Dogumdan sonra veremedim 30 kilo vermem lazım 5 kilo verip pes ediyorum hep git gide de daha fazla alıyorum sonra lütfen bildiğiniz bi yer tavsiyeniz varmı taktıran varsa yada çevresinde iyi sonuç alan varmı pskolojim çok bozuldu insülin direncimde çok yüksek irademe sahip çıkamıyorum eşim hiç lafını yapmıyor ama ben anlıyorum sürekli çevremin zorbalamasından çok bıktım kurtulmak istiyorum artık lütfen bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Ya ondan kac kişi öldü Allah aşkına yapmayın şöyle şeyler. Diyetisyene git daha iyi
Gittim tabiki hemde defalarca şehir hastanesinin obezite merkezine bile gittim olmayınca olmuyor benim 3 yaşında oglum olmasa kendim ölücem zaten o kadar pskolojim bozuk ve bu mutsuzlulugum çocuguma yansıyor yeter artık yaşamayan bilemez bazı insanlarda irade ne yapsada olmuyor o yüzden cerrahi alamlar var inanın kolaya kaçtıgım için degil son çare olarak birşeyler düşünüyorum
Benim ablam taktirdı 6 ay kaldı sonra çıkartırdı. Kilo vermişti ama çıkarttığı gibi daha fazlasını geri aldı. Şimdi mide ameliyatı oldu
Benim eltimde de aynısı oldu
Ben aynı merkeze yaptıran 3 kişiyi gördüm bizzat canlı valla en az 100 kilodan 60 kilolar düştüler ama maalesef suan doktor ismi bilmiyorum isyerinden ayrildim.onlarda ordaydi
Benim eltim taktirdi 16 kilo verdi
Ama pek belli olmadı
Çıkarttıktan sonra yine aynı kiloya ulaştı
Suan hala kilolu
Ben bunyeyle alakali olduğunu dusunuyorum
Bünye değil yemekle 😂 çünkü zayıflayan nasılsa zayıfladım diyerek yiyor ve mideyi tekrar büyütüyor
Doktorlar insülin için yürüyüş tavsiye ediyor bol tempolu yürüyüş yap tatlıyı da kesersen kilo verirsin
Onu taktirana kadar mide ameliyatı ol daha iyi. Ameliyat da zor ama riskleri balona göre daha az bence.
Merhaba 2 sene genel cerrah yanında çalıştım. Mide balonu yapıyordu. Zaten mide balonunu sadece genel cerraha yaptırma izni var. Gerçekten çok güzel kilo verenler olduğu gibi hiç kilo veremeyenler de oluyordu. Ve balon taktırdığınızda öyle kafanıza göre yemek yemek yasak, size bir liste veriyorlar ona göre ilerliyorsunuz diyetisyen eşliğinde. Sizin probleminiz zaten diyete uyumakta zorlanıyorum diyorsanız bunda da zorluk çekersiniz. Balonun amacı midenizde alan kaplayıp daha hızlı doymanızı sağlamak ve üstüne sağlıklı beslenerek de kalan boş kısmı faydalı yiyeceklerle doldurmak. İlk bir kaç gün işlemden sonra sıvı besleniyorsunuz. Daha sonra yumuşak gıda ile 1 hafta sonra normal yemeğe geçiyorsunuz. Zaten kilonun en hızlı kısmı burada gidiyor. Eğer yaptırmak isterseniz size istanbul için de güvenilir bir doktor önerebilirim.
Bursa' da değil kardeşimin çalıştığı doçent var İbrahim Sakçak Ankara'da,aynı gün çıkıyorsun onu önerebilirim. Diyetisyen olarak kardeşim ilgileniyor balon taktıranlar ile. Yalnız zor bir süreç altı ay duruyor balon bazısında sonrasında yersen alırsın. Diyet ile verilecek gibiyse hiç bulaşma derim.
1,480,885 soru
24,230,418 cevap
339,105 kullanıcı