0 oy
1,529 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (29 puan) tarafından

11 aylık evliyim her evlilikte olduğu gibi atışmalar oluyordu bizimkinde de birkaç gün önce yine tartıştık ama ceviz kabuğunu dolduracak bir konu değil ben sustum banyoya kitledim kendimi o konuştu konuştu susar sakinleşir diye bekledim sakinleşmedi susmadı ben yine de konuşmadım git bu evden dedi sustum banyonun kapısını açtı pılını pırtını topla git babanın evine dedi kolumdan itti beni bende hazırlandım çıktım evden aşağıda bekledim o sırada kayınvalidemi aradım oğlun beni evden kovdu dedim kapattım açmadım annemin yanına gittim beni ne aradı ne yazdı annesini aradım diye yazdı anam senin yüzünden kriz geçirdi sağol diye bakmadım annemin yanına gittim o sıra biraz uzaktaydı gittim yanına kayınvalidemle kayınbabam gelmiş oraya girmek istemedim dedem dedi gel konuş gitmek istemezsen gitmezsin dedi istemedim de o yoktu çünkü annesiyle babası gelmiş sadece beni zorla götürmeye çalıştılar gitmedim ailem yükseldi daha önce tartıştığımızda da böyle yapmamıştım çünkü beni evden kovdu babam aradı benim evime gel dedi onlarla annemle beraber gittik eve o da evdeydi çıkmadım karşısına sonra annemle tartışmaya başladılar annemin ağlmasını duyunca sinirlendim bende seni kovuyorum buradan çık git dedim bana yükseldi kendi anne babası da vardı orda tartıştık beni annesi götürmek istedi ben gitmedim kendi annesini zorla çekti kolundan yürü gidiyoruz diye gittiler ben ondan böyle bir şey beklemezdim 3 gün oldu olayın üstünden ama beni ne aradı ne mesaj attı kayınvalidemle kayınbabam her gün arıyor beni eve git diye gitmek istemiyorum hatalı ben değilim bunu anlatamıyorum baba evindeyim kimse istemez yuvası yıkılsın ama o kendini haklı görüyor ne hata olursa olsun onun yaptığından büyük hata yok diye düşünüyorum boşanmak istemiyorum severek evlendik çocuk istiyorduk ben bu süreçte zaten stresliydim gergindim bilmiyorum ne yapacağımı sevgili değiliz ki karı kocayız insan hiç mi aramaz hiç mi yazmaz kızlar hiç mi merak etmez bu kadar mı gözünden çıkardı çocuk oyuncağı mı bu bir özür çok mu zor napıcam bilmiyorum anneme bakıyorum derin düşüncelerde ona da bir şey diyemiyorum kimseye diyemiyorum 

32 Cevaplar

+17 oy
(12,585 puan) tarafından

Boşanmayacaksan bile bu yaşadığın sana ders olsun ve asla çocuk yapma. En azından 3 sene bekle. Baktın düzelmiyor zaten boşanırsın, ailen de arkanda anladığım kadarıyla.

Ama bugün kolundan tutup seni sokağa atan koca bozuntusu, yarın çocuğunla birlikte de atar. Tartışma sebebiniz neydi peki?

(12,585 puan) tarafından

Anaam cidden ortada hiçbir şey yokmuş yani. Ama eşin sana mutfakta yardım ediyorsa fazla müdahale etmemeni önerrim. 

Çunku bir erkek mutfağa girerek zaten büyük bir centilmenlik sergilediğini düşünuyor :) bir de fazla mudahale olunca sinirleniyorlar hemen. 

Benim eşim de oyledir sevmez fazla karışmamı

(29 puan) tarafından

Normalde karışmıyorum yaptığında ama ikimize yetmez gibisinden demek istemiştim kendisi de dolmuş olmalı ki patlak verdi en sonunda 

(12,585 puan) tarafından
+1

Ne olursa olsun seni evden kovamaz. O ev onun değil ikinizin. Beraber kurdunuz o yuvayı hatta eminim sen daha çok emek verdin. O yüzden pişman olmasını bekle bakalım neler olacak

(29 puan) tarafından

Evet çok emek verildi kimlerle mücadele edildi bu evlilik için çok emek var çok pişman olana kadar bekleyeceğim bu süreçte işe başlasam mı sizce 

(12,585 puan) tarafından

Elinde mesleğin varsa başla tabii ki canım. Hem biraz kafan dağılır unutursun

-Reklam-
+5 oy
(5,777 puan) tarafından

Bu kadar yaşanan şeyden sonra dönersen eğer  senin ailen eşine , eşin senin ailene düşman olur. Çocuk yoksa eğer gitme derim. Olmayan bir şeyi zorlamanın anlamı yok. Karını evden kovmak çok onursuz ve gurursuz bir hareket.

(29 puan) tarafından

Aileler düşman olmaz diye düşünüyorum çünkü birbirlerini arıyorlar kayınvalidem felan annemler arıyor barışmamız için işbirliği gibi ama bilmiyorum boşanmak çok kolay değil o kadar emek felan bilmiyorum 

(5,777 puan) tarafından
+1

Düşman olacak olan aileler değil. Eşin bırak seni anneni bile ağlatmış . Senin ailen bunu unutur mu , eşin de senin ailene düşman olmuş bile. Bir kere senin eşinin ar damarı çatlamış , saygısız ve tartışmayı bilmeyen bir insan . Seninle arasında ne geçerse geçsin annene saygısızlık yapamaz onun ağlamasına sebep olamaz. Sevgi , saygı bu kadar basit olmamalı yada bu kadar kolay harcanmamalı. 

(29 puan) tarafından

Doğru herşeyden önce saygı gelmek zorunda konuşmayı dinledim konuşma esnasında anneme kelime saygısızlığı yapmadı ama annem o sırada taştı bende dayanamadım 

+4 oy
(6,172 puan) tarafından

Hiçbiey yapma sadece bekle aramasını.

Eninde sonunda arayacak. 3 gün değil 3 ay olsun otur annenin evinde mecbur arayacak 

(29 puan) tarafından

Boşanmak istemiyorum:( özür dilesin bir daha yapmayacağını söylesin benimle birlikte aile danışmanlığına gelsin ben eşimi çok seviyorum vazgeçmek istemiyorum🥹 dediğini yapacağım sessizliğimi bozmayacağım teşekkür ederim 💖🌸 

(510 puan) tarafından
+1

Daha ortada ciddi bir şey yokken böyle yapıyorsa ilerde ciddi bir şey olduğunda ne yapacak acaba ki daha 11 aylık evlisiniz sizin şuan birbiriniz olmadan nefes alamamanız gerekirdi

+4 oy
(1,377 puan) tarafından

11 ayda kendini göstermiş bugün kovan hep kovar çocuğun olunca kovunca ne olacak iyi düşün boşan demek kolay ama balık baştan kokar

(29 puan) tarafından

Doğru namusuyum sonuçta bu kadarı olmaz üzerime çok titrerdi ondan asla beklemezdim bunu kimse beklemezdi cidden üzerime o kadar titrerdi ki herkes hayran kalırdı bana davranışına felan nazar olabilir mi şeytan mı girdi bilmiyorum 😔

(1,377 puan) tarafından

Nazar da olabilir artık huy da edinmiş olabilir

(29 puan) tarafından

Huy değildir bence ya çünkü eşim nolırsa olsun beni karşısına alır konuşurdu bu zamana kadar ilk defa bu kadar patladığını gördüm 

(1,377 puan) tarafından

O zaman konu hep aynı oluyosa yani siz kendinizi odaya banyoya kitliyosanız bi yerde bıkmış olabilir yada hep sizin etrafınızda dönüp durduysa bi yerde yorulmuş da olabilir ama yinede kovması için gerekçe asla değil

(29 puan) tarafından

Aynen öyle kovması hiç doğru değildi tartışılır evet ama kovmak çok aşırı oldu beklemezdim de

+4 oy
(24,210 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Aramasını bekleme bence. Arasa da gitme. Ben böyle şeylerde çocuk olmadığı için çok seviniyorum. Eşler birbirlerini evden kovamaz. Bu son noktadır bence. Yani bu aylarda böyle yapan ileride neler yapar. Daha siz yeni evlisiniz. Yarın kucağında cocugunla kovulmak da var. 

(29 puan) tarafından

Doğru söylüyorsunuz aslında rabbim bir şeyi nasip etmiyorsa bir bildiği vardır 😔

+3 oy
(2,189 puan) tarafından

baci bikadar sorun varken cinselmistegi napacan🤣🤣

saka bi yana  babanin evine git pilini pirtini topla diyen bir adamla omur gecmez. adam olan adam kendi defolup gider karisina gt demez

(29 puan) tarafından

Cinsel istekle bir şey yazmış mıyım bacım görmedim

Evet doğru söylüyorsun kendisinin gitmesi gerekiyordu 

(12,585 puan) tarafından

Kız cinsellik postu açan başka kadınca üyesi :Djsjs

(2,189 puan) tarafından

he olemi. ana pardon ozaman ben kadinca diye okuyunca ikisini ayni kisin sandim. cok ozur pist sahibi:( kusurabakma

(12,585 puan) tarafından

Yok kuzum yeni üyelere uygulama sürekli kadınca ismini veriyor :) numaraları farklı sadece

+2 oy
(10,901 puan) tarafından

O eve dönersen kovsam bile gitmiyor diyecek daha beterini yapacak aklını kullan çocuk olsa daha kötü olur ne demek evden kovmak kapıya atmak adamsa kendisi gitsin 

(29 puan) tarafından

Yok o gelip özür dileyene kadar gitmem annem de göndermem diyor zaten yaptığı çok büyük hata

+2 oy
(845 puan) tarafından

Çocuk olmaması çok iyi hakkında Hayr olsun

(29 puan) tarafından

Rabbim nasip etmiyorsa vardır bir bildiği

+1 oy
(123 puan) tarafından

Evde her tartışma olur en büyük hata seni evden kovmasi aillelerin haberi olması aynı evin içinde küs kalsaniz ailelerin haberi olmadan arayı ısıtmis  olsanız daha iyi olurdu her kavgada evden çıkmak aileeleri karıştirmak evliliği bozar bence önce bunun bilincinde olmak gerekirdi ama en büyük eşinin evde kadın kovulmaz evden biraz gidip sakinlesip gelseydi daha iyi olurdu bu durum buralara gelmezdi diye düşünüyorum 

(29 puan) tarafından

Evet normalde tartışma olduğunda kendi aramızda hallederdik ama bu lafından sonra dayanamadım annesini aradım ilk defa 

+1 oy
(8,480 puan) tarafından

Beni evden kovan adamla herseyım bitmiştir benim 

+1 oy
(127 puan) tarafından

Anlamıyorum bu insanların birbirine sevgisi ne çabuk bitiyor 11 ay ne ki ya ne kadar çabuk bikiyorsunuz birbirinizden 

+1 oy
(26,172 puan) tarafından

Biz de yeni evli iken kavga etmiştik biraz birbirininin sınırını anlama kavgaları oluyor ama bu kadar büyümesi sıkıntı. Kavga da benim yüzümden çıkmıştı gereksiz sesimi yükseltmiştim - işle ilgili bilmediğim bir şey yaptığım için stresli idim-   Eşim laptopa tekme falan attı o gün ayrı yattık hatta ben daha bir aylık evliyim diye ağladığımı hatırlıyorum ama eşim gelip ısrarla yatağa götürmüştü beni yani evet kavga olabilir ama o kavgada sergilediği tavır evliliğin gidişatını belirler ilk kavga da hadi babanın evine diyen adamdan sana hayır gelmez yol yakınken kaç kurtar 

(29 puan) tarafından
+1

Evet ilk zamanlarda daha çok tartışma oluyor cicim ayı diye bir şey yok bence kandırmaca diye yorumluyorum tartışma olur olmaz değil benim eşim de öyleydi aslında genelde tartışmalarda ben yükselirdim ama son zamanlar çok çok farklıydı zaten zor bir dönemden geçiyoruz evet bunun farkında olduğum için sustum ama ben susmama rağmen evden kovması olmadı bir de üstüne kaç gündür aramaması kalbim çok kırık çok yuvanızda mutlu olursunuz canım inşallah 

+1 oy
(3,003 puan) tarafından

Sonradan cok göz yaşı  dökersin de bu kez anne old.icin elin bağlı olur...tecrübeyle  sabit

+1 oy
(42 puan) tarafından

Karısını evden kovan erkege ben erkek de demem adamda demem. Seni bugün kovan adam yarın çocuğun olsun onla birlikte kovar . Ne aramış ne mesaj atmış hala seviyorum ama bir özür dilesin yeter diyorsun. Ben bazen hemcinslerimi asla anlayamıyorum . Bugün bunu yapsın sen affet eve git yarın sana daha fazlasını yapar . Kusura bakmada madem arkanda annen baban var gitme . Keşke arkamda dag gibi anam babam olsaydı da bana sahip çıksalardi . Ama malesef bazen hayat önümüze neler çıkarır bilemiyoruz . Senin yerinde olsam affetmezdim. Yok hayatimda aksiyon olsun daha fazla şeyler göreyim diyorsan seviyorum ölüyorum bitiyorum diyorsun özür dilemesini bekleme git direk evine .

0 oy
(34,353 puan) tarafından

Çocuk yoksa yol yakınken karar da vermişken kurtul canım küçücük bir tartışma da kapı dışarı ediyorsa büyük tartışmaları düşünmek bile istemiyorum ki yeni evlisiniz 

(29 puan) tarafından

Büyük tartışmalarımız da oldu ama asla böyle yaklaşımı olmamıştı 😔 hiç beklemiyordum hemde hiç

0 oy
(2,929 puan) tarafından

Üç ay çok uzun bir süre..

(29 puan) tarafından

Üç aylık evli değiliz 11 aylık evliyiz 

(2,929 puan) tarafından

Konuşmuyormussunuz ya ona dedim çok uzun bi süre evli insanlar için konuşmamak 

(29 puan) tarafından

3 gündür yaklaşık konuşmuyoruz evet çok uzun zaman 😔

0 oy
(978 puan) tarafından

Zaten bir sürü şey yaşanmış. Babanın evine gitmişsin. Gel diyen de bir baban var. Bence boşan kurtul. Zaten sana saygısı yok. Boşuna vakitini harcama

(29 puan) tarafından

Elhamdülillah evet gel diyen bir babam var ama şuan evde sığıntı gibiyim Allah kimsenin başına vermesin bu durumu çok zormuş gerçekten boşanmak istiyorum bir yandan bir yandan da istemiyorum yaşadığım şehiri de biliyorum insanların nasıl bakacağını da biliyorum korkmuyorum ama çok zor ne bileyim ua

(978 puan) tarafından

Doğru ama kimler sana nasıl bakacak diye de hayatını mahfetmenin anlamı yok ki. Hem artık öyle düşünceler eski de kaldı. Herkes boşanabiliyor. Kaldı ki eşin lütfedip aramıyormuş bile.sen anne babasının aramasına bakma. Bekle bakalım. O arayacak mı

0 oy
(1,928 puan) tarafından

Konu neyyy tam olarak 11 aylık evlilik sürekli kavga bizde o süreçten geçtik canm inan oluyor 

(29 puan) tarafından

Yukarda bi yoruma yanıt vermiştim uzun biraz tartışma olmaz diye bir şey yok illa ki olur evet ama evden kovması çok kırdı bir de kaç gündür aramamsı 

(1,928 puan) tarafından

Ahhh canm erkekler biz gibi düşünmüyor sözde bizi cezalandırıyor hoc o enerji yo yollama ona bak düşünemeyen calis arayacaktir kafaları geç basaiyor

0 oy
(2,932 puan) tarafından

Ufacık olayda böyle yapan birinden çocuk yapılmaz. Verilmiş sadakan varmış da böyle bir olay yaşamışsın. Kocamı övmek için demiyorum ama 5 sene olacak evleneli 2 çocuk doğurdum peş peşe. Ailevi sorunlarım oldu benim , maddi sorunlarımız oldu adamın çok çok üstüne gittiğim oldu ama 1 kere kapıyı göstermedi. Eşinin yaptığı az bir sey değil. Adam arayıp sormuyorsa istemiyor demek ki. Biraz daha düşün bekle bakalım.

(29 puan) tarafından

Öncelikle maşallah size nazar değmesin evet haklısınız yaptığı hiç affedilir değil ama onca emek onca şey sonrası boşanmak aklım almıyor geçen hafta nasıldık bu hafta nasılız çok boşlukta gibiyim 

(2,932 puan) tarafından

Boşanmak değil de biraz sakin kalın kimse bi karışmasın onun ailesiyle de gorusmeyin bı nefes alın. Yani o da biraz sakinleşsin saçmaladığını anlar umarım. Yuva yıkmak tabiki kolay değil. İnsan bazen sinirle çok kotu davranıp konuşuyor sonra biraz zaman geçince diyorsun ki ben de abarttım bu kadarına gerek yoktu diye. Hatasını anlar inşallah. 

(29 puan) tarafından

Evet doğru söylüyorsunuz ama ailesi arıyor işte Napayım saygımdan dolayı açıyorum bir de bana kötülüklerini hiç görmedim bu yüzden dediğin gibi biraz zaman geçmesi lazım ben onun ailesine de kendi aileme de gereken cevabı veriyorum bir de ben evlenmeden önce çalışma hayatına çok alıştığım için evlendikten sonra boşluğa düştüm babamla konuşmuşlar çalışsın tamam demiş bilmiyorum önce sürünsün özlesin bir benim yokluğumu tatsın 

0 oy
(7 puan) tarafından

Karşında narsist kendini yükseklerde gören bir eş var. Bir Yuva kurmuş buna sahip çıkması gerekirken daha çocuk ortada yok evliliğin tadını çıkarması gerekirken huzursuzluk yaratmaya ne gerek var. Şimdi bunu yapan ilerde neler neler yapar. Ben senin yerinde olsaydım Allah erkenden yüzünü gösterdi der çocuğum yokken boşanırdım... 

Bir yorumunda boşanmak istemiyorum seviyorum demişsin öyle bir noktadasın ki ya gururunu ayaklar altına alıp onun kölesi olacaksın (yani ne de olsa gitmiyor diyerek her defasında seni ezecek) ya da köpekk gibi süründüreceksin bir affet lafıyla yelkenleri indirmeyeceksin kapında yatacak gözü korkacak. Lütfen kendine güven kaybeden sen olmazsın. 

(29 puan) tarafından

Evet haklısın barışmak için sürünmesi gerekiyor bende öyle düşünüyorum yoksa ilerde yine aynısını yapar kayınvalidemgile de bunu anlatmaya çalışıyorum. Bir özürle olacak değil bu gerçekten  

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 865 göst.
+2 oy
31 cevap 1,286 göst.
0 oy
18 cevap 1,060 göst.
12 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Esmasavas (139 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,491,368 soru

24,370,645 cevap

347,995 kullanıcı