0 oy
150 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (254 puan) tarafından

Kızlar kızım 2 yaş oldu aklım çok karışık 2. Bebek için sizce yaş farkı ne olmalı plansız bi gebelik oldu temmuzda bi düşük yaptım kafem çok karışık 

10 Cevaplar

+2 oy
önce (6,453 puan) tarafından

İlk çocuğun bebekliği bitmeden kardeş olmamalı diye düşünüyorum. 2 yaş erken bana göre. 

Arkadaşım yeni doğum yaptı ikisinin arası günü günününe tam 24 ay. Anne hamile kaldığı için ilk bebek şak diye sütten kesildi. Anne hamile diye ilk bebek yorgun ve ilgisiz bir anneyle zaman geçirdi. Anne hamile diye doya doya kucaklanamadı.

Anne doğum yaptı, ilk çocuk depresyona girdi. Dün evden kaybolmuş. Kardeşinin odasında karanlıkta dolabın yanında içli içli ağlarken bulmuşlar. Annesi perişan oldu artık yatılı bakıcı tuttular.

Eğer art arda olmasını gerektiren bir zorunluluk yoksa "ikiz gibi büyürler" mantığı bana üzücü bir masal gibi geliyor. İdeal yaş aralığı 4 yaştan itibaren bence. 

önce (120 puan) tarafından

Post sahibi değilim. Ama iki yaş bitince birkaç ay da geçse fena olma sonra hamile kalınabilir. O bebek de doğana kadar 3 yaş olur zaten. Böylelikle sütte. De kesilmez. Böylece birlikte büyüme imkanlarida olur. Bende çok istedim bu dediğim gibi olsun.fakat kısmet olmadı. Şimdiki bebeğim doğmasına çok az kaldı, aralarında tam beş yaş olacak. İnşallah iyi olur. Fakat o çocuk okula giderken doge rcocuk yeni doğan olacak. Ve enfeksiyon kapacak diye hissediyorum

önce (6,453 puan) tarafından

Biri okula giderken diğeri illa ki evde olacak bir dönem. Enfeksiyon korkusu için ilk çocuk bağımsızlığını kazanmadan üstüne kardeş getirmek haksızlık bence. 

önce (120 puan) tarafından

O öyle değil biri ilk okula basladignd adigeri 3 yaş olacak. Yani yenidogan ile 3 yaş arasinda fark var. 

-Reklam-
+1 oy
önce (2,119 puan) tarafından

Bence 4 yaştan sonra düşünülmeli çünkü 2 yaş da hala Bebek ve bağımsız değil 

+1 oy
önce (7,260 puan) tarafından

Senin kendini hazır hissediyorum dediğin zaman uygun zamandır benim kızım 15 yaşında oğlumda 30 aylık arada çok yaş farkı oluştu kızıma hemen hamile kaldım kızım 7 yaşına  girince kardeş istedik fakat hep kimyasal oldu gebeliklerim bide benim sağlik sorunlarım oldu artık olmuyor dediğim zaman sağlikli gebe kaldım biz nekadar plan yaparsak yapalım Rabbim biliyor en doğru zamanı

0 oy
önce (10,432 puan) tarafından

Kızım 5 yaşında ideal yaş 8 bence 

önce (254 puan) tarafından

8 yaşta bizim için iyi oluyo ama kardeşler arası çok fark oluyo bu seferde:)

önce (10,432 puan) tarafından

Bence çocuk içinde iyi ya ana babasına doysun hele ilk çocuk ikinci gelince o garibana sıra gelmiyor ki 

önce (3,774 puan) tarafından

Ben ılk okul basladım kız kardesım dogdu gayette can cıgerız bır bırımıze gayette ıyı valla bende o mantıkla ılerlemek ıstıyorum kızımla doya doya vakıt gecırdıkten sonra onu okula sonra dıger bebeyle vakıt gecırırım yıpranmadan

0 oy
önce (2,015 puan) tarafından

Benim kızımda 2 yaşında bizde istiyoruz ama daha cesaret edemiyoruz yani eşim sana zor olacak diyor kızım bana çok düşkün biri babasında bile bensiz durmuyor birazda kıskanç o yüzden korkuyoruz 2 sene daha beklemeyi düşünüyorum 

Bizde böyle düşünüyoruz tam olarak kararsızlık var en iyisi 1 sene daha beklemek galiba

0 oy
önce (4,999 puan) tarafından

Kızın 3 3.5 yaşına gelsin sonra düşün.  Kızlarımın arası 2 yaş 9 ay çok zor geçti ilk yıl 

0 oy
önce (3,774 puan) tarafından

Kendımı hazır hıssedınce anca o zmn olur kızım suan 3 bucuk yasında ocakta 4 olacak halen bebe fıkrı yok 🤣

0 oy
önce (2,031 puan) tarafından

Oglum suan 3,5 yasinda ikinciyi yapicak olsam suan yapardim 9 ay o dogana kadar oglum 4 yasini biraz geçmiş olurdu

Ben ve erkek kardeşim arasinda 4 yas var bence cok ideal bi yaş

Teşekkür ederim 

0 oy

Anlaşıldı kıslar en az 1sene beklemeli en iyisi :))

0 oy
önce (24,760 puan) tarafından

İlk çocuğun kendi kendine yetebilmesi bence esas kriter 

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 487 göst.
0 oy
12 cevap 255 göst.
0 oy
19 cevap 555 göst.
0 oy
6 cevap 228 göst.