+1 oy
1,096 göst.
önce Özel Günler & Hijyen kategorisinde (212 puan) tarafından

Kizlar biraz önce arkadaşım aradı 1 hafta önce evledi ve dediki kaynanam gerdek gecesi kapının önünde durmak istedi bende istemedim o iş olmuş mu diye yani kısacası kızlık zarı var mı diye bende dedim ki niye izin verdin o da dedi ne dediysem anlamadılar ve çok utandım gerçekten kapının önünde durdular mi diye sordum odaya geçmişler  sizce bu doğrumu yaaaa  cokk şaşırdım Allah'tan aynı durumu yasamadim altına beyaz örtü sermisler falan 

35 Cevaplar

+3 oy
önce (6,617 puan) tarafından

bi de çarşaf assalarmış. tövbe estağfurullah. hayır benim başıma gelse kocayı da odadan kovarım. şu devirde bi kadın nasıl buba müsaade ediyor ya

önce (212 puan) tarafından

Canım ya anlatıma ama anlamamislar bana anlatırken bile utandı yaa

önce (6,617 puan) tarafından

ya hadi onlar anlamıyor, onlar kapıdayken insan nasıl o işi yapabilir? 🤦🏼‍♀️ 

önce (418 puan) tarafından

Yapamaz bence yalan 

Yapmışlar canım yalan değil maalesef 

-Reklam-
+3 oy
önce (1,175 puan) tarafından

kaynanasi magarada tas devinde mi yasiyormus beynini 2025 e  isinlasin. oyle ailesi olan bir adamlada gecim olmaz carpip kapiyi ciksaydi oglunun koymuna kaynanasi girseydi keske

Mağarada az kalır Herhalde dağda yetismiski böyle şeyler yapmış kıza 

+2 oy
önce (6,966 puan) tarafından

Evlendigimiz günün sabahı kaynanadan daha beteri geldi kayınbaba ve görümcemin kocası güya araba bırakmaya geldiler sahtekarlar kahvaltı hazirlada yapalım dedi ex enişte hazirlayamam dolap boş kendi evinizde yapın kahvaltınızı dedim sonra bir şekilde olay döndü ve biz onları evlerine bırakıp orada kahvaltı ettik çok fena oyuna gelmişim 

önce (581 puan) tarafından

Valla öyleler

önce (512 puan) tarafından

Amaçları neydi ya ben hâlâ anlayamadım 

İşte kız bakiremi degilmi.  Hayatım cahillik 

önce (6,966 puan) tarafından

İlk günden hizmet etmem gerekiyormuş alışmam için ama bekledikleri gibi olmadı birde bizim bir hafta evde olmayacagimizi biliyorlardı yani dolabın boş olduğunu bilerek beni mahçup hissettirmek istediler ama yemedi tabi taze gelin 

İyi yapmışım bacım 

+1 oy
önce (163,676 puan) tarafından

yas kac sizin

kapida bekerlermi diyw degildr dugun gecesi adetileriniz varmi varsa nedir diye soracak 

Anim insanın Nisanliyken akılanda bu gelmez.  Beeee ben 1 sene nişanlı kaldım ama asla böyle şeyleri konuşmadık 

Amin canım evleri ayrı ve uzak Allah'tan 

nisanliyken ne konusuyosunuz bak tanimadan etmeden evlenip sonra dert yanan bi suru ladin dolu burasi ve malesefki hepsi nisanliyken laylaylom takilanlar

Tamam da ben bu konuda ne yapabilirim ki artık bundan sonra bende nişanlı kaldım böyle şeyler asla konsulmadi ve hiç bir sorun yaşamadım 

+1 oy
önce (16,155 puan) tarafından

Arkadaşım afyonlu 

Evlendiğinde kvalidesi görümcesi kapıda durmuş çarşafı görmüşler 

Sonra köyde silah sıkılmış 🫣 utanç verici anlatınca şok oldum 

@BabyBoyum ark  eşi ilçesinin köyündenmiş onların adet varmış 

Merkez ile köy farklı olabilir 

bizde bi ilcrsinin koyundeniz tam merkez degiliz merkezede bayagi uzak hatta

Ya bolvadin yada isçehisar ilçelerinden biriydi 

bolvadin imkansiz yaa digerini bilmemde bolvadin insani 4×4  dur

Eşi ve kendisi farklı ilçeden iki ilçe ismi vermişti 

Biziö adetler yoktur dedi o zaman ark Bolvadin olabilir çok iyi bir kadın ☺️

+1 oy
önce (6,042 puan) tarafından

HHala kaldi mi boyle seyler ya benim kaynanam 1 hafta evime gelmedi kimse de oyle bisey sormadi hatta kaynim evlendi eltim sordu bisey saklamam gerekiyo mu diye asla dedim kimse sormaz oyle bisey siz birbirinizi bildikten sonra kimse laf etmezde dusmez de dedim igrenc ya 

Ay sacmalik igrenc ya bu nasil bi algi ya bekaret Allahla kul arasindadir kadina haramsa erkege de haramdir erkek yapar tovbe eder Rabbim kabul ederse temizdir kadin yapar tovbe eder  yine Rabbim kabul ederse o da temizdir dinen kadinin bekareti bozulmus olmayacak diye bi kural yok evlilikte kizlik zari kanamasi olacak zifaf gecesinde diye de bisey yok bu sadece bizim kulturumuzun rezilligi cok sukur azaldi ama demekki hala var Rabbim islah etsin insaAllah ha olur bak bi erkek derki benim evlenecegim kadinda bekaret istiyorum o zaman anlarim o da kari koca arasinda kalir kaynanaya noluyo kapids beklemek nedir 

Bacım çok iyi anlatmışsın ama anlamayana ne diye bilirsin ki. Eşek hoş laftan ne anlar 

IIste bunlar anlatilmasi gereken seyler olamamali ya herkesin bildigi seyler olmali kopege tecavuz edilmemeli mesrla cocuklar istismara ugramamali zina yapip vudeolar cekilmemeli mesela kimse kimsenin ayibini gunahini arastirmamali herkes kendi evinde elindekilerle mutlu olmali kimse kimseyle yarismamali ihtiyac fazla alisveris yapilmamali mesrla ya da kayanana gelinine karismamali gelin kaynanadan bisey beklememeli ve daha bi suru sey bunlar insan olmanin yazili olmatan kurallari bunlar olmadan insanlik olmaz kimse bunlar boyle olmali diye anlatmamali mesela bende dahil neden boyle bi aciklama yaptim ki boylr bi olay olamamliydi bende bu kadar dinirlenmemeliydim offf bugunde buna sinirlendim gunluk dozumi aldim hamdolsun 

Gerçekten çok haklısın bende bugün fazla fazla aldım dozu 

önce (3,409 puan) tarafından

Din imandan fazla, batıl ve adetlere daha çok inanan hatta kesinlikle dönmeyen bir toplumumuz var çünkü.yavas yavaş kırılıyor ama zaman alır.

+1 oy
önce (24,838 puan) tarafından

Bu konunun muhatabı kaynana elti görümce kayınpeder vs değil o yüzden olmaz. Eskiden olurmuş bizim oralarda ama baya eski zamanlardan bahsediyorum eşimgilde hiç yok olsa da ben kabul etmezdim zaten 

Tabi canım bende asla kabul etmezdim etmedim de dedim eşime kimse kalmasın. Evde   o da aynı şekilde kimse kalmadı evde 

Biz de evlendik gelin alma oldu biz yaşayacağımız şehre geldik kayinvalidemler memleketlerine döndü ilk gecemizde normal evde ne çarşaf yorgan varsa onda oldu yıkadık geçti eşim söylemiş midir sanmıyorum çünkü kayinvalidem bunu eşime sormaya bile cesaret edemez 

Bizdede var çarşaf ama sırf yatak kirlenmesin diye başka yok yani kapıda beklemek falan yok 

Bende derdim çarşaf ama yatağım kirlenmesin diye 

Allah'a şükür ki öyle değiller ben deliyim çünkü kapıda da bekleseniz emin olamazsınız buyrun içeriye gelin derdim ben 😂😂

+1 oy
önce (1,831 puan) tarafından

Canım ben öyle yapan ailelere hepsine yontulmamış yobaz bildiğin tahtadan kalas diyorum odunluk resmen odun gerçekten iğrenç bir durum.

Valla canım bana anlatırken de utanarak anlattı o da çocukluk arkadaşım. Beraber büyüdük 

önce (1,831 puan) tarafından

Ya canım o özel bir gece her ikisininde en masum günahsız olduğu gecedir o

Hatta o evde sadece ikisi olmalıydı 

Diger odada beklemek ne ya

Yıl olmuş 2025 daha ötesi varmı ya 

Yok valla bilemedim artik 

+1 oy
önce (2,061 puan) tarafından

Hala devam ediyormu o saçma sapan gelenekler . 🫣🫣🫣🫣

Maalesef hala var ve devam de. Edecek gibi görünüyor 

+1 oy
önce (6,550 puan) tarafından

Utanç verici mide bulandırıcı.

Arkadaşının eşi de insan değilmiş buna izin vermiş.

önce (6,550 puan) tarafından

Damadın buna ne olursa olsun mani olması gerekirdi. Bugün buna ses edemeyen adam başka hiçbir şeye itiraz edemez.

ya boyle bir adamla boyle bir aileyle nasil gecim olur zaten. herseye karisacaklar o kizin gencligi heba olacak yazik . o saniye ne malmolduklarini anlayip cikip gitmesi lazimdi.  bizim memleketli birnkiz benim cocukluk arkadasim evlendi kiz baya zeki bir kiz odtu mezunu matematik. suan akademisyen kiz. evlendi ertesi sabah aldi pilini pirtini dindu babasinin evine .  damadin vok sacma sapan istekleri oluyormus. ilk geceden ne istediyse. kendini bilen gururlu insan katlanmaz buna zaten boylr sacmalikmi olur

Allah'tan ayrı yerde oturuyorlardı çok müdahale edemezler  bunu biliyoruz yani sürekli gelip gidemez gelinin evine 

he oha ben birlik oturacaklarda kapida beklio ayni evin icindeker sandim. utanmadan gelip kaynanasi gelinin evinde mi bekledi gece. o kaynanaya ne el opmeye gtsin ne bayramda hicbir sekilde gorusmesin evinede almasin burdan bi abla tavsiyesi ekran goruntusu al at kiza. o kizi cok ezerler kendi evinde bile rahat brakmiyorlars. evine sokmasin kaynanayi ilk gece sabaha kadar nobet tuttun  bu satten sonra nobete de evime gelmenede gerek yok diye carpsin yuzune lafi.

İşte çarşafı gördükten sonra gitmişler evlerine   o gece orda kalmamışlar 

+1 oy
önce (11,727 puan) tarafından

Halen var mı böyle zihniyet yahu 

Var bacım varrr

+1 oy
önce (23,712 puan) tarafından

Valla iyi. Arkadaşın başına bulmuş belayı. 

Almış ki ne almış belanın en büyüğünü almış 

+1 oy
önce (1,361 puan) tarafından

Ayyy asla böyle bişeyi kabul etmezdim bile. Ayıptır söylemesi benim eşim bile dönüp bakmadı. Ne kadar cahilce ya. Bana öyle bişey yapsalardı valla kavga çıkardı

Söylemiş ama anlamışlar canım eşimde söylemiş ama  hiç takmamislar yaaaa

Ee kız vermiş mi çarşafı öylece? İtiraz etmiş mi 

Kız üstünü giyip odadan çıkmış kaynanasi toplamış yatağın üstünden

+1 oy
önce (5,054 puan) tarafından

O anda o evi bırakıp gitmesi gerekirdi. Hiçbir değeri kalmadı şu anda. Kusura bakmayın ama kayın ailesi ve eşi gözünde pazarda alınıp satılan bir ma.ldan farkı yok.

Anlatırken şok geçirdim bı an ama artık eşiyle konusaydi iyi olurdu önceden 

+1 oy
önce (13 puan) tarafından

Niye yirumdakiler şok olmuslar anlamadım  böyle beyaz çarşaf sermek var kaynananın görmesi için değil eşinin görmesi için bizde doğuda böyle tabi kimse kapıda beklemez 

Bizde kimse bakmak beklemek istemiyor kapıda falan ama seriliyor o bez 

Geç bunları ya ben anladım senin zihniyetini  zaten seninle tartisilmaz böyle düşünen birisine ne anlatılır ki

Bir adam Hz. Ömer’in yanına geldi. Bir problemim var, çözemedim, bana yardım eder misin, dedi. Hz. Ömer anlat deyince de anlatmaya başladı: "Benim bir kızım vardı. Onu cahiliye döneminde diri diri gömmek için toprağa koydum. Sonra da ölmeden çıkardım. Daha sonraki yıllarda önemli bir yanlışlık yaptı, zinaya düştü. Yaptığı bu yanlışlık onu o kadar sıkıntıya düşürdü ki, intihar etmeye yeltendi. Damarlarını kesti. Onu zor kurtardık. Kızım bu hadiseden sonra tövbe etti. İyi bir yönelişle Allah’a yöneldi. Şimdi ise kızıma bir talip çıktı. Onu evlendireceğim. Kızıma talip olanlar ise bu olaydan -zinadan- haberdar değiller. Şimdi sana soruyorum ey müminlerin emiri! Ben ne yapayım? Damat olacak kişiye, kızımın bu olayını anlatayım mı yoksa susayım mı?"

Kızın babasını büyük bir dikkat ve sabırla dinleyen Hz. Ömer, kızın yaptıklarını deşip hiddetleneceğine adama şöyle seslendi: "Adam! Allah’ın örttüğünü, ortaya saçmadığını sen mi deşifre edeceksin? Allah’a yemin ederim ki, böyle bir şey yaparsan yani kızının açığını yayarsan seni bu ülkenin insanlarına rezil ederim. Git ve kızını başından hiçbir olay geçmemiş namuslu bir kadın gibi evlendir."

Yani bir kadının başından bir şeyler geçmiş olabilir. Pişman olmuş tövbe etmiş ve Allâh onu affetmiş olabilir bilinmez. Böyle bir durumda Allah Teâlâ affetmişken kimseye laf söylemek düşmez. 

Hataya dusuo yapmak başka her gece ayrı biriyle olmak baska sonra evlenince yok kocam bı şey diyemez diyirlar 

Sizin yazdığınız bambaşka bı sye 

Ben her gün farklı biriyle yatıp kalkanlardan bahsetmedim. Demek istediğim bu Allah'la o kişi arasında. 

+1 oy
önce (570 puan) tarafından

Nereliymişler acaba

Vanlı canım bende vanliyim. Ki. Öyle birşey olmadı bende 

+1 oy
önce (2,027 puan) tarafından

Terbiyesizlik bana göre sen kimsinki bu kızın böyle özelini merak edip görmek istiyosun ben kendi evimdeydim kaynanamda böyle birşeyi asla ne bana ne eşime sormadı soramazda, illa ilk gece olmesımı lazım ben korktuğum için eşim beni 1 ay bekledi sağolsun napcam 1 ay kapıdamı baklicekler yani

Onlar olsa bekliyceklerim herhalde ayy kız bir ay nasıl bekledim Etescile barut yani eşim Bana dokunduğu anda kendimden geçiyordum 

önce (2,027 puan) tarafından

Ben çok korkuyordum ama çıcuk gelişimi okurken bile bu konular anlatılınçe derste bayıldım kaç kere öyle bi korku eşim hiç sıkıntı etmedi bekledi beni yani sonrasında tabi bende az değilmişim onu farkettim ahahahhahaha 

Haaaaa bide gel bana sorrr

+1 oy
önce (805 puan) tarafından

Acaba oğullarının bakir olup olmadığını da konrtol ettirmişler mi 

🤣🤣🤔soriyim mi kizzz 

önce (805 puan) tarafından

Ay çok sinir bozucu durum ya gerçekten utanç verici 

Utanç verici tabi çok igrenccc mide bulandırıcı 

0 oy
önce (1,780 puan) tarafından

Kapı önünde bekelemedi kimse ama evde bütün sülale vardı herkes 4 de uyudu 8 de kalktılar zaten bizi de kaldirdilar

İğrenç adetler en güzeli direk balayına gitmek

Onlarda kapı önünde beklemek istemiş arkadaşım istemeyince odada oturup beklemişler 

önce (1,780 puan) tarafından

Ben kaynana evine gelin gittim ev ahalisi komple evdeydi başka yere gitmediler yani onu demek istedim 

Anladım canım ama ayrı evlerde yaşıyorlar ve buna rağmen kalmak istemis

0 oy
önce (1,223 puan) tarafından

Eşi olcak öküz müsade ettiyse gerdeğe girmeden boşaması gerekiyordu eğer kabul ettiyse kendi kafasızlığı hiç şikayet etmesin

Eşi bkabul etmemiş ama nerede dinleyen kimb

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 2,110 göst.
6 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Arslan Fatma (219 puan) tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 1,270 göst.
9 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 451 göst.
3 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu