Hanımlar hayırlı akşamlar dilerim öncelikle şimdi benim bıdık doğduğunda 52cm hamileyken hep iri bebek dediler ben hep kilo olarak düşünüyordum hep ama boyu uzunmuş şimdi 16 gün sonra Allah nasip ederse yaşına girecek ama boyu hep uzuyo yani diğer çocuklarım normaldi bı zıbın mesela 9 12 giydiriyorum olmuyo olanda bı hafta sonra sıkıyor sizinde böyle bebekleriniz oldumu acaba bu uzama ne zaman yavaşlıyor birisi gordumu mesela 11 aylık dedimmi büyük duruyor diyolar merak ettim
SOHBET OLSUN
Boyu kac merak ettim birde kız mı erkek mi :) 2 kızım da 53 cm doğdu
Erkek canım benimki 51 doğdu şuan bilmiyorum tam nekadar yaşında asi için gidince ogrenicem ama 9 aylıkken baya üst sınırı geçmişti
Maşallah kızlara bizim aile ortalama yani cok uzun yada kısa değiliz aile yapisiyla alakalı genetik olabiliyor ama merak ediyorum 🤭
Boy genetik evet ama cocuk anne babadan uzun olabilir. Kayinbabam 1.76 eşim 1.88 3 erkek cocugun en uzuğu
Maşallah olabiliyo demekki
Benim bebeğim de 13 gün sonra 1 yaş olacak inşallah 2 ay önce boyu 74 santim idi şu an kaç bilmiyorum kilosu 10 kilo gibi sizin Bebeğinizin boyu ve kilosu nedir ek gıdayı falan nasıl yiyor mu seviyor mu benimkisi bayağı iştahsız çözüm arama eşeğindeyim
Benimki 22 Eylül doğumlu en son 80cm di şuan bende bilmiyorum kilosu çok iyiydi ama su ara yürümeye çalışıyor o yüzden 5 dk durmuyo yemesi guzel ama(maşallah) teyzesi emiyor çorba yoğurt yemek ne olursa yiyor ama çorba sadece tarhana başka verdimi attiyor bende zorlamiyorum
Corba yogurt baska ne veriyorsun ah benim kizada dua et insallah yer
Zorlama canım az a istemedimi vermiyorum ben ama emiyor diye yani yogurt peynir biraz yumurta sabah veriyorum ikindiye doğru çorba veriyorum akşamda yatacağı zaman Allah ne verdiyse biraz yedirmeye çalışıyorum yoksa gece hep emmek istiyor sana tavsiyem az az herşeyden ver ama zorlama zamanla yer merak etme
Yok canım zorlamıyorum da saatlerce aç kalıyor yemiyor Bir tek emiyor
Bı dönem öyle ama emmesi güzel benim büyük hiç emmedi hemen hamile kaldığım için ikinci 2bucuk yaşına kadar emdi şuan büyüdüler büyük hasta oldumu serumlar la kendine gelir ama diğer oğlum iki meyveyle iyilesir
MasaAllah de bacim kaynanam hep der kaynim 51 cm dogmus boyu kilosu almis gitmis cocugun onunla birlikte doguranlar cocuklarini kaynimin yanina koyarlarmis kiz bu nasil bu aylik kocaman derlermis suan kaynimin boyu 170 yok masaAllah diyelim selvi boylu olsun minik insaAllah
Gelisimine gelirsek 11 aylik cocuk zaten 9 12 ay zor giyer ki benim oglum yasina girmeden 1 yaslari kuculttu dogumdaki boyuna gore orantili ilerliyosa dert etme
İyi bari çok uzasın istemem☺️
Normal olur asiri bi durum olacagini sanmiyorum o da cok ilerde belli olur simdiden cikmaz ortaya Allah korusun ondan da
Amin sağlıkla büyüsünler
Kız benim kız 34 haftalık 50 cm doğdu şuan ki boyuda 3 4 yaşlara çok yakın maşallah babası da uzun gerçi ona çekti heralde
Maşallah canım bizde öyle aman aman uzun yok yani bı kaç akraba ben 1.63 mesela abileride kisa değil ama
Küçükken uzun olup büyüyünce normale dönüyor canım belkide oylr olur ama benim kız uzun doğdu uzun gidiyor maşallah kuzenleri var 3 yaş onlarla aynı ya da uzun
Maşallah canım sağlıklı ömürleri olsun
Doğum boyu bence normal benim kız 53 cm doğdu hatta
Şimdiki boy kilosu nekadar ona göre fazla veya az denebilir
80di en son
Kilosu ? Benimki de önden gidiyordu sonra diş sancısı yürüme çabası derken bir ara durdu sonra yine devam etti
Kilosunu da bilmiyorum şuan en son 9 bucuktu ama durmadigi için kilo aldığını sanmıyorum
53 cm normal değil, kız bebeğe göre uzun. Benimki de öyle doğdu
Evet zaten kızım da akranlarına göre uzun babasına çekmiş
Benim bebeğimde 53 cm doğdu 1 yaşından sonra normale döndü boyu,hep uzun gidiyordu normalde
Sağlıklı olsunlar da gerisi önemsiz
Kızım 52 cm doğdu hep üst sınırdan gitti kilo ve boy olarak. Kasımda 4 olacak hala öyle gidiyor. Birşey aldığımda 5-6 yaş alıyorum tam oluyor mesela 4-5 yaş kıyafetler küçük geliyor
Maşallah
Şu an boyu kaç cm?
@Gecece hanıma sormuştum aslında 😊
Sildim ahanda😂
@Alfabeta 112 cm idi en son 2 ay önce.
38 cm doğuran ben kenarda bekleyen asiti kaçmış kola gibi hissettim kendimi
Yok ya öyle düşünme sağlıklı olması önemli
Boyu normal ya ben erken dogurdum 37+5de 51 cm dogdu kilosuda hep iyiydi suan bir bucuk yasinda 86cm boyu kilosuni bilmiyorum ama
Bende 38de dogurdum
Bizimki de 52 cm doğdu. Erkek. İlk ay çok güzel kilo aldı. Alerjisi ortaya çıktı sonra. 2.3.ay da iyi aldı yine. Sonra yavaşladı. Ek gıda dönemi bi ara hasta oldu iştahı gitti. Şu an 11.5 aylık ve 9 kilo. Boy da 73tü en son hadi belki 74 olmuştur artık ama sanmam. Kansızlığı da çıktı. İleriden gitmiyor yani hatta ortalamanın gerisinde gidiyor şu an😕
Sizinki kaç cm?
Bilmiyorum şuan canım yaşında bakicam bende 22 Eylül doğumlu benimki takma canım sağlıklı olsunda önemli olan o
Annenxin babanın boyu kaç
Bir de bebeğin boyu ve doğum tarihini şöyle
Benim boy 163 esiminkini bilmiyorum
22 Eylül doğumlu 38 haftalık doğdu nedenki
Benim ki önden gidiyor. Akrabalar hep nazarliyor bacağı kalın gobegi var neyle besledin falan diyorlar. Yürümeye başlayınca zayıfladı. Bu ayın 30u aşısı var 1.5 yas .
Maşallah benimkiler hiç öyle kilolu Bebek olmadılar ama öyle çok kiloda vermediler
Kızım doğduğunda 37 haftalık doğdu 55 cm di şimdi bir buçuk yaşında 85 cm boyu güzel diyorlar kilosu bir tık aşağıda 10 kilo sağlıklı olsunlar da
Aynen öyle
Benim oğlan da 53 cm 4 kilo doğdu iri bebek denmedi ya 5 yasinda şuan 7 yaş giyiyor
Maşallah bilmiyorum ben 5 aylık hamileydim doğana kadar bütün dk iri bebek diyorlardı bende hep kilo olarak düşünüyordum
Oğlum doğduğunda 52 cm doğdu boy olarakta kılo olarakta hep üst sınırdaydı bunu hiç dile vurmadım hep ayetler okudum oğluma göz değmesin diye.
Bebeğinin boyunun durmasını mı istiyorsun onu anlayamadım
Diğer cocuklarimda böyle bısey yaşamadım ondan sordum acaba uzunmu olacak diye zaten sürekli okuyorum bende yani nazar olacak diye düşünüp yazmadim
Kim bilir kaç kişinin içine oturmuştur bu durum her türlü insan var çok da fena nazar ediyorlar Allah muhafaza etsin inşallah. Valla ben de dikkat ederim böyle şeylere
Hiç öyle düşünmedim aslında yazarken sadece bana normal gelmedi ondan sormak istedim rabbim kimsenin kucağıni boş bırakmasın olanlarada sağlık versin
Oğlum ilk ayında 2 kg almıştı anne sütüyle hemşire maşallah deyıp durdu soran olursa 4 aylık de nazar olur diyordu. İnanırım nazara illa kötü nıyetle olmaz anne bile nazar eder😊
Bende inanırım canım bı kanım kaynaşma hemen maşallah derim yani
Benim kızım 40+3,te 53 cm doğdu. Boyu hep üst sınırdan gitti. Bu hafta 4 yaşına girecek ve boyu 109 cm yani yine üst sınırda. Ben 1.70, esim de 1.83
Hey maşallah anne babaya çekmiş ben 1 63 valla eşimde benden biraz daha uzun boyu devrilesice🤭
52 cm doğdu kızım . 3 yaşını 5 ay geçecek. En son 1 metre idi. Kilosu hep aşağıda idi geniz eti bademcik ameliyatından sonra iştahı arttı. Maşallah diyeyim şuan kilosu güzel. Eşimle ben 1.72 boyundayz. Yaşıtlarına göre uzun duruyor. Gören 4 4.5 yaş sanıyor hatta ann3m kızıyor küçük deme biraz yaşı büyük söyle diye. Boy %70 genetktr. %30 çevresel faktörler..
Maşallah evet genetik farktorler bizde uzun olmadığı için merak ettim☺️
Bu post biraz ego tatmini olmuş sanki, benim ki iri hadi yarıştıralım gibi. Neyse 51 cm boy erkek bebek için üst sınır değil canım. Zaten çoğu bebek kıyafeti alt sınıra göre üretiliyor o yüzden kimse çocuğuna yaşını giydirmiyor. Egonuzu normal hayatınızda başka şeylerle tatmin edin. Düzgünce oğlum 9 aylık boyu kilosu bu nasıl normal mı desen anlarım ama çocuğun kilosuyla hava atmak saçma. Ki kızım iri bir bebekti, hâlâ da iridir ama bununla ne sohbeti olacak onu anlamadım
Anlamadığıniz belli ki kilo değil boyu sordum ailede uzun doğan yok diğer çocuklarım ucude 49 doğdular size saçma gelmis olabilir
Başka bebekleri sormadım her bebeğin gelişimi farklıdır boyu uzun doğup öyle devam eden varmidir merak ettim🤔
Benm normal sınırda boyları doğdu ama sonrası hep boy sinirda oluyor şuan kızım kilo boy olarak bakılsa kilosu düşük ama boyu üst sınırda 4yasinda ailede genetikse normal deniliyor bende eşimde uzunuz
Biz uzun sayılmayız bacım benimkiler hep 3 buçuk kilo doğdular ne verdiler nede böyle tombik Bebek oldular boyu merak ettim acaba uzama bı sure sonra duruyormu diye
Aşırıda ırı bır bebek degıl canım ortalama bebekler zaten 49 la 52 cm doguyor canım ,kardesım 56 cm doğmuştu ve 5 kıloyu çok az geckındı bu sene doğanların en ırısı demıstı doktor suan 17 yaşında 192 boyu erkek çocuk
Soruna gelecek olursam bır yaş sonrası büyüme ivmesi bıraz daha yavaşlıyor bırde genel olarak zaten zıbınlar çeker normal bebeklere bıle bır beden büyük almak gerekir ,9-12 aylık zıbın 11 aylık bır bebeğe zaten olmaz zor olur ,her aldığını rahat olması ıcın bır ıkı beden büyük almanı onerırım bende oğlumda genelde bır ıkı beden büyük gıydırırım anca oluyor kı bırde LCW dan falan alırım ona rağmen pazar bedenlerı dahada küçük oluyor aklında bulunsun
Allah razı olsun canim saol yorumun için benim digerlerc49 doğduğu için merak ettim
Normal ivme de gıdıyor demekkı çocuklariz canım yukarıda da yazdığım gıbı 49 -52 cm ortalama canım zaten ama ılerde uzun olurlar olmazlar Allah bılır ,bıraz daha uzun doğanlar sanırım daha uzun oluyorlar bende mesela kendı doğum boyumu Bılmıyorum ama küçükmüşüm , 1 kılo 900 gram doğmuşum suan 159 boyum kılosu ırı ve boyu uzun doğanlar sankı bır tık daha uzun olmaya meyıllı oluyor bebeklerın
Galiba öyleymiş önemli olan sağlıklı olmaları saol☺️
1,491,717 soru
24,375,543 cevap
348,301 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın