0 oy
214 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (400 puan) tarafından

Selam arkadaşlar kızım 13 aylık ama.yururken diz kapakları yanyana ayakları çok ayrı birbimden bizim gibi olan var mı ne yapmamız lazım geçermi randevu aldık ortopedi den

imagettamda bu şekil durduğu gibi yürüyor yürürken cektim

5 Cevaplar

0 oy
önce (50 puan) tarafından

Benim kızım da öyleydi canım benim hatta dizlerini büke büke yürüyordu düşün yani sonrasında doktora götürdüğümde evet çarpıklık var bacaklarında ama tabi olarak ameliyata gerek yok dediler bundan yaklaşık 2 hafta öncesine kadar bir ay memlekette kaldım eşimin memleketine gittim orada kaynanamgillerde söyledi kızım orada bol bol yürümesi ve bol bol koşmasından ötürü düzeldi çok şükür aynısının kızının kilosuna yakındı benim kızım hani gördüğüm kadarıyla görünüş olarak kızının tıpatıp aynısı diyebilirim sana çok şükür bol bol yürüyüşle bol bol koşmasıyla düzeldi ayağı

önce (400 puan) tarafından

Merhaba x bacak  falan dendimi size 

Hayır hiçbir şekilde doktor adlandırma yapmadı sadece evet bacaklarında çarpıklık var ama ameliyata gerek yok tıbbi bir işleme gerek yok dedi kendiliğinden düzelecektir dedi herhangi bir ilaç da vermedi herhangi bir egzersiz de önermedi memlekete gittim kayınvalidem dedi ki bol bol yürüyüş yaptır bol bol koşun dedi köyde zaten çocuk biliyorsun köy çocuğu nasılsa ben de serbest bıraktım yürüdü koştu düştü hiç ellemedim çok şükür güzeldi yani yaklaşık bir aydır düzelmiş yoksa bizim bacaklarda öne doğru eğik birleşik ve dizini kırparak yürüyordu yani düşün sanki toparlayarak yürüyormuş gibi

Fotoğraf falan varmı acaba 

Öncesini ve sonrasını atacağım birazdan

-Reklam-
0 oy

Doktorun dediğine göre bu tür durumlar kundak yapılmaktan halbuki ben kundaklamamıştım büyük bez kullanmak demişti evet ben büyük bez kullandım benim suçum üstelik yürütece koymaktan dedi evet ben yürütece koymuştum öyle yani

önce (2,424 puan) tarafından

Hahah bizimle diğilsin ne güzelde itiraf ediyosun 😂

Duzeldimi şimdi 😌 yoruma atladım ama hoşuma gitti 🤸

Öncelikle büyük bez kullanmayı bıraktım zaten artık bezlemiyorum onu haricinde memleketteyken bol bol yürüyüş koşmasıyla düzeldi yani açıkçası

Evet bende kundak yapmadım hatta eşim dün qksam kızdı bana kundaklamadin şu çocuğu diye kollarını tek sarmıştım

Kız yemin ederim bazen millet de kafayı yiyor ha 

Kundaklasan suç kundaklama sen suç yürütece koysan suç koymazsan suç insan tecrübesiz ne yapabilirsin tecrübesiziz yani İlk defa anne oluyoruz nereden bilelim herkesin aklına uyuyamam ki kim ne demiş boş ver salla gitsin İnan ki

Hiç merak etme İnan ki zamanla düzelir bak mesela doğum esnasında benim kızımın başı haznede sıkıştığı için ilk 6 ay boyunca boynu yamuktu sürekli operatör doktorlara götürdüm verdiği egzersizlerle düzeldi çocuğumun bu oyunu düşün yani sonra ayağı böyle oldu ben ödüm kopuyordu yıllarca büyüse bile çocuğumun bacakları ve boynu bu şekilde kalacak diyordum hamdolsun korktuğum kadar olmadı her şeyin bir zamanı var zamanla düzelecektir İnşallah sen Allah'tan ümidini kesme

0 oy
önce (2,191 puan) tarafından

Ayy sen benim oğlumu görecektin ilk yürümeye başladığında sağ ayağını bildiğin yan tutuyordu. Doktora götürdük bir şey çıkmadı sonuçlarda bariz çok belli ama dedi doktor bir kaç hareket önermişti arada canını acıtmadan yapın 3 ay sonra tekrar göreyim dedi çok şükür 3 4 ayda kendiliğinden düzeldi. Bu da düzelir bence 

0 oy
önce (1,747 puan) tarafından

Canım cok sıkı kundak 

Büyük boy bez 

Ve yürütec

Bunlar etkiliyor

Sen yinede ortepediye götür bi için rahat etsin.

Evet randevu aldık insallh pazartesi gitcez eşim bana dün kızdı kundak yapmadin diye böyle oldu kundak yapınca oluyor diyorlar ama ben hep kollarını tek sardim bacakları açıktı

önce (1,747 puan) tarafından

Canım olması gereken o zaten 

0 oy
önce (30 puan) tarafından

D vitaminini kullandınız mı acaba?D vitamini kullanılmayan bebeklerde kemikler sertlesemiyor eğiliyor ve x bacak denilen durum ortaya çıkıyor 

Merhaba kullandım şimdi baktım da evet × bacak görünüyor ilk defa gördüm çaresi varmı acaba

önce (30 puan) tarafından

Doktora gidecekmişsiniz zaten söyler doye düşünüyorum da d vitaminine baktirabilirsiniz bir eksikse kullanmanız gerekebilir

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 289 göst.
0 oy
14 cevap 611 göst.
6 Mart 2023 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (979 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 153 göst.
2 Ocak 2025 Diğer kategorisinde 1996 Anne (2,905 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 134 göst.

Kategoriler