+1 oy
325 göst.
önce Diğer kategorisinde (145 puan) tarafından
önce tarafından kapalı

Daha önce de böyle bir post açmıştım ve maalesef hala aynı yerdeyim. 

Kızlar doğumdan sonra ne yaparsam yapayım namaza başlayamıyorum. Başlayacağım diyorum 1 vakit kılıyorum gerisi gelmiyor. Eşim yüzlemiyor ama artık ona da bayağı batmaya başladı. O kalkıp kılıyor bende öylece onu izliyorum, çok aciz hissediyorum. Ama yok elimde değil. 

Ne yapabilirim. Nasıl aşacağım bu durumu bilmiyorum. 

notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

5 Cevaplar

0 oy
önce (7,312 puan) tarafından

Eşinle beraber kıl cemaat olun bende senin gibiyim sağolsun eşim hadi beraber kılalım diyor sabah kalkınca kaldırıyor 

önce (145 puan) tarafından

İşte bir türlü kılma gücü gelmiyor. 

-Reklam-
0 oy
önce (352 puan) tarafından

Eşin seni teşvik etmiyor mu kendine mi müslüman

önce (145 puan) tarafından

Çok söyledi başta. Hazır hissedemiyorum falan dedim. Utandım ağladım hatta. Daha da açmadı konuyu. Beni bekliyor 

0 oy
önce (33 puan) tarafından

🥺bende 2 hafta önce çok aşkla namaza başlamıştım kuş gibiydim ezani 4 gözle bekliyordum ne olur okuyan kim varsa dua etsin ne olduysa artık kilamiyorum gerçekten kilamiyorum eşim içki içiyor evimizde biralara rakılar var çok mahcupum hep ağlıyorum eşim namaz kilmaz sırf acikiyor diye oruç bile tutmaz geçen gün bir rüya gördüğünü söyledi ona içki içiyorsun haram sonuçta dedim çok kızdı morali bozdu ona asla günah olduğunu söyleyemiyorum biliyorum gün geçtikçe daha çok batıyoruz borçlarimiz çoğaldı eşimin ahlakı beni kanser ediyor 😔acıyorum birlikte kilalim diyorum inşallah diyor birasıni yudumluyor ya bir insan içki içerken Allah'ı anar mı dalga geçer gibi anlamıyorum çok korkuyorum bunun hesabini nasıl vereceğim bilmiyorum bizim her iki ailemiz de dindar çok sıkışıp kaldım😔🥺 bilmiyorum içimden bir ses bu acıya dayanamayip intihar edeceğimi ve eşime iyi bir ders olacağını söylüyor kızlar susturamiyorum

önce (28 puan) tarafından

Şuan yaşadıklarıni göz önüne getirdim Allah yardımcın olsun eşini de doğru yola sevk etsin zor bir durum gerçekten 

Yemin ediyorum o kadar zor ki hani desem ki eşim cocuklarima iyi baba değil öyle de değil ama apaçık ortada o zıkkim yüzünden evime bereket girmez oldu ortak noktamız olsun huzurum olsun dedim ama daha da batıyorum kimseye de anlatamiyorum her gün düşündük ce ağlıyorum 🥺😔 Allah razı olsun 

önce (7,633 puan) tarafından

Evlenmeden önce de içiyor muydu

içiyormuş ben hamileyien öğrendim içtiğini o da eve geç gelmesinden ve sürekli sorun çıkarmasından kokudan anladım biz görücü usulü ile evlendik bana arada bekarken içmiyordum evlendik ten sonra başladım diyordu arada ise ağzından kaçırıp işte bekarken buralar da içerdik diye anılarini anlatır çok ta yalanı var🥺

önce (7,633 puan) tarafından

Rabbim hidayet versin. Senin açından çok zor. Sabretmen lazım, demekki senin sınavın da bu. Rabbim yardımcın olsun. Aklına kötü şeyler getirme Kuran'da hadislerde geçen dualardan et sürekli

önce (150 puan) tarafından

Yani okadar dinine düşkünsün yanlıs anlama evet kötü bir durum içindesin ama intihar düsünmek ne kadar doğru Allahın verdiği cana kendin mi kıyıcaksın çok günah bu şekilde düşüneceğine eşine güzel dille ya içki ya ben diyebilirsin evlenmek nasıl doğalsa boşanmakda doğal, içkiyi tercih eden biriylede aynı evde durma yani, biraz da aklınızı kullanın belki evi terk edip gidersen pişman olur ve bırakır intihar son düsünceniz olsun hayata bir kere geliyosunuz eşini ne kadar sevsende istemediği şeyleri yapması seni soğutur zaten diye düşünüyorum ve Allah yardımcın olsun dicek baska bisey yok.. 

Adam evine cocuklarina bakan biri sorumluluklarini biliyor belki de ondan bırakıp gidemiyorum haksızlık yapiyormuşum gibi hissediyorum evinden işine işinden evine, öyle düşündüğünüz gibi içip içip zil sarhoş olanlarfan değil henüz evliliğimizin ilk 2 senesinde öyleydi konuştuk ettik söz bir daha öyle olmayacak dedi sözünü tuttu evinde sessiz sedasız içiyor bana bir zarari dokunmuyor bir hocaya sormuştum sen namazini kıl o zamanla sana alışır demişti ben alışkın olmadigim için bana zor geliyor ruhsal olarak bir gün hocaya sordum vicdan azabı çekiyorum diye bu da senin imtihanin sabırlı ol onun günahı sana yazilmaz demişti 🥺evine ekmek parası getirmek için ek olarak başka işte çalışan biri evliliğimizin 2. Senesinden sonra ne karı ne kız hayatı var arkadaşlariyla içerse bile haberim oluyor bilemedim çok arada kaldım ve kalıyorum 😔

Allah razı olsun amin 🥺 inşallah tamam

0 oy
önce (129 puan) tarafından

Yemin ediyorum bende hata kaç defadir post aciyorum tövbe ettm bir hafta 2 hafta düzenli kıldım yine gitti yine düzene koyamıyorum birini kılıyorum diyeri gidiyor yani ilahki bir iki tane namazım gidiyor kaç gündür hastanedeyiz diyorum kılacam olmuyor olmuyor diyorum belki namaz yüzünden hastanedeyiz kızım öyle kalbinden hasta olmuyor ama Allah biliyie çok çok istiyorum kılsam 

0 oy
önce (6,567 puan) tarafından

o an kalkıp abdest al canım. 

kendimizi şartlıypruz bazı şeylerde ya hep ya hiç diye. diyetine çarşamba başlayan hiç olmaz hep pazartesi başlanır ya onun gibi. 

sen de illaki önce sabahı kılacam şunu şunu bekleyeceğim deme, eşin kılarken kalk abdest al

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 154 göst.
22 Eylül 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Buket166 (51 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 398 göst.
31 Ağustos 2025 Aile & Aşk kategorisinde Zehrabnm (124 puan) tarafından soruldu
+3 oy
12 cevap 484 göst.
0 oy
4 cevap 228 göst.
8 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde I3lknurum.02 (937 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,480,224 soru

24,221,707 cevap

338,700 kullanıcı

...