0 oy
393 göst.
Diğer kategorisinde (3,957 puan) tarafından

Ay deli gibi uyumak istiyorum ama keçi gibi inatçı oğlum var uyumuyor benide uyutmuyor.

Birde aklıma takılan bi  konu var.oğlum henüz 2.5 yaşında.konuşması gayet güzel kendini ifade edebiliyor.

Birde görümcemin oğlumdan 1 ay büyük kızı var.o da yeni yeni konuşuyor.kaynanamda onun kızıyla oğlumu kıyaslayıp duruyor işte o renkleri öğrenmiş.şunları yapabiliyor diye aynı konuyu elli kez dile getirdi.

Şimdi oğlumun erken konuşması ya da geç dillenmesi önemli değil benim için.sonuçta bizim komutumuzla hareket edecek diye bir kaide yok.aslında yaptığı çocuklarımızı kıyaslamakta değil.onun yaptığı görümcemle beni kıyaslamak.onun tek çocuğu var ve bütün ilgisi onun üstüne.benimse bir bebeğim daha var.

Sonra cümlesinin sonunda bebek olmasa o da öğrenirdi.neyse o da geç öğrensin dedi.

Yani bunlar daha bebek.erken tuvalete alışınca.erken yürüyünce,erken konuşunca bu çocuklar büyüyünce bilim adamı olmuyor yada başarılı öğrencide olmayabiliyor.siz ne düşünüyorsunuz kızlar bu konuda.

15 Cevaplar

0 oy
(7,746 puan) tarafından

Ben çocukların rahat bırakılmasını düşünüyorum. 😄 

(3,957 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum.onun ilgisinin yoğun olduğu şeylere yöneliyoruz

-Reklam-
0 oy
(1,957 puan) tarafından

Benim kız uyudu aç değildim ama canım tost çekti bu günaha eşimi de alet ettim ben yiyorsam sende yersin diye şimdi onu hazırlıyorum çok canım çekti resmen

Konuya gelecek olursak da benim kızımda 2.5 yaşında ve hep erken öğrendi herşeyi mesela bir yere gidiyoruz konuşuyor ve herkes yaşını sorunca 3 buçuk diyorum yaa ona rağmen böyle mi konuşuyor diyorlar yani erken konuşsa da geç konuşsa da sert öncelikle bunu bil çok nazar değiyor mesela benim kız makas tutup birşeyler kesebiliyor geçen misafir geldi bize kızım makası eline aldı herkes ayy makas kendini kesecek al elinden diye söylenmeye başladı ben 6 aydan fazladir eline makas veriyorum ama öğrendi biliyor sayı saymayı 10 a kadar sayıyor ama onu konuşmaya başladı başlayalı öğrendi namaz kılmayı biliyor (süreler değil tabiki) renk olarak da beyaz ve maviyi görünce söylüyor benim tarafim ve eşim tarafından kim varsa isimlerini ezbere biliyor kendi isim soyismini söyler şarkı ezbere biliyor söyler gibi gibi bir sürü şey ama biri de bana dönüp helal olsun sana çocuk ne çok şey biliyor demedi ama bilmeseydi aaa ogrenememis daha derlerdi onun gibi düşün takma boşver her çocuk farklı ikiz bile doğduğunda çocuklar bir birinden farklı olur bunu unutma :)

(3,957 puan) tarafından

Öncelikle maşqllah canım Rabbim nazarlardan korusun tüm evlatlarımızı.

İşte bende bu durumdan şikayrtçiyim.neden çocuklarımızı belli bi kalıba sokmaya çalışıyorlarki.dqha oğluma gebeyken kaynanam görümcemle kıyaslıyordu.yok bebek kilosu önde gidiyor.yok şöyle böyle diye diye bebek 36 haftalıkken kakasını yiyince alınıyor ve küvezde kalıyor.aldığı kilolarda küvezde kaybetti.diliyle yedi çocuğu.halbuki benim oğlumda pramütüre doğduğu halde küveze alınmadı.benim tek duam çocuğumun sağlıkla büyünesi.geri kalan herşey hallolur 

(1,957 puan) tarafından

Cümlemizin çocuğuna maşallah sübhanallah Rabbim yokluğunu göstermesin 

Benim kızımı da eleştiriyorlar çocuk yoruldu mu sabaha kadar uyur derler benim kızım hayatta uyumaz yada bak onun çocuğu uykusu gelince yatağına giriyor uyuyor seninki sen yaninda oturuyorsun yada bak oğlunun nerde olursa olsun uyuya kalır senin ki kalmaz onun oğlu sesli ortamda uyur seninki uyumaz benim kızım uykudan kalkınca bir daha kolay kolay uykuya dalmaz mesela yada yemek konusunda çok iştahlı değil kilo ve boy tam ortada eleştirecek mutlaka birşeyler bulunuyor dert etme çocuklarınla güzel vakit geçir cevap verme hatta ben öyle yapıyorum 

(3,736 puan) tarafından

Arkadaşa katılıyorum. Aynen ikizlerim bu vaziyet. Biri 37 nin biriside senin çocuğun gibi diyelim. Ve bir kaç gün sonra 4 yaş olacaz. İnan o çok bilmişe hep nazar değiyor. Bazen o kdar etki altında kalıyorum ki, ikisinin de benim çocuğum değil de diğeriyle sanki ilgilenmemiş gibi hissettiriliyorum. Allah kolaylık versin,hepimizin işi zor

0 oy
tarafından

Canım ah o kıyaslar var ya o kıyaslar 

Benim de tüm sinirlerimle oynuyorlar ben hiç kimseyi kırmak istemiyorum ama en cok kırılanda benim hani

Her çocuğun yapısı gelişimi farklıdır 

(3,957 puan) tarafından

Öyle abla gerçekten.bunlar el kadar bebe daha.napim çocuğu zorla tutupmu öğreteyim.birazda haylaz koşup oynamayı daha çok seviyor.

0 oy
(26,241 puan) tarafından

Ay evet erken konuşsa idi hukuk fakültesine yollardım derdim ki demişliğim de var yürüme için yaşını karşılaması gerekirdi diyen kaynanama evet ah keşke yürüse okula gidip gelirdi dedim kalakaldı 

(3,957 puan) tarafından

Valla afedersin b.klarını bile yarıştırıyor.bak büyük görümcemin oğlu geç konuştu hiç onun lafını edemez.

(26,241 puan) tarafından

Sen sıkıştır araya. Herkese anladığı dil hak ettiği muamele 

0 oy
(7,222 puan) tarafından

Sende görümcem ikinciyle debelenirken ben bacak bacak üstüne atıp kahvemi içiyor olacağım deseydin 

(3,957 puan) tarafından

Keşke doğursa.doğurmaya niyeti yok.o yüzden üsten üsten konuşuyorlar.şimdi diplerde debelenitorum ama dönüşümüm muhteşem olacak😂

0 oy
(542 puan) tarafından

18 ylik kızım beni zıvanadan çıkartıyor,  oturup aglicayim birazdan

(3,957 puan) tarafından

Of of bilmezmiyim.bak daha yeni uyudu.babası odadan kovdu bizi.

(542 puan) tarafından

Surekli telefon istiyor anlamkyorum neden bu kadar merak ettiğini erkan da 1 haftadır başladı hemen kesmeyi dusunuyirum , valla bende adamla kavga ettim kovdum odadan

(3,957 puan) tarafından

Bende geçen tomu indirdim orda belki o yemek yiyince bizimkide yer diye.vermez olaydım.gece uyumuyordu arayan olunca bağırıp ağlıyordu.sildim  1 2 gün istedi unuttu sonra.

(542 puan) tarafından

Bende yarin sifir ekrana devam edeceğim inşallah 

0 oy
(15,188 puan) tarafından

Çoçuklar arasında Kiyaslama çoçuk ayırma izin vermem terslerim 

Şükür benimkikerın kiskançlık yok ama kayınpeder iki gun kalsa düşman eder 

En ufak yanliş konuşmasında orda bitiyorum hep

0 oy
tarafından

O kiyaslanan cocuk benim hayatim 1 yas kucuk kuzenimle kiyaslandim hep o su kilodaydi sozde ben buyuktum ben ondan zayiftim o uzundu ben kisaydim ama ona saglanan imkanlarin yarisi bana saglanmamisti cok kirgin bi cocukluk grcirdim 

(3,957 puan) tarafından

Ah balım bizdede tam tersiydi.ben tombik bi kızdım ablamda zayıftı.annemler üstüne titrerdi.birde notları iyiydi diye onu liseye gönderip beni göndermemişlerdi

0 oy
(928 puan) tarafından

Son cümlelerinde o kadar haklısın ki...

Benim de oğluşum her geçen gun bizi şaşırtıyor dedikleriyle. Dil becerisi çok iyi maşallah. Çok akıllı görünüyor ama bi yandan da düşünüyorum önemli olan büyüyünce ne olacağı nasıl olacağı. Şimdi ilgileniyorum kitaplar konuşmalar öğretme metodumla dil becerisi çok iyi de büyüdüğünde de böyle başarılı olsa ne âlâ 😊

(3,957 puan) tarafından

Aynen öyle canım.şuan onları rahat bırakmamız gereken dönem.herşeyi kendileri keşfediyor.

0 oy
(8,538 puan) tarafından

Ben önceden çok takardım konuşmadı yürümedi diş çıkarmadı vs. Ama şuan 3 çocuk annesiyim anladım ki sağlık sorunu olmadığını sürece bunların hepsi zamanla oturuyor

Oğluma küçükken sayı öğretemedim renkleri öğretemedim diye kendimi yedim şuan 6 yaşında herşeyi biliyor kimsenin çocuğu dan geri de kalmadı elhamdülillah 

Şimdi ise bebek yaşta kalem verip zorlamadım diye seviniyorum eninde sonunda öğreniyorlar 

(3,957 puan) tarafından

Ya canım birde bizim zamanımızda annem çalışıyordu herşeyi kendi başımıza öğrendik.küçükken annem bize bişey öğretemedi diye geri kalmadık tam tersi çokta başarılı bi öğrenciydim.biz bu yollardan nasıl geçtiysek onlarda geçecek

0 oy
(5,836 puan) tarafından

Ne saçma muhabbetler her çocuğun kendine has özelliği var bunlar renkleri öğrenince okulda super zekamı oluyorlar sanki  5 ay sonra öğrensin ne olcak valla dert ettiklerine bak..

Hani bir problem olur bazen anne baba kondurmaz evladina karşıdan gozlemlenir kırmadan soylersin  ama çocukların üzerine gidilmesine karşıyım.. 

(3,957 puan) tarafından

Sorma abla.oğlum yemek yemez üzüldüğümi bildiği halde hep diğer torunlarıyla kıyaslıyor.sonuç artık onlarda yemiyor.

0 oy
(6 puan) tarafından

Canım sana şunu söyleyebilirim onlar kıyaslama yaparken çocuklarını o ortamda tutmamaya çalış çünkü özgüveni gidiyor çocuğun sonra sürekli kendini ispatlamaya çalışacak kendini surekli başkalarıyla kıyaslayacak buna izin verme olabilir de her çocuk aynı değil de çocuğumun yanında böyle konuşmayın de tavrını köy sonra pedogoglardan çıkamazsın 

0 oy
(230 puan) tarafından

Saat 2.22 bende uyumak istiyorum kızım uyumuyor ya n

0 oy
(346 puan) tarafından

Saat 02.30 ve kızım yeni uyudu ama ben yinede uyuyabliceğimi sanmıyorum sabah psikolog gelecek eve hem evi hem lavini görmeye sorun çıkacak bi durum yok şükür ama aşırı gerginim uyuyamıyorum 

0 oy
(5,832 puan) tarafından

Sen de kaynananın yetiştirdiği çocukla kendini kıyasla. Onun kötü yönlerini kendinin de iyi yönlerini söyle ve deki demek ki anne sen de çocuklarını iyi yetiştirememişsin ama benim annem ne güzel evlat yetiştirmiş. 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 558 göst.
0 oy
8 cevap 358 göst.
0 oy
2 cevap 128 göst.
13 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sevgi semiz (280 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 420 göst.
29 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,491,814 soru

24,377,165 cevap

348,401 kullanıcı

...