+1 oy
760 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,255 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Hanımlar hayırlı akşamlar dilerim öncelikle şimdi benim bıdık doğduğunda 52cm hamileyken hep iri bebek dediler ben hep  kilo olarak düşünüyordum hep ama boyu uzunmuş şimdi 16 gün sonra Allah nasip ederse yaşına girecek ama boyu hep uzuyo yani diğer çocuklarım normaldi bı zıbın mesela 9 12 giydiriyorum olmuyo olanda bı hafta sonra sıkıyor sizinde böyle bebekleriniz oldumu acaba bu uzama ne zaman yavaşlıyor birisi gordumu mesela 11 aylık dedimmi büyük duruyor diyolar merak ettim 

SOHBET OLSUN

23 Cevaplar

+2 oy
(5,320 puan) tarafından

Boyu kac merak ettim birde kız mı erkek mi :) 2 kızım da 53 cm doğdu 

(1,255 puan) tarafından

Erkek canım benimki 51 doğdu şuan bilmiyorum tam nekadar yaşında asi için gidince ogrenicem ama 9 aylıkken baya üst sınırı geçmişti 

(1,255 puan) tarafından

Maşallah kızlara bizim aile ortalama yani cok uzun yada kısa değiliz aile yapisiyla alakalı genetik olabiliyor ama merak ediyorum 🤭 

(5,320 puan) tarafından

Boy genetik evet ama cocuk anne babadan uzun olabilir. Kayinbabam 1.76 eşim 1.88 3 erkek cocugun en uzuğu

(1,255 puan) tarafından

Maşallah olabiliyo demekki

-Reklam-
+2 oy
(1,159 puan) tarafından

Benim bebeğim de 13 gün sonra 1 yaş olacak inşallah 2 ay önce boyu 74 santim idi şu an kaç bilmiyorum kilosu 10 kilo gibi sizin Bebeğinizin boyu ve kilosu nedir ek gıdayı falan nasıl yiyor mu seviyor mu benimkisi bayağı iştahsız çözüm arama eşeğindeyim

(1,255 puan) tarafından

Benimki 22 Eylül doğumlu en son 80cm di şuan bende bilmiyorum kilosu çok iyiydi ama su ara yürümeye çalışıyor o yüzden 5 dk durmuyo yemesi guzel ama(maşallah) teyzesi emiyor çorba yoğurt yemek ne olursa yiyor ama çorba sadece tarhana başka verdimi attiyor bende zorlamiyorum

(1,159 puan) tarafından

Corba yogurt baska ne veriyorsun ah benim kizada dua et insallah yer

(1,255 puan) tarafından

Zorlama canım az a istemedimi vermiyorum ben ama emiyor diye yani yogurt peynir biraz yumurta sabah veriyorum ikindiye doğru çorba veriyorum akşamda yatacağı zaman Allah ne verdiyse biraz yedirmeye çalışıyorum yoksa gece hep emmek istiyor sana tavsiyem az az herşeyden ver ama zorlama zamanla yer merak etme

(1,159 puan) tarafından

Yok canım zorlamıyorum da saatlerce aç kalıyor yemiyor Bir tek emiyor

(1,255 puan) tarafından

Bı dönem öyle ama emmesi güzel benim büyük hiç emmedi hemen hamile kaldığım için ikinci 2bucuk yaşına kadar emdi şuan büyüdüler büyük hasta oldumu serumlar la kendine gelir ama diğer oğlum iki meyveyle iyilesir

+2 oy
tarafından

MasaAllah de bacim kaynanam hep der kaynim 51 cm dogmus boyu kilosu almis gitmis cocugun onunla birlikte doguranlar cocuklarini kaynimin yanina koyarlarmis kiz bu nasil bu aylik kocaman derlermis suan kaynimin boyu 170 yok masaAllah diyelim selvi boylu olsun minik insaAllah  

Gelisimine gelirsek 11 aylik cocuk zaten 9 12 ay zor giyer ki benim oglum yasina girmeden 1 yaslari kuculttu dogumdaki boyuna gore orantili ilerliyosa dert etme 

(1,255 puan) tarafından

İyi bari çok uzasın istemem☺️

tarafından

Normal olur asiri bi durum olacagini sanmiyorum o da cok ilerde belli olur simdiden cikmaz ortaya Allah korusun ondan da 

(1,255 puan) tarafından

Amin  sağlıkla büyüsünler

+1 oy
(34,426 puan) tarafından

Kız benim kız 34 haftalık 50 cm doğdu şuan ki boyuda 3 4 yaşlara çok yakın maşallah babası da uzun gerçi ona çekti heralde

(1,255 puan) tarafından

Maşallah canım bizde öyle aman aman uzun yok yani bı kaç akraba ben 1.63 mesela abileride kisa değil ama 

(34,426 puan) tarafından

Küçükken uzun olup büyüyünce normale dönüyor canım belkide oylr olur ama benim kız uzun doğdu uzun gidiyor maşallah kuzenleri var 3 yaş onlarla aynı ya da uzun 

(1,255 puan) tarafından

Maşallah canım sağlıklı ömürleri olsun 

+1 oy
(3,879 puan) tarafından

Doğum boyu bence normal benim kız 53 cm doğdu hatta 

Şimdiki boy kilosu nekadar ona göre fazla veya az denebilir

(1,255 puan) tarafından

80di en son

(8,470 puan) tarafından

Kilosu ? Benimki  de önden gidiyordu sonra diş sancısı yürüme çabası derken bir ara durdu sonra yine devam etti 

(1,255 puan) tarafından

Kilosunu da bilmiyorum şuan en son 9 bucuktu ama durmadigi için kilo aldığını sanmıyorum 

(3,563 puan) tarafından

53 cm normal değil, kız bebeğe göre uzun. Benimki de öyle doğdu 

(3,879 puan) tarafından

Evet zaten kızım da akranlarına göre uzun babasına çekmiş

+1 oy
(586 puan) tarafından

Benim bebeğimde 53 cm doğdu 1 yaşından sonra normale döndü boyu,hep uzun gidiyordu normalde

(1,255 puan) tarafından

Sağlıklı olsunlar da gerisi önemsiz 

+1 oy
(611 puan) tarafından

Kızım 52 cm doğdu hep üst sınırdan gitti kilo ve boy olarak. Kasımda 4 olacak hala öyle gidiyor. Birşey aldığımda 5-6 yaş alıyorum tam oluyor mesela 4-5 yaş kıyafetler küçük geliyor

(1,255 puan) tarafından

Maşallah 

(3,563 puan) tarafından

Şu an boyu kaç cm?

(3,563 puan) tarafından

@Gecece hanıma sormuştum aslında 😊

(1,255 puan) tarafından

Sildim ahanda😂

(611 puan) tarafından

@Alfabeta 112 cm idi en son 2 ay önce.

+1 oy
(7,222 puan) tarafından

38 cm doğuran ben kenarda bekleyen asiti kaçmış kola gibi hissettim kendimi 

(1,255 puan) tarafından

Yok ya öyle düşünme sağlıklı olması önemli 

+1 oy
tarafından

Boyu normal ya ben erken dogurdum 37+5de 51 cm dogdu kilosuda hep iyiydi suan bir bucuk yasinda 86cm boyu kilosuni bilmiyorum ama 

(1,255 puan) tarafından

Bende 38de dogurdum

+1 oy
(5,763 puan) tarafından

Bizimki de 52 cm doğdu. Erkek. İlk ay çok güzel kilo aldı. Alerjisi ortaya çıktı sonra. 2.3.ay da iyi aldı yine. Sonra yavaşladı. Ek gıda dönemi bi ara hasta oldu iştahı gitti. Şu an 11.5 aylık ve 9 kilo. Boy da 73tü en son hadi belki 74 olmuştur artık ama sanmam. Kansızlığı da çıktı. İleriden gitmiyor yani hatta ortalamanın gerisinde gidiyor şu an😕

Sizinki kaç cm?

(1,255 puan) tarafından

Bilmiyorum şuan canım yaşında bakicam bende 22 Eylül doğumlu benimki takma canım sağlıklı olsunda önemli olan o

+1 oy
(984 puan) tarafından

Annenxin babanın boyu kaç 

(984 puan) tarafından

Bir de bebeğin boyu ve doğum tarihini şöyle 

(1,255 puan) tarafından

Benim boy 163 esiminkini bilmiyorum 

(1,255 puan) tarafından

22 Eylül doğumlu 38 haftalık doğdu nedenki

+1 oy
(2,610 puan) tarafından

Benim ki önden gidiyor.  Akrabalar hep nazarliyor bacağı kalın gobegi var neyle besledin falan diyorlar. Yürümeye başlayınca zayıfladı.  Bu ayın 30u aşısı var 1.5 yas .

(1,255 puan) tarafından

Maşallah benimkiler hiç öyle kilolu Bebek olmadılar ama öyle çok kiloda vermediler

+1 oy
(230 puan) tarafından

Kızım doğduğunda 37 haftalık doğdu 55 cm di şimdi bir buçuk yaşında 85 cm boyu güzel diyorlar kilosu bir tık aşağıda 10 kilo sağlıklı olsunlar da

(1,255 puan) tarafından

Aynen öyle 

+1 oy
(2,156 puan) tarafından

Benim oğlan da 53 cm 4 kilo doğdu iri bebek denmedi ya 5 yasinda şuan 7 yaş giyiyor 

(1,255 puan) tarafından

Maşallah bilmiyorum ben 5 aylık hamileydim doğana kadar bütün dk iri bebek diyorlardı bende hep kilo olarak düşünüyordum 

+1 oy
(1,379 puan) tarafından

Oğlum doğduğunda 52 cm doğdu boy olarakta kılo olarakta hep üst sınırdaydı bunu hiç dile vurmadım hep ayetler okudum oğluma göz değmesin diye. 

Bebeğinin boyunun durmasını mı istiyorsun onu anlayamadım

(1,255 puan) tarafından

Diğer cocuklarimda böyle bısey yaşamadım ondan sordum acaba uzunmu olacak diye zaten sürekli okuyorum bende yani nazar olacak diye düşünüp yazmadim

(249 puan) tarafından

Kim bilir kaç kişinin içine oturmuştur bu durum her türlü insan var çok da fena nazar ediyorlar Allah muhafaza etsin inşallah. Valla ben de dikkat ederim böyle şeylere 

(1,255 puan) tarafından

Hiç öyle düşünmedim aslında yazarken sadece bana normal gelmedi ondan sormak istedim rabbim kimsenin kucağıni boş bırakmasın olanlarada sağlık versin 

(1,379 puan) tarafından

Oğlum ilk ayında 2 kg almıştı anne sütüyle hemşire maşallah deyıp durdu soran olursa 4 aylık de nazar olur diyordu. İnanırım nazara illa kötü nıyetle olmaz anne bile nazar eder😊

(1,255 puan) tarafından

Bende inanırım canım bı kanım kaynaşma hemen maşallah derim yani 

+1 oy
(3,563 puan) tarafından

Benim kızım 40+3,te 53 cm doğdu. Boyu hep üst sınırdan gitti. Bu hafta 4 yaşına girecek ve boyu 109 cm yani yine üst sınırda. Ben 1.70, esim de 1.83

(1,255 puan) tarafından

Hey maşallah anne babaya çekmiş ben 1 63 valla eşimde benden biraz daha uzun boyu devrilesice🤭

+1 oy
(2,017 puan) tarafından

52 cm doğdu kızım . 3 yaşını 5 ay geçecek. En son 1 metre idi. Kilosu hep aşağıda idi geniz eti bademcik ameliyatından sonra iştahı arttı. Maşallah diyeyim şuan kilosu güzel. Eşimle ben 1.72 boyundayz. Yaşıtlarına göre uzun duruyor. Gören 4 4.5 yaş sanıyor hatta ann3m kızıyor küçük deme biraz yaşı büyük söyle diye. Boy %70 genetktr. %30 çevresel faktörler..

(1,255 puan) tarafından

Maşallah evet genetik farktorler bizde uzun olmadığı için merak ettim☺️

+1 oy
(3,880 puan) tarafından

Bu post biraz ego tatmini olmuş sanki, benim ki iri hadi yarıştıralım gibi. Neyse 51 cm boy erkek bebek için üst sınır değil canım. Zaten çoğu bebek kıyafeti alt sınıra göre üretiliyor o yüzden kimse çocuğuna yaşını giydirmiyor. Egonuzu normal hayatınızda başka şeylerle tatmin edin. Düzgünce oğlum 9 aylık boyu kilosu bu nasıl normal mı desen anlarım ama çocuğun kilosuyla hava atmak saçma. Ki kızım iri bir bebekti, hâlâ da iridir ama bununla ne sohbeti olacak onu anlamadım

(1,255 puan) tarafından

Anlamadığıniz belli ki kilo değil boyu sordum ailede uzun doğan yok diğer çocuklarım ucude 49 doğdular size saçma gelmis olabilir 

(1,255 puan) tarafından

Başka bebekleri sormadım her bebeğin gelişimi farklıdır boyu uzun doğup öyle devam eden varmidir merak ettim🤔

+1 oy
(3,046 puan) tarafından

Benm normal sınırda boyları doğdu ama sonrası hep boy sinirda oluyor şuan kızım kilo boy olarak bakılsa kilosu düşük ama boyu üst sınırda 4yasinda ailede genetikse normal deniliyor bende eşimde uzunuz

(1,255 puan) tarafından

Biz uzun sayılmayız bacım benimkiler hep 3 buçuk kilo doğdular ne verdiler nede böyle tombik Bebek oldular boyu merak ettim acaba uzama bı sure sonra duruyormu diye

+1 oy
(208 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Aşırıda ırı bır bebek degıl canım ortalama bebekler zaten 49 la 52 cm doguyor canım ,kardesım 56 cm doğmuştu ve 5 kıloyu çok az geckındı bu sene doğanların en ırısı demıstı doktor suan 17 yaşında 192 boyu erkek çocuk 

Soruna gelecek olursam bır yaş sonrası büyüme ivmesi bıraz daha yavaşlıyor bırde genel olarak zaten zıbınlar çeker  normal bebeklere bıle bır beden büyük almak gerekir ,9-12 aylık zıbın 11 aylık bır bebeğe zaten olmaz zor olur ,her aldığını rahat olması ıcın bır ıkı beden büyük almanı onerırım bende oğlumda genelde bır ıkı beden büyük gıydırırım anca oluyor kı bırde LCW dan falan alırım ona rağmen pazar bedenlerı dahada küçük oluyor aklında bulunsun 

(1,255 puan) tarafından

Allah razı olsun canim saol yorumun için benim digerlerc49 doğduğu için merak ettim 

(208 puan) tarafından

Normal ivme de gıdıyor demekkı çocuklariz canım yukarıda da yazdığım gıbı 49 -52 cm ortalama canım zaten ama ılerde uzun olurlar olmazlar Allah bılır ,bıraz daha uzun doğanlar sanırım daha uzun oluyorlar bende mesela kendı doğum boyumu Bılmıyorum ama küçükmüşüm , 1 kılo 900 gram doğmuşum suan 159 boyum kılosu ırı ve boyu uzun doğanlar sankı bır tık daha uzun olmaya meyıllı oluyor bebeklerın 

(1,255 puan) tarafından

Galiba öyleymiş önemli olan sağlıklı olmaları saol☺️

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 61 göst.
11 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Behicesu (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 124 göst.
0 oy
2 cevap 101 göst.
5 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Havvanur1 (1,024 puan) tarafından soruldu
0 oy