şimdi benim özel bir yeğenim var, 8. 5 yaşında
bu yaz bezi bıraktı ve bu sene okula başladı, özel eğitim okulu, sabah 8.30 da derse giriyor öğlen 14.30 da çıkıyor.
okulda kakasını yapmıyormuş, evde yapıp gidiyormuş ya da gelince, çişe gidiyor
daha yeni başladı okulu, bir kere bez bağla demiş.
konuşması da bu arada 2.5-3 yaşında konuşmayı yeni söken çocuk gibi
bugün altı değişmiş olarak geldi, kıyafeti kontrol ettik tuvalete gitmemiş o şekilde kaka yapmış. başta tutamadı herhalde diye düşündük, sınıfı ile tuvalet arası mesafe var.
sonra annesini okuldan bir kadın aramış, bugün kızınız altına yaptı ben de temizledim. ben okulda bu işi yapıyorum ama parayla yapıyorum demiş.
şimdi bunda art niyet aramalı mıyız aramamalı mıyız bilemedik
çocuğun altını temizleyip para almak amacıyla acaba tuvalete mi göndermediler diye düşünüyoruz, çünkü kendini ifade edemiyor daha yeğenim
yarın gidip öğretmenle bir konuşacaklar, anneannesi bu konuda çok fevridir, annemi uyardım hatta bak gidip kavga etme belki gerçekten kaçırdı altına çocuk diye ama ister istemez de insanın aklına geliyor.
Zor bir durum insanın aklına herşey gelir bu. Zamanda para için anasını satan bile var bence
2 senede acayip gelişme kaydettik, bu yaz bezi kendiliğinsen bıraktı, hazır bırakmışken tekrar bağlamak istemiyoruz. işte insanın aklına türlü türlü şeyler geliyor. daha yeni okula başlamışken sorun olsun da istemiyoruz.
Benim de özel çocuğum var 4 yaşında konuşamıyor ama algısı iyi çok şükür başta onla gidiyordum ama 2 kardeşiyle çok zor oluyordu sonra öğretmen ve doktorun desteğiyle tuvalet eğitimi ne başladım ve orda altını değistiriyorlardı kendini pisletimce ama ben huzursuz oluyordum benden başkası degiştirmesin diye para istesi çok saçma zaten onun işi o kurum ona maaş veriyor zaten müdür ile görüşün
Şimdi kızım ben götürünce yapıyor ama söylemiyor bir kere altı açık gönderdim kaçırmıştı bez de bağlamak istemiyorum mecbur onla gidiyorum ben götürüyorum wc ye
annesi çalışıyor, anneannesi 70 yaşında her gün peşinde gidemiyor haliyle ama bilemedik işte. sizin gittiğiniz okul devletin mi yoksa özel eğitim merkezlerinden mi
Özel rehabilitasyon merkezi MEB e bağlı
yok biz okula gidiyoruz, böyle okullar varmış otizmliler için ayrı, genetik sorunu olan çocuklar için ayrı 8.sınıfa kadar. hatta öğle yemeği ve okul servisi ücreti de devlete ait
Hm anladım cnm
Normalde tuvaletini söylüyor gidebiliyor öğretmeninden çekinmiyorsa evet suphelenmekte haklısınız. Zaten parayla cocuk alti temizleyende ilk kez duyuyorum okulun boyle bir hizmeti zaten olmasi gerekir. Baştan kayit esnasinda konuşulması gerekir.
devlet okulu, yemek ve servis dahil ücretsiz. öğretmeninden çekiniyor mu bilmiyoruz daha 1 hafta oldu ve ilk defa kimse olmadan tel başına servise binip okula gidiyor 🤔
Mesai arkadaşım eskiden ücretli özel eğitim öğretmenliği yapmış uygulama okullarında mutlaka 1 tane alt değiştiren bi görevli bulunurmuş ücret karşılığında olduğunu hiç duymadım o konudan söz etmedi uygulama okullarında bezli çocuklar oldugu için zorunlu böyle bi görevli bulunurmuş
böyle bir görevli olması normal, çünkü ihtiyacı olan öğrenciler de var para da alması gerekiyordur belki ona da bie şey diyemem ama sırf altını değiştireyim para alayım düşüncesi var mı yok o kafa kurcalıyor işte🤦🏼♀️
O görevlinin parası devlet tarafından veriliyor sizden extra ücret alamaz belki siz yanlış anlamışsınızdır hani parayla yapıyorum demiş ya sizden para alacagım anlamında değilde başka yerden para karşilığı yapıyorum olarak demek istemiştir devrik cümle eksik cümle kullanmış olabilir yada siz yanlış anlamışsınızdır
yani inşallah öyledir
1,493,318 soru
24,399,563 cevap
350,009 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın