0 oy
144 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,190 puan) tarafından

Sırt kısmında sivilceler çıkmıştı sağlık ocağı bana sıcaktan dedi. Aldırmadım o yüzden git gide çoğaldı karnı mahfoldu şimdi de yavaş yavaş bacaklarına atıyor. Bugün götürdüm çocuk doktoru u*yuz olmuş dedilosyon verdi krem verdi. Bebeğim 4 buçuk aylık. En kısa şekilde nasıl bunu atlatabilirim. Bende yok ama bebeğimde var. Eşimin yiyenlerinde vardı çok dikkat ediyordum dokunmalarına izin vermiyordum demekki kaşla göz arasında dokunmalar geçmiş bebeğime.

En kısa şekilde nasıl atlatabiliriz

5 Cevaplar

0 oy
önce (1,221 puan) tarafından

Yaa geçmiş olsun cildiyeye gösterdiniz mi? Benimde oğlumun elinin üstünde benzer şeyler çıkmıştı çocuk doktoru olabilir dedi 2 cildiyeye götürüdm sonradan onlar egzama dediler geçti şükür kremle falan. Keşke hiç görüşmeseydiniz yeğenlerle :(

önce (1,190 puan) tarafından

Yok çocuk doktoruna gösterdim u*yuz dedi. Kaynanama gidiyordum orada kayınlarımın evleri var yakınlar. Onlar da gelmişlerdi çocuklar falan dokundular sanırım oğlumu ben çok dikkat ediyorum ama kaşla göz arasında dokunmuşlar demek ki. Size de çok geçmiş olsun

Evdeki bütün kıyafetleri 60 derecede yıkayın, yılanmayanları poşetleyip 3 gün balkonda bekletin. Buhar makinası varsa koltuk halı yatak yastık hepsini bunarlayın, halıları yıkatmaya verin perdeleri tülleri yıkayın. Eczane karışım bir krem veriyormuş tüm ev halkı bütün vücuda 3 gün sürüyormuşsunuz. Bu illetten kurtulmak zor diye okumuştum Allah'ım tez vakitte kurtarsın

Bana bu hastalık avuç içinde başlar demişlerdi, bide cildiyeye gösterin bence emin olmak için 

Ay korktunuz beni umarım çabuk geçer ya çok teşekkür ederim söylediklerinizi dikkate alacağım 

İnşaAllah, Allah kolaylık versin küçük bebekle bu kadar işi yapmak da zor :/

Üstesinden gelicem bı şekilde yeterki iyi olsun iyileşsin bebeğim 

-Reklam-
0 oy
önce (6,062 puan) tarafından

Losyonu her gun heryerine sur mutlaka, tek bir yerde yatir. Her gun carsafini degistirip en az 60 derecede yika. Bu arada giydigi giymedigi tum kiyafetlerini de yuksek derece de yika. Kukurt sabunu da iyi yikanirken ama doktoruna danis. Esimde de olmustu, wilkinson pomadla 3 gunde gecti. Bizde olmadigi halde ben ve cocugumda tedaviyi uyguladik. Bu sure zarfinda evdeki herseyi yuksek derecede yikadim. Koltuklarimi halilarimi yikattim buharli ve sert zeminleri de camasir sulu suyla temizledim. Tedavi bitene kadarda tek bi oda kullandik. Cok gecmis olsun. 

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Bütün kıyafetlerini battaniyesini çarşafın yıkadım herşeyi 60 derecede. 

Genellikle yatak odasındayız zaten eşim şehir dışında bebeğiminde beşiği yatak odasında olduğu için orayı kullanıyorum. Losyon da 1 defa tek kullan dedi çocuk doktoru ama kararsızım bugün kullandım acaba yarın da kullansam mı? Onun haricinde kremde verdi ama yinede losyonu kullanıp kullanmama konusunda kararsızım 

önce (6,062 puan) tarafından

Doktor tabi daha iyi bilir ama bizim kullandigimiz pomadta 3 gun hic yikanmadan ust uste suruyoduk. Belki losyon baskadir. Siz kremi de surun. 1 hafta sonra tekrar goturun kontrole duruma gore ikinciye kullanirsiniz. Belki kucuk yakmasin diye 1 kere demistir. Yanlis yonlendirmiyim smdi.

Teşekkür ederim yorumunuz için umarım en kısa sürede geçer ya kendini kaşınmaya çalışıyor çok üzülüyorum 

0 oy
önce (125 puan) tarafından

Ay kıyamam ya minicik bedene nasıl geçti çok kötü bir şey Allah kimsenin başına vermesin aman dikkat et sizlere de bulaşmasın hemen bir an evvel önlemini al Allah şifa versin tez zamanda

Allah razı olsun inşAllah. Eşimin yiyenlerinde vardı çok dikkat ediyordum asla dokunmalarina izin vermiyordum. Kaynanama gitmiştim kayınlarımın evide hepsi yan yana kaynanamlarla. Onlar geliyorlardı kaynanama eşimin yiyenleri. Asla dokunmalarina izin vermiyordum ama kaşla göz arasında dokunmuşlar demekki geçmiş bebeğime bende çok üzüldümm eşim zaten şehir dışında ben ve bebeğim tek varız evde. Bende yok ama bebeğime geçmiş malesef umarım en kısa sürede geçer küçücük şimdi vücudu kaşınıyordur söyleyemiyor derdini minik bebeğim 

önce (292 puan) tarafından

Ay canım keske önceden uyuza karşı spreyler oluyor yada lavantı yagı sürseydin ozaman bulaşmazdı birdakine aklında bulunsun 

Yaa hiç düşünemedim varmı öyle birşey 

0 oy
önce (1,091 puan) tarafından

ay gecmisolsun uyuslu kisilerle neden gorustunizki ya hayatta cesaret edemezdim ben. sende olmasa bile ustten bastan gecer illaki kaynar kaynar sudami yikamak gerek burda oyle diyirdu millet herseyi yikiyorlardi

Canım kaynanama gitmiştimm eşimin yiğenlerinde vardı. Kaynımın evi de kaynanama yakın yan yanalarm eşimin yiğenleri geldi kaynanama. Çok dikkat ettim asla dokunmalarına izin vermedim ama kaşla göz arasında dokunmuşlar demekki 

0 oy
önce (2,849 puan) tarafından

Ayy uyuzudr direk doktora götür benm bebeğim 14 günlükken doktor ilaç vermişti o kremi şurup 6 saat bekletin yikafim 3 gün arayla biz kenfimizde hap kullandık 

O kış ay bebeğimin kıyafetini ele yikardim kendi kırmızı 60 derecede yikardim üst yatak örtüsü hep değiştir ayy neler çektim 

Allah yardımcınız olsun berbat birşey bu **** 

Götürdüm dün losyon verdi 2 tane de krem verdi 

Umarım geçer hemen çarşaflarını battaniyesini havlusunu kıyafetlerini hepsini 60 derecede yıkadım sık sık yıkamam gerek umarım çabuk geçer 

önce (2,849 puan) tarafından

Sık sık yıka ilaki geçer sen **** olan çocukları ne diye bebeğe yakınlaştırır eve almasaydin bizim eşimden bize geçti kızım olmuştu bebekde ayrı ben ayrı kendimi Kasım kızımı mi bebek mi ayy o günler berbattı 

İnşallah biran önce gecer

Eşimin yiyenlerinde vardı ****. Kaynanama gitmiştim kayınlarımın evi de kaynanamla yan yana. Eşimin yeğenleri de kaynanama geldi. Ben çok dikkat ettim asla yanaşmalarına izin vermedim ama kaşla göz arası dokunmuşlar demekki. 

Sizin ne kadar sürede geçti 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 136 göst.
11 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gunes1997 (3,888 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 178 göst.
25 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Benceemine (263 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 134 göst.
26 Eylül 2023 Diğer kategorisinde sinem_34 (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 481 göst.
16 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Gamzee.. (6 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,479,781 soru

24,215,265 cevap