Kendi paranızla eşiniz üzerine ev alır mıydınız?
Merhaba kızlar. Evet evlendikten sonra herşey ortak ama benim bazı dusuncelerim var.
Örneğin;
İlerde bana bişey olursa ev esimin üzerine olduğu için evlenip çocuk yaparsa eğer evde diğer kadının çocuklarının da hakkı olacak. Bu düşünce beni rahat bırakmıyor.
Olay da şu; biz ilk evlendigimiz zaman benim annem babam vefat etti 3 kardeşiz. Babamın arabasını ben aldım diğer kardeşlerim haklarını bana verdiler bazı borçları ben ödediğim için.
Ben o arabayı sattım, bekarken yaptığım bilezikleri ve esimin taktiği bilezikleri satıp az bir kredi çekip araba aldık.
Sonra ben çalıştım 130 Gr bilezik yaptım. Sonra eşim onlari satıp arabayı yükseltti.
Şimdi Antalya da babamdan kalma ev var onu da satıp bide kredi çekip ev alma fikrimiz var. ( Ev 3 kardesin ortak 3 ayda 1 12.000 TL kira geliyor o da işimize yaramıyor)
Bir de annemle babamdan kalma tarlalar falan var onları da satarsak krediye gerek kalmaz tabi.
Şimdi evi satıp kredi cekersek bana kredi çıkmaz ( üzerime mirastan kalma hisseli köy evleri olduğu için) eşime çıkar. Mecbur onun üzerine olur. Siz olsanız yalar mıydınız? Sorun güven değil tamamen ileriye dönük çocuklarımın hakkı ile alakalı
Tarlaları da satarsak krediye gerek kalmaz belki o zaman kendi üzerime alırım tabi düşünmem bile