+1 oy
253 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3,091 puan) tarafından

Oglm devlet okuluna gidiyor aykik 475 lira aidati vardi

Biz birinci donem ful odedik ikinci donemde siniftinda iki veli hic odemediklerini soylediler

Biz bosa mi oded8k o parayi 

Bende bu ay odemedm ama yiene de icim rahat degil

10 Cevaplar

+1 oy
önce (6,387 puan) tarafından

Ödemeyen çok ilk dönem için 1250 ikinci dönem için 1000 lira yatırdık anasınıfı ama yaptıranların hakkına girmemek için yatırılması gerektiğini dusunuyorum

önce (3,091 puan) tarafından

Bencede icim rht degil 

önce (6,387 puan) tarafından

Rabbim yardımcınız olsun Allah çok çocuğu olana yardım etsin 

önce (6,512 puan) tarafından

odememek olurmu soke soke alirlar zirt birt yazarlar zaten . millet cirkefse sende virkef mi olacan . okula kayitta imzalanan evraklarda aidat zaten yazar . soke soke alirlar millet enayi degilya odeyen odesin odemeyen odemesin diye birsey olmaz .:) 450 tlnin nesi kar olabilirki  iki kutu peynir parasi alt tarafi odesen ne odemesen ne . kendimi aidat odemeyen veli durumuna dusurmem sahsen odemeyenler var diye

-Reklam-
+1 oy
önce (92 puan) tarafından

Kızım anasınıfında 2150 tl aylık. Eşim işsiz kaldı ama yıne de yatırdık çocuguma yansımasını istemem.

Sizinki cok yuksekmis hakka girmiym en iyisi yatraym nefsime uydum Allah affetsn

önce (92 puan) tarafından

Bide servise vermek zorundayım zorluyor gercekten ama mecbur bulundugumuz bu yerde tum devlet okullarında mıktar böyle ayarlanmış. Vermeyen kendı girdiği hakkı düşünsün bence biz vebali atalım üzerimizden. 

Haklsiniz cok haklsnz 

0 oy
önce (2,115 puan) tarafından

Belli oranda durumunun olmadığını ispat ederse veya belediyeden yardım falan alıyorsa bazı öğrencilerden aidat alınmaz. Ama parası olupta vermiyorsa asla helal değil bu durum. Sonuçta o paralarla okulun siniflarin falan ihtiyaçları alınıyor 

Maddi dirumlarini blmiyorm ne desem yalan olur giyimleri gorunurde duzgun ama tabi icini bilemem bu ay yatirmadm bende ses eden olmadi ama icime de sinmedi

0 oy
önce (52,330 puan) tarafından

ben okudugum donemde babam babam hic aksatmaz hep oderdi 

gecen yil kizimin ilk donem hemen odedik 

ikinci donem ben kendim yatirmadim 

anaokulu bir sürü gereksiz seyler aldirdilar 23 nisanda trampetine eldivenine sapkasina kadar biseyler aldirdilar kizdim yatirmadim

Bende ilk donem hepsini odedim ama blmiyorm

0 oy
önce (3,188 puan) tarafından

Bazen unutuyoruz 2 aylık 3 aylık birde. Veriyoruz sabah grubundayiz 250 aidat

0 oy
önce (1,799 puan) tarafından

Bizim okul senelik aldı tek çocuk 800 TL iki çocuk 16003 cocuk 2000 olarak aldılar 

0 oy
önce (107 puan) tarafından

Benimde kızım 1. Sınıfa gidiyor 2. Dönem temizlikçi okulda bir. Tane olduğu için isteyen sınıflar kendilerine haftalık bir temizlik görevlisi tutup temizletiyordu Bizim bir veli karşılamisti o ücreti her hafta bu dönem herhalde görevli tutmuş okul o ücreti yine bizlerden istiyorlar eşimde vermem diyor devlete o kadar vergi ödüyoruz güneşin bile vergisini alıyorlar artık bir zahmet okulun temizlik görevlisi ihtiyacınida karsilasinlar.

0 oy
önce (10,641 puan) tarafından

Şeyi merak ediyorum böyle aidat istenen okullarda malzeme listesi istemiyorlar mı

2 bin lira masraf yaptik 1.donem tuvalet kagidina pecetesine kadar

0 oy
önce (72 puan) tarafından

Bizim adrese dayalı olmadı gittiğimiz okul. O yüzden yazdırmak için ücret istediler. Ki işyerimiz vardı o okul yakındı. O yüzden aidatı ödemiyoruz. Ama yıl sonu isterlerse toplu öderiz.

0 oy
önce (2,832 puan) tarafından

Eger ana sinifiysa canm bunu odemek zorundasin milli egitim buna bisi diyemiyor.ama ilkokuldaysa bu yasak sikayet edebilirsn.yada mudurun yaninda milliegitime baglanip bunu sorup muduru bilgilendirebilirsn.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 148 göst.
7 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Ozgegzem (570 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 362 göst.
1 Mart 2024 Diğer kategorisinde Mislimisli003 (3,896 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 327 göst.
17 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Sevmm (2,073 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 284 göst.