ziyade kendini garanti altına alman gerek diye düşünüyorum. Bu şekilde ailenden kalan herşeyi neden satıyorsun ki? kiradaysanız evet olabilir ama değilseniz bence artık kendine de bir şeyler yapmalısın. Hayatın kime ne getireceği belli olmaz. Bu şekilde senin herşeyin eşine ortak olmuş oluyor ailenden kalan. Evet her şey ortaktır evlilikte ben de evimi arabamı Türkiyedeki sattım yaşadığım ülkede eşimle onun da birikimiyle beraber ev aldık ama eşimin içi rahat etmedi ve notere gidip ben talep etmememe rağmen kağıt imzaladı tüm alım satım hakkı evle ilgili eşime aittir benim herhangi bir yetkim yoktur diye. Ölüm vs Allah uzun ömür versin hepimize ama bunun yerine gelecekte eşinle anlaşamama vs gibi şeyleri düşünmelisin. 

Evet ama anlassak da anlaşmasak da bosaninca hersey ortak. Satma sebebim de hep hisseli. Mesela ev 3 kardeşin. 3 ayda 1 12.000 TL kira geliyor o da bizim işimize yaramıyor. Köydeki tarlalar da hisseli. Amcamlar ekip biçip yiyor, icara veriyor benim zoruma gidiyor o yüzden satmak istiyorum 

önce (4,944 puan) tarafından

E o zaman durum çok farklı, o malların sana bir faydası yok aksine akrabaların kendi malı gibi kullanıyor. O zaman sat, bari size faydası olsun. Sadece sana ait diye düşünmüştüm. Bu durumda satmak mantıklı. 

Yok canım bana ait olsa satmam. İlerde çocuklarıma da zarar. 100 hisseli şeyle ugrascaklar

+2 oy
önce (24,070 puan) tarafından

Yani miras mali bu zaten aslında eşinin hiç hakkı bile olmaması gerekiyor 

Ben almazdım evet evlilikte edinilen her şey ortak ama evi alma satma inisiyatifi bende olmalı diye düşünüyorum 

+2 oy
önce (17,300 puan) tarafından

Kredisi bitince sana devretsin yada direk kredi bitince çocuklarınıza devredin tapuyu. Bu kadar detay düşünüp huzursuz olma bence. Yani ben ölürsem falan diye çağırma. Allah uzun ömür versin. 

+2 oy
önce (5,379 puan) tarafından

O degilde esin hic mi bisey yapmadi bu surecte 

Canım ikimiz calistik mesela o evi gecindirdi ben ihtiyaçlarımı alıp para biriktirdim o yüzden eşim istese de yapamadi

HHersey ortakti yani ya ben bilmiyorum ben olsam esimin ustune alirdim niye almayim ama biri benim ustume olsun biri senin ustune olsun falan yapabilirsiniz sen benim aklima uyma ben cok vericiyim basima ne geldiyse bu huyumdan geldi 

Kız biri Miri yokki 1 tane ev var. Benim üzerime köyde mirastan kalan hisseli evler olduğu için bana kredi çıkmaz. Kredi çekmek zorunda kalırsak eşime çıkar öyle olunca da mecbur onun üzerine olur

Sartlar oyle gosteriyosa olsun varsin nolcak ki 

İlerde çocuklarımın hakkını yerler diye korkuyorum 

+2 oy
önce (53 puan) tarafından

Hayirrr hayır hayirr 

Diyorsun :(

önce (53 puan) tarafından

Evett kesinliklee netim bu konuda.. hatta Allah izin verirse biz de kendimize ev alırsak hem ben caliscam hem de eşim birikimlerimizke bir ev alıp üstüme yapmayı düşünüyorum 

Ama bana kredi cikmaz çünkü köyde üzerime hisseli evler var o yüzden kredi çıkmıyor 

+2 oy
önce (89 puan) tarafından

Bence kalanlara dokunma kardeşlerinle anlaşabiliyorsan Gerek yok bence ailenden sana kalan her şeye de kocan ortak olmasın. Evlilik boyunca her iki tarafın üzerine geçen her türlü mal varlığı ortak maldır çünkü. Eşin de pek şanslı altınlarını babanın arabasını vermişsin şimdi ev ve tarlalara da gerek yok. Hayat bu ne olacağı belli olmaz. Kenarda garantin olsun. 

önce (89 puan) tarafından

Haaa abooo anladım. Siz 3 kardeşin sandım. Yani zor bi durum. En azından ordan gelecek payın hepsini alacağınız eve vermeyebilirsin bir kısmını gizliden altın yap istersen

Eğer oradaki yerleri satarsam krediye gerek kalmaz evi kendi üstüme alırım. Oralar satılmadan krediyle ev alırsak eğer oralar sarılınca o parayla da araba alırım heralde 

önce (55 puan) tarafından

Eğer satarsan krediye gerek kalmazsa. Evi cocuklarin üzerine yao kendinin degil

Ama satacak olsak begenmez yenilicek olsak çok prosedür olacak. Ayrıca babasının da velayeti olcak

önce (55 puan) tarafından

Velayeti olsada ne olcak. Onlardan mi alacak. Noterne bildirir sin. Onunda prosedürü nedir bilmiyorum.

+2 oy
önce (3,778 puan) tarafından

Ha sen almışsın ha o almis ortak amal giriyor

önce (1,407 puan) tarafından

İste verme bence onun üstüne.

önce (47 puan) tarafından

Öyle ama çocuklar 18 yaşından küçük olursada velayet babada olduğu ıcın satma hakkı oluyor valla sıkıntılı ya ben olsam babamın malını esımın üstüne gecırmen ne alaka ya yarın bır gün boşansa bıle sıkıntı kredı cekecekmıs tamam ama az bır mıktardır sonuçta elın kadınlarına nıye yedıreceksın sana bırsey olursa bırde orası var

Kendı üstüme alır asagıdada yazdım mıras payıdır dıye noterden beyan düşürür üstüne ustelık birde şerh koydururdum ,ben ölürsem evım çocuklarımındır dıye beyan ettırdır çocuklar 18 yaşına girene kadar vasısı tarafından satılamaz , sadece çocuklarımın yasal resıt yasa ulaşınca çocuklarımın satma hakkı vardır dıye bır ıbare ekletırdım ,bu devırde kocamda olsa valla malımı mülkümü sak dıye gecırmem ben olsam 

Böyle noterden resmî belge hazırlatırsan ne boşanırken alabılır canım ne Allah gostermesın ölürsen üstüne gecırebılır çocuklarım bırıncı esasdır ya ben olsam öyle yapardım kocamda çok ıstıyorsa versin aılesı kendısı ev alsın yada çalışsın zaman la bır ev daha alsın babadan dededen gelen parayı kocamın üstüne gecırmem 

Ben de aynı şekilde düşünüyorum ama aramızda güven problemi olur mu acaba bu sefer? Öyle dersem 

önce (3,778 puan) tarafından

Valla tatlım sen.oyle yaparsan güven sorunu olur sonra hep diyecek bana 

Güvenmeyin diye para idin içine girince eşler tartışıyor 

İlk başta kredi bile işin içinde yokken eşim ev alırsak benim üzerime olcak dedi. Ben erkeğim evin reisiyim falan dedi. Ben de kusura bakma dedim açık açık söyledim bana bişey olursa babamın malıni elin karısına yediremem kendi üzerime alırım diye söyledim başta bozuldu ama ikna oldu. Ama şimdi işin içine kredi girerse işler değişecek. Yada ev için acele etmicem para duracak, tarlalar da satılırsa öyle alcam. Zaten köydeki tarlalarla beraber köy evleri de var diğer hissedarlar almak ister onları. Onlar alırsa benim üzerimden gidince bana da çıkar kredi

+2 oy
önce (2,723 puan) tarafından

Hayır tabikide esin kredi çekse bile ortak oturuyorsunuz ama ilerisi için senin hakkın neden eşine kalasın oda ailesine veya evlenirse dediğin gibi diğer ese kalir 

Esin taou yoksa kredi çekmiyorum derse bir nevi borç işte çalışıp kendin ödersin ama bunuda yapmicaksa artık eşlik aranızda bağ yok 

Hem Allah korusun duya halinden bhsediyoruz ama 

+2 oy
önce (2,016 puan) tarafından

Tabikide hayır 

+2 oy

Hayır tabi ki. Biz de evlendikten sonra bütün altınlarımı bileziklerimi bozdurup ufak bir miktar da borç alarak arsa aldık direkt üstüme aldım. Zaten bana ait olan altınlardı neticede. 

İyi ki de kendi üstüme almışım eşim esnaf dükkan kira en ufacık ihtimal doğduğunda arsayı satıp dükkan alcam diyor ki bu mümkün değil çok şükür arsa benim üzerime olduğu için. Ben dükkan alması taraftarı değilim çünkü. Yani bunun gibi sebeplerden dolayı ds kendi üzerinize olmalı bence

+1 oy

Öyle almam kendı üstüme alıp hatta noterden mıras payıdır dıye dusutturum kı ılerde ne olacağı bellı olmaz ayrılması olur herseyı olur kocam mırasdan hak edemesın yanı evlenip boşandıktan sonra mallar ortak oluyor ya ortak olarak gıremesın Hıc Kımse dıye düşünürüm ,çünkü eşler mıras payına giremez noterden mutlaka mıras payıdır dıye dusuttururdum ,babamın malını nıye kocanım üstüne yapayım bır de ıkıncısı benım param herzaman benım paramdır kocamın parasıda benım paramdır :) 

+1 oy
önce (2,119 puan) tarafından

Yazı çok uzun okuyamadım ama başlığa göre konuşayım enayi değilsem almam şahsen . 

+1 oy
önce (4,809 puan) tarafından

100% kendi paramla almış olsam hayır tabiki. Bizimde binamız vardı istanbulda babamdan miras kaldı ben o parayla daire aldım kalan parayla da altin. Dairede benim üzerime tabiki. Benim ailemden miras kaldıysa niye eşimin üzerine olsun? Aynı şekilde onun ailesinden miras kalsaydı benim üzerime niye yapsın 

+1 oy
önce (3,679 puan) tarafından

Niyeeeee kocalarımızzzz çalışıpppp bizim için bütün herşeyi göze alıyor da ev araba bilmem ne alıyorlar da sen alırken mii dert olucak bu dünya da öyle bir imkanım olsa alırdım eşime ev araba neyse artık benim malım onundur onun malı benimdir bu nettt 👍👍👍

Ben sanmıyorum eşimin böyle kötü şeyler yapacağını herkes kocasını tanır ama öldükten sonra ne olur onu bilemem evimizin tapusu eşimin üzerine mesela keza araba da öyle 

Canım bak esım çalışıp alsa kı bızımde öyle esımın üstüne mallar bana sordu alırken dedım fark etmez senınde üstünde olsa benımde üstünde olsa mallar ortak zaten beraber çalışıp yapıyoruz mesela yarısı aldığım ıcın sorun yok ama mıras payıda verılmez şerh koydurur mırastır dıye belırtır kendı üstüne alırsın nıye babamın dedemın parasını esıme bırakayım Allah gostermesın ölümü var sonra boşanması var sonra gıder adamlar yanlız duramaz başka bır kadınla evlenır ondanda çocukları olur onlarda benım mıras parama gırer onlar çocuklarımın hakkıdır babamdan kalma olduğu ıcın o yüzden çocuklarıma bırakmak ısterım çocuklarımın gelecegı ıcın 

Ha beraber çalışıp kazandığımız paralar tabıkı ortak olmasında sıkıntı yok beraber yapıyorsun zaten ama benım mıras paramı esıme bırakmam dünyanın bınbır türlü halı var güvensem bıle ben kendımı garantıye alırım sonra bırsey olur dert olur içime çocukların ıcın garantıye alırım o parayı 

Ben de Defne gibi düşünüyorum. Ayrıca erkeklerin gerçek yüzü bosanirken çıkıyor ortaya. Ben babamın malıni esimin üzerine yaptım desem mesela dünyada kimseye o yapmaz demiceksin. Hadi beni aldattı boşandık diyelim. Adam hem beni aldatacak ben hem adama ev almış olcam. Onu da geçtim mesela benim sulalemde ırsi olan kötü hastalık var yarın Allah göstermesin bana da verse Allah'ım. Bu erkektir kadınsız durmaz kim ne derse desin. Hadi evlendi diyelim eşim de vefat etti diyelim otomatik olarak eşinin de mirasta hakkı oluyor. Ben babamın malıni niye elin karısına yedireyim ki?

Yorumum yanlış anlaşıldı galiba . Tabii ki de ailemin malını eşime bırakacak değilm ben kendim alıp eşimin üzerine yapma olayından bahsettim yorumum da hani kocalarımız bizim için bişeyler alıyolar ya onlar fedakarlık yapıyorsa biz de yapmalıyız demek istedim

Evet kendim çalışıp kazandığımda sıkıntı yok. Sonuçta beraber yaşıyoruz 

+1 oy
önce (723 puan) tarafından

Ben asla kabul etmem kendi adına olsun yarın öbür gün Allah korusun dünya nın işi boşanma olur başka bişey olur esin başka kadına oturturur düşüncelerin çok doğru neler duyuyor neler görüyoruz

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 260 göst.
+1 oy
13 cevap 262 göst.
1 Mart 2025 Diğer kategorisinde Susus (71 puan) tarafından soruldu
+2 oy
14 cevap 768 göst.
26 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Isteoylesine (373 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 1,363 göst.
12 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Pakize333 (6,963 puan) tarafından soruldu