+1 oy
357 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,603 puan) tarafından

Kışlık hazırlık yaptınız mı kızlar neler yaptınız ben hiç bişey yapmadım daha ne yapsam onu da bilmiyorum fasulye atarım buzluğa başka ne yapsam bilemedim

16 Cevaplar

+2 oy
önce (487 puan) tarafından

Buzluğa fasulye,kiraz birazda biber attım kahvaltılık sosla menemen yaptım hamileyim diye pek uğraşamadım her şeyden azar azar yapmaya çalıştım.Annemde sağolsun memleketten gelirken getirecek bir şeyler bana söylemeden oda menemen sos vs yapmış benim için:)

önce (1,603 puan) tarafından

Şimdiden afiyet olsun o zaman :)

Bu sene vişne yoktu olsaydı bende koyardım her sene koyuyordum 

önce (487 puan) tarafından

Vişne bende bulamadım hiç canım,bi kaç hafta kiraz görünce tezgahlarda azar azar alıp attım

Bizim burda kiraz d yoktu vişne de yootu

önce (1,678 puan) tarafından

Vişne yoktu biz bahçeden toplayıp reçel yapıyoruz buzluğa atıyoruz her sene bu sene olmadı ağaçlar kurudu resmen hiçbşy yapamadık sadece fasulye toplayabildik buzluğa attık biber közleyip attık menemen ve salça yaptık Allah nasip ederse bu haftada Menemenli acuka yapıcaz 

-Reklam-
+2 oy
önce (218 puan) tarafından

Kayınvalidem yarın yardıma gelicek , konserve leri halledcz , sonra turşu 

Bı hafta sonra da kapya biber patlıcan fasulyeleri halledicm inş

Şöyle kayınvalide ben bulamadım bee :) kolay gelsin size şimdiden 

+2 oy
önce (2,770 puan) tarafından

DDomates konservesi, bezelye, fasulye, kuru patlıcan, reçel. Biber doğrayıp koyacağım dondurucuya birde karnıyarıklık kızartacagim 

Konserveyi iki şekilde yaptım kabuğunu soyup doğradım sonra az birşey tuzlayıp kavanozlara koydum kapaklarını kapatıp su dolu tencereye koydum o şekilde kaynattım. İkinci de kırmızı ve yeşil biberleri kavurup içine domatesleri koydum birazda onları kavurdum sıcak sıcak kavanozladım kapağını kapatıp ters çevirdim soğuyana kadar bekletip o şekilde düzüne çevirdim. Tadı bozulmuyor güzel oluyor. Biberli olanları makarna yaparken kullanıyorum güzel oluyor 

Nasıl yani cam kavanozu kaynatın peki onu ne iin kullandın 

Kavanozları kaynattım evet onları da menemende ve diğer yemeklerde kullanıyorum. Çiğ domates ten konserve yapımı yazarsan çıkar

önce (1,678 puan) tarafından

Canım soğuktan koyulan malzemeler bozulur kaynatmazsa kapak atar en kötüsü zehirler soğuktan koyulan şeyler önce kaynatılıp sonra ters çevrilip sarılır güzelce 

Canım kavanozlara çiğ domatesi doldurup kapağını kapatıp kaynattım. Hiçbir şeyde olmadı. Suyu kavanozların üzerine geçecek kadar dolduruyorum tencereye iki senedir bu şekilde yapıyorum sorun olmuyor. Kaynar suyun içinden de çıkarınca kapakları aşağı gelecek şekilde koyuyorum soğuyana kadar da ellemiyorum.

+1 oy
önce (28,144 puan) tarafından

Ben kurutmalıkları hallettim patlıcan biber dolma biber kuruttum bu hafta menemen yapıcam Allah izin verirse fasulye kavurcam öbür haftada turşu yaparım

Eşim kurutma sevmez annem yapınca gidip yiyorum o yüzden kurutma yapmadım menemen de pazar günü domates biber alıp yapmayı düşünüyorum bakalım nasip 

önce (28,144 puan) tarafından

Ağız tadıyla yemeyi nasip etsin Rabbim ♥️

+1 oy
önce (3,917 puan) tarafından

Benim.kayinvalidem sagolsun o işi hallet bana

Nerde bizde öyle kaynana 

önce (3,917 puan) tarafından

Valla alah razı olsun bana el deldirmek tek başına yaptı sen cocuga bak diyor

+1 oy
önce (11,452 puan) tarafından

Ben bu yıl bişey yapmadım belki biraz turşu yaparım geçen seneden Tarhanam.var domates sosum var annem erişte kesti bize biraz. Taze fasulye ben yemiyorum barbunya bamya eşim yemiyo 🤣o yüzden kışlık hazırlık olmuyor bizde

Turşu anneme yaptıracam :)

+1 oy
önce (5,402 puan) tarafından

domates konservesi yaptım azıcık da taze fasulye. 

buzluğa bezelye attım bu kadar 😂

Domates konservesi tadı bozulmuyor mu 

önce (5,402 puan) tarafından

yok, kapağı düzgün kapanmazsa konserve bozuluyor sadece o da yenmiyor zaten. 70 kilo yaptım, 100e tamamlayacağım inşallah 

+1 oy
önce (752 puan) tarafından

Ben fasulye bamya dolma biber köz patlıcan köz kırmızı biber koydum buzluğa patlıcan kabak kuruttum koydum 18 şişe de melemen yaptım turşu ve yeşil biber koyucam başkada bişey yapmam sanırım 

Maşallah sana ellerine sağlık şimdiden afiyet olsun 

+1 oy
önce (7,147 puan) tarafından

5 kg fasulye attim 10 kg patlican  közledik attim kirmizi biber kozledim , dolmalik biber attim kayinvalidem kuru patlican verdi o asili annem domates yapti bir de tarhana yapicak vericek bana eriste dusunuyoruz birde bamya bulabilirsem uygun fiyatli onu aticam

Afiyet olsun şimdiden maşallah baya şey yapmışsın fasulye kilosu ne kadara aldın 

Bu hafta pazarda biber dolmasi 40 liraydı alıp almamak arasında kararsız kaldım almadım 

önce (7,147 puan) tarafından

Ben 50 den aldim ama şimdi  artmis baya 100 lira diyende var 80 diyende 

+1 oy
önce (899 puan) tarafından

Salça tarhana pekmez peksimat biber de kuruttum bir fasulye patlıcan filan aticam buzluga

+1 oy
önce (190 puan) tarafından

Kısın ona göre sebze oluyor zaten

0 oy
önce (24,035 puan) tarafından

Kaynanamin soylenmesiyle ve bir kova domatesi bana kitlemesiyle mecbur kalıp 8 kavanoz menemen yaptım sadece çok bile .. Ben kışın kış sebzeleri yazın yaz şeyleri yeme taraftariyim ne gerek var buzluk buzluk hazırlığa çok boş geliyor yenmiyor bile doğru düzgün. Genelde mantı içli köfte kurabiye ikramlık şeyler yapıp atmayı severim misafire kolaylık olsun diye birde et oldumu buzlukta mis ne gerek var yazdan kış hazırlığına . Reçel yaparsam yaparım başka da bişeye gerek yok 

0 oy
önce (5,155 puan) tarafından

Bitti şükür 

Domates sosu kahvaltıya soslar yaptım 2 çeşit 

Menemenlik yaptım 10 kavanoz 

Turşu çeşitleri yaptım .. buzluğa patlıcan kızarttım koydum yemeklik.. biber doğradım .. kapya közledim koydum . Domates doğradım 

0 oy
önce (18,666 puan) tarafından

Taze, patlıcan ve biber attım buzluğa. Bir de domates konservesi yaptım.

0 oy
önce (372 puan) tarafından

Sadece erişte yaptım bide yarın birgün turşu kurucam nasip olursa aslında domates falan yapmak istiyorum buzluğa biber fasulye koysam olur da hepsine durumun el vermiyor kışın çok pratik oluyor eline geliyor insanın 

0 oy
önce (208 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Salça,domates sos , turşu, köz patlıcan ve kapya biber, incir pestili, domates kurusu, patlıcan kabak ve dolma biber kuruttuk ,şeftali kompostosu,mısır konservesi, taze fasulye ve börülce haşlayıp dondurucuya attım tarhana yaptık şu an mayalanma asamasinda,kırmızı toz biber yaptık, buzluğa kırmızı acı biber koydum asma yaprağı bastım kavanozlara başka ne yapılabilir bilmiyorum

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 103 göst.
+1 oy
3 cevap 88 göst.
+2 oy
2 cevap 83 göst.
6 Mart 2025 Diğer kategorisinde Zehraao (269 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 97 göst.

Kategoriler

1,475,015 soru