+2 oy
881 göst.
önce Diğer kategorisinde (307 puan) tarafından

Kızlar ben artık dayanamıyorum, belki hatırlayanlar vardır, Duru dogdu kolikti, 1 sene ben geceleri 15 dk uyuyamadım, hadi buyudu dedik, geceleri uyudu bu sefer sebepsiz aglamaları basladı, goturmedıgım özel, unıversıte hastanesı kalmadı, böyle bir cocuk olamaz bir derdi vardır dedim yok yok yok, hepsi tamamen kişilik olarak böyle dedıler, hadi dedik büyür duzelır, 5 yasına girdi, bu cocugun yemesi dısında iyi tek bir yanı yok, aka ak desem hayır *** der, giymek istediği şeyi güzelmiş giy desem asla giymez, hergun 2 saat ayna karsısında kıyafet deniyor YAŞI 5. Saç modeli yapıp yapıp bozuyoruz, aglama krizleri, tuvaletını yapıyor anne dıyor ev dubleks kosuyorum ben cıkana kadar yırtıyor kendını duvarlara vuruyor, sabah rafadan yumurta yaptım hergun istediği şey, bugun rafadan istemiyodum dedi yemedi, ben kaldıramıyorum yemin ederim dert tasa sahibi oldum birtane çocuk yuzunden, kayınvalidem bile 2 aydır bizimle bu cocuk hep mi böyleydi, izmire geldıgınızde yapmıyordu diyo, sizinkilerde böyle mi ya

32 Cevaplar

+8 oy
önce (6,083 puan) tarafından

Cocuk tamamen seni ele gecirmis uzgunum ama gercek bu. Sen her aglamasinda aman aglamasin diye cozumler buldukca o da boyle yapmaya devam ediyor. Cocuklara yetiskin gibi davranilmaya baslandigindan beri anne babalar esir oldu. Basit seylerde tabiki dedigi olmali ama yukari ciktim agliyo, birak aglasin. Yok elli kere sac bozduruyo, bi kere daha boz yap bi daha mi bozdurdu yapamam de oyle sac bas daginik cikar bak bakalim yapar mi. Yemek konusunda bisey diyemem yicem diyip yemeseydi evet dogru diyosun derdim, bi dahakine sorup yapabilirsin. Onun haricinde cocuguna anne olarak sinir koyacaksin bu kadar net. Tabi ki zitliklar olacak ama bu sistematik sekildeyse sinir onemli.

önce (307 puan) tarafından
+2

Ben galıba eksik anlattım ama sandıgınız gibi yumusak mızaclı bır anne asla degılım, o kadar cok tartısıyoruz ki kızımla, ben artık bu tartısmadan savasmadan yoruldum, saatlerce odasında agladıgını bilirim asla da gitmedim ama bu cocuk ertesi gun yine aynısını yapıyor

önce (15,435 puan) tarafından
+5

Sorun şu ki kural koyucu değil rakipsin balım. Kendin diyorsun tartışıyoruz. Çocukla tartışılmaz. Net sınır hem söz ile hem fiziksel olarak çizilir. Bir şey uygun değilse değildir. İlk bu davranışlar gelişmeye başladığında Net bir tavır konulmamış birinden destek görmüş muhtemelen ve arkasına da onu almış. Çocuğunu kimse korkutmak istemez tabi ki özgüvenli olsun. Fakat hayır net ve kararlı olarak ilk seferde çıkmadıysa sonrası uçurum. Binada bir kız çocuğu var sabah beşte bisiklet için bahçede annesi ben okula çıkıyorum kadın onun peşinde. Bir gün sordum yani en erken ben çıkarım sanırdım siz benden erkencisiniz diye. Ağlıyor binayı yıkıyor mecbur iniyoruz diyor. O çocuk artık şunun farkında ben bu evde otoriteyi kırdım. Ufak bir şey de olabilir boşluğu yakaladığı sen kural her alanda koymuşsundur ama o bir yeri yakalamıştır oradan besleniyordur. Ne olursa olsun anlattığın çok zor. Umarım düzelir daha fazla üzmez seni

önce (6,539 puan) tarafından
+3

Temelde taa bebekken kurulan bağda bir sıkıntı var bence. Çocuk anneyle babayla ya bağlanmamış ya da yanlış bağlanmış. Hal böyle olunca geçimsizlik silsilesi olmuş. Bence çocuk ergen psikiyatri bölümüne gidebilir. Bu tarz davranış bozuklukları hem anne baba için çok yorucu oluyor hem de böyle minnoşlar yetişkinliğinde narsizme yatkın oluyor.

Arkadaşım yaşadı benzerini ama onların canına tak etti psikiyatri desteği aldı çocuk. Küçük narsizm dedi doktor. Terapilerle epey düzeldi. Kızı 3 yaşındaydı dediği olmadı diye boğazını sıkıyordu arkadaşlarının. Anne bu olaydan sonra psikolojik destek aldırdı çocuğa. Benim oğlumun da boğazını sıkmıştı. Yani demem o ki bıktım yıldım demeyin çocuğun destek istediği apaçık. Karakteri oturmadan psikolojik destek alın. Ergenliğinde baş edemezsiniz.

-Reklam-
+2 oy
önce (5,046 puan) tarafından

3 yaşında kızım biz de aynıyız. Geçen gün hatta gözlerim doldu oturup zırıl zırıl ağlayacaktım. Her şeyimiz mi zor olur diye . Senin ki gene yemek yiyormuş biz de oda yok. Her şeye hayır ama istisnasız her şeye. Eşime de dedim biz her şey de bu çocuğu ikna etmek zorundamıyız diye. Allahtan sağlığı yerinde diye şükrediyorum. 

İnan ben sureklı ıkna etmeye de calısmıyorum, evdeki otorite benımdır mesela babası yumusak olandır ben sureklı kızımla savas halindeyim, bir ınsanın çişi sorun okabilir mi, cocuk çişiyle inatlasıp tutuyor en son merdıvenden cıkarken altına yapıyor

+1 oy
önce (1,216 puan) tarafından

5 yaş sendromu mu bu durum bide 5 yaş mı çıktı başımıza 4 son diye sevinirken

önce (1,216 puan) tarafından

Eyvaaahhh

önce (1,166 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

5yas bizdede oyleydi ama 9 yaş olmak uzere suan gercekten omur torpuluyor okul tsortleri uzunmus mus. kisalttik belinde . daha kisalacakmis. kizim dedim bu ne okul bu crop giyecek halin yok. bi tripler bi tavirar hicbisey begenmio

ama benimki anasina cekmis bende daha 4 sinifta etegim uzUn diye caktirmadan kesip dikerdim annem gormeden azar azar kisaltirdim hep. lisede bile bu huyum devam etto annem uzun alirdi seneyede giyer diye ben kisaltirdim🤣🤣🤣utü yaparken anlardi annem agzina ederdi tabi. ama kislatacamda kisaltacam diye caktirmadan hallederdim isimi

önce (2,055 puan) tarafından

Senin kızın fazla kiloları varmış 😃😃

önce (1,166 puan) tarafından

aynn simdide ole tombalak 🤣🤣

Ay benımkıde bıraz tonbalak, cok garıp sekılde kılolu olmayıda sevıyor, 1 aydır abur cuburu kestim eve sokmuyorum, bana gecen ‘zayıflarsam senın ıcın kotu olur’ dedi, napıcak dovucek heralde benı

+1 oy
önce (3,326 puan) tarafından

5 yaşında erkek benimkisi. Bu denli olmasa da adını muhalefet olarak değişiyorum. Ak dediğime kara der. Her gün istinasız okuldan alıcaksın dimi diyor. Evet diyorum. Yok diuor. Neye yok diyorum. Cevap yok. Uzadıkça uzuyor. Görmezden geliyorum. Bazen duymuyor gibi yapiyorum. Geriliyorum kendi içimde. Minik şeyler birike birike gün sonunda dolmuşluk olarak bana dönüyor.

İşte bu savasa dayanamıyorum artık, 1.5 yasında kızım var onunla hersey öyle basıt ki, uykusu varsa uyur, canı acıdıysa aglar, birtek yemek yemez pesınden kosturtur, hani bir cocugun elbet herseyı ıyı olmaz ama Duru da birtane elle tutulur yan yok, gecen baktım kayınvalıdem oturmus basına dua okuyor, bu cocugu şeytanlar dürtüyo normal degıl yaptıkları dıyo

önce (3,326 puan) tarafından

O kadar iyi anlıyorum ki seni hatta dün eşimle buna benzer bir konuşma yaptım. Dün benimde babam kızım bu çocuk seni çok yoruyor dedi. O büyücek diye tüm dişleeimden olucam sanırım. İstemsiz dişlerimi sıkarken yakalıyorum kendimi. Çenem ağrıyor. 

+1 oy
önce (12 puan) tarafından

Vallahi aynı biz ☹️ benim 8 yaşında hala öyle bide okul çıktı başımızaa düşün ☹️ hele birinci sınıf hayatım bkyunca bana travma oldu  ben duzelecegini sanmıyorum genç kız olunca asıl bizi kaos bekliyir

Bugun dedım bende bunun 5i böyleyse 15inde ne yaparım ben, öyle cevapları var ki, saygısız terbıyesız, ben bu yasında kımseye öyle konusmam, yürüyün gidin odamdan özel alanım burası diyor 5 yasında ya, sebep kıtaplıgını dagıttıgı ıcın kızmam, onun özel alanında hıcbırseye mudahale edemezmışım

Bende 25 yaşındayım inan anneme daha şuraya git dememksim dememde yani bizden de görmedi nanail böyle oluyirlar anlamiyurm

Bak kış oldu artık hala okula kısa kolluyla gider terlikle gider düşün gören annesi ne biçim bı anne diyecek ama bilmiyorlar ki

Dıyen bk yesin, herkes evinin içini biliyor, benımkı gecen sacını kesmiş kahkul yapıcak diye, tuvalette sanıyoruz özel alanı ya gırmıyoruz bizde, sacını gör beslemelerın öyle sacı yoktur o sekllde okula gıdıyo

+1 oy
önce (16,148 puan) tarafından

Aynı kızım sabah kardeşimle konuştum eşime de yazdım nefes alamıyorum artık diye 😫

Okula giderken 

saçları toplatmaz salık saçla gider 

Almaya aldırır toka ama takmaz millette dağıtıyor kıyafet derdimiz bitmez kıyafet alırım bir tanesine bol der giymez bir tanesine dar der giymez 

Sabah uyanır ağlamaklı kalkar, gecenin bir yarısında çişim var diye ağlar 

Şu içmeye kalkar gecemin 3 ünde bardakla içeceğim der bardak beğenmez 

Kaç çeşit ayakkabısı var alırken ayağaınj sıkmaz bol gelmez 

Nedense ayakkabı bir ay içinde ayağını sıkar yada bol gelir okula giderken bir tur ağlar mızmızlanır 

Bazen bakıyorum öyle akıllı cevaplarla veriyor ki mantıklı konuşuyor ama bazen de tam bir bebek.

huyları beni yıpratıyor hayata olan mutluluğumu yerle bir ediyor 

Bu arada şubatta 6 yaşına girecek 

Annem de der Bursa da böyle 

sana yapıyor yüz veriyorsun yüz vermekle alakası yok diyorum benim kızımın huyu böyle  

önce (418 puan) tarafından

Cocukken biz niye boyle degildik

+2

Hazreti dayak vardı biz küçükken 😄😄

Kız kardeşim böyleydi sabah kardeşim diyor bana benzemiş iyi yapmış dedim 😂 kardeşime oto noka ağlıyo diye sinir olurdum aynısı kızım oldu 

Bana diyor benim çocuğum da senin gibi sakin olur ☺️

Ya bunun bızım tavrınızla alakası yok bence, fıtratları bu, 2 yasındayken de asla yerımde oturamazdım hep aglardı, mıllet bana acıyodu artık, tuvalet egıtımı 1 sene sürdü, bagırsagı dugumlenıyodu son raddede artık yaptı, yani bir tane şeyi kolay degıl

Karakterleri öyle bazen de bilerek yapıyorlar 

Bana bazen kızm  diyor ki   sabah ağlamadan uyandım 

+1 oy
önce (8,267 puan) tarafından

Benim kızımın da hırçınlıkları tutuyor arada

ama senin kızın sinirli sanırım. 

Yani birgun Allah yarattı demicem, annemin bana yaptıgının yarısını yapsam agzını açamaz bidaha ama böyle yetıssın ıstemıyorum, ozguvenlı olsun ıstıyorum, hee dedıgını asla yapmıyorum tam tersi sureklı kavga edıyoruz ama hiç orta yolu bulamıyorum

önce (8,267 puan) tarafından

Bende kızımla kavga ediyorum maalesef bazen çok kızıyorum. 

+1 oy
önce (642 puan) tarafından

Tam 4 buçuk yaştan selamlar geçen kapının önünde 15 dakika bekledik ben açacam kapıyı dedi anhtari da vermiyor en son dedim artık belim koptu aldım elinden açtım kapıyı 

Sanırım bu hakkı tanıdığımız için böyle davranıyorlar 

Yani ne yapmamız lazım, kafasına ıkı vurup yürrrü ıcerı mı denemız lazım nasıl yetısıcek bunlar ya

önce (642 puan) tarafından

Ben çok sabırsızim eşim allah dan adam yardım ediyor yoksa sıyırirdim coktan

+1 oy
önce (38 puan) tarafından

Manevi olarak 5 yaş mizacı diye tabir ediliyor bilimsel olarak 5 yaş sendromu. Rabbim selamet versin 4 yaş oğlum da çok çok ağlıyor o kadar ağlıyor ki kusuyor ağlamaktan ağlıyor sesi kısılıyor ya hep bi sinir krizleri. 

Hatırlıyorum ben 12 yaşındayken kız kardeşim 5 yaşındaydı ve çok ağlaması vardı annem de o zaman derdi bu kadar ağlama bu kadar ağlamak iyi getirmez diye ama yaşı gereği sanırım tüm çocuklarda ağlama inat vb huylar oluyor. Neticede biz 30 yıldır deneyimleriğimiz başa çıkabildiğimiz duygularla onlar daha 2 senedir tanıştı 2 senedir kendilerini kabul etmeye ve kabul ettirmeye çalışıyorlar.Ne kadar sakin olursak o kadar iyi. 

Bazen acaba sakin ılımlı yaklastıgımız ıcın mı bu sekıldeler dıye dusunuyorum, bana kucukken hıc sakin yaklasılmadı, annemın bir bakışı avrdı oturdugum yerde kuculurdum, ortasını bulamıyorum galıba

Ah aynı benim çocukluğum da öyleydi annem çok disiplinliydi. 

Ben de kurallar koyuyorum kuralları esnetmiyorum ve kurallara uyuyor melek gibi sakin tabi babası işten gelene kadar o gelince içine şeytan girmişe dönüyor. 

+1 oy
önce (23,712 puan) tarafından

Oğlum da 5 yaş. Geçen gün balık yiyoruz. O istedi ilk defa . Sevince sevine yaptım. Neyse yerken anne bu harika olmuş dedi. Biraz yedi. Sonra tabagindaki geri kalan balıkları da ye oğlum dedim. Yemiycem güzel olmamış zaten diyo. Senin kız kadar değil. Ama böyle dengesizlikleri çok oluyor. Özellikle yemek konusunda. Bı gün ak dediğine başka gün Kara diyo mesela. Ben İkizler Burcu olmasına bağlıyordum. Ama belki yaştan dolayı böyledir. Senin kız daha bı asi ama . İnşallah düzelir 

Benımkıde terazı ama yukselenı ıkızler, ya bende ıkızlerım kendı cocuklugumu hatırlıyorum bu kadar hakkım yoktu, bu kadar direnemezdim 

önce (23,712 puan) tarafından

Ya biz de tepemize çıkarıyoruz bazen..çocuğun psikolojisi bozulmasin pedagoji falan. Ama biraz karışık.yapmak.lazim.bence. şimdiki zamandan kendi zamanimizdan karisim yaparak büyütmek lazım galiba. 

+1 oy
önce (6,036 puan) tarafından

Kolikti ilgilendin normal ama bi sure sonra ilgiyi azaltmaliydin hic azaltmadin ayni ilgiye devam ettin her agladiginda ilgilendin gonlunu yapmak icin ugrastin yaptigin saci bozdu tekrar yaptin giydirdigini begenmedi defalarca defalarca denemesine mjsade ettin alttan aldin sakin kaldin gunumuz anneleri bunu cok iyi bisey saniyolar anne asla kizmaz cocugun her an yaninda olur iste bu cok yanlis benim oglumda oyle oldu cunku tek cocuk arkadasi yok sayilir aman sikilmasin oyun oynayim aman sikilmasin istedigini aliyim aman aglamasin dedigini yapiyim simdi tepeme cikti 3 bucuk yasinda kendi başına oyun oynamayi bilmiyo yemek yemeyi bilmiyo uyumayi bilmiyo hele uyku artik kavga etmeden uyuyamiyoruz yatagi pyun yeri saniyo hic bisey yapmiyo surekli ben onunla ilgiencem benden baskasina da yaptirmaz 1 bucuk olmadan yataga girdik su saat oldu yeni uyudu ben ogle vakti elim ayagim dokuluyo uyku basiyo onun uykusu gelmiyomis ben uyudum uyandim dinlendim hala uyumadi en son kizdim 2 dk surmedi uyudu cunku ihtiysci var dayanamiyo yine erken uyudu dun 3 bucukta uyumustu cok simarttik biraz kendi haline birakacaktik yapamiyosa yapmasın ama aglama zirlama hakki yok benim kafam cocuk sesi goturmuyo artik mesela git odanda agla sakinlesmeden de gelme diyorum 2 dk gecmeden geri geliyo sende biraz sartlandirsan bi de oyle denesen bugun ne guymek istersin sec dersin bi tane secer degistirme sansin yok o zaman boyle kal ojula gidiyosa gecelikle git yapcak bisey yok sacini mi bozdu p zaman oyle git yapacak bisey yok agliyo mu aglasin inatlasiyo mu inatlassin 5 dk surmeyecek sakinlesmesi senden boyle bi tutum hic gormedigi icin zaten direk idrak eder

Bitanem kızarak bağırarak değil de odak noktalarını değiştirerek devam edebiliriz çünkü kendimize çocuğun gözünde öyle kötü bi imaj çiziyoruz ki sürekli bağıran anneyiz ve onlar ise hala bildiklerine devam ediyorlar biz bağırarak sadece canavara dönüşüyoruz buda ruhen bana çok ağır geliyor bağırma sesini hep kısarak sessiz sessiz konuş ona ancak öyle ulaşabilirsin. 

Gozdem seni cok iyi anliyorum malesef bende oyleyim ama neticede ne kadar kizarsak kizalrim kuyamayip dediklerini yapiyoruz onlarda arsiz simarik olup ciktilar basimiza 

Nurayim malesef cocuk buyutmek cok zor bi is biz normalde de sabirli insanlar degiliz asabi sinirliydik sonuc cocuk icin kendimizi ne kadar tutsakta belli bi yerden sonra kiziyoruz evet cocugun gozunde kizan anne oluyoruz ama bizde insaniz yahu 

Yaa bebeğim ben çok sabırlıydım çok sakindim taki son 2 senedir kendimi tanıyamıyorum tahammül seviyem çok düşük o yüzden mümkün mertebe kendimi frenliyorum çünkü yazık ya minicik elleri var diyorum sakinleştiriyorum kendimi bir daha asla 4 5 yaşlarında olmayacaklar aslında en güzel zamanları.

Çekyatta ben eşim uzanıyorduk geldi üstümüze atladı ve eşimin poposuna doğru kafasını ittirdi eşimde sana pırt yapcam dedi şakadan.

Çocuk da ben de yapıcam dedi anam ciddi ciddi popoma bi sıcaklık geldi dedim çok sıcak kafası hoplayıp zıplamaktan ateş gibi dedim meğer işemiş onun sıcaklığıymış babası çok kızdı. Dedim kızma su her şeyi temizliyor gittim üstünü çıkardım çocuğu yıkadım eşim ile biz de üstümüzü çıkardık eşim tabi kızmaya devam etti. Hemen çekyatı koltuk yıkama makinasıyla yıkadım temizledim çamaşırları bi sudan geçirip makinaya attım. 

Şimdi de bak uyu diyoz uyumuyor çünkü gündüz 3buçuktan 5e kadar uyudu sabah 7den 3e kadar hastanedeydik çünkü yorulmuş uyusun dedim normalde uyutmuyorum. Yani ne eş muhabbetimiz var ne başka bişi yorgunluktan ölüyoruz.

Keske bende bu kadar sakin kalabilsem sonuna kadar haklisin 

Ben sakin kalamadığım zamanlar olmuyor muydu oluyordu  fakat onu üzmekten başka bir şey değil sinirlenmenin ne ona faydası var ne bana 

+1 oy

Kolikler böyle mi oluyor ki . Başıma gelmediği için fikrim yok. 

Koliklerin ilk senesi zordur sonra her insan cocugu gibi normale donuyokar benım cocugum zombi

+1 oy
önce (174 puan) tarafından

Benim kızımın adı da Duru 4.5 yaşında ama çok uysaldır. Tabi ki bazen sabırsızlanıyor, ağlıyor. Hemen istiyor ama beklemesi gerektiğini anlatıyorum bekliyor. Tamam annecim der, tamam der, Yani çok zitlasmayiz uyumlu bir çocuk. Sakin 

Ya Rabbım eksıklıgını vermesın ama inan 5 senedir ben benden gittim, arkadaslarım her gordugumuzde daha bitkinsin diyorlar, ben hayatumda bu kadar yetemedıgımı hıc hıssetmemıstım

önce (174 puan) tarafından

Tahmin edebiliyorum bir de iki çocuğunuz var. Çocuk büyütmek çok zor ve yıpratıcı 

+1 oy
önce (5,810 puan) tarafından

Bence artık dur demenin zamanı gelmiş 

Senden fazla yüz bulmuş canım, yani seni ele geçirmiş

Bence kural koymalisin 

Her istediğini yapmamalisin 

Gerektiği yerde ağlayarak susmalı Bence 

O çocuk, nasılsa yapılıyor diye davranıyor resmen 

Kurallarini koy, otorotier ol gerektiği yer de hayır de 

Yırtıyor mu kendini yirtsin 

Vuruyorsa vursun 

Yoksa büyüdükçe daha kötü olur 

Kuzum evın heryerı cızelgeyle dolu, uyku saatı yok dıs fırcalama saatı, pedagoga gıttık, okul pdrsi yardım etti, ya ben dun 11de ogretmenın sesıymıs gıbı arkadasıma ses attırdım, duru srtık uyusun diye, evi zindan givi yaptık eşim yazık telefondan kosede mac ızledı bu yatsın diye, hala cıısım var susadım kafam kasındı, sırtımda bısey vardı, hadı dıyoruz bızı takmadın ya ogretmenın ses attı cocuk ona da durmuyor

önce (5,810 puan) tarafından

Bilemedim ki valla canım:((

+1 oy
önce (2,811 puan) tarafından

Benimkide dört yaş erkek bıktım 

Ya 4 yas knan daha guzeldı yıne daha cok sozumu dınlıyordu, 5 oldu sanki 25 oldu

önce (2,811 puan) tarafından

Düşünemiyorum o zamani

+1 oy
önce (54,323 puan) tarafından

bizimde bu sene huy degistirdi bildiğin küçük ergen sakin olunca huysuzluk yapmasi fena geliyo ağlayan çocukta zor Allah yardimcin olsun inatta olur cadilik derken aman aman

Ah ikbal napıcaz bunlarla biz:(

+1 oy
önce (640 puan) tarafından

Çok iyi anlıyorum sizi. Bu işin kitabı şu'su bu'su yok ebeveynlerde hata aranıyor hep ama bence başka bir şeyler var ne yaparsak yapalım olmuyor havadan mı sudan mi gıdalardan mi neyden bilmiyorum  ama çoğu çocuk sizin çocuğunuz gibi. Benim kızım da 4 yaş. inanılmaz inat, ben böyle inat görmedim. eğitimciyim, her istediğini yapmıyorum oyunlar oynuyorum,kitaplar okuyorum, dışarıda temiz havada bolca vakit geçiriyorum, kurallarimiz var, tatlı sertim ama ben de çoğu zaman çaresiz kalıyorum. sabah 7 civarında kalktı, krese gitti, orada 1 saat öğlen uydu ,etkinlikler yapti yoruldu şuan uykusu var ama uyumuyor direniyor uykuyla bile inatlaşıyor :)  Yani bir şeyler olmayınca olmuyor. Canınızı sıkmayın tek değilsiniz Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

İnanın bakın dun gece 12de yattı sabah 7de kalkıp babasını ugurlamış, sabah7den su saate kadar hala ayakta, ben koca insanım dayanamıyorum, öglen okula gidiyor kosuyor, ordan jımnastıge goturuyorum orda ayrı kosuyor ama sırf ben uyu dedıgım ıcın uyuyacak ondan aklı gidiyor, çişiyle inatlaşan cocuk olur mu ya, çişimi ben istediğimde yaparım diyip turuyor altına işiyor, ama dışarıya bambaska bir cocuk, arkadas canlısı sevecen, aılecek gorusrugumuz ınsanlar Duruyu özledık dıyıp gelıyorlar ama cocuk bıze bambaska 

+1 oy
önce (728 puan) tarafından

Bence tamamen fıtrat meselesi 

Ben öyle dusunuyorum 

+1 oy
önce (15,054 puan) tarafından

Maalesef canım benim kızım geçen sene de anaokuluna gidiyordu bu sene de gidiyor aynı yaştalar bu arada. Neyse geçen sene ne giyse gidiyordu bu sene ayy bezdim yeminle aynısı işte giymem olmadı kötü oldu her gün kıyafet kavgası 

Kıyafet ayrı, saç ayrı, toka ayrı, corap ayrı, her banyodan sonra don atlet corap aynı renk istiyor, bellı pıjamaları var onlar olmasın yıkıyor evi, bir de astım hastası herseyı giymemesi lazım mesela pelus seyler oksurtuyor cocuk ınadına pelus pıjamayı cıkartıp hurclardan gıyıyor ya

önce (15,054 puan) tarafından

Astım tanısı koymak için 6 yaşında olmalı diye biliyorum yanılıyor muyum ? Çünkü bizimki de astım ilacı kullanıyor doktor yaşı gereği 5 yaşında olduğu için hışırtılı çocuk diyoruz 6 yaşında eğer devam ederse astım diyeceğim dedi. Konuya da gelecek olursak maalesef aynı herşeyiyle sanırım 5 yaş grubu hep böyle 😅

Astım elerjık tanısı aldı, alerjı ımunolojı bolumunden aldık, hatta pıspısı alıyoruz her ay

+1 oy
önce (4,617 puan) tarafından

Okurken güldüm buryandands üzüldüm anneye resmen eziyet ya yazık valla size büyüdü düzelir dersin daha beter olmuş gerçekten bencede karakter meselesi bir bebek küçükken neyse bence buyuyuncede aynı oluyor..

Benim oğlum daha küçük 9 aylik suan bana zararı yok karakteri bence öyle ama ilerde bilemiyorum nasil olur..

İlgili sorular

+1 oy
21 cevap 692 göst.
8 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Kayla4 (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 210 göst.
29 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Havva4545 (1,033 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 555 göst.
9 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Sevgii-iyilestirir-8 (225 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 790 göst.
26 Ağustos 2019 Diğer kategorisinde İla (136 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,480,563 soru

24,225,976 cevap

338,929 kullanıcı

...