Ben pastadan nefret ederdim doğumdan sonra acayip canım istiyor.
(Kan değerlerime baktırcam galiba hshsh)
Hayatımda hiç kek denemedim mesela.
Geçen profiterol denedim başarısız oldum. Kurabiye yaptım güzel oldu.
Şimdi sizden en güzel yaptığınız tatlıları yazmanızı rica ediyorum. Sırasıyla denicem detaylı tarif alıp
Saray sarması harika yaparım. 🌷
Ağlayan kek harika yaparım ☺️
Mantar kurabiye, tuzlu kurabiye güzel yaparım. Kedidilli pasta , ıslak kek , gelin pastası bunları da güzel yaparım. Aklıma gelenler bunlar şimdilik. Yine gelirse yorumu güncellerim☺️ Browni kurabiye ve Kıbrıs tatlısını da güzel yaparım bu kadar ☺️
Not : trileçe yapamam karamel yapamıyorum 😁
UUff ne kadınlar var bee 🌸 bende kuru fasulye pilav yapınca becerikliyim diye geçiniyorum :)
Gelin pastasını denemek istiyordum. Tarif verir misiniz
İnternetten yaptığınız bir tarifse linkini rica ediyorum
Abartılacak kadar bir şey değil canım 🥰 ama teşekkür ederim 🌸 https://youtu.be/F5hK6b-pczY?si=OxaOWNkbYJrK5bTf
Tarif yazamam kız nefis yemek tarifleri aç bak 😅
Triliçe
Revani
Şekerpare
Kalburabastı
Kıbrıs tatlısı
Nevzine hepsini güzel yaparım
Profiterol yaptım çok yumurta koktu çöp oldu o yüzden riske atmak istemedim :)
Irmikli ne varsa hem çok severim hemde güzel yaparım onun dışında islak kek, ağlayan pasta , browni kurabiye normal kek kakaolu , cevizli havuçlu tarçınlı , kuruyemişli hepsinden yaparım çok severim tatlı 💜 ben 😁😁
Browni kurabiyenin tarifini rica ediyorum yaptığınız tarifin linki varsa 🌸
Nefis yemek tariflerinden yaparım hep
Aha buyur 🤗 https://youtu.be/IiYP-jF25eQ?si=dIaWPa-NYoB8S_Y8
Becerikli hatun görün maşallah 😍 nerde nazar boncuğu emojisi hah burdaymış🧿
Yaa şımardım ama 🤦♀️🥰 canımsın canım çok teşekkür ederim 💜
Ben severek yediğim şeyleri güzel yaparım genelde 😄
Kek güzel yaparım, brownie, revani, muhallebili tatlılar elimden güzel çıkar. Ama ağır şerbetli tatlıları sevmem de güzel de yapamam 😄
Muhallebi denilince magnolia tabii :) püf noktası cici bebe ile yapmakmış onu deneyeceğim bu akşam. Ekstra lezzet katan bir şey var mı?
Magnolia gibi basit bir tatlının bile cahili olmak üzdü beni şu an shshsj 🥲
Bir de brownienin tarifini rica ediyorum. Yaptığınız tarifin linki varsa ✨
Instagram'da bakewithbest var ondan alıyorum ben tarifleri. Tam bir tatlı sayfasıdır :)
Ben tatlı konusunda guzel beceriyorum kek olsun kurabiye olsun pasta olsun ama yemek konusunda biraz gelismem lazım pişirme konusu bana sıkıcı geliyor bazen tuzlu yaparım bazen tuzsuz ve sürekli zırt pırt kontrol edilmesi bayiyor beni
Ben evlendikten sonra düzenli bir şekilde yemek yapmaya başladım ama yemek konusunda bayağı geliştirdim kendimi. Hamur işleri açma poğaça falan hariç
Bende yapıyorum ama isteksiz olunca berbat oluyor sıkılmaya başladım yemek konusunda ama diğer herseyi çok güzel yaparım ilgi gösteririm baklava acmisligim bile var ama gel gör yemek beni korkutuyor ya begenmeseler ya yemek kötüyse diye diye yemek yapmaktan soğudum misafir gelse yemekler eşimden sorulur ben pilav çorba tatlı yaparım gerisi eşimde hem usta olduğu için hem yapamam diye yapmıyorum
Trilice 🫠🫠 Profiterol 🫠🫠 Kıbrıs Tatlısı 💃🏻Bunlar favori bizde ve gelenlerin özel istekleri 🌸 Söylemesi ayıptır elim lezzetlidir😁🌸
Yaptıpım profiterol yoğun bir şekilde yumurta koktu tarife birebir uyduğum halde
Neden sizce?
Nefis yemek tarifleri ile yapıyom hep iyimi cirpmadin acaba?Hamurla karıştırırken fazla karıştırıyorum ben tek tek kiriyorum yumurtalari
Profiterol çok güzel yaparım bu konuda mütevazı olmayacağım kurabiyelerim güzel olur magnolyamda begenilir
Ben nefis yemek tariflerinden bakıp birebir uydum acayip yumurta koktu yiyilmedi
Övünmek gibi olsun bütün tatlıları güzel yaparım 😀
Ücretli yaptığım bile oluyor. Özel günlerde yakın akrabalar beni çağırır yapayım diye.
Ama aralarında en çok beğenilen triliçe :)
E ben de en çok beğenilen tarifin linkini rica edeyim öyleyse :)
Saray helvası
Kekin her çeşidi mükemmel kabartirim🤣
Un kurabiyesi kurabiye çeşitleri
Genel olarak hepsini iyi yaptığımı söylerler de ben şerbetli tatlılar da iyi olduğumu düşünüyorum
Şekerpare tarifi rica ediyorum. Varsa linki
Nefis yemek tarifleri pastane usulü şekerpare ben içine ekstra çok az karbonat katıyorum kurabiyesi çatlasın diye o kadar
Puding
Ağlayan kek
Muzlu rulo pasta
Çilekli rüyam
Genç kız rüyası
Sütlaç
Ben daha çok basit tatlıları severim ağır şeyler bana göre değil
Bunların çoğunu daha önce hiç yememiş olmam :) hiiiiç sevmezdim tatlıları
Muzlu rulo pastasını deneyeceğim. Tarifin linki var mı acaba 🌸
Youtubede var reçetesi
Ben tarifini izlediğim her tatlıyı yaparım kek yapmayı hiç sevmem genellikle tatlının yeme kısmında olmaya bayılırım ahahahhapaha
Bende yeni yeni yapmaya başlayacağım. İnşallah o aşamaya gelirim :)
Kaç yıllık evlisin . Kek hiç yapmamışın demişin de ondan sordum
Ben tarifi görmem yeterli hepsini yaparım. Sadece el açması olan tarifleri yapamam
Ama kek haftada nerdeyse 2 kere yaparım . Islak havuçlu sade Elmalı hiç farketmez aklıma hangisi gelirse
Genelde havuçlu kekim ve ıslak kekim çok beğenilir
Havuçlu kek tarifi verem; 🥕
3 yumurta
1 su bardağı şeker iyice çırparım beyaz köpük olana kadar
(Yumurta soğuk olmucak )
1 s.bardak süt
1 s.bardak sıvıyağ
1 büyük havuç rendesi (onuda küçük yerle rendeler suyunu sıkarım öyle koyarım keke)
1 çay bardağı ceviz içi robottan gecerim
1 çay kaşığı tarçın
1.5 su bardağı un önce bi katarım az gelirse eklerim unu fazla katma baya akışkan olacak
1 kabartma tozu
1 vanilya
(Yuvarlak borcam yada kare borcama yada kek kalıbına uygun bu ölçüler) dikdörtgen borcama yapacaksan yarım bardak artır malzemeleri
2 sene olacak
Ben hiç sevmezdim tatlıları, herkeste bilirdi. Misafirlikte önüme konmazdı mesela
Evine gelen de beklemezdi böylelikle
Hazır tatlılar alırdım misafirlere
Revani ve Kıbrıs tatlısı dışında tatlı yapamayan ben 🙈
Buda iyi ben daha kek öğrencem sjsjsjjs😭😭
nefis yemek tarifleri sağolsun sayesinde çoğu şeyi yapıyorum 😅😅
İİstediğin gibi oluyor mu peki
o an gerçekten ilgimi verirsem oluyor. yoksa baştan savma da yaptığım çok oldu😂😂
Islak kek köstebek pasta borcam pasta mozaik pasta trilice de guzel yaparim acele etmedigim zaman , kek bizim haftada 1 mutlaka pisiyor hem oglum hem esim istiyor ,pankek yaparim ben seviyorum hamur islerini bir pazar esim istiyor diye kahvaltiya bazlama bile yaptim tek hamur açamıyorum ***** yumuk oluyor
Ay maşallah maşallah😘 keşke bende bu kadar hamarat olabilsem :)
Kıbrıs tatlısı ve revani güzel yaparım
Kıbrıs tatlısının tarif linkini alabilir miyim rica etsem 🌸
Kıbrıs Tatlısı (Videolu) https://www.nefisyemektarifleri.com/kibris-tatlisi/
Kreması için 1 su bardağı nişasta yazıyor ama böyle muhallebilerde bir su bardağı güzel olmuyor daha az koyuyorum çok güzel oluyor
Benim liste uzun 😃
Ooo tam bir ustayım diyosunn.
E senden öğrencek çok şey var o zaman
Tatlı pasta işini seviyorum ya 😊
5 kasik tatlisi sutlac ve ıslak kekimi güzeldir 😄
Kaşık tatlısı hangi tariften yapıyorsunuz
3 kasık tatlisi varya en üstte çıkan. Onu 10 kaşıkla yapıyorum canım normal borcamda
Haşhaşlı revani yaparım dilimler küçük olursa tekrar isterler
Ama herkes beni özel pastamla ( çikolatalı tart) bilir enişteme yeminler ettim ben yaptım diye adam inanmadı 🤦♀️
Tezgahta da sütlaç var fırına girecek birazdan
E ben hemen alabilir miyim öyleyse çikolatalı tartın tarifini linki varsa 🌸✨
Ama kremasina ekstradan bir tane sütlü bir tane de beyaz çikolata ekliyorum kakao koymuyorum
Kıbrıs tatlısı Ağlayan kek yapabilirsin bide Arda'nın mutfağının ıslak kek tarifi var onu yapabilirsin
1,502,995 soru
24,539,989 cevap
360,484 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın