Merhaba turşu kurmak istiyorum fakat ölçüleri bilmiyorum bana ölçüsü tam tutan turşu tarifi verirmisiniz püf noktaları nelerdir siz turşuları kurdunuz mu ?
Tursunun ic malzemesi keyfin ne isterse alip dolduruyosun 1 ltlik siseye 1 yemek kasigi kaya tuzu 1 cay kasigi seker yarim cay kasigi limon tuzu 1 cay bardagi sirke dusun 3 ltlik bidona bu olcuyu 3 katina cikar 5 ltlik yaparsan 5 katina cikar uzerine maydonoz koyarsan aroma veriyo nohut koyarsan cabuk olgunlasiyo tursu
Bende bu sene ilk defa yaptim cok videolar falan izledim burdna postlar actik hepsinde mantik boyle sosunu yapinca sisenin uzerini boyumuna kadar suyla dolduruyosun onu isteyen kaynar suyla yapiyo isteyen kaynamis sogumus suyla yapiyo tek fark bu ya da limon tuzu yerine dilim limon koyan da var ama oyle cabuk eriyomus tursu
Bugün deneyeceğim inşallah teşekkür ederim
Herseyi çok güzel açıklayıcı yazıyorsun @KuranAsigiHatun +++++ :)
Azcik cenem dusuk ondan 🤭
Misal ne turşusu kuracaksın.ben sade kornişon turşusu yaptığımda
Neş kiloluk bidona yapacaksam göz kararı
Üzüm sirkesini her zaman sudan biraz fazla koyarım.bi sürehiye yarısından fazla sirke,su
3 yemek kaşığı limon tuzu
Tuzuda göz kararı atıyorum
Her araya sarımsqk atıyorum
Bidonun en altına nohut atıyorum.birde şeker ekliyorum.salataklarıda sadeve kürdanla birkez del.çok güzeş oluyor bu şekilde.istersen 2 dal da dere otu at güzel bi aroması oluyor
Karisik yapmak istiyorum bakalım nasıl olcak teşekkür ederim
Süper! O zaman sana lahana, salatalık ve havuçlu karışık turşu tarifini tam ölçüleriyle vereyim. Bu tarifle yaklaşık 2–2,5 kg turşu elde edersin.
Sebzeleri hazırlayın:
Kavanozu doldurun:
Tuzlu ve sirke karışımını hazırlayın:
Bekletme:
💡 İpuçları:
bende dün bakmıştım
Denedinmi hiç
Hafta sonu yapacağım inşallah
Bende tarifleri topluyorum yapacağım iki güne inşallah:) teşekkür ederim.
1,493,290 soru
24,399,133 cevap
349,973 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın