Kızlar bu akşam kayınpederim aradı, eşimden borç para istemek için. Eşimin ailesiyle küsüz. Çünkü kayınpederim eşimin abisine 10 sene önce ev alıp tapulamış. Biz evlenirken de 2 sene içinde size de alıcam dedi, hatta benim istememde babama bile demiş. Ama 4 sene oldu asla alınmadı. Eşimin dedesinin eski evi kentsel dönüşüme girdi 2 tane 2+1 daire verecekler. Kayınpederim de kardeşlerine para ödeyip o 2 evide kendine alacak yapılınca. Bir tanesine kendisi taşınacak, birinide bize verecekti. Ama biz 2+1 ev istemeyince, şunada oturduğu evi vermeyi teklif etti bizde kabul ettik. Eşimde babasına dünya hali baba, sana bir şey olsa bana kimse o evi senin hakkın diye fazladan vermez tapusunu bana ver ama sen oturmaya devam et dedi. Kayınpederim önce kabul etti ama sonra görümcem ve abisi baba verme o tapuyu alınca seni kovar, kendini güvene al demişler ve kayınpederim vazgeçti vermekten. Bugün 100 bin TL para ya da altın istiyor. Biz şimdi vericez ama o Ocak ayında ödeyecek. Ben asla vermek istemiyorum. Onlar bana güvenmedi neden ben onlara güvenip verecem diyorum. Eşim ilk konuşmada veriyim dedi ama sonra ben bunları söyleyince haklısın sen dedi. Şimdi verme desem vermez biliyorum. Sizce vermek istememekte haksız mıyım?
Asla vermem , 2 daire verdiği evladından istesin
Bende o yüzden vermek istemiyorum. O kızıyla oğlunu dinleyip bana tapu vermedi. Neden ben ona güvenip altın vericem. Babası ölse kimse bana o parayı ödemez
tabi canim odemez daha iste tum mallara pay isteyecekler
Kayınpederime kalsa eltime, abisine güvenmem lazım, onlar hakkımızı fazlasıyla vereceklermiş
madem tapuyu vermio protokol yapin noterne . resmi sekilde evden hak istemeyeceklerini kendi rizalari ile senin esine vereceklerine dair resmi belge olsun guvenceniz. yazili beyan. baba oldukten sonra hakkinizi vermezlerse o beyan ile islem yapilir. onlar guvemiyorlar esine babalarini atar diyolarda esin niye guvensin ki vereceklerine.burda yanan siz olacaksiniz valla esin de kabul etmis uzuldum. ozaman abisine alinan daire de babasinin tapusunda kalsin niye abisine verilioki. babasi olunce esin de ona payini verir madem . abi payini veriosa esinde verir o da onlara guvensinler sozle guvenmek oluosa
Onuda yapmazlar zaten görümcem yurtdışında. Abisine güvenip vermiş tapuyu, hakkımız olmayanı istemiyoruz ki
Hiç bir şekilde vermem
Sizi resmen kandırmış bu adam
Asla vermeyin
Gitsin akıl veren kızından alsın
Daire veren öteki oğlundan alsın
Geri vereceğini nerden biliyorsun
Bununda vermez
Üstüne yatar
Parayı geri öder ama onlar bana ne iyilik yaptı ki ben yapıcam diyorum
Evet onca ev daire varken
Size koca bir hiç vermemiş
Vermeyin sizde
Aynen öyle, istediğimiz ev 30 senelik. Sadece tapu istedik, onlar kendi evleri yapılana kadar oturacaklardı zaten
Abisi versin parayı akıl veren parayı da verir tapu kimde ise para da ondadır ayrıca üstüne tapu geçirmeyi bilen babasına 100.000 lira para vermeyi de bilsin bir zahmet
Eşim tapuyu ver bana da dediğinde, bekle benim evim yapılsın taşınayım sonra vericem diyor. Ama evin daha temeli atılmadı. En az 2 sene var teslimine. O süreçte babası ölürse resmen görümcemle abisinin vicdanına kalacak bizim ev durumu
Kesinlikle vermem salakk mıyım? Gitsin daha önce yalan dolanla ev tapuladığı oğlundan istesin. Verirken iyi olursun, geri isteyince senden kötüsu olmaz. Baştan kötü olmak daha iyi o yüzden asla verme.
Şuanda eşime de çok kızıyorum. Hemen olur dedi, sonra ben bunları söyleyince haklısın dedi. Şimdi vazgeçsr gelin oğlumuzu doldurdu olacak
Varsın desinler. zamanında onlar da size tamam diyip, görümcen ve kaynının dolduruşuna gelip tapuyu vermemişler. Aynısnı sizde onlara yapın şimdi
Benimde bu zoruma gidiyor. 20 gün bizi oyaladılar, eşime tapu parasını ayarla devrediyim ama evim yapılana kadar oturacam dedi. Zaten eşimde tamam ben sadece tapuyu istiyorum dedi. Sonra evime yemeğe geldiler vazgeçtik biz diyip yemeklerini yiyip gittiler. O günden beri de konuşmuyoruz zaten. Kendimi ***** gibi hissedicem verince
Kayınpederinize şöyle bi teklifte bulunabilirsiniz tapusu sizde ama irtifa hakkı kendisinde olacak şekilde tapudan ibare koydurarak saçma sapan durumların önüne geçebilirsiniz yani kayınpederiniz ölünceye kadar evde oturabilir ve kayınpederinizi ne siz nede kanun bile o evden çıkaramaz maalesef ki aynısını yaşadım zamanında sırf bu madde yüzünden şeytanın yer yüzü silüeti olan babaannemi evden atamadım eğer bu madde olmasaydı yatagı ile birlikte çöplüğe atardım onu siz kayınpederinize bu teklifle gidin kendisi isterse avukatına danışsın kabul eder mi etmez mi bilemem ama kabul edip tapuyu bu şekilde düzenler ise bence borç vermenizde bi sakınca olmamalı
Tapuyu vermesinde bir sakıncası yok ki. Yeni şuanda evi yapılıyor, 2 sene sonra zaten taşınacak. Neymiş o taşınınca tapuyu verecekmiş. Ama ölümlü dünya, veremeden ölürse ortada kalmak var
Bunun içinde noterden sözleşme yapabilirsiniz o sürede ölüm halinde tapu..... Kişisine devredilecek diye avukatla protokol hazırladıktan sonra Noterde onaylatırsanız o tapu ister kayınpederiniz hayatta olsun ister olmasın her türlü size kalacak
Bunu iptal eder kayınpederim 3 gün sonra bir kavgada. Bizim istediğimiz çok kolay, 2 sene sonra zaten bizim olacak evin tapusu. Eşiminde buna hakkı var
Sen haklısın bende olsam vermem
Bende vermek istemiyorum. Eşim şimdi dışarı çikti. Gelince konuşacam ve fikrimi söyleyecem. Genede verirse o saatten sonra eşime de güvenmem ve kendini ve kızımı güvene almak için her şeyi yaparım
1,507,557 soru
24,607,735 cevap
363,932 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın