+1 oy
567 göst.
önce Diğer kategorisinde (31 puan) tarafından

Çocuğumu ana sınıfına yazdirdm ve ve 3 bin para verdim yazdırırken şimdi bu liste neyin nesi ben o parayı ne için vermiş oldum niçin aldılar okadar para ve  ben çocuğa beslenmesinde kendim ayarlıyorum  nedemek oluyor bu ben diğer oglumuda 3 yıl önce yazdırdım ana sınıfına ozamanda 500 TL odedim ama bunların hiç birini benden istememişti ben kişisel eşya dışında bişey almamıştım şuan çok sinirim bozuldu. 

image

25 Cevaplar

+12 oy
önce (10,015 puan) tarafından

Devlet okulu olunca herşeyi devlet karşılamıyor ki ordada etkinlik yapılıyor bunlarda yapılacak etkinlikler için istenmiş sinirlenecek abartılı bir listeniz yok başta alınan para aidat ordan okul giderleri karşılanır kırtasiye malzemelerini alacaklarını mı düşündünüz 

-Reklam-
+5 oy
önce (2,763 puan) tarafından

Eve gelen etkinliklerin nasıl ve ne ile yapıldığını düşünüyorsunuz acaba. Bunlar olmazsa çocuklar sadece boyama yapar. Bir sene boyunca kullanacaklar bunları. Bende aldım geçen sene oğluma. Önceki sene deprem bölgesi diye fazla birşey istememişlerdi ama geçen sene aldık herşeyi. 

Ya gerçekten insanları anlayamıyorum @casperiye11 3 sene önce oğluma istememişlerdi benimde istememişlerdi ama geçen sene istemediniz bu sene ne bu liste demedim. Eşim çalışmıyordu ama yine de aldık herşeyini. 3 bin TL kayıt olurken verilen parayla tüm masraflar giderilecek sanıyorlar. Verdikleri para ay ay verilecek olan aidat parası aslında okul her ay uğraşmamak için her dönem başında toplu alıyor o parayı. Bugün bi market alışverişi yapıyorsun 3bin tl tutuyor. Bir ay gidiyor gitmiyor bile o alınanlar. Okul açıldı açılalı o kadar çok liste şikayeti oldu ki şurada şoktadayım yani 

önce (628 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

aynen simdi bi kuru boya 12 renk bide boyama kitabi aldirsa bu cocuk habire boya dur boya dur uc gune sikilir zaten okuldan. evde gormekdikler seyleri yapmalari ugrasmalari cok daha iyi   ben mesela degisik bilmedigim isimli birsey varsa listede seviniodum aa degisik bisey ogrenecek cocugum evde ben bile bilmiyorum bundan evde olsa mahrum kalacakdi okulda demek degisik biraeylerde gorup yapacak diye. maddi yuku zor evet ama cocuk dogurmakla bitmioki is bunun yazi var kisi var  kursu var bisey var. suan akil oyunlarindan istemis mesela ogretmenimiz kutu akil oyunlari bakiyorum 10 yas seviyesi. ilk okulda bile eksik bitmioki sadece tukce matematik yap yap nereye kadar. olul kitaplarina ek bunlari aldirio mesela bu sene 3. senemiz toplu alindi dagitacak ogretmen. sonra biz sinif temsilcisine parasini verecegz

Bizimde birinci sınıf kitap alınacak. Öğretmen siz alın ben para toplamak istemiyorum dedi. Herkes kendisi alacak. Ve dönem içinde de başka şeylere ihtiyaç olunca isteniyor yapacak birsey yok 

yani. bizim ogretmen daha dogrusu sinif temsilcimiz  ve veliler de uyumlu bu konuda. sagolsun. mesela biri diyelim vocuguna alacak atiyorum 23 nisan icin toka yada fular nebilim. farkli istenen bir urun. ben gdiyorum isteyenlere calisanlara falan alabilirim diyor giden kisi. calisanlar falan siparis edio sagolsun alio. yada mesela benim cocuk ufakdi ikinci. diodu cocuk cocuklu olanlar gdip ugrasmasin ben alim . bende siparis veriyordum mesela. . hani sogukta seyle gitti geldi zor olur  gibisinden. parayi topluodu sonra iste. yada tiyatro miyatri olur para  gondermeyi unutanlara sinif parasindan odeme yapiliyor.  sonra o para toplanio. herkes 100 tl verse zaten 3500 tl sinifta toplu para duruo sinif hesabinda bizim. en son da ogretmen biseyler alio vocuklara ya pasta kesiyolar ya  sinema partisi yapiolar vovuklara harcanio gene son kalan miktar . sinif ihtiyaclari falan hallolduktan sonra. mesela dun orman yangini etkinligi yaptilar isaret dili ile . yesil balon lazimmis sinif hesabinda gecen seneden artan para vardi balon malon alinmis. ogretmen her cocuga cikolata meyve suyu almis okulun acilisini kutlamak icin gibi gibi.

Ya işte bunları hiç hesaba katmıyorlar 

+2 oy

ozel okul 3 binmi sanion 20 binden basliyor aylik artiiii bu ihtiyac listesi.

senin odedigin 3 bin okulun aidati . devletin verdigi temizlikci yetmiyor mazemeler yetmiyor odenek az esktar gider icin odedin 3 bini.  ihtiyac listesini vocuk kullanacak.4 sene once bende 300 300 aylik aidat idedim 1000 1000 de iki donem

icin toplanda ikibin kayit parasi diyorlar da iste guya. ekstra para koparmak odenek icin. mazeme ihtiyac listesi ayri.2 bucuk 3 bin tutmustu kirtasiye mazemeleri. ama suan 3. sinif hala kullanio o kalem boyalari

önce (31 puan) tarafından

Bulunduğum şehirde  belediyemiz zaten çocuklara anasifindan 4. Siniffa kadar her sene boya kitap çanta dağıtıyor  ayrıca benim aldığım bu ihtiyaç listesi okulda kalıyor malesf kalanını. Vermiyorlar bize ki 

önce (289 puan) tarafından

Özel okul 20 30 bin arasi bunlar her çocuktan isteniyor ordaki etkinlikleri devlet karsilamaz

boyayi falan niye devlet alsinki. yok veriyolar . benim kiziminkini minnacik kalan kalemi bile verdiler . ben givir zivir bi halta yatamaz cer cop diye evde ayirip attim . en ufak bir cop tanesi bile okulda kalmadi. kutuyla teslim ettik kutuyla aldik geri. mesela silgiden kucucuk kalmis onu bile koymuslar. minnacik silgi ne ise yarar dedim attim evde. kalemtras korelmis mesela onu vermisler geri attim.nebilim seffaf dosyalar telli dosyalar kirismis burusmus zatf dosyalar. onlari attim yani . fon kagitlari geri geldi sekilsiz sukulsuz parca parka iki karis bi reknk bi karis bi renkten kalmis falan . cer cop onu evde saklayip napim attim gitti .   devlet niye versinki zaten okutuyor cocugu. ilk okul kitaplarini tamam devlet veriyor zaten. anasinifini niye versin. belediyelerin dagittigi uyduruk kaydirik seyler . ben oyle seyleri evde veriyorum eline kullansin harcasin diye.  o da cok nafir gecer elime yani saga sola biyerde. girmussem belediden dagitilan bisey alirim bende . sevim zamani dagitilan cay kahve gibi yani tesafufen sans eseri gormussem tanitim seyi gibi gorfuysem gecer elime yoksa kilyonlarca ogrenci var belediye niye baksin buna

+2 oy
önce (24,150 puan) tarafından

Normal devlet okulunun başka bir kademesine gönderirken bile defter kalem kırtasiye malzemesi almıyor musunuz anaokulu zorunlu bir kademe bile değil bütün bunları okul neden karşılasın ki 

Ama büyük oğlumda 3. Sene önce karşılamışlar di hiç kişisel eşya dışında bişey istemediler belirttiler şuan böyle bisey demedi bana ama 

+1 oy
önce (1,581 puan) tarafından

Ben listeleri gördükçe fiyatları gördükçe inanamıyorum ya gerçekten de ne çok şey aldiriyorlar Rabbim yardımcınız olsun çok zor bu devirde çocuk okutmak 

Ewt ya hiç deme görünce şok oldum ben bu kadarı çok fazla helede devlet okulu için milletin parası olsa zaten çocuğunu niye ahlaksız dolu bı devlet okuluna yollasinki özele gönderir 

+1 oy
önce (3,421 puan) tarafından

Bazilari istiyor bazilari istemiyor en başta size söylemediler mi liste vereceğiz diye

Hayır söylemediler diğer oglumdada söylememislerdi  okadar para alınca demekki kendileri temin ediyor aliyolar diye düşünüp bizde sormadik madem biz alacaz ne için aliyolar yazdirirken bizden okada para ama sınıfında eşya oyuncaklara zarar gelir kırılır kaybolur diye falanmi eğer oyleyle daha az miktar alabilir ki bunu bize belirtebilirdi

önce (3,421 puan) tarafından

Yok o para çocuk için yani çocuk ihtiyacı için fln değil kayıt parası o 

+1 oy
önce (498 puan) tarafından

Ödeme yaptığınız para tuvalet kağıdı ıslak mendil gibi ihtiyaç için 

Ama onlarida istedi ayriyetten ben onlarida aldım verdim ki zaten 

+1 oy
önce (15,019 puan) tarafından

3000 tl çok bir para mı canım ? 

Çocuğun etkinlik yaparken öğretmen kendi cebinden çıkartıp vermeyecek herhalde ???

2450 aylık aidat veriyoruz 12.000 tl de etkinlik ücreti + kırtasiye masrafı 4000 tuttu bu kırtasiye masrafını öğretmenin mi vermesi gerekiyordu anlayamadım. 

3000 de gerçekten çok normal her ay veriyoruz ya. bu sitem niye anlamadım 

Anlatmak istediğim diğer oğlumda aynı yere yazdirdim ama böyle bişey istenmedi benden hatta 3 sene önce ben yazdırirken sadece 500 TL odedim çocuğun yemeği bana aitti digerlerni okul karsilarldi bir kağıt dahi istememişti şimdi bu kağıttan fazlas şuan istedikleri çok şaşırdım çok ha boya kalem çanta defter set halinde olarak belediyemizde veriyor zaten 4. Sınıfa kadar 

+1 oy
önce (5,308 puan) tarafından

Bize bu hafta liste verecekler. Sizin liste yine az gibi. Korkuyorum ben de bundan çok isteyecekler diye.

Allah yar yardımcımız olsun ne diyelim

+1 oy
önce (23,307 puan) tarafından

Oğlum diyanetin 4 6 yaş kuran kursuna gidiyor.  3000 TL aidat ihtiyaç listesi de bundan biraz daha kabarık. 

Devlet kurumu olması bişey değiştirmiyor. Devlet personel parası ödemiyor. Mecburen okullar da temizlik için personel parası ödemek zorunda. Okulların değil de başkalarının suçu var aslında burda. 

TM gün mü yarım gün mü sizin 

önce (1,636 puan) tarafından

Sabah 9 öğlen 1 buçuk yarim gun

Kız bu ne . Bizim de yarım gün. Öğlen 1 akşam 5.5 . Ama sizinki aşırı aşırı fazla. Ben bizimki fazla diyordum. Sizinki çok fazlaymış. Her yerde ayrı fiyat uygulaması yapıyorlar anladığım kadarıyla. 

önce (1,636 puan) tarafından

Hayır müftüyu aradim dediki ücret 3bin🤭 git söyle muftu demiski ücret 3bin ben daha nasılsın diyem sjsjs 

2binde kırtasiye ücreti 

Kırtasiye 2000 tutar bizim de aşağı yukarı. 

+1 oy
önce (1,177 puan) tarafından

A 3000 lira mı ne kadar az bizim 8 900'müş bugün sordum benimkine Emin olabilmek için üstelik 1 yığın malzeme aldık yetmezmiş gibi de bir de ilk gün okuldan kovuldu

Aaaaaaa ben şok resmen 🫢🫢🫢

+1 oy
önce (5,141 puan) tarafından

Normal bir anasınıfı listesi

Verdiğiniz 3 bin de aidat oluyor. 

+1 oy
önce (18,618 puan) tarafından

İlk basta sorup detaylı öğrenmeliydin canm o ilk alınan para kayit parası olabilir bu liste de çok abartılı degil iyi yani cocuk bunları yil boyu kullanacak her ayda aidat istediler mi 

+1 oy
önce (7,307 puan) tarafından

Bu listede okul için istenen birşey görmedim hepside etkinlik için bende devlet okuluna gönderiyorum liste bundan kabarıktı ve temizlik malzemesi galoş vs lerde vardı devlet okulu olunca devlet herşeyi karşılamıyo 3 bin de tek seferlik içinde çok iyi ben birine etkinlik parası tek seferlik 7000 -2450 aylık birine 2500 aylık vercem

+1 oy
önce (29,745 puan) tarafından

Çocuğun ihtiyacı olan zaten almanız gereken şeyleri yazmışlar okula gönderirken bunları almanız gerekiyor abartılı bir liste değil  aslında 

+1 oy
önce (6,029 puan) tarafından

Bana normal geldi. Listede absurd bir şey de göremedim. 3000 lira da hiçbir şey. Özel okullar 40-50 bin burada ana sınıfı.

+1 oy
önce (196 puan) tarafından

Gayet makul liste bizimkisi iki A4 kağıdı listesi verildi ama aylık 300 TL 

+1 oy
önce (11,413 puan) tarafından

O verdiğin 3 bin büyük ihtimalle aidat parası. 

Bu kırtasiye malzemeleri listesi özel okul fiyatlarından haberin yok sanırım geçen yıl yarım gün 7 bin tam gün 12 bindi. Bu yıl bilmiyorum bu aylık ücret dışında bir seferlik de kırtasiye malzemeleri ücreti 6 bin istediler.

Devlet okulu evet ama çocuğa defteri kalemi.boyayi devlet vermiyor liste de absürt birsey göremedim ben hiç. Burda ne listeler attılar bu onun yanında devede kulak 

+1 oy
önce (3,074 puan) tarafından

Ne istiyorsunuz öğretmen kendi cebinden mi alsın malzemeleri? Devlet karşılamiyor. Mecbur alacaksınız. Verdiğiniz para okul aidatı oluyor malzemeyle alakası yok

0 oy
önce (17,336 puan) tarafından

Normal değilmi sence. Ana okulunda hep  etkinlik olacak. Malzemeleri kendiniz almalısınız. Sizden alinan para malzeme parası diye mi alındı. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 145 göst.
6 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Rmak2 (247 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 260 göst.
8 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 111 göst.
24 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Alyakus (2,706 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,829 soru