0 oy
224 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (11,727 puan) tarafından

Yarın eşimin arkadaşı gelecek ailecek. Balık yapacağız hamsi yanına neler hazırlasam fikir verin. Salata ve tarhana çorbası düşündüm başka ne olabilir 

9 Cevaplar

0 oy
önce (10,478 puan) tarafından

Mercimek çorbası ve salata yeterli oluyor extra roka salatasıda yapıyorum ben balık olunca ortaya bir börek koyabilirsin ama yenmiyor 

önce (11,727 puan) tarafından

Çorba salata balık turşu birde soğan salatası yaparim irmik helvası da yapcam. Zaten 4 yetişkin 4 çocuk olcaz cokda kalabalık değiliz 

-Reklam-
0 oy
önce (3,158 puan) tarafından

Eşimin ailesi her zaman balık yanında mutlaka bulgur pilavı yapar. Bizimkilerde bir ara makarna yapardı. Tatlı olarakta fırında tahin helvası yapabilirsin. 

Pilav ve makarna hiç yemedim balıkla birlikte 😂 dediğin helvayı da yapmadım ama bakayım hemen nasıl bişeymis irmik helvası düşünmüştüm bende

İrmik helvası ndan daha kolay hazır tahin helvasını ezip içine süt koyuyorsun biraz sonra fırın kaselerine koyup fırınlıyorsun bende bir iki kere filan yaptım güzel oluyor. 

Guveç kaplarına konur mu kız porsiyonluk şık durur yada sufle kabına 

Konur tabii ki çünkü akışkan bir kıvamı oluyor. 

0 oy
önce (2,057 puan) tarafından

Sarma dolma. Yeşil fasulye tursu pilav bide salata oldumu yeter 

Sarma saracak vaktim olmaz.sanirim bu akşam haber ettiler geleceklerini turşum var yeni yapmıştım onu çikarcam salata falan artık 

0 oy
önce (4,896 puan) tarafından

Çorba salata turşu başka birşey yakıştıramıyorum balığa ben ya belki olursa fırında patates 

Fırında patatesi düşünebilirim çocukları balık yetmezse belki patates yerler. Kremalı yapsam balıkla bir zariri oluru ki

0 oy
önce (5,811 puan) tarafından

Fazla biseye gerek yok bence 

Balik ağır menü zaten 

Bence yeterli maydonoz turp filan da doğra yeter 

Evet evet maydanoz turp roka soğan falan koyucam birde turşum var tatlı da irmik helvası düşünmüştüm 

önce (5,811 puan) tarafından

Gece gece canım çekti valla :))

Acıktım 

0 oy
önce (6,045 puan) tarafından

Mezeleri artir derim acili ezme ve koz salata ekleyebilirsin tatli olarak irmik helvasi yapabilirsin 

İrmik helvası yapacağım o aklımda meze olarak aklıma bişey gelmedi turşu falan çıkarırım diye düşündüm 🤭

önce (6,045 puan) tarafından

Aynen yogurtlu mezeler gitmez baligin yanina tursu olur iste balikci salatasi olur zaten yeter baska kimse bisey aramaz ama hadi farklilik olsun koz yapabilirsin 

0 oy
önce (931 puan) tarafından

Mercimek çorbası 

Sarma 

Zeytinyağlı portakalı kereviz olabilir 

Sogan soğus olabilir 

Patlican ve biber koz karışık yoğurtsuz olabilir

Patlican kabak biber patates sarımsak bunları yağlı tuzlu firina atıyorsun tavada domates bol kavurup üstüne ortasına dökuyorsun çok güzel oluyir 

Acı biber turp turşu 

Tatli bide şerbetli olabilir 

Cocuklar yermi balik küçüklerse aç kalabilirler onlara küçük tavuklu pilav olabilir buyuklerse gerek yok 

Sen biirisn

Çocuklar benimkilerle yaşıt benimkiler seviyo balık ama gelen çocuklar yemez belki diye fırında patates düşündüm yukarı da biri yazmıştı aklıma yattı. Köz salatası yapcam buda okey

0 oy
önce (1,359 puan) tarafından

Eğer samimiyseniz balık, salata, turşu, helva birde çocukları için sağlıklı bir çorba yeter bence. Ama samimi değilseniz balık işine hiç girme 😅

Samimiyiz kız adam sırf balık için geliyor zaten 😂🤭 geçen hafta eşim hamsi pişirdi o temizler pişirir genelde . Onuda wp duruma atmış bu hafta birlikte yemek için plan yaptık. Eşimin teee çocukluk arkadaşı eşiyle de ben güzel anlaşıyorum

0 oy
önce (6,445 puan) tarafından

Süzme çorbası çoban salatası patates püresi balık işte bence yeter 

İlgili sorular

+2 oy
12 cevap 521 göst.
0 oy
3 cevap 130 göst.
+2 oy
8 cevap 283 göst.
+3 oy
7 cevap 449 göst.