Hayırlı Akşamlar Kızlar 🌸 🌹
Ben Eltime Abla diyorum neden yenge demiyorsun diyorlar ama ben ne bilim annemin eltileri de abla derdi en büyük annem di bende abla denir diye abla diyorum
Görümcemin eşine de Abi diyorum diğer gelinler enişte diyor benim eniştem değil ki eşimin eniştesi sonuçta benmi yanlış biliyorum tuhaflarina gidiyor sanki bu durum
Siz ne diye hitap ediyorsunuz?
Benim eltim görümcem yok ama ablamın eşine abi abimin eşine abla diyorum çünkü gençler ağzım öyle alışmış
Bende öyle gördüm kendi ailemden öylede gidiyor ama eltiler yenge dememi istiyor sanki çünkü sürekli yengem diye hitap ediyorlar bende abla diyince değişik oluyor 🤣🤣
Ay aman bana eşimin ailesinde kimse yenge demiyor ismimle yada abla diyorlar yenge ne sanki yaşlı işi bence 😄
Banada eşimin yeğenleri diyor sadece başka biri desin istemem zaten
Benim eşimin yeğeni de yok 😄 tek çocuk kocam sağolsun ben zaten kaynanamı kimseyle paylaşmak istemem
eltim yok, görümceme ismiyle hitap ederim o da aynı şekilde bana ismimle hitap eder.
bazen durduk yere yengem kalp falan yapar anca öyle yenge der yani😂
ablamların eşlerine hiç enişte demedim, enişte demek garip geliyor. zaten onlar da enişte deme demişlerdi. ı
görümcemin eşi olsa ona da ismiyle hitap ederim
babam hiçbir eniştesine enişte demedi, büyüklere abi küçüğe ismiyle hitap etti, aynı şekilde annem de
ama annem, yengelerine daha doğrusu kendinden büyük olan yengesine, yenge dedi diğerlerine ismiyle hitap ediyor.
Benim hitap şeklinde yanlışlık yok o zaman
yok bence, eltim olsa ben de ona yenge demezdim sanırım.
atıyorum ablamın eşi de baldız demez bize😅
yaşça büyükse abi abla, yoksa isim yani
Benim eniştem de baldız demez ismimi söyler genelde baldız ne ya
Bir tane kaynım var benden 4 yaş küçük ismiyle sesleniyorum. Eltim de kaynım da bana abla diyor. Ablamın eski eşine de abi derdik biz.
Ben kendi ailem de enişte falan diyorum da eşimin aielisnde diyemiyorum ne bilim sanki yabancı gibi sana diyorlar bir nevi yabancı ama
Abla dicen niye yenge diyesin? Eşimin eniştelerine abi demeyi daha mantıklı buluyorum buyül eniştesine bi kaç defa enişte deyince öyle alıştım ve diğerine de enişte dıyorum. Yani sende tuhaflık yok
Bencede yok yabancı gelinsin diye aileyi benimsemiyorsun falan diyorlar ama alakası yok öyle denir zaten
Hepsine isimleriyle hitap ediyorum. Doğma büyüme Fransızlar ve buranın kültürüne göre hareket ediyorum.
😊 Yerine göre diyelim. Burada da eksi yönler var.
Nerdesin Fransa da canım bende fransadayım
Kuzeyde, Oise bölgesindeyim, ya sen 😊
Güneyde aşkım Marsilya tarafında
Ouuu bayağı uzağız.
Enişte diyordum ama artık aynı ortamda bulunmadığım için hitap etmeme gerek yok 😂
Eltim yok bu arada ama olsaydı abla derdim yaşı yaşıma yakınsa da ismiyle hitap ederdim büyük ihtimalle
Hepsi benden büyük en küçüğü 35 yaşında ben 29
Kaç elti kaç görümce var sende
5 elti 5 görümce canım
Eltimin kocasına abi diyorum
Eltime ismiyle sesleniyorum
Gorumceme de ismiyle hitap ediyorum
Kocasına da ismiyle hitap ediyorum benden küçükler çünkü
Eltimle aramda 1 yaş var zaten
Kocasına abi diyorum bi
Olması gereken de bu bence
Eltim benden büyük ama ismiyle hitap ediyorum kaynıma abi diyorum eltimde abla de demedi görümcemin eşinede enişte diyorum enişte sonuçta
Eşimizin halaları yada teyzelerine de , hala-teyze diyoruz bizim değil ama diyoruz bu yüzden enişte de demeliyiz niye demiyelim
Onlarla hiç görüşmüyor eşim onlara da bişey demedim daha tanımıyorum bile hatta amca hala teyze dayı bilmem tanımam eşimde gitmez zaten
Mesele görüşmesi değil o çerçeveden bakın diye diyorum
Onları da görsem diyemem diye düşünüyorum çünkü hiç tanımıyorum ki amca dayı yenge teyze diyeyim hiç görmediğim birine de diyemem
Bende ilk defa bu sene gördüm amcasının bitanesiniyle yengesini ama saygıdan amca yenge dedim cok sıcakkanlı insanlar cok sevdim eşimede dedim görüselim artık sürekli diye eşimde cok mutlu oldu cünkü ben öyle kolay kolay ısınamam insanlara
Bende eltime abla görümcemin eşine de abi diyorum. Yenge bana daha çok amca dayı karısı gibi geliyor. Görümcemin eşine eşimde abi diyor enişte demiyor zaten.
Benim eşim enişte diyor ben abi diyince tuhaflarina gidiyor
Ya herkes istediği gibi hitap eder herşeyde tuhaflarına gidiyor sizinkilerin aslında. kendileri mi tuhaf acaba 😄
Sence aşko 🤣 🤣 🤣
Eltim yok
Görümcemin eşine de abi diyorum
Bence en iyisi bu
Bencede bu
Yengemler anneme yenge der. Ama enişteye demiyolar pek abi derler yani alışkanlık meselesi. Daha saçmasını eşimin ailesinde duydum dayısının eşi kaç yaş büyük eşimden küçücükken abi dedirtmişler eşime abi der çok tuhaf gelmişti bana
Bencede sonuçta esimizin ailesi gelinler elden gelmiş el kızı damatlar da el oğlu
Mantıken o ailenin kızı olduğun için denir ama diyemeyen diyemiyor kankam kayınvalidesine anne diyemedi hiç alışamadı
Anne kelimesi de kutsal haketmeyene denmiyor keşke bende diyemeseydim hiç 🤣🤣
Oda öyle diyo. Beni o mu doğurdu sanki diye 😂😂
Çok haklı valla 🤣🤣
eltim yok, görümcem ismi ile hitap ediyorum kocasına da abi diyorum
Eltim yok dedin ya orda bir kıskandım seni 🤣
birine ismiyle digerine ismi+abla
gorumcen yok
Keşke benimde eltim olmasa ne kaaa güzel olurdu abiler de olmazdi o zaman mis
Eltim yok görümcemin eşine abi derim
Gorumcen bişey diyor mu peki enisten o senin vs
Yoo hiç söz konusu bile olmadı , hatta dusunuyorum şuan galiba benim eşimde eniştesine abi diyor olabilir :))
Eltime yenge diyorum gorumcemin eşi benle yaşıt ona ismi ile hitap ediyorum büyük görüncenin eşine enişte diyorum. Eşimin halasina hala amcasına amca dayısına dayı diyorum eşim kime ne derse o gibi 🤣🤣🤣
Sen olmuşsun bacı ben kabullenemedim demekki aileyi
Bende çok sevdiğim söylenemez de işte 🤣 mecera da aramak istemiyom böylesi daha kolay
İsimleriyle hitap ediyorum, çünkü iikisindende büyüğüm, aramızda bir yada iki yaş var
Hepsi bizden yaşça büyük ya bunların
Benim eltimle aramda 15 yas vardır bana abla diyor yenge yok onlarda hep abla diyorlar kaynımda abla diyor 😂 bende onlar nedense okeyim
En güzeli 🌸
Tek görümcem var bi yıl oldu evleneli oğlu oldu çok şükür
Hayırlı damat diyorum
Hayırlı damat mi oda iyiymiş ☺️
1,490,134 soru
24,353,767 cevap
346,620 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın