0 oy
1,512 göst.
Diğer kategorisinde (354 puan) tarafından

17 yaşındayım, biliyorum küçük değil ama Allah affeder mi? Lütfen bilen biri yazsın

24 Cevaplar

+4 oy
(13,507 puan) tarafından

Resul-i ekrem intihar edenin cenaze namazını bile kılmamış var sen hesap et 

(2,518 puan) tarafından
+1

allha afetsin affetmesin  17 senede ne gordun ki ne yadadinki yani bide kucuk degil diyosun. 17 yasinda cocuksun onunde koskoca omur var niye inthar edecen oku calis gez toz hayatini yasa.  benim hayatimin yarisindan bile daha kucuksin

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Benim senin yaşında oğlum var canım ne derdin sıkıntın var bana yaz lütfen özelden evlimisin bekarmisin bilmiyorum ama annene babana bunu yapmaya hakkın yok inanki yok oglum ufak bir motor kazası geçirdi geçenlerde şimdi beni aradığı zaman titreyerek açıyorum telefonu acaba birşeymi oldu diye gideceği yere konum attırıp yolluyorum tabiki Allah a emanet yavrum ama bilmiyorum yaaa gerçekten kendini bir kenara koy annene babana bunu yapmaya inanki hakkın yok yok yani

(354 puan) tarafından

Geçmiş olsun abla bir daha olmaz inşallah 🌸

+1 oy
(4,104 puan) tarafından

Şimdi sinirlenmeyeyim diyorum ama galiba sakinliğimi koruyamayacam noldu hayırdır ailen sevdiğine vermedi diye mi bu tafran yada baban seni hizmetçi görüyor dşye mi ne yaşadın 17 yılda kardeşin kollarında mı öldü zengin bi hayattan fakir mi hayata mı düştün babannen denen yaratıgın elinde ayaklarından tavana mı asıldın merdaneyle ağzın burnun kırılana kadar dayak mı yedin kışın karın ortasında yalınayak sokağa mı atıldın ordan kaçıp yetiştirme yurduna mı düştün orda seni fuhuşa mı zorladılar 1 dilim küflü ekmek yemek için oda arkadaşınla birbirinizi öldüresiye dövmek zorunda mı kaldın üniversite okumazsan sokağa mı atılacaktın 18 yaşında fuhuş uyusturucu batakçıları kapıda mı bekliyordu git akşam akşam can sıkma çok bişey yaşamışta dünyanın sonu gibi konusup sabrımı taşırma

tarafından

Yanlış anlamasaniz birşey sormak isterim yurt ortamı nasıl ordaki çocuklar ne halde 

(4,104 puan) tarafından

Benim yurt olayım 18 sene önce bitti o zamanlar iğrenç berbat bi yerdi çogu çocuk kaçardı yada çetelere kendi istekleri ile katılırdı bize gelen hediyeleri yurt müdürleri personeller kendileri alırdı devletin bize verdiği harçlıklara el koyarlardı bir kişide bit olsun hepimizin saçlarını keserlerdi haftalık düzenli sıra dayagı yerdik yemek yemediğimiz için yada nevresimlere regl kanı bulaştıgı için yada görevlilere karşı geldiğimiz için şuanki şartlar bizim zamanımıza kıyasla daha iyi ama yine arada manyak personel hikayeleri duyuyoruz ama denetimler bize oranla daha sıkı ve sosyal medya korkusu var ama yinede bi çocuk oraya düşeceğine kesinlikle ölsün daha iyi o manyak personeller ifşa olana kadar çocuklar perişan oluyor ben 1.5 yıl rahmetli doğan cüceloğlundan ve başka bi uzman dan terapi aldımda yaşadıklarımı atlatabildim

(8,000 puan) tarafından

ne zor gunler gecirmissn Rabbim yar ve yardımcın olsun cnm🌸

(1,760 puan) tarafından

Rabbim hakkınızı alsın canm . 

(4,104 puan) tarafından

Çok teşekkürler inşallah

0 oy
(2,528 puan) tarafından

Hayır affetmez, 17/21 yaş arası çok riskli yaşlar canım, insan bu yaşlarda her şeyi dusunebilir. Hayat çok güzel ne olursa olsun çok güzel. Seni bu yola sürükleyen nedir? 

0 oy
tarafından

Diğer postlarinada baktım. Psikolojik sorunların var galiba. Yaşın daha küçük aklını nelerle bozuyorsun? 

0 oy
(4,911 puan) tarafından

Acil bir psikolojik destek alman lazım diğer postlatınada baktım şuana kadar aldığın destekler işe yaramamış 

0 oy
(2,011 puan) tarafından

Canım neden intihar etmeyi düşünüyorsun bize anlat belki çaresi vardır psikoloğa git 

(354 puan) tarafından

Yalnız hissediyorum, en yakın arkadaşımla aram bozuldu galiba. Ve o gün ben yazmasaydım bir şey olmayacaktı ama sorun bu değil sürekli bir şey olunca benim mahvolmam normal düşünememem. Yapamıyorum sürekli kötüyüm

(2,011 puan) tarafından

Canım benim doktora git en iyisi hepimiz zaman zaman böyle şeyler yaşıyoruz 

tarafından

Allahım yaa bak ben 19 yaşındayım bır bebeğim var çok şükür esımden önce yaşadıklarımı anlatsam sen nasıl dayandın dersın benim okulumu elımden aldılar onca şey yaşadım bırgun kendimi öldurmeyi ihtar etmeyi asla bence kendine gel ben ailemden çok çektim kimsen olmasın ama bunu kendine yapma ölünce hersey bıtmıcek diğer dünyada var 

0 oy
(16,495 puan) tarafından

Gerçekten 17 yaşında mısın😒

(354 puan) tarafından

Maalesef 3 gün sonra

(2,518 puan) tarafından

17 senede ne yasadinda ne girdun yahu gez toz hayatini yasa calis . derdin ne yani. 15 sene cocuk olmus olsan e iki sene icinde kim ne yasatti yani. coksacma gereksiz yere kendini heba edecegine hayati doyasiya yasa. keske bende 17 yasinma donebilsem

(16,495 puan) tarafından

Daha çok gençmişsin. Ufak tefek tartışmalar yüzünden intihar etmeyi aklından bile geçirme. Okuyor musun

(354 puan) tarafından

Evet yks ye hazırlanıyorum 

0 oy
(2,454 puan) tarafından

Sence eder mi daha hayatının baharındasın neler neler yaşayacaksın belki bu yaşadığın basit gelecek daha kötüde olabilir çok daha iyiside olabilir bu yaşlarda çok normal hayat bitmiş gibi hissetmek ama inan hayatın bitmedi bunu şuanki zor durumundan çıktığında anlicaksın  derdin ne onu anlatsanda fikir istesen daha kolay olmazmı senin için bi iye yarar burda aldığın fikir kim bilir 

(354 puan) tarafından

Teşekkür ederim ♥️

(2,454 puan) tarafından

2 yıllık arkadaşınmı sadece sen 2 yıllık biri içinmi hayatını sonlandırcaksın yani sen bu kadar değersiz birimizin hayatına sonradan giren insanlar bu kadar yönlendirebiliyormu seni gerçekten güzelim saçmalamayı bırak çok düşünmekten sağlıklı düşünmeyi kaybetmişsin ayrıca sen 17 yaşında annelerin olduğu yeri nasıl keşfettin bakim okul okuyosundur şuan git başka kızla arkadaş ol o kızada yol ver yok say bırak o koşsun peşinde dostluğunu geri kazanmak için  başka bi kızla arkadaşlık et dünyada hiç bişey bir tane değil bir sürü arkadaşın olur 30 yaşındayım hayatımın her döneminde yeni arkadaşlıklar edindim, ben 15 yıllık arkadaşımla bağımlı kopardım hemde sebepsiz ama herkesin hayatı kendine manita peşinde koşacağın yaşlarda gitmiş 2 sene önce tanıdığı kız için hayatını yok etmeyi düşünüyorsun 

(2,518 puan) tarafından

valla eski pistlarin olmasa suan dalga geciosun dicem.  tecavze bile ugramis olsan sicmisim bagina o kisinin deyip baskasini bilursun kainatta insan tonla

(354 puan) tarafından

Keşke sizim kadar pozitif olabilseydim

(2,454 puan) tarafından

Bazen insanın böyle bunalıma girdiği dönemler olur yaşınla alakalı değil hepimiz yaşıyoruz bunu  yaşamın her zamanında olucak böyle bunalımlı hallerin çok normal bişey bu sadece bunu bu kadar dibine kadar ama öyle intihar falan abartma hele böyle basit bişey için 

0 oy
(2,532 puan) tarafından

İntahar cok kötü bir tercih canım Allah seni sevmiş yaratmış destek al mutlaka sakın böyle bir hata yapayım deme, intahar kurtuluş degil 

0 oy
(2,518 puan) tarafından

allha afetsin agetmeain 17 senede ne gordun ki ne yadadinki yani bide kucuk degil diyosun. 17 yasinda cocuksun onunde koskoca omur var niye inthar edecen oku calis gez toz hayatini yasa

0 oy
(9,063 puan) tarafından

Büyük günahlar arasında intahar bide senin akıl sağlığın yerinde olmasa zaten bu soruyu sormazsın dimi canım bazı şeyler ilaçla geçmez abdest al duâ et Rabbim bana ferahlık ver diye elini ateşe uzat ne kadar süre dayana bilirsin cennetteki ateş Dünya'daki ateşten belki 100 kat daha sıcak yakma kendini dediğim gibi abdest al hep o şekilde dolaş şeytan sana bulaşmasın aklını çelmesin

0 oy
tarafından

Adam kendini ucurumdan atsa yere dusmeden kendini cehennemde bulur hemde 

0 oy
(7,128 puan) tarafından

Sanmıyorum 

Çünkü; İnsanoğlu kimki Allah'ın verdiği canı alacak 

Emanet taşıyoruz bu canı bizim değil yani 

0 oy
(1,294 puan) tarafından

Allah affeder ya da etmez diyemeyiz orası Allah'ın bileceği şey ama zaten hiçbir şey ölümden beter olamaz yepyeni bir hayat kurabilirsin ne yaşadın bilemeyiz ama inan ki yaşadığın şey her neyse ne kadar kötü olursa olsun bir 17 yıl sonra onu da unutmus ya da acını çok kucultmus oluyorsun 

0 oy
(1,387 puan) tarafından

En yakın arkadaşın senden önemli mi ben 8 senedir güvendiğim insan bana darbe vurdu arkadaşın yakın olsaydı seni uzmezdi kirmazdi arkadaş veya başka birşey yüzünden sakın kendine birşey yapma ebedi hayat daha zor bu hayatta arkadaşının sana yaptığı ağır değildi peki cehennem ateşi okadar kolayymi çakmağı eline tutsan dayanamazsin ki o büyük bir azap ve ateş umudunu kesmek dinimizde en büyük haramlardan dur insanlara güvenerek yaşama kendi ışığına güven kendin için birşeyler yap

0 oy
(10,461 puan) tarafından

Sana bir şey söyleyeyim mi bu herkes için geçerli hepimiz yaşadık yani sende yaşayacaksın. Kimler gelip kimler geçiyor asla hayatımdan çıkaramam dediğin kişiyi bir daha görmek istemiyorsun. Onsuz yapamam dediğin kişi bir zaman oluyor umrunda olmuyor. O kadar küçüksün ki şu an tek hedefinin ders olması gerekiyor meslek sahibi ol. Ama baba kardeş dışında hiç kimseye fazla değer verme herkes geçici. Dünyaya kimse için gelmedin kimse için de gitme 🌸

0 oy
(27,001 puan) tarafından

Kendin için mi yazıyorsun bunu yavrum. Hayat her zaman güzel değil. Ama bazı insanların hayatı hakikaten ekstra zor oluyor. Çor örneğini gördüm. Allah'ım feraha cikarsin. Ki çıkaracak da. Girnbak Allah ne baharlar gösterecek. Ne güneşler doğduracak hayatında. Kara gün her zaman kararıp kalmaz. Eğer çok kotuysen yardım iste etrafında sana yardım edebileceğini düşündüğün birinden. Hastaneye git psikiyatri bölümüne. Canından değerli bişey yok. Önce can sağlığı olsun gerisi bir şekilde hallolur. Daha küçücuksun. Ergensin. Birkaç yıla bu hislerin degisecek. Daha olgun düşünmeye başlayacaksın. 

(27,001 puan) tarafından

Kız Allah seni yorumlarda gördüm şimdi arkadaşın küstü diye mi bu düşüncelerin. Allah aşkına. Sen ölsen arkadssinin arkandan ağlayıp aglamayacagi bile belli değil. Sen onun için kendini oldurmekten mi bahsediyorsun. İnan 3 gün demez en fazla gülmeye eğlenmeye gezmeye tozmaya başlar. Şimdi hayat arkadaşlarından ibaret gibi gelir. Ergensin çünkü. Ama ileride anlayacaksın. Kendin ve ailenin kiymetini. Arkadaş kim ki peeeh. 

Ayrıca psikolojik destek almaktan vazgeçme. Psikiyatri artı psikolog desteği şart bence. Ailene bu fikirlerini söylesen zaten hemen yarın götürürler seni psikoloğa. Biraz kendi hayatinls geleceğine ilgilen. Arkadaş bugün var yarın yok. Bak çok sevdiğim arkadaşlarımın hepsi farklı şehirlerde. Artık eskisi gibi gorusemiyoruz. Hayat böyle bişey. 

(354 puan) tarafından

Haklısınız ama kafam bunu algılayamıyor, belki küsmedik bile. Şu an biraz daha iyiyim ama yine kötü olacağım biliyorum. Teşekkür ederim  yorumun için ♥️

(27,001 puan) tarafından

Psikolojik destek alman şart. Ben sana söyleyeyim. 

0 oy
(3,373 puan) tarafından

Senin yaşındayken o kadr şey yaşadım evlendim 17 yaşında intihar etmeye kalktım ama vazgeçtim hem günahı hemde arkamda bir anam ağlar bir evladını kaybetmisti ona tekrar bu acıyı yaşatmaya hakkım yok deyip vazgeçmiştim öyle böyle sadece hep boş şeylere değmeyecek insalar için kendimi yiyip bitirmisim 

Sende bir doktorla görüş destek al

(354 puan) tarafından

Zorla mı evlendin 

0 oy
(891 puan) tarafından

Arkasinmi önemli Allahmi.rabbini kaybedeceksin arkadaşimi düşünüyorsun ne saçma bsey ya.insani mezara koyup herkes grlip yemek yiyip hayatına devam ediyor gülmek için bir sebep buluyor sen ahirete azap görürken kimse senin adını dahi anmicak unutulacaksın.dunya bukadar boş ve yalan insanlar yalan gerçek olan bırtek Allah rabbine sığın mutluluğu gör 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 397 göst.
0 oy
4 cevap 404 göst.
20 Haziran 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+3 oy
6 cevap 512 göst.
16 Nisan 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,636 göst.
13 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Necladir o (4 puan) tarafından soruldu