0 oy
457 göst.
Diğer kategorisinde (1,382 puan) tarafından

Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin en basta.Simdi benim ve kardeslerimin annemle cok sıkıntıları oldu annelik duygusunu hissetirmedi yıllardır da öyle ve hepimizin hayatına bir kötülügü dokundu  ve daha kötüye gidiyor hâla.Allah korusun bakıma muhtac hale gelse dedim ki esime altından almayı kaldıramam hasta bakıcı tutarım ama yemeginde banyosunda ve manevi olarak elimden geleni yaparım dedim sen ne gaddar biriymissin dedi cikti yani onun annesi kendi annesine kayınvalidesine bakmis tamam eskiler de öyle ama benim düsüncem yanlis mi yani gercekten gaddarlık mı bu 

19 Cevaplar

+2 oy
(2,063 puan) tarafından

Bence değil.  Igrenebilirsin yada belin ağrır bezini degistiremezsin insanlık hali.... 

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmeden emanetini alsın en iyisi 😶😶😶

(1,382 puan) tarafından

Yani yanlis mi düsünüyorum simdi ben igrenmeyi falan gectim psikolojik olarak onu öyle görmeyi bile kaldiramam ki  amin bizi de kimseye muhtac etmesin onları da 

(2,063 puan) tarafından

Olabilir hergun üzülürsün o şekil görsen anneni . Çevremde öyle insanlar var . Mesela eşimin kuzeninin anneannesi yatalakti ağır felcliydi. Ziyaretine gidemiyordu onu o şekilde görünce günlerce yemek yiyemiyormus 

(711 puan) tarafından

Amin...

-Reklam-
+2 oy
(908 puan) tarafından

Dinen ne şartlarda olursa olsun anne babayı silemezsin ve muhtaçlık durumunda bakmakla yükümlüsün canım . Bu dini boyutu.

Bana soracak olursan ben anneme de kaynanama da Gül gibi bakar altlarını da temizlerim hizmetlerinide yaparım . Çoğu zaman sinir etseler de ben merhametli bir insanım çabuk affederim ve kıyamam 🥺

+2 oy
(56 puan) tarafından

Annenin size dünyanın en iyi anneliğini yapmış bile olsa yapamayabilirsiniz bence bu gayet insani bi durum. Ailemize bakmak tabi ki yükümlülüğümğz fakat bu sadece fiziken bakmak değil ki gücünün yetmediği yerde tabi ki maddi şekilde de destek olarak bakılabilir neden gaddarlık olsun. Eşiniz biraz empati öğrenmeli bence kendi aynı durumda olsa yapabilir mi gerçekten elini vicdanına koyarak düşünmeli

+1 oy
(2,029 puan) tarafından

Ben annem için ölürüm Allah muhtaç etmesin kimseye ama bebek gibi bakarım annem bize çok güzel annelik yaptı ben ayağını öpsem bir hakkını bile ödeyemem

(1,382 puan) tarafından

Ah canım keske öyle bir annem olsaydı benimde belki böyle düsünmezdim ama annem ve ben psikolojik olarak onu o sekilde görmeye dayanamam diye düsünüyrm

+1 oy
(764 puan) tarafından

Pek anlamadim sizi ama babam son bir buçuk yıl yatalak kaldi annemle kız kardeşim Bebek gibi baktılar ben uzaktaydim ama ve bende elimden geleni yaptım kız kardeşim kendini ona adamıştı valla yani şuan anneme daha yakınım şehir olarak öyle bişey olsa canla başla bakarım şunu unutma düşmez kalkmaz bi Allah bunun vijdanla alakası var yani kim olduğu bence önemli değil sende kendi vijdaninla hareket etmelisin ve bizde o yaşları görürsek ne halde olacağız Allah bilir 

(1,382 puan) tarafından

Ben her zaman dua ediyrm ne beni ne kimseyi kimsenin eline muhtac etmesin cocuklarını torunlarını sevmemis sahiplenmemis bi anneden bahsediyrm kısaca ama ne olursa olsun annem bakmam demiyrm ki sadece psikolijik olarak bile kaldiramam demk istedim

(764 puan) tarafından

İnsan emek verdiği gördüğünü sever bu insanın tabiatında var öyle düşünmen normal ama hangi şartlarda böyle davrandigida önemli 

+1 oy
(379 puan) tarafından

Eşin fazla abartmış. Annenin anneliğini eksik görmüşsün hayatında belli ki. Bir yetişkinin altını temizlemek herkesin yapabileceği bir şey değil bence 

(1,382 puan) tarafından

Canım anneliginin eksikligini gectim ne kendi cocuklarına ne de torunlarına sevgisi olmayan birisinden bahsediyrm ama annem sonucta dogurdu büyüttü hakkı icin.

+1 oy
(1,836 puan) tarafından

Ahhh anne ahhhhh ne kadar kötülüğü de dokunmuş olsa bile ben anamın tirnagina kurban olurum afdersin ama kimseye baktırmam anami ,ana ya başka bise değil benim anamda cok yapti bana ama saçının telini kimseye değişmem kokusu yeter ,bakışı yeter anammm icin kalbimi veririim

+1 oy
(1,228 puan) tarafından

Ne anneme ne babama asla bakmam yağmurlu havada su verirsem cümle alem suratıma tükürsün dogurmakla ana babalık olmuyor sokaktaki köpeklerde doğuruyor sırf tohumum babamdan geldi diye beni 9 ay karnında annem taşıdı diye yapılan şeyleri unutmam bakıcı tutarım ama tutacagım o bakıcı nasıl olur tahmin bile etmesinler

(693 puan) tarafından

Cnm böyle deme her koyun kendi bacağından asılır etme bulma dünyası bu dünya onlar ettiyse hesabını Allaha verir sen edersen sende bulursun unutma herkes kendi amelindern sorumlu.benim babam bize birak ekmek vermeyi aç bıraktı annemi hergün gözümüzün önünde dövdü sövdü eziyet etti daha neler neler ama ben yapmam çünkü Allahtan korkarım şeytana uyma boşver çektıklerimşz günahlarımıza kefaret olsun 🥹

(1,228 puan) tarafından

Şeytan bile imana gelir benimkilerin yanında kardeşimin ölümüne sebep olup beni yetiştirme yurtlarında süründürdüler 1 dilim küflü ekmek yemek için saatlerce agzım burnum kırılana kadar yediğim dayaklar babaanemin eziyetleri yetiştirme Yurdunda yaşadıklarım bunları asla unutamam istesemde affedemem içim razı değil gönül rızasıyla iş yapmazsam allahı kandırmış olurum 

(693 puan) tarafından

Neler yaşamışsın cnm benim rabbim kalbine ferahlık versin ne seni onlara nede onları sana muhtaç etmesin birak bu devran döner herkes ektiğini biçer bu dünyanın öteside var hesap var mahşer var tartı var rabbim hem dünyanı hem ahiretini cennete çevirsin inşallh 🥹 

+1 oy
(6,043 puan) tarafından

BBen yapardim ya 

0 oy
(28,629 puan) tarafından

Kendi annem söz konusuysa ve vicdan merhamet sahibiysem bakarım sonuçta anne 7 kat yabancıya bile merhamet ediyoruz anneyemi edemiycez kinci birisin sanırım 

0 oy
(2,035 puan) tarafından

Benim annem annesinin altından altı düzeldi toparladı öyle teyzeme gitti çalıştığı halde  koşa koşa eve geldi ise gitti teyzem asla ama asla almazdı çok yanında duramiyor zaten o kim tutar ama annem vicdanlı geliyor merhametli  o konuda yoksa nenemde çok eziyet etmiş annnemlere annem.anlamaya çalışıyor çünkü babaları başka biriyle evlenmiş sahip çıkmamıs.gelip gidip dövmüş hatta Ege gemiklerini kırmıştı ben küçükken hatrliyorum maddi manevi desteği olmadığı halde bende hassasım yalan yok annem farkında der Allah'ım muhtaç etmesin elimden geleni yaparm. Tek cocugum zaten üstümde emeği çok tek destekcmz cocuklarima da bunu asilicam her doğumum da her hasta olmamda her çocuklar la bogusyugumda çalıştığı halde yanıma kostu  para desteği verip yardımcı Bulak yanına diyor işi birakamiyor bıraksa üstüne soumluluk atacak insan çok diye  

0 oy
(2,876 puan) tarafından

2 3 gün hastanede o şekilde oldu. 1 aya yakın büyük abdestini yapamadı akciğer kanseri son evre. Hastanede bir şeyler verdiler serum gibi ama kocaman bir sey. Sonra içindeki her şey çıktı 13 kere yapti 2 gün içinde. Kanser kemiklere yayilmisti tuz buz olmuş kemikler.evirip çevirdikçe bağırıyordu temizleyemiyordum. Zar zor temizledim sonra yoğunbakima aldılar. 1 sene unutamadim çok ağır geldi bana 

0 oy
(3,584 puan) tarafından

Bu sadece vicdanı bir durum değil. Size çok iyi annelik bile yapma birinin altını temizlemek o kadar kolay bir durum değil ne yazık ki. Sizde sokağa atarım dememişsiniz. Herkesin midesi her şeyi kaldıramaz. Benim babannem de anannesine, kaynanasına hepsine baktı. Ben o yaparken bile odada duramayan bir insandım. Herkes aynı olmuyor

0 oy
(24,841 puan) tarafından

Kendi olsa bakar mı acaba yoksa sizin veya varsa kardeşinin üzerine mı yıkmaya çalışır 

0 oy
(8,933 puan) tarafından

Eltim bakmadı üstelik annesi de dediğin gibi biri değildi tüm kardeşler sırayla baktılar eltim dedi ben bakamam beceremem bakıcı tutalım falan kadın öldü gitti. Allah ne elden ayaktan düşürsün ne de kimseyi kimseye muhtaç etsin. İki taraf içinde zor bir durum. 

0 oy
(2,876 puan) tarafından

Annem bizim için çok çekti kendinden herseyinden kisti öyle bir durum olsa anneme ben bakarım kardeşlerime de bırakmam 

0 oy
(6,975 puan) tarafından

Allah muhtaç etmesin de anneme de kayınvalideme de bakarım ama sıraya koyarım eşimde bende 3 kardeşiz 

0 oy
(1,831 puan) tarafından

Canım ben bakardım allahtan korktuğum için

0 oy
(6,083 puan) tarafından

Yeri geliyo cocugumuz icin mecbur bakici tutuyoruz. Ben bakici olayini yanlis bulmuyorum. Imkanim ve zamanim varsa tabiki kendim yaparim ama zamanim yok veya calisiyorum veya sizinki gibi bi durum varsa bende bakici tutar, her gun takibini yapardim ki zaten siz demissiniz yemegi yikamasini yaparim diye. Bu gaddarlik degil. Acikcasi Rabbim kimseyi dusurmesin, evlada muhtac etmesin; ben bir anne olarak oyle bir durumda cocuklarimin boyle yapmasini isterdim. Cocugum diye kimseye yuk olmak veya hayatini etkilemek zorunda degilim.

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 939 göst.
31 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Gamzenur25 (420 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 457 göst.
22 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 254 göst.
10 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 865 göst.
11 Ocak 2020 Aile & Aşk kategorisinde Zeynep bebek (458 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,480,674 soru

24,227,379 cevap

338,996 kullanıcı

...