Kizlar günaydın ev taşırken en hızlı nasıl toplanır ?
Ev taşırken perde ve halılarınızı yıkıyor musunuz?
Banyo aletlerini yıkıyor musunuz?
Yeni tasinacaginiz evi nasıl en hızlı temizliyorsunuz ?
Detaylıca yazarmisiniz ?
Kizlar nirdesiniz :) hiç taşınan falan yokmu ?
Hiç tasinmadim 😄😄
Anladim anlamadım hatta :(((( :D evlenirken falan eşya duzeltmedinizmi :D çeyiz yeni ev temizliği annenin evinden gelin evine uçtun :D :)
Hazır duzulu eve geldim 😃😃 gorumcemle kaynanm duzeltmisti. Çünkü mesafe uzaktı
Şanslısın :D :)
Önce taşınacağınm evi temizlerim pırıl pırıl sonra diğer evde perde halı koltuk vs yıkanacak ne varsa yıkarım koli benim kurtarıcımdir herşeyi ayrı ayrı kutulayip üzerine yazarım tabak çanak ne varsa yıkarım elden gececek herşeyi yani taşınıncada da mobilyaları muhakkak silerim
Zaman kısıtlı ise peki :)
Yani bunlar için bana üç gün yeter canım ama tabii boya badana varsa orası ayrı ama taşınma telaşında mesela ben yemek bile yemeye oturmam🤣🤣
Bende oturmuyorum yazikki işte alışveriş koli çuval eksikler çıktıkça market mağaza gezince iş uzuyor.
Yeni eve geçmeden önce her şeyimi yıkarım çer çöp kullanmayacagim şeyler varsa atarım yada birine veririm. İlk önce zor olandan başla mutfak bitince herşey kolay olur zaten kıyafetleri düzenli koy ki gittiğin yerde direk al yerleştir.
Mutfak 3 günümü aldı ama zorluğundan değil kararsizligimdan sanki mühendislik projesi yapıyorum kutuya koyarken o oraya olmaz kategoriler aynı küçük bir boşluk bile kalmasın derken uzadı :D
Benim evimin zaten genel temizlik zamanı geldiğinde talımdım ben
Halıları komple halıcıya verdim
Perdeleri çıkarttığım gibi koydum kutuya yerleştirirken yıkadım yıkadım temiz temiz astım
Mutfak eşyalaeını hepsini elimde çamaşır suyuyla yıkayıp öyle paketledi ama benimki gerçekten yışlanmış yapılması gereekti temizse direk paketleyip kutuya koyabilirsiniz
Banyo havlularını yıkadım koydum temizlenmeli ne varsa yıkadım koydum iyiki öyşe yapmıçım taşınma sürecindeyiz bir hamile olduğumu öğrendim aynı zamanda çalıştığım için bıda genel yapamadım şuan doğuracağım. Annenler yine geldi geneli Hall ettiler sağolsunlar
Hayırlı olsun yeni bebiş :)
Benim için hicbirzaman gerçekten temiz olmazki illa bir kulp bulurum.
Mesela bugün genel detaylı temizlik yaptım 3 güne yine başla hergun sil supur yerde ayağıma toz gelince psikolojim bozuluyor :D
Çok isim var ama zamanım kısıtlı üstüne tekim birde küçük çocuğum var pratik fikirlerinizi alayım :)
Bir ay önce taşındım. Perdeleri ve koltukları yıkamadım. Halıları yıkamaya gönderdim. Battaniye örtü tarzı şeylerin hepsini yıkadım o şekilde götürdüm. Hangi koliye ne koyduysam detaylı yazdım bu işimi çok ama çok kolaylaştırdı(mutfak, kaşık ve çatallar. Salon, kitaplar) gibi detaylı yazdım. Açarken birbirine karışmadı. Hepsini yerleştirdikten sonra koltukları yıkadım. Camları sildim perdeleri astım. Halılarda geldi o zamana kadar halıları da serdim bitti gitti 🤗
Bu arada kullanmayacağın hiç bir şeyi götürme ihtiyacı olan birine ver
Öyle yaptım da perdeler tozdan kararmış durumda :D cadde üstü olduğu için bir ara diz rahatsizligim vardı işler aksadı perde yıkama din açıkçası şimdi düzgün yikamasam içine işleyecek diye korkuyorum :)
Sen bilirsin canım ama yıkarsan kırışacak bence diğer evde de güzelce yıkayabilir sin
Oda doğru olabilir diğer evi temizlersem camları falan bunu yıkar götürürum ama temizlemezsem acelem yok :)) performansıma bağlı teşekkür ederim:)
Rica ederim Allah kolaylık versin
Amin Allah razı olsun
Bnde şuan taşınma surecindeyim , önce tasinacagim evi temizledim , snra evde yıkanacak ne varsa yıkadım giyilmeyen küçülen kıyafetleri ayırdım götüreceklerimi paketledim perdeleri koltuk örtülerini yıkadım hurclara koydum ( şuan kaynanamın evindeyiz ) misafir yataklarını hepsini yıkadım hurclara koydum oyuncakalra kadar ayikladim goturecklerimi sadece aldım ayakkabılari komple yıkadım kuruttum torbalara koydum buzdalibin raflarini yıkadım paketledim , mutfak tabak bardaklar hep kolide onları evde açıp yikiycam işimi kolaylastirdim bu şekilde , koltukları yikiycam onuda eşim yeni eve götürelim öyle yıka taşınmada yine kirlencek gerek yok dedi
Benim zaman çok kısıtlı kategorilere ayırdım fakat atmak istediklerimi tam atamadım diğer eve geçince açarken atarım diyorum sence nasıl olur
Zorlanmiycaksan yaparsın şimdi en önemlisi kolilemek üstüne neyin ne olduğunu yazarsın yerlestirirken kolay olur
Onları yazdım :)
Taşınacağınız evi taşınmadan iyice temizleyin , halıları yıkamacıya verebilirsiniz, tülleri perdeleri taşındığım evde yıkayıp yıkayıp asıyorum ben , yıkayıp götürmüyorum , poşette kırışabilir çünkü. İlk önce mutfağı toplasanız gerisi zaten kolay. Gardolaptaki askıdaki kıyafetleri hiç askısını çıkartmadan büyük boy çöp poşetine dik bir şekilde geçiriyorum askılar dışta kalıyor bağlıyorum büyük kutuya yatay koyuyorum, yeni eve getirince direk açıp asıyorum kolay oluyor
Aynen yaptım bunlarida perdeler çok kirli caddede oturduğum için çok tozlaniyor ani taşınma olduğu için kış temizliğine başlamadan taşınma çıktı.Yani perde yıkama halı yıkama var dolaplar hep pastel boya çizgi sen kaç günde bitirirsin bunları mesela hali hem elde 3 tanede elde yıkanacak var :(
marketten kutu alip kutulara koydum. esyalari kiyafetleri çöp torbasins battaniye gibi seyleri kanrpe örtulerine sardim hepsini yıkayıp yerleştirdim tulleri de yıkadım astim
Daha tül yikayamadim ben halıda var mobilya silmeside ayrı dert sen olsna kaç güne bitirirsin
cocuk varsa uzun surer. ben gecen yil tasindim tek basima hallettim hepsini kizim bire basladi iki hafta sonra tasindik ödev derdi temizlik yerlesme. benim sansim suydu koltuklari kaplamaya vermiştim halilari yikamaya halilar yeni eve geldi koltuklar geldiginde yerleşmiştim silmek zorlamamisti.sonra isr basladim iki ay gecici hepsi ustjuste gelmisti. tullerini yeni evinde yika. yilanacaklari bos bir yere koy yika as digerlerini yika kuruyunca yerlestir
Biz kadınların işi çok zor :) düşüncesi bile bunaltiyor birazda ruhen yorgunum 2 ay önce evi tekrar topladım taşınma iptal oldu yeniden açtım şimdi yeniden topla biliyorum herseyide üşeniyorum ruhen yorgunum ben öyle söyleyim.
sorma.bende kış temizligi yapicam ama hic enerjim yok
Biz önce kullanılmayan dolaplarda duran eşyaları torbalara doldurmuştuk. Torbalara koyulamayacaklari kolilemistik. Taşındıktan sonra perdeleri yikadik öyle astık diye hatırlıyorum. Bide kolide ne varsa üzerine yazmıştık poşette ne varsa yazmıştık sonra aramayalim diye
Ayne kolilere yazdım bende ama perdeler ve halılar daha yikanmadi mobilyalar silinecek 2 günüm var
Perdelerimi taşındığım evde yıkayıp o şekil hemen takıyordum halilarimi yikamaya gönderiyordum yavas yavas seriyordum
Halılar bana kaldı :( :D makineye atıp elde yıkama aklar var. Kafanı duvarlara vuracağım iş biriktirdim diye hem temizlik takıntısı olup hem takintidan ise baslayamayan bir ben varım galiba düşüncesi bile yoruyor :D baslayamiyorum.
Perde halı yıkarım banyo fırçası tuvalet fırçasını atarım yeni eve getirmem yıkasan bile hijyenik değil poşete koyunca farklı eşyalara deyebilir ben normalde bile yılda iki üç kez falan bu fırçaları atar yenisi alırım
Aynen bende öyleyim tasinicagim yere asla goturemem ayrıca bir ara çöp kutuları bile atmisligim var banyo tuvaletin :D abartida abarti :)
bende attim yeni eve yeni aldim ☺️
En güzeli at gitsin çok ucuz bir şey zaten 😊
Aynen öyle :)
Bende taşınacam ya bende bakım işime yarar biseyler çıkar 😂 ama ben yıkarım bir kere taşındım bu ikinci olucak yatak yorgan herşeyi yıkamayı düşünüyorum fazla olan atılacak şeyleri atarım yük etmem ekndime
Okudunmu pratik fikirleri hazirmisin :D ben daha değilim:( :)
Askım perdeler harıc herseyı yıka kolile sadece perde kalıcak sekılde olsun gerekırse halıları yıkat acma o sekıl evıne gotur varya asırı kolay oluyo oyle
Sanırım ben hersey yıkar öyle götürürdüm
Bende çok istiyorum o sekil :) zamanım kalırsa
Ben taşınacağım 5-6 aya halıları komple anneme götüreceğim yeni evde halı kullanmayacağım, mutfak eşyalarımın büyük kısmını eleyeceğim kalabalığı hiç sevmem 😂
Oturma grubumu ve L koltuğu mu satabilirsem satacağım satamazsam ihtiyaç sahibi birine vereceğim yeni eve koltuk takımı alacağım .
Şuan planım yer yer toparlanmak olacak , mutfak eşyalarının üzerine mutfak , yatak odasının yatak odası, çocuk odasının çocuk odası diye isimlendirip taşınırken bir yere değil her odaya eşya yığılacak. Daha önce Sakarya'dan İstanbul'a taşındık bu şekilde benim için çok avantajlı oldu çok çabuk yerleştim arbede olmadı evde hiç ve yerleşirken kimseden yardım almadım çünkü herşeyin yerini bileyim diye
Bende sakaryadan ankaraya sonra tekrar ankaradan sakarya tasındım anam agladı sıkur bıttı kendı evımdeyım allah yardım etsın
Bizimde inşallah bitiyor taşınma işi Allah başka bir sorun vermezse. Çok zor kuzum maalesef
Bılmezmıyım 4 kez tasıdım sukur kurtuldum bıttı tasınma bu arada yenı evr nıye halı sermıyorsun
Ya benim en büyük sıkıntım zaman kisiti yoksa çok daha düzenli olabilirdim :D :)
Yerden ısıtma zaten halıyı sevmiyorum ince 2-3 birşey atarım yere yeter 😂
Halıları taşımacılar gelmeden bir gün önce veya birkaç saat önceden halı yıkamacılara verdim. Diğer evi bir günde temizledik. Ben taşınma olmadan bir hafta öncesinde başladım toplamaya. Özellikle misafirliklerden başladım önce. Son güne sadece çok acil kullanacaklarım kalmıştı mutfak, banyo ve kıyafet anlamında. Diğer her şeyi kızımla beraber topladım çok şükür. Koltuk kırlentlerimi filan yıkamış, kaldırmıştım. Ütülenceklerimin hepsini bitirmiştim.
Perdeyi de taşımacılar geldiklerinde söktüm. Hepsini bir yere katlayarak koydum. Yeni eve geçtiğimizde ilk zaten beyaz eşyaları kuruyorlar. Hemen yıkadım astım.
Doldurduğum kolilere muhakkak isimlendirdim. Kitap salon. Kitap İnci diye. Mutfak tencere. Mutfak tabak. Mutfak bardak. Gibi gibi...
Yaptım ama bardak kadar detay yazmadım mutfak yazdım sadece üşendim :)
Ben öyle ayrıntılı yazınca hep o şekilde açıldı kutular. Bardaklar benim belirlediğim yere filan. Çok rahat oldu
Ilk olarak mutfakta kullanmadıgın seylerı gazete sar bantla kırılma olmasın onları kolıye koy ama kolı altına kıyafet koy saglam olsun agırda olmasın bı kac tabak uatune legenlerı kasıkları koyarsın ustune yazarsın mutfak kolısı dıye ona gore dırek mutfakta durur rahat dızersın bardakları fln gazete sar bantlamaya gerek yok onlarıda aynı sekıl kıyafet kutusuna koy sonra bardak canak koy gene ustune hafıf seyler koy kasık fln kullacagın 2 3 tabak tencere bırak onları tam tasınacagınız vakıt kolıye koyarsınız kıyafetlerı ben kutuya yada cuvala koydum ılden ile tasındım evde kırılacak esylarınıda mıtfak esyaları koydun sekıl gıbı koy beyaz esya fln tasıyacak kısıye baglı onlar sarıp sarmalıyor heryerlerını tum kutulara hangısı hangı odaya gıdecek ona gore yazarsın yorgan flnda cuvala koydum banyo esyalarınıda yıkayıp kurutup posetlere koydum perdelerı yıkama yenı evıne gelınce dırek perde cuvalını banyoya koy yıkayıp asarsın ve yenı evının tum kabası temız olması senın ıcın en buyuk avantaj ben ilden ile geldım evi temızleyıp oyle dızdım esyaları yanı esylar 1 hafta yerde kutuda cuvalda durdu o yuzden ev temız olursa sana kolay olur hafıf ıslak bezlr sılıp dızersın esyalarını o ara perdeler yıkanır ev yakınsa mutfak esyaleını yavas yavas tası hem dızersın dıgerlerını anca esylar komple gelıncr dızmıs olursun
Evet senin işinde çok zormuş birde çocukla daha zor ama naylonlar varya pitpitli ondan alırsın koltuk yatakların üstüne ya nevresim atarsın eskileri zaten her odaya sırayla girerler heralde. Birde istediğin şeylere kendin karar veriyorsan istedign gibi olur bence :)
Insallah onun hakkından gelen bı komşu gelır amın amınn
Kıradaydım ben oturdugum evi aldım kira dıye evın içini önemsemedim şimdi ev brnım oldugu ıcın mecbur ıcını yapmam lazım cunku ev dedıgım gıbı eskı kapı fayansları fln cok sey var mesela mutfagım kucuk bınadakı herkes balkonla mutfagı bırlestırmıs bızım ev sahıbı yapmamıs ama ben yapıcam evde 3 balkon var boş duracagına mutfak olsun daha iyi degıl mi dogalgaz boruları döşemişler koca koca delıkler açık içinden bocekler cıkıyor bu daha hiç bırsey yrnı ev aldıgımız ıçin anca elımızı toplayınca baslıcaz tamire
Kese bir istedıklerım olacagı şüpheli:(
Amin amin amin inşaAllah.
Hayırlı uğurlu olsun kira derdinden kurtuldunuz :)
Artık doğalgaz borularıni falan yenilerde ice alıyorlar gözükmüyor bile hatırladığım kadarı ile.
Birde tabiki mutfak büyük olsun balkon gereksiz evde başka balkon varsa gerekmez günün bütün cogunlugu biz hanımların mutfakta geçiyor çünkü :)
İstedikelrin olur inşallah neden olmasın toparlandikca yaparsınız çok sıkıntıya girmeden hem sende o zaman çok yipranmazsin.
Insallah ınsallah sende rahatlık ıle tasınırsın❤️
Oncelikle salonun ayriysa komple orayi topla sonra diger odalarda yatak odasi cocuk odasi mutfak da falan kullanmadiginiz esyalari paketle ne kadar sure varsa tasjnmaniza o zamana kadar yetecek kap kacak kiyafet biraksan yeter yorganlarini kiyafetlerini buyuk boy cuval bulabilirsen onlara katli katli duzenlice bas agzini iple bagla yoksa hurcla ds gider ama yirtilma ihtimali var onun cuval daha saglam oluyo tabak canagi da kolilere koy gazeteyle falan sar paketle uzerine ne oldugunu yaz mutlaka en son cikarken kalanlari toplarmasi kolay olur
Halilarin kirliyse yikatirdim ben olsan temizse niye yikatiyim perdeler bi sudan gecse iyi olur yinede
Tasinacagin evi de ben badanasi temiz degilse once onu yaptiririm sonra camlarini siler yerlerini bi deterjanli suyla guzelce temizlerim zaten insaat pisligi degil sonucta ne kadar kurli olabilir ki mutfak dolaplarini kirine bagli deterjanlarla bi kac kat silerim en sona banyo wcyi birakir eldivenimi maskemi giyer once lavabolari cif camasir suyuyla ovalarim sonra klozet ve wcyi yikarjm dusakabini de ayni sekilde kopurturum camasir sulu bis su yaparim duvarlara araba fircasiyla koprurtr kopurte yikarim en son suyu carpar carpar kopugunu de akitirim sonda da cekceklerim sadece nakliye sirasinda geri batiracaklar cunku
Nakliye sirasinda da butun esyalari bulunmasi gereken odaya koydur ilk isin salonu kurmak olsun salon esyalari bitince yerleri bi supur hemen bi su yap yerleri sil mobilyalafi yerlerine ** tozunu al perdesini takar kapisini kapatirsin sonra mutfaga gir dolap iclerini kimse batirmaz zaten gelen kolileri yerlere birakacaklad dolap icleri temkz kap kacak temiz hemen onlari yerlestir kapaklari sil yerini sil cik ordan da ondan sonra yatak odalarina girersin biz cok ev tasidik bekarken annem calisiyodu bi de hep kendim topladim yerlestirdim 1 gunde toplar 1 gunde yerlestirirdim
Bekarken bir günde toplardim ama kolileri çuvalları babam getirirdi.O tarz şeylerle ugrasmazdim :)
Ama şimdi herşeye ben kostugum için işler aksıyor aaa kutu eksik çık çarşıya aaa çuval az geldi çık çarşıya bant bitmiş :) elde bebek arabası ile zor bela getir :)
Çok detaylı işler sende detaylı yazmissin süper olmuş :
Zamanımda az daha diğer evi temizliycem nevrim döndü.:)
Ay evet eksikleri getiren biri olmayinca tabi daha zor olur haklisin canim sende kendini yipratmadan yavas yavas yap once suanki evde kullanmadiklatini topla sonra diger evi temizle sonra tasi yerles yani gerekirse yeni evi 3 gunde temizlicen yapcak bisey yok napalim keske yardim edecek biri olsa
Aynen ailem uzakta tekim bu ev bitmeye yakın boş evide temizlemek için bir günüm kaldı :)
Artık elimden ne gelirse yarım yamalak yapmak beni daha çok üzüyor biliyirmusun bende şey diyorum gideceğim evde fazlalıkları atarım rahatlarim daha toplu olur :)
Ah canım benim ya acini cok icimde hissettim gercekten
Evet kullanmadigin herseyi bu bahaneyle atarsin benim komsu evi buldu ertesi gun girdi oturdugu evi 1 gecede topladi ertesi sabah kirli eve girdi nakliyeciler esyalari tasirken bi yandan temizlemis
Teşekkür ederim cansın :)
Az eşya olunca hemen toplamış ne güzel bakalım bende halledicem inşallah:)
1,498,218 soru
24,473,649 cevap
355,320 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın